Идеалната единайсеторка през последните 10 години

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

stf
Контакти:

Идеалната единайсеторка през последните 10 години

Мнениеот stf » 22 ное 2010 13:29

Ето как аз бих подредил най - добрите единадесет играли в ЦСКА през последните 10 г. Схемата която ще използвам ще бъде 4 - 5 - 1 , тъй като в халфовата линия смятам , че конкуренцията е най - силна , докато в нападение мисля че нямахме , чак толкова много добри централни нападатели. И така ..

Вратар : Без колeбaние - Мболи за мен лично най - класният вратар който съм наблюдавал да игра в България въобще през последноте 10 години .

Защитници : Бекове - Тиаго Силва и Забавник . Тиаго искаха да го натурализират и да играе за българския национален , но се оказа че е играл за младежката формация на Бразилия и поради тази причина неможе да играе за България , докато Забавник е национал на Словакия . Това мисля говори достатачно за класата им . За мен те двамата са най - добрите бекове които са играли в ЦСКА през последно време.
В центъра на защитата единият избор несъмнено ще ми е Александър Тунчев - изключително класен защитник с доста важни голове , не веднъж е измъквал отбора . Жалко за контузиите които го съпътстват от както премина в Лестър , неговата липса се усеща и в националния отбор ... Дано си възвърне формата и се оправи по бързо .
За партниорът в центъра на отбраната имах известни колебaния . Кабус беше добър защитник , но игра кратко в ЦКСА , Валентин Илиев също добър защитник , вкара и няколко важни гола сред тях и победният срещу Ливърпул , но в крайна сметка се спрях на чужденеца с най - много мачове за първенство и за европейски турнири с фланелката на ЦСКА - Ибрахима Гай . Дълго време игра за ЦСКА и беше стабилен в центъра на отбранта .

Халфове : Веднага се сещам за Тодор Янчев , каквото и да кажа за него ще бъде малко ... Компания като вътрешен халф ще му прави Мурад Хидиуед , за мен лично той е най - добрият разгриващ халф играл в ЦСКА в последните няколко години . Като външни халфове смятам да поставя : Флорентин Петре -тук визирам първият му престой в ЦСКА когато вкара 22 гола . Има всичко нужно за едно крили : бързина , центриране , голов усет . Христо Янев някои хора го оплюха от както заигра в Литекс , но той беше основна фигура в състава на ЦСКА в не малко случаи тои дърпаше отбора напред . Добър изпълнител на статични полужения . Зад нападателя ще поставя Велизар Димитров . Вкара доста голове за ЦСКА притежава и добра бързина . С основен принос за титлата през 2003 .

Нападател: Смятам че това място в тази единайсеторка най - приляга на Владо Манчев за мен лично той е най - добрият нападател играл в ЦСКА през последните 10 години . Тук визирам първият му престой в ЦСКА когато за сезоните 2000/01 и 2001/02 вкара над 40 гола за ЦСКА . При завръщането си в ЦСКА наскоро пак започна добре 4 гола в 4 мача , но после тези контузии ...

Няколко думи и за хората които не попаднаха в мойта 11-ка : Гъргоров - добър халф за родните стандарти , но просто конкуренцията в халфовата линия беше доста силна , а и за мен Хидиуед е по - добър като вътрешен хлаф . Гъргоров го слагам като първа резерва :) . Иван Стоянов и Трика бяха класни играчи , но просто се застояха кратко в ЦСКА и неоставиха много траини следи .Гранден също много добър халф , но той беше в ЦСКА транзитно . Има добри качества , но беше ясно че няма се задържи дълго в отбора . Маркиньос с играта си през последния полусезон заслужава място в тази 11-ка , но в предходните сезони играта му на моменти беше непостоянна със спадове и възходи . Дълго време се задържа в отбора вкара и доста голове , но все пак мисля да го поставя на резервната скамейка ;) .Други играчи които ми направиха добро впечатление с играта си в ЦСКА са Беноа Кое и Ней , но просто и те неиграха дълго време за ЦСКА.

