Бате Милене, направил си добро, сега ще изядеж л....

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tino Costa
Контакти:

Бате Милене, направил си добро, сега ще изядеж л....

Мнениеот Tino Costa » 28 мар 2014 18:54

Позволяваме си да се отнесем доста фамилиарно към настоящия треньор на Славия Милен Радуканов поради няколко причини. Дълбоко сме убедени, че той е скромен и “народен” човек с благ характер и амбициозен по натура. Спокоен и уравновесен са други негови характерни черти, които ни карат да смятаме, че може да се впише с определението “добряга”, както биха казали неговите съграждание от видинския край. Като потвърждение на написаното до момента, съставителят на настоящите редове ще разкаже една напръв поглед обикновена случка с участието на Милен Радуканов, която има дълбок смисъл и е доста показателна за обществото ни като цяло. Всичко това смятаме за необходимо, защото както не веднъж е ставало дума, нашата малка и скромна трибуна си е постави за цел обективно отразяване на българската футболна реалност. В нея смело можем да твърдим, че съществуват и “добряги”, а не само схемаджии и шмекири. Разбира се първите са сериозни дискриминирани и за голяма съжаление са в страни от всекидневния информационен streaming.
Като всеки обикновен гражданин в един хубав съботен ден реших да поема към дивия северозапад, използвайки автобусите от централната автогара на София. Докато се опитвах да се справя със суетнята около подготвящия се за път автобус, малко в страни от мен ми се видя позната физиономия. Веднага познах Милен Радуканов и Росен Кирилов, които водеха едно дете към един автобус, който се подготвяше да потегли към Видин. Да, веднага се сетих, че батко ти Милен е от Видин. “Хайде татко, седни си на мястото до жената, след малко тръгва... Да се обадиш, когато пристигне... Нали ти е зареден телефона?
С тези думи бившият треньор на ЦСКА и може би най-успешен за червените в последно време, качваше дете си на автобуса за Видин. Без много фанфари, като обикновен човек без много да надува бузи, Радуканов изпращаше детето си само към този “див, див северозапад”.
В тази ситуация не е трудно да съпоставиш нещата. Дали Стойчо Младенов, ако имаше малко дете, би го натоварил на автобуса само да пътува 300км? Отговорът за всички е ясен и абсолютно отрицателен. Младенов сигурно щеше да организира специален кортеж с пилотна кола и барети за всики случай. Именно това различава Радуканов от хора от калибара на Младенов, с които за съжаление е пълен българския футбол. “Народен човек”, скромен, който явно обича футбола и се опитва да преживява някак от него. Липсват големите заплати, големите изхвърляния и приказки. Така спокойно и полека Милен Радуканов изгради нелошо име в българските футболни ширини. За жалост обаче тези черти на човешкия харакер са силно нежелателни в България. Трябва да си схемаджия, нагъл, майстор на големите приказки и изхвърляния. Разбира се трябва да имаш големи претенции, да претендираш за месечна заплата, която обикновения работник ще изработи за 10 години. Именно подчертано човешкото лице на Радуканов е най-голямата му пречка за превръщането му в още по-сериозен капацитет. За медиите той равен, безразличен. Нито “рита столчета под бесилката на съдии”, нито оповестява “ритуални убийства”. Няма сензации при него.
Сега водовъртежът от потъналия кораб ЦСКА се опитва да засмуче и сромния Радуканов. Въпреки, че той има пълното основание да си иска заплатите от затъналия в тинята червен клуб. Нещо повече, видинчанинът подходи с добро към ЦСКА, като няколко пъти работи за тях без пари и като цяло не каза нито една лоша дума за тях. Това обаче не се помни! Помни се единствено, че ЦСКА сега трябва да вземе лиценз и предимно се акцентува на хората, които са “заплаха” за това. Вчера Александър Томов и компания намекнаха, че Милен Радуканов си искал парите. Ами много ясно и въобще няма нищо лошо в това! Парите са си негови и в сравнение с други недоказани треньори не са много. Както каза той на една пресконференция в началото на подготовката на Славия, “у дома чакат на мен”. Освен това настоящият треньор на белите напълно си заслужи парите за престоя си в ЦСКА.
Сега обаче предстои добрягата Радуканов да бъде очернен, защото е ясно, че ЦСКА няма да вземе лиценз и като един от виновниците ще бъде посочен именно той. Как може сега да си иска парите, алчен е?! Това ще бъде преобладаващият въпрос, който фенски медии ще въртят като изтъркана плоча. Никой няма да спомени дори за многото компромиси, които направи Радуканов на ЦСКА. Жалко наистина. Но бате Милене така е, в тая държава когато направиш добро ще изядеж ла... Силно се надяваме това да не повлияе на кариерата ти, защото българският футбол има нужда амбициозни, добри и желаещи да се развиват млади специалисти.

Екип на фейсбук група “Авантаж”

whitebear
Контакти:

Re: Бате Милене, направил си добро, сега ще изядеж л....

Мнениеот whitebear » 28 мар 2014 19:20

И аз харесвам Радуканов. Поне докато беше в ЦСКА, след това не съм го следил. Единствената победа на ЦСКА в групите на ЛЕ беше при него, спечелихме и купата на България. В ЦСКА изглеждаше като добър треньор. Иначе за парите - нормално е да си ги иска. Едва ли заплатата му е била повече от 5-6-7 хиляди лев на месец, което за футбол не е много. Така че ми е странно АТ да се прави за 30-40 хиляди лева. Както и да е, вчера излезе информация че си е получил парите - дано да е така.

