- Мартине, какво мислите за последните събития в ЦСКА и най-вече за проблема с новите играчи?
- Тези футболисти като Акуаро и Еспозито не знам как са привличани в ЦСКА, кой ги е гледал, кой ги е селектирал... Този Акуаро, ако има състезание за охлюви, ще стане трети. За пръв път видях спортист, който тича, без да си свива коленете. Подобен гледах последно на параолимпийските игри. И такъв човек дойде да играе в ЦСКА! Но на една пресконференция никога невиновният Павел Дочев каза: "Ами аз включих Еспозито с идеята да стабилизира защитата." А Акуаро за какво го взехме? Значи първо Еспозито ще стабилизира Акуаро. Има още един италианец, който вероятно е взет, за да стабилизира тях двамата. Накрая ще трябва да пуснем бай Гошо шофьора да паркира автобуса пред вратата на ЦСКА белким не ни вкарат гол. За тези тъпотии, които се случват в ЦСКА в момента, просто нямам думи. Павел Дочев каза, че селекцията не е правена от него. Тогава да го питам по какъв повод беше в ЦСКА, щом и селекцията не си прави. Сигурно си е имал някакви идеи, човекът...
- Едва ли само селекцията е виновна за състоянието, в което се намира ЦСКА. Не може отборът да се препъва срещу Севлиево?
- Не искам да подценявам изобщо отбора на Севлиево, даже много се радвам, че има такива като него. Според мен обаче не е много трудно да победиш ЦСКА в момента, затова във Видима не би трябвало чак толкова много да се радват. ЦСКА e в ситуация, в която никога не е бил. Глупавото е, че никой не поема отговорност. Павел Дочев каза - аз не съм правил селекцията. А кой я е правил тогава? Значи спортно-техническият директор. Продължаваме в стария дух - за едната мениджърска комисиона се правят някакви селекции и никой не го интересува ЦСКА. Нормално е вече да се плашим от Текезесето от Уелс.Ще почнем да се плашим и от много по-слаби отбори, ако вървим в същия ред и хронология, които си продължават от 2-3 години. От шест човека селекция тази година няма нито един нормален играч.
- Сега обаче се чака Шеридън, сериозен играч...
- Добре, за Шеридън съм напълно съгласен. Дори на момчето да не му тръгне, спокойно можем да кажем - чакайте бе, хора, взехме национален състезател на 21 г. Дори и да не му тръгне да играе, навсякъде има грешни трансфери, разбираемо е. Но не може от шест футболисти, докарани до момента, да няма нито един, който да е поне на равнището на българските играчи. Грегори Нелсън дeбютира, първи мач игра момчето. Какво да ви кажа - в българското първенство има доста по-добри от него. Този не показа абсолютно нищо, кръгла нула. Това говори за немощ в селекцията, за незнаене. Павел Дочев обясняваше след всеки мач колко много работел, но всички знаем, че само с работа не става. Пролича си, че отборът не е подготвен. Ще ви дам конкретен пример - последните 20 минути срещу Левски отборът играе с човек повече и не може да натисне, не може да отправи удар към вратата, не може да ги надиграе.Това говори, че ЦСКА не е подготвен.
- Не сте ли много краен в отношението към чужденците? Защо ги нападаме още от вратата?
- Кои футболисти? Става въпрос за футболисти, които идват в ЦСКА и както се изказа Павел Дочев, те не са "фит". Какво значи това? Къде са били тези футболисти, преди да дойдат в ЦСКА? В Италия. Но там дори в трета дивизия се вземат що-годе добри заплати. Истината е, че не са ги искали нито във втора, нито в трета дивизия. И те идват неподготвени. Ще ви дам и обратния пример с Гранден. На петия ден, откакто отиде в Блекпул, стана титуляр във Висшата лига на Англия, а отборът му победи. Защо? Ами защото е водил някаква подготовка! А тези момчета не са водили абсолютно никаква. И това е, защото никой не ги е искал. Обвинявате ме, че съм краен. Ами омръзна ми от недомлъвки, затова сме на това дередже.
- Кой да поеме отговорност в случая, след като президентите и собствениците просто сменят пионките, сменят един треньор с друг?
- Ами те го направиха. Миналата пролет до последно треньор на ЦСКА беше брат ми Адалберт Зафиров и го смениха с треньор от Падерборн, който дойде да ни учи на футбол. Няма лошо, нямам против това. Но това те го направиха - смениха треньора, смениха спортно-техническия директор. Купиха футболисти, които според мен им е казано да купят. Дават парите, плащат високи заплати. Какво повече да искаме от тях? Но на мен ми е чудно защо никой не поема отговорност.Тогава за какво говорим? Накрая се намери един виновник - брат ми. Това е безпрецедентен случай - отбор не върви, сменя се помощник-треньорът. Това е някаква иновация, която спортно-техническото ръководство си измисли, за да си измие ръцете. Иноватори са във футбола, признавам им го.
- Вярно ли е, че една от причините да изгонят брат ви е тази, че сте влезли в директен спор и скандал с Емил Костадинов?
- Никога не съм влизал в директен спор и скандал с него. Никога, това е несериозно.
- Говори се обаче, че на една сбирка на ветераните Емо е минал встрани, вие сте подхвърлил една реплика и той е чул?
- А, може, реплика много пъти съм подхвърлял. Не съм си траял, вярно е. Но на тях им трябват виновни. Единия виновен го видяхме - Адалберт Зафиров. Сега сигурно ще уволним и бай Добри Домакина, защото и той нещо е виновен. Абе, ще си намерим хора, има кой да се уволнява. Павел Дочев обясняваше, че след уволнението на брат ми имало усмихнати лица в съблекалнята и едва ли не хората играели радостни. Честно казано, на мача в Севлиево не ми се видяха много усмихнати.
- Прави ли ви впечатление, че и юношеските отбори на ЦСКА в последните десетина дни инкасират сериозни загуби. Едната възрастова група падна катастрофално 6:2 от Литекс. Това ли е причината да не се налагат юноши, а чужденци?
- Не съм съгласен, че не се налагат. В ЦСКА в момента играят четирима юноши на клуба, като трима са титуляри. Томи Костадинов влиза като резерва. Проблемът в школата е, че първо ни взеха "Червено знаме". Търси се някакъв изход от ситуацията. Децата тренират на базата в "Царско село", на ремонтиращата се база в Панчарево. Казват, че имало проблеми между българи и чужденци заради заплатите. Не е вярно това! Аз ще ви кажа никой българин в ЦСКА няма да се сърди на чужденец, който му решава мачовете.
- Примерно Гара Дембеле дойде в Левски и направи разликата в отбора?
- Точно така. Кой да му се сърди сега на него в Левски и за какво? И в ЦСКА никой няма да се сърди, ако тия футболисти са по-добри от нашите. Да, взимат повече пари, нормално е. Ама да имат класа, а не да са много по-слаби от българите. Има разлика в заплащането, която аз не знам точно каква е. Сигурно оттам е породен конфликтът, който се случва в момента в ЦСКА. Аз не мисля, че това е кой знае какъв проблем. Има го навсякъде - някакви мрънкания, разногласия между футболистите... Но за това е старши треньорът, да оправи тези неща, да се намеси. Само че на Павел Дочев и 36-часов работен ден да му бяха направили, все същото щеше да бъде.Истината лека полека май излиза и ще лъснат комисионните на някой от джоба
Истина ли е това?
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- barabata.cska
- Контакти:
Re: Истина ли е това?
Истина е , с очите си гледах по телевизията пресконференцията. С една дума-КУЛТОВА

