Страница 1 от 1

Сдружените на футболните фенове подкрепи Фен Клуб Етър

Публикувано: 27 фев 2013 15:35
от Bolyar
Сдружението на българските футболни привърженици разпространи отворено писмо, с което заяви подкрепата си към феновете на Етър Велико Търново. Привържениците на новака в А отдавна не крият недоволството си от управлението на клуба и наскоро го заявиха публично с протест пред местната община.

Предлагаме ме ви пълния текст на писмото, което е адресирано и до Министерството на вътрешнните работи:

До

Министерство на вътрешните работи

До

„ПФК Етър” АДОбръщение на Сдружението на българските футболни привърженициС настоящето писмо изразяваме нашата морална подкрепа за нашите колеги привържениците на ФК „Етър Велико Търново”, които изживяват трудни моменти като фенове и граждани. Бихме желали да изразим пред Вас нашето възмущение по следните причини:

Състоянието на „ПФК Етър” е трагично, голяма част от състезателите напуснаха клуба, беше освободен старши треньора г-н Цветанов - един уважаван специалист и човек с безупречна репутация, привличат се на килограм състезатели от чужбина с неизвестна цел, цари хаос в организацията. При това положение на каква правна основа и с какъв морал РДВР-Велико Търново действа като частна охранителна фирма на турските собственици на клуба, арестува фенове на Етър заради тяхната гражданска позиция да протестират срещу затриването на техния любим клуба, пречи на правото им да се събират, да организират пресконференции и ги третира като криминални престъпници при пътуванията им до други градове.

Представете си само за момент ако в нашата южна съседка Турция българска частна фирма управлява по недопустимо непрофесионален и деструктивен начин стар, голям и уважаван турски клуб, собствените обиждат феновете... Дали органите на реда в тази държава ще пазят чуждите собственици, дали ще преследват феновете-сънародници заради справедливия им гняв и протест. Въпросът ни е чисто реторичен.

МВР следва да бъде гарант за върховенството на закона в България и трябва да работи така, че гражданите на Велико Търново, и привържениците на Етър, да се чувстват защитени от нечий корпоративен произвол. Тези собственици ще си заминат един ден, дано да е по-скоро, но гражданите на Велико Търново ще останат, така както ще остане и ще го има винаги един достоен и уважаван футболен клуб ЕТЪР ВЕЛИКО ТЪРНОВО! Позорно е в старопрестолния град символ на историческото величие на българския народ МВР да преследва български граждани, които се борят за СВОБОДЕН ЕТЪР, сякаш 500 години турско робство не стигат!


София

22.02.2013г.

Сдружение на българските футболни привърженици

Писмото е подкрепено от представители на фен-клубове на

Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Берое, Пирин Благоевград, Локомотив София, Славия, Нефтохимик Бургас, Лудогорец Разград, Ботев Враца


Благодарим за подкрепата, приятели!!!!!

Re: Сдружените на футболните фенове подкрепи Фен Клуб Етър

Публикувано: 27 фев 2013 17:15
от viali69
Жалко за "Етър".
Велико Търново е град с традиции във футбола.

Re: Сдружените на футболните фенове подкрепи Фен Клуб Етър

Публикувано: 27 фев 2013 19:22
от sandi74
Наистина много жалко за това което се случва с Етър.