Кое европейско гледахте за първи път и какви са ви спомените

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, modor, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
damyanov1963

Re: Кое европейско гледахте за първи път и какви са ви споме

Мнениеот damyanov1963 » 02 юни 2016 00:43

MaX написа:
damyanov1963 написа:А някой помни ли, че един-два месеца преди Евро 88 нашите национали победиха в приятелски мач в Амстердам Холандия с Гулит, Бастен и Рийкард с 2:1?
Получи се нещо, като реванш за изпуснатото участие на шампионата.

Даже този мач го има на репортаж https://www.youtube.com/watch?v=ZttHVzkHw2I

Да ти кажа честно, не помнех кои от нашите вкараха головете. А се учудих преди първия ни гол защо Рийкард изпълнява корнера :lol:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 02 юни 2016 00:58

MaX написа:
damyanov1963 написа:А някой помни ли, че един-два месеца преди Евро 88 нашите национали победиха в приятелски мач в Амстердам Холандия с Гулит, Бастен и Рийкард с 2:1?
Получи се нещо, като реванш за изпуснатото участие на шампионата.

Даже този мач го има на репортаж https://www.youtube.com/watch?v=ZttHVzkHw2I

В тоя мач си спомням, че за пръв път видях Трифон Иванов. Имаше слухове, че ще идва в ЦСКА, а аз нищо не знаех за него и го търсех специално, да видя как играе в едно репортажче, 5-6 минути от мача, по единствената тогава телевизия. Е, не разбрах кой знае какво. Първият цял мач негов, който гледах, беше есента, в дебюта му за ЦСКА срещу Ботев Враца и реших, че той ни е най-силното лятно попълнение. А нови бяха и Пламен Гетов, Георги Георгиев, Емил Димитров, Илия Вълов. Трифон играеше в двойка с Джеки, който се беше върнал от Франция, той беше вече поостарял и тромав, не се мърдаше много и викаше по Трифон, ама той не се впечатляваше особено, покриваше и двамата, а като видя, че водиме и няма и без това много работа, взе да се включва в атаки и направи два такива рейда, че си помислих, че е грешка да го държат отзад. Тогава беше голема щека, сигурно поне 15 килограма по-слаб, отколкото в САЩ и търчеше много, не обръщаше внимание на никого, бе, още по-луд, после поулегна.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
Pragmatichen

Мнениеот Pragmatichen » 02 юни 2016 00:59

Помня ЕВРО 84, великолепната Франция по онова време.
Но най-запомнящо за мен беше ЕВРО 88 в Германия, страхотни мачове бяха, Холандия имаше мечтан отбор, СССР също, помня изпуснатата дузпа от Игор Беланов, руснаците имаха един великолепен Ринат Дасаев, а Англия и тогава, както винаги на всеки голям форум, си бяха пълен та*ак и ядоха бой от кого ли не и бяха последни в групата с 0 точки(Англия са вечният фаворит на наивниците и вечните неудачници на всяко ЕП и СП).
Помня, разбира се, че тогава изгря името на Ван Бастен на европейската сцена, след което и в Милан успехите на холандското трио зачестиха, така както и на тримата германци в Интер.
Евро 88 беше страхотно, а Евро 92 излъчи най-неочаквания шампион - Дания(нещо като ЕВРО 2004 с гърците).
Като се замисля, единствените 2 турнира, на които шампионите бяха безапелационно най-добри и заслужено спечелиха, това бяха ЕП 1988 и СП 2014.
Това е лично мнение, разбира се :)
Апропо, забелязах нещо много любопитно, което всеки може да провери...до ЕВРО 2000, на НИТО ЕДНО ЕП не видях явна обръщалка и странни резултати...и точно от ЕП 2000 насам все по-отчетливо се забелязва намесата на букитата, страшни обръщалки, страшни резултати като 3:3, 4:3 и т.н.
Другото, което забелязах, при прецизно преглеждане на всички резултати(откакто масово навлязоха онлайн залаганията), е, че най-често прихванати са били отборите на Сърбия, Словения, Хърватска, Чехия и Турция.
Сърбия и Словения на ЕП имат такива резултати, че и сляп човек би усетил "външна" намеса.
Затова на ЕВРО 2016 бъдете особено внимателни с Хърватска, Албания и Турция, не изключвам и Украйна, избягвайте да залагате на мачове на тези отбори.
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.

miroxp

Мнениеот miroxp » 02 юни 2016 02:57

Най-феноменалното Евро си беше Световното в Мексико'86, защото ако не сте гледали как Диего печели сам световната купа, значи нищо не сте гледали!