Би ми било интересно да видя и ваще мнения относно топ 11-ката на ЦСКА през последните 10 години

Xanko
Контакти:

Re: Идеалната единайсеторка през последните 10 години

Мнениеот Xanko » 22 ное 2010 13:43

stf написа:Ето как аз бих подредил най - добрите единадесет играли в ЦСКА през последните 10 г. Схемата която ще използвам ще бъде 4 - 5 - 1 , тъй като в халфовата линия смятам , че конкуренцията е най - силна , докато в нападение мисля че нямахме , чак толкова много добри централни нападатели. И така ..

Вратар : Без колeбaние - Мболи за мен лично най - класният вратар който съм наблюдавал да игра в България въобще през последноте 10 години .

Защитници : Бекове - Тиаго Силва и Забавник . Тиаго искаха да го натурализират и да играе за българския национален , но се оказа че е играл за младежката формация на Бразилия и поради тази причина неможе да играе за България , докато Забавник е национал на Словакия . Това мисля говори достатачно за класата им . За мен те двамата са най - добрите бекове които са играли в ЦСКА през последно време.
В центъра на защитата единият избор несъмнено ще ми е Александър Тунчев - изключително класен защитник с доста важни голове , не веднъж е измъквал отбора . Жалко за контузиите които го съпътстват от както премина в Лестър , неговата липса се усеща и в националния отбор ... Дано си възвърне формата и се оправи по бързо .
За партниорът в центъра на отбраната имах известни колебaния . Кабус беше добър защитник , но игра кратко в ЦКСА , Валентин Илиев също добър защитник , вкара и няколко важни гола сред тях и победният срещу Ливърпул , но в крайна сметка се спрях на чужденеца с най - много мачове за първенство и за европейски турнири с фланелката на ЦСКА - Ибрахима Гай . Дълго време игра за ЦСКА и беше стабилен в центъра на отбранта .

Халфове : Веднага се сещам за Тодор Янчев , каквото и да кажа за него ще бъде малко ... Компания като вътрешен халф ще му прави Мурад Хидиуед , за мен лично той е най - добрият разгриващ халф играл в ЦСКА в последните няколко години . Като външни халфове смятам да поставя : Флорентин Петре -тук визирам първият му престой в ЦСКА когато вкара 22 гола . Има всичко нужно за едно крили : бързина , центриране , голов усет . Христо Янев някои хора го оплюха от както заигра в Литекс , но той беше основна фигура в състава на ЦСКА в не малко случаи тои дърпаше отбора напред . Добър изпълнител на статични полужения . Зад нападателя ще поставя Велизар Димитров . Вкара доста голове за ЦСКА притежава и добра бързина . С основен принос за титлата през 2003 .

Нападател: Смятам че това място в тази единайсеторка най - приляга на Владо Манчев за мен лично той е най - добрият нападател играл в ЦСКА през последните 10 години . Тук визирам първият му престой в ЦСКА когато за сезоните 2000/01 и 2001/02 вкара над 40 гола за ЦСКА . При завръщането си в ЦСКА наскоро пак започна добре 4 гола в 4 мача , но после тези контузии ...

Няколко думи и за хората които не попаднаха в мойта 11-ка : Гъргоров - добър халф за родните стандарти , но просто конкуренцията в халфовата линия беше доста силна , а и за мен Хидиуед е по - добър като вътрешен хлаф . Гъргоров го слагам като първа резерва :) . Иван Стоянов и Трика бяха класни играчи , но просто се застояха кратко в ЦСКА и неоставиха много траини следи .Гранден също много добър халф , но той беше в ЦСКА транзитно . Има добри качества , но беше ясно че няма се задържи дълго в отбора . Маркиньос с играта си през последния полусезон заслужава място в тази 11-ка , но в предходните сезони играта му на моменти беше непостоянна със спадове и възходи . Дълго време се задържа в отбора вкара и доста голове , но все пак мисля да го поставя на резервната скамейка ;) .Други играчи които ми направиха добро впечатление с играта си в ЦСКА са Беноа Кое и Ней , но просто и те неиграха дълго време за ЦСКА.