Потребителски аватар
Червени_шампиони
Контакти:

Мнениеот Червени_шампиони » 28 мар 2014 19:28

Жалкар, Радуканов си е получил парите още вчера, Делев, Коста Янев, Иван Иванов и Камбуров също.
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 28 мар 2014 19:42

Централен написа:
Червени_шампиони написа:Жалкар, Радуканов си е получил парите още вчера, Делев, Коста Янев, Иван Иванов и Камбуров също.

А вчера като дата е...? :lol:

27 март. Правилно ли си мисля, че след мача между ЦСКА и Славия, Радуканов каза, че са се разбрали до края на март да му бъдат изчистени задълженията?
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Stanimir-74

Мнениеот Stanimir-74 » 28 мар 2014 19:52

pehopeho написа:Безсрамник, как може да си иска парите?! Даже трябва да си плати, че се е докоснал до "ХаризматЪ"!

Ама много симпатичен ви стана Миленчо изведнъж??
Дали беше такъв след мача на Герена, когато Гарата беше обещал стриптийз при хеттрик, или вече си забравил за този Проклет мач?? :) :) :)

Потребителски аватар
gikahadji
Контакти:

Мнениеот gikahadji » 28 мар 2014 19:56

Крайно неподходящо сравнение между Милен и Стойчо! Може ли да сравняваш треньор работил в 4 различни държави, при това вдигал трофей в чужбина-нещо, с което изключително малко БГ треньори могат да се похвалят, треньора донесъл последната титла на ЦСКА с 16 точки преднина, в сезон без загуба! Моите уважения към Радуканов, но той е треньор тепърва прохождащ в професията. Естествено, че заслужава да си получи заработеното, естествено, че тази декларация беше напълно излишно нагнетяване на напрежение в и без това неспокойната Борисова градина. Стойчо може да е всякакъв, но има покритие и на заплатата си и на претенциите си. Нали не мислите, че в Саудитска Арабия и Египет е взимал толкова, колкото взима и сега?
Георги Соколов: Исках да играя в ЦСКА. Хората много ме уважиха, дойдоха вкъщи, поканиха ме, най-любезно. Но от БЪЛГАРСКАТА ФУТБОЛНА ФЕДЕРАЦИЯ не ми разрешиха! Казаха, че освен в Левски няма другаде да играя, и така се свърши с мен! На 26 години!

Venko123
Контакти:

Мнениеот Venko123 » 28 мар 2014 20:01

stefani написа:На всеки трябва да се плаща навреме , а не да го лъжат и правят на глупак !

Вие платили ли сте бе пудел? Вместо да си гледа обора, дето не са платили на една камара хора той се занимава с ЦСКА.
На Черноморец кога ще платите за Димов? На Ромейн Ели? А на Рамон Лопес? Славиша, помощниците му, Диамутен кога ще си получат парите? Защо вашите правят хората на глупаци и не им плащат навреме?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 28 мар 2014 20:26

mironi88 написа:
Централен написа:
Червени_шампиони написа:Жалкар, Радуканов си е получил парите още вчера, Делев, Коста Янев, Иван Иванов и Камбуров също.

А вчера като дата е...? :lol:

27 март. Правилно ли си мисля, че след мача между ЦСКА и Славия, Радуканов каза, че са се разбрали до края на март да му бъдат изчистени задълженията?

Затова ли беше официалната декларация от страна на ЦСКА в сряда, преди два дена, броено от днес?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 28 мар 2014 20:31

Venko123 написа:
stefani написа:На всеки трябва да се плаща навреме , а не да го лъжат и правят на глупак !

Вие платили ли сте бе пудел? Вместо да си гледа обора, дето не са платили на една камара хора той се занимава с ЦСКА.
На Черноморец кога ще платите за Димов? На Ромейн Ели? А на Рамон Лопес? Славиша, помощниците му, Диамутен кога ще си получат парите? Защо вашите правят хората на глупаци и не им плащат навреме?

Вие, редовните платци, що сега плащате на акорд (ако се вярва на ПроЦСКАспорт и неговият собственик)?
Потърсили Иван Иванов, за да му броят 80 К кеш..това само малоумник ще го повярва.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 28 мар 2014 20:52

Първо ми направи впечатление че автора на коментара се е регистрирал днес и веднага пуска коментар срещу "лошите" от ЦСКА.Повечето от коментиращите естествено са фенове на Левски и както винаги повече се интересуват от ЦСКА отколкото от Левски.А сега да се върнем на фактите ,Радуканов стана треньор по времето на Титан,той смени Младенов,който скочи срещу единия от собствениците на ЦСКА Иво Иванов и за това плати с уволнението си.Феновете бяха категорично на страната на Стойчо,но Титаните направиха хитър ход с назначаването на тихия и удобен за тях Радуканов и с това си осигуриха спокойствие от феновете ,които винаги ще подкрепят Радуканов за това което е дал за ЦСКА.Сега ще Ви припомня и какво каза в едно от първите си интервюта като треньор на ЦСКА Милен Радуканов....Аз не съм като един друг треньор да взимам 40хил.лв. заплата....Тази реплика срина уважението ми към Милен.Всеки получава такава заплата каквато си договори с работодателя си и не е работа на други да коментират.И като футболист и като треньор Стойчо Младенов е постигнал много повече от Милен,но от неговата уста не съм чул лоша дума за колегата му .Сега имам няколко въпроса,защо Радуканов се остави при Титан да работи толкова месеца без заплата,защо точно сега дни преди лиценза извива ръцете на новото ръководство на ЦСКА,въпреки че те му предлагат писмено споразумение за изплащане на дължимото,нима може да разочарова тези фенове които винаги са го подкрепяли и заради него любимия им отбор да не получи лиценз.А колкото до това че детето му пътува с автобуса до Видин няма лошо,мислиш ли че треньора на Славия не е достатъчно заплатен че да осигури автомобил и шофьор на сина си.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Върни се в “ЦСКА”