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 02 юни 2016 05:49

1996 , макар и само на 10 помня мачовете на нашия отбор, както и финала Германия-Чехия. Гледал съм и другите мачове, но само от тези имам някакъв спомен.

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 02 юни 2016 05:54

Франция 1984г.Страхотен френски отбор и феноменален Мишел Платини,това беше неговото първенство.Преди финала вестник екип излиза със заглавие Нека по добрия да победи с огромни букви и по отдолу с по малки при условие,че това е Франция

4au6
Контакти:

Мнениеот 4au6 » 02 юни 2016 06:14

Red_Neck написа:1988.
Супер шампионат.
За Италия бродираха Виали и Манчини, за Испания - Бутрагеньо и Мичел, за Дания - Елкер и Лаудруп, а братушките имаха Протасов, Михайличенки, Заваров и Алейников - страхотен отбор.

За холандците казахте доста. Ще добавя само 2 неща:
Месец преди Еврото, ПСВ спечели КЕШ (имаха много добър отбор - освен 7-8 холандски нацонала, там играеха Ерик Геретс и Сьорен Лерби.

Гулит беше животно. Нямам спомен да съм гледал толкова мощен физически плеймейкър от световна класа! Беше навсякъде ....

ПП: екипът на лалетата за Евро 88 си остава един от най-емблематичните ... евър ;)

Аз нямам спомен Лерби да е играл другаде освен Байерн. Мисля че в ПСВ имаха друг датчанин. Арнесен но може и да бъркам. Иначе си прав за Геретс.

hydetoshi
Контакти:

Мнениеот hydetoshi » 02 юни 2016 07:36

Първият ми спомен е от финала на Евро 84, а изцяло осмислен спомен имам от Евро 88. И до днес смятам,че Световното в Мексико 86 и Евро 88 в Германия са най-силните първенства ,които съм гледал. Тогава играта беше по-различна. По-красива,завладяваща. Имаше ужасно много наистина добри футболисти. Сега подобни можеш да преброиш на пръстите на едната си ръка. От Евро 88 си спомням провала на Англия с 3 загуби,особено тази от Ейре с 0:1. После паднаха от Холандия с 1:3 с хеттрик на Ван Бастен. Да не забравяме победния гол отново на Ван Бастен в последната минута на полуфинала с Германия. И пак Ван Бастен с онова невероятно воле на финала със СССР.
Arsenal- a new era begins ! Again!...

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 02 юни 2016 07:38

1913 написа:Имам смътни спомени от 1984, но реално първото първенство, което проследих изцяло е немското през 1988. "Лалетата" прегазиха конкуренцията, за огромно мое удоволствие, въпреки несправедливата загуба на старта от се-се-се-ре-то :-)
Мачът на шампионата беше Холандия-ФРГ на полуфинала, когато с късни голове оранжевата лавина помете домакините.

Първото европейско, което гледах на живо, беше в Португалия през 2004, когато нашите лъвове се класираха за последен път на голямо първенство. Публиката ни направи голямо шоу и в трите мача, особено в третия, срещу Италия, когато накарахме много неутрални фенове да дойдат на полувремето и да купонясват с нас. За съжален отборът не се представи на ниво.
На това първенство имаше два мача от най-висока класа: Чехия-Холандия 3:2 и Португалия-Англия 2:2.

Изображение

Първото евро е Евро96 в спомените ми. Беше доста интересно. Спомням си и Евр02004 и този стадион до скалата. Там си спомням, че наш'те ги биеха наред като бръшнян чувал. Прехвалената ни тройка Бербатов- Ст Петров - М Петров гледаше мачовете от близо, а имаше един Владо Фугата - изключително "качествен" десен бек, тоя май беше най-слабия играч на европейското, а наш'те бяха най-слабия отбор и от 16, бяха 16-ти.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 02 юни 2016 08:18

Евро 96 ми беше първото. Първите неща за които се сещам са..... отменения гол на Стоичков, автогола на Любо Пенев срещу Франция и последвалата супа :lol: Както и златния гол на финала.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Върни се в “Euro 2016”