Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

ReBorn1982

Re: Без цензура!

Мнениеот ReBorn1982 » 27 авг 2025 21:58

Ето, още един човек го казва:

https://carmarket.bg/liubopitno/zlopoluchnata-alfa-romeo-v-koiato-gundi-namira-smyrtta-si-9509

От интервю с Бончо Дунев, един от най-добрите рали състезатели по онова време в България, става ясно, че „колата е била конфискувана на „Калотина“ от италианец“. Дунев казва, че тя е била на 20 000 км, със 160 к.с. мощност, което за времето си е равно суперспортен автомобил.

Има история, че колата е била закупена срещу 2200 долара, като по-голямата част от тях Гунди има заради класирането на националния ни отбор за Световното първенство в Мексико през 1970 г.

Дали му е било позволено да я купи от тогавашния министър на вътрешните работи Ангел Солаков, или пък не – това също е мистерия. В медийна публикация се твърди първото, във форуми пък се твърди, че Alfa-та е било купена от „Кореком.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 27 авг 2025 22:02

obi4am_pirin написа:Търсим специалисти късе ли не, а българските навън стоят. Изгледах класирането на Карабах и след последния съдийски сигнал виждам позната физиономия... Чуде- Чудомир Чокаров специалист по физическа подготовка в Карабах . С него по време на лошия комунизъм тренирахме баскетбол. В онези времена когато ни строяваха по класове за физзариадка преси училище и минаваха едни треньори и ни записаха.

Ами, той от 12 години бил там.
https://pirinsport.com/cudoto-stana-pom ... zerbaidzan
https://www.transfermarkt.com/chudomir- ... iner/66514

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 27 авг 2025 22:11

Зайо,
при КомунизЪма западни стоки се купуваха и като конфискувани с левчета.
Като студент си купувах дънки от павилиончетата на базар Левски във Варна. Произходът е ясен - от моряците. Нямахме долари и право за долари. Наш'те бяха дали 100 и няколко лева да ми помогне с дрехите, щото от казармата директно в меито. Той ми купи дънки с някаква марка Дориго от там. Много пари - почти една заплата. Представяш ли си днес някой от да си купи от битака дънки за 2 хиляди. Много чакахме и страдахме и затова с охота прегръщаме западната валута - Евро.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 28 авг 2025 00:01

NOMER14 написа:Зайо,
Като студент си купувах дънки от павилиончетата на базар Левски във Варна. Произходът е ясен - от моряците. Нямахме долари и право за долари. Наш'те бяха дали 100 и няколко лева да ми помогне с дрехите, щото от казармата директно в меито. Той ми купи дънки с някаква марка Дориго от там. Много пари - почти една заплата. Представяш ли си днес някой от да си купи от битака дънки за 2 хиляди. Много чакахме и страдахме и затова с охота прегръщаме западната валута - Евро.

Обаче ние по-тарикатите намирахме начин да се сдобием с долари и стоки от Кореком, а останалите балъци сега ни изкарват, че сме били от ДС :lol:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 28 авг 2025 00:31

ReBorn1982 написа:
rane написа:Ти напоследък не излизаш от този уютен ъгъл.
Съпругата на Аспарухов казва, че колата е купена от Кореком. На някакви разказвачи ли да вярвам или на жена му?

Предполагам знаеш, как се купуваха коли от Кореком?

Това е абсолютна лъжа. Или й е неудобно да каже истината, или той я е излъгал, че Алфа-та е от Кореком-а ..... още повече точно па в Кореком ще има специален модел Алфа Ромео, ти имаш ли идея какво бяха Кореком-ите едно време ??! ...... само пълен балък ще повярва на подобна лъжа.
О, да, съпругата му, която е била до него от години ще лъже, а някакви рандъм герои говорят истината, като на всичкото отгоре разправят и различни истории. Добреее.
Колкото до Кореком-ите със сигурност имам идея, т.к. и аз живях по онова време.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 28 авг 2025 00:43

ReBorn1982 написа:Ето, още един човек го казва:

https://carmarket.bg/liubopitno/zlopoluchnata-alfa-romeo-v-koiato-gundi-namira-smyrtta-si-9509

От интервю с Бончо Дунев, един от най-добрите рали състезатели по онова време в България, става ясно, че „колата е била конфискувана на „Калотина“ от италианец“. Дунев казва, че тя е била на 20 000 км, със 160 к.с. мощност, което за времето си е равно суперспортен автомобил.

Има история, че колата е била закупена срещу 2200 долара, като по-голямата част от тях Гунди има заради класирането на националния ни отбор за Световното първенство в Мексико през 1970 г.

Дали му е било позволено да я купи от тогавашния министър на вътрешните работи Ангел Солаков, или пък не – това също е мистерия. В медийна публикация се твърди първото, във форуми пък се твърди, че Alfa-та е било купена от „Кореком.

Забравили са да публикуват и онази глупост, че била чисто нова... на 20-а хил. км. А и му правил цетровка на Алфа-та. Започнала да мърка, като котенце. Чисто нова кола!
Пусни и онова, че карал със 160 км/ч из София.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 28 авг 2025 07:47

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 28 авг 2025 07:49

Дънки и банани сега колкото щеш...
Това е едната страна на монетата.
Другата е, че престъпността, беззаконието, морала са на невероятни нива.
Едно време играхме навън до късни часове, по цял ден.А сега е ужас.
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 28 авг 2025 08:32

Бъркаш нещата, това не е дънки, уиски или прочее масова западна стока-шир потреба. Това е рядък модел автомобил, какъвто дори в Западна Европа малко е имало. В Кореком такива неща нямаше. Абсолютно е нулев шансът да си купиш това от там.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 28 авг 2025 08:38

rane написа:О, да, съпругата му, която е била до него от години ще лъже, а някакви рандъм герои говорят истината, като на всичкото отгоре разправят и различни истории. Добреее.
Колкото до Кореком-ите със сигурност имам идея, т.к. и аз живях по онова време.

То съпругата му като я слушаш, Гунди е бил светец. Нейната работа е ясна - да му лъска образа.

А Илия Чубриков (особено) и Бончо Дунев хич не са "рандъм" герои ..... това са известни личности и съвременници на събитията, за които пишем. Хора от рали общността тогава, които постоянно са следели какво конфискувано има в гаражите на МВР, защото са се интересували точно от такива коли. Така че със сигурност знаят много по-добре какво говорят.

Върни се в “Левски”