pehopeho написа:Самата дума "помиярщина", сама по себе си не е обида! Това, че някой се засяга не е проблем на потребителя zlatan. Мисля, че всеки един модератор е длъжен да дава обяснение за действията си. Вие сте сложени там именно да помагате на другите потребители, а това е един вид помощ. Не забравяйте, че сте там заради потребителите, а не въпреки тях! Модератора Каспър е с "виртуален бан" ограничаващ всякакви фенски изказвания, което е похвално, но очевидно има други модератори, които нямат този "виртуален бан"! Защо не му наложихте на момчето "виртуално наказание". И на мен това ми е последен поуст, но се надявам на Каспър да му е бил предпоследен и да ми отговори, защото очевидно само той е заинтересован от проблема.
П.С. Всичките тези мои мнения по тази логика могат да се приемат като обсъждане на модератор (и) и подлежа на санкция!
Така, отговарям ти по ред:
Думи като помияр, изрод, свиня, маймуна и тем подобни също сами по себе си не са обида , но изказани по адрес на човек автоматично се превръщат в такива. И е напълно естествено да се приемат така.
Обяснения за действията си винаги сме давали, както за банове, така и за заключени теми. За изтрити мнения няма как да се дават, след като самото мнение не съществува, а и няма начин как да обясниш на 20 човека в една и съща тема, поотделно на всеки.
Точно така, ние сме да помагаме. Но, нали се сещаш, че никога не можеш да угодиш на една маса от хора, всеки със своето виждане и разбиране. Ти си "против", но друг е "за" и ако няма правила по които да се водим, винаги ще излиза, че се толерира единия за сметка на другия. Просто, винаги ще има недоволни, а ние не сме слънце да огреем всички.
Моят бан е виртуален, защото не си позволявам да пиша по теми, в които има спорове, и в които мога да проявя фенски наклонности, докато момчето си е позволил да го направи и то по неправилния начин.
П.С. Т-11 съществува, и за момента ние сме длъжни да я спазваме. Защо трябва други да не я спазват? Толкова ли е тудно да се напише сигнала, в определената за това тема, като се посочи мястото с линк, или да се напише ЛС на някой от другите модератори, като не се използват животински определения? Какво си мислиш, че може да се постигне с такава гласност, като пускане на тема, което е забранено? Знам, че има такава приказка, че "правилата са за това, за да се нарушават", но по-някога някой си плаща за това.