Този Акуаро, ако има състезание за охлюви, ще стане трети. За пръв път видях спортист, който тича, без да си свива коленете. Подобен гледах последно на параолимпийските игри
Значи първо Еспозито ще стабилизира Акуаро. Има още един италианец, който вероятно е взет, за да стабилизира тях двамата.

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- barabata.cska
- Контакти:
Madridist написа:Истина е , с очите си гледах по телевизията пресконференцията. С една дума-КУЛТОВА
Този Акуаро, ако има състезание за охлюви, ще стане трети. За пръв път видях спортист, който тича, без да си свива коленете. Подобен гледах последно на параолимпийските игриЗначи първо Еспозито ще стабилизира Акуаро. Има още един италианец, който вероятно е взет, за да стабилизира тях двамата.
![]()
![]()
Според мен по точни определания НЯМА

- TPAKTOP
- Контакти:
Кой Мартин? Чии брат? Кви 5000 марки? Хубаво интервю ама аз не разбрах кой го дав и защо?! 

helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата
- barabata.cska
- Контакти:
TPAKTOP написа:Кой Мартин? Чии брат? Кви 5000 марки? Хубаво интервю ама аз не разбрах кой го дав и защо?!
Мартин Зафиров за проблемите в ЦСКА.Сега е мениджър
- TPAKTOP
- Контакти:
barabata.cska написа:TPAKTOP написа:Кой Мартин? Чии брат? Кви 5000 марки? Хубаво интервю ама аз не разбрах кой го дав и защо?!
Мартин Зафиров за проблемите в ЦСКА.Сега е мениджър
Мерси!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата
- mertezaker
- Контакти:
Нормално да защити брат си, но да не напада Дочев, защото той е най-малкият виновник за ситуацията в ЦСКА!
- TPAKTOP
- Контакти:
mertezaker написа:Нормално да защити брат си, но да не напада Дочев, защото той е най-малкият виновник за ситуацията в ЦСКА!
Еми като защитава брат си е нормално да напада Дочев

- barabata.cska
- Контакти:
Ами ако се окаже че ЕМко е овартел и дочев с комисионните
.Щом е публична тайна с тези комисионни незнам защо Титан не потърсят по серизна отговорност от Емо далаверата

- mertezaker
- Контакти:
barabata.cska на 18 Авг 2010 23:52
Ами ако се окаже че ЕМко е овартел и дочев с комисионните.Щом е публична тайна с тези комисионни незнам защо Титан не потърсят по серизна отговорност от Емо далаверата
Защото очакват от него да им оправи отношенията с Паунич без да плащат комисионни