Мнениеот doktora25 » 25 юни 2016 19:57
Честито на поляците и техните фенове. Радвам се, защото бях за тях. Мисля че проблемите в играта, които имаха след 60 мин. бяха причинени единствено от малоумния им треньор. Не може да вижда, че футболистите му се изморяват и дават на задна и да не прави смени. Да разчита че само с отбрана ще могат да издържат до края граничи с глупост и заслужено бе наказан. Пешко напр. много ми хареса как се включи. Постепенна подмяна на най-изморените щеше да поддържа отбора в добра кондиция и нямаше да се стигне до масовото изтощение и безидейност и щеше да бъде по-боеспособен на контраатака. Ако не си е взел поука обаче нищо хубаво не ги чака на 4-финала. Струва ми се че и резервната им скамейка изглежда къса, макар да не съм запознат с качествата на играчите там. До 60-тата минута обаче ми харесаха, особено фланговите футболисти. От Левата има какво още да се желае.
За швейцарците какво да кажа? Подкрепял съм ги в минали шампионати, ама това в което са се превърнали - сборен отбор от албанци, швейцарци, босненци, африканци, португалци и бразилци и само 3+1 местни ме кара грам да не съжалявам, че напускат турнира, защото това просто не беше Швейцария. Иначе показаха добри неща през 2-то полувреме, хубав гол вкара Шакири (най-после настоящ или бивш играч на Байерн да направи нещо запомнящо се на първенството освен добре изпълняващите задачите си в дефанзивен план Нойер, Боатенг и Кроос). Дердьок също много ми хареса - това беше пример за правилна и полезна смяна. Мисля си че ако той беше започвал като титуляр в мачовете вместо куция дървар-връзкар Сеферович "швейцарците" можеха да оставят и по-сериозна следа в турнира.
Въпреки това поляците са по-стойностният, по-сплотеният отбор, с играчи отдадени на националната кауза, с по-висока индивидуална класа на футболистите и затова заслужено продължават.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!