Би ми било интересно да видя и ваще мнения относно топ 11-ката на ЦСКА през последните 10 години

+1 с изключение на №1 за мен това е Деян Максич срещу Ливърпул в Англия и в Германия срущу Леверкузен извади такива неща, че просто и сега настръхвам докато Мболи няма чак такива напечени мачове дори с Бешикташ и Порто /изиграните/, а честно да си говорим при центрирания е повече от несигурен и ме кара доста да се притеснявам, може би това е причината да не успя да впечетли при пробите, които имаше в Англия.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 22 ное 2010 13:45

Бих добавил още две имена в резервите, за които се сещам на прима виста - Жоао Карлуш и Йордан Тодоров (особено Данчо, който колкото и да бе оплюван си остави сърцето на терена и бе най-брутално изгонен, без да го заслужава).
Иначе като цяло съм съгласен със състава, който си избрал. ;)
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 22 ное 2010 13:50

Видях няколко грешки. Първо Кабус не е защитник а халф. Второ Валентин Илиев е с класи над Гай.

Моя състав би изглеждал така.

----------------------Мболи--------------------------

Забавник --- Тунчев --- Илиев --- Тиаго Силва

Янев --------- Янчев --- Хидиуед ----- Гъргоров

--------------------Димитров -----------------------

---------------------Манчев-------------------------
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
d-o-d-o
Контакти:

Мнениеот d-o-d-o » 22 ное 2010 13:52

Вратари - Деян Максич,Ненад Лукич и Райс М'Боли
Защитници - Радослав Забавник,Валентин Илиев,Александър Тунчев,Георги Антонов,Ибрахима Гай,Тиаго Силва,Валентин Найденов,Адалберт Зафиров,Филип Филипов и Костадин Стоянов
Халфове - ТОДОР ЯНЧЕВ , Мурад Хидиуед,Велизар Димитров,Лео Лима
Крила и Цен.Нападатели - Алесандо Апересидо Клалдиней-Ней,Владо Манчев,Румен Христов,Димитър Иванов,Валентин Станчев,Жуао Пауло Брито

Съжалявам че мойте имена са за последните 13-14години а не за последните 10год а и не са единайсеторка но няма как ;)

САМО ЦСКА
IF YOU CAN'T SUPPORT US WHEN WE LOSE OR DRAW,DON'T SUPPORT US WHEN WE WIN !!! Bill Shankly

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 22 ное 2010 13:55

Ако ще се връщаме още назад бих избрал Методи Деянов в центъра. след отказването му сме нямали такъв халф
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
d-o-d-o
Контакти:

Мнениеот d-o-d-o » 22 ное 2010 14:04

stannn написа:Ако ще се връщаме още назад бих избрал Методи Деянов в центъра. след отказването му сме нямали такъв халф

Малеееее как можах да забравя този вълшебник както се пее в една популярна песен - ооо колко съм прост =)))
Съжалявам за пропуска ми Методи Деянов беше голям наистина
IF YOU CAN'T SUPPORT US WHEN WE LOSE OR DRAW,DON'T SUPPORT US WHEN WE WIN !!! Bill Shankly

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 22 ное 2010 14:09

[offtopic]Ами аз искам да споменем и Георги Найденов като един много добър вратар! Не съм го гледал но дядо ми лека му пръст постоянно разправяше как ЦСКА вече няма да има такъв вратар! Ето и линк в който може да прочетете малко повече за него!
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=496365[/offtopic]
Съжалявам не знам защо прочетох за "всички времена" :shock:
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

stf
Контакти:

Мнениеот stf » 22 ное 2010 14:10

stannn написа:Видях няколко грешки. Първо Кабус не е защитник а халф. Второ Валентин Илиев е с класи над Гай.

Моя състав би изглеждал така.

----------------------Мболи--------------------------

Забавник --- Тунчев --- Илиев --- Тиаго Силва

Янев --------- Янчев --- Хидиуед ----- Гъргоров

--------------------Димитров -----------------------

---------------------Манчев-------------------------

Дам моя грешка , вярно че Кабус беше дефанзивен халф , а колкото до Гай предпочетох него тъй като дълго време беше в ЦСКА над 100 мача за отбора има .

Потребителски аватар
ruash

Мнениеот ruash » 22 ное 2010 14:11

Mоже ли да ми припомниш какво толкова е направил Манчев през първия престой? А тази класация за последните 10 години ми изглежда смешна на фона на голямото нищо което са направили ЦСКА през периода!

Върни се в “ЦСКА”