its написа:Да – имали сме обединявания в историята си. Част от тях не са особен повод за гордост и повтаряне във времето. НО – нашият клуб е бил част от това обединение.
Тогава по логиката ти - ако в един следващ момент се пристъпи към действия между ПФКто и дружеството, получило се след сливане между Чавдар и Литекс, не би трябвало да имаш проблем с "припознаването", както обичате да го наричате... Тогава вече и ние ще сме участвали в обединението. Т.е. от думите ти излиза, че ти не си толкова против обединение (дори да е срамно, би трябвало да го приемеш, след като такова е отношението ти към сливанията от миналото ни), а в това, че "автентичното" дружество не участва в него. Ако ли не - спри да се правиш на луд и/или да говориш/пишеш недомислици! Казал съм си позицията няколко пъти и аз лично чакам точно това - ако този клуб получи права над емблема, бази и наследи/продължи историята, то няма да имам абсолютно никакви съмнения вече да го последвам. Без никакво значение в коя група ще играе и какви успехи ще има или не там! Мисля, че и голямата част от т.нар. "припознавачи" са на същото мнение - просто правят досадната грешка да избързват и приемат тези евентуални последващи събития за сигурни (защото им бяха обещани), каквито според мен обаче определено не са. Докато няма някаква промяна с факти, си е само едно голо обещание. Затова и докато не се случат смятам, че имате пълното право да обвинявате въпросните, че си изоставят любимия клуб и пр. Друг е въпроса колко има смисъл в това, но ще го засегна по-долу. Дразнят ме и самия мен такива прибързани реакции, но какво да се прави - такъв е манталитета на масата... Почти сигурен съм обаче, че ако не се случи това, което е обещано, тепърва предстои още по-голямо разцепление, за съжаление... Лично за себе си - докато не се случат въпросните неща, по-скоро също не бих стъпил на мач, макар да съм в дилема. За момента го възприемам като някакво чуждо тяло, в което отиде голяма/съществена част от отбора ни, спечелил Купата миналия сезон, което трябва да призная, че е объркващо и смущаващо за мен.
По същия начин както ти го правиш, и аз мога да обвиня инакомислещите като теб, че поради лични интереси се опитвате да възпрепятствате развитието на ЦСКА, защото нагледно се вижда, че се правят ремонти и промени, каквито аз лично не помня, откакто съм стъпил на стадиона... А за мен определено за бъдещето на ЦСКА е много по-важно да има читави бази, да има къде да се развиват децата, заобичали ЦСКА, вместо да прекратяват кариерите си преждевременно заради травми или да ги изпускаме по други школи, заради липсата на условия. И това би трябвало да е много по-важно от това дали Офанзива, ти или който и да било друг (вкл. и мен самия) ще са/е част от Сектор Г/В/А, ще идва на мачове и пр. Бих имал също толкова право/причини/доказателства да го направя, колкото и ти. Т.е. почти никакви, защото нито ти ме познаваш, нито аз теб, за да могат да се вадят заключения и изказват твърдения

Но не бих те/ви обвинил, просто защото е излишно и единственото, което се постига, е разделение. На вас очевидно обаче не ви пука особено за това. Важна си е само собствената ви гледна точка и истина. Е, така няма как да се получат нормални/стабилни взаимоотношения

Разбирам гледната ви точка, макар да не я приемам изцяло, затова би било крайно неудачно според мен да ви скачам, както вие го правите. Напълно споделям мнението ти за хората, които ги няма по време на сезона, но за полуфинали, финали и евромачове се появяват, но с подобни позиции и изявления скачате и на тази част от нас, които са на всеки мач, но разсъждават по малко по-различен начин. А такива определено не липсват и всъщност въобще не съм сигурен кои са повече... Само хората около мен пълнехме по няколко коли през почти целия сезон и за гостуването в Стара Загора си самоорганизирахме собствен автобус за 50-60 човека, което никак не е зле за "неорганизирани" и като гледам според хората, които срещам по стадионите, определено не сме единствените такива. Ако наистина сте толкова крайни и упорити - и без вас ще минем. ЦСКА може без всеки! Просто е жалко... Лично мнение, разбира се, с което аз обаче не бих искал да ангажирам никой - всеки си има глава да си преценява

П.С.: Сашо Попов е човек, който безкрайно уважавам и му симпатизирам! Но и другата страна на монетата е, че наистина е прекалено идеалистичен и ако щеш...наивен. Няма как да не обичаш дори такъв човек, но и не смятам, че това е най-умното поведение в една такава среда. Малко донкихотовщина се получава по мое му... Няма нищо лошо ти/той да мислиш/те по друг начин, да искаш/те други неща, да "имаш/те друг морал", но аз лично не съм особено съгласен точно ЦСКА да го отнася и заради всички други. Когато беше за други клубове - може, сега - о, не. Защо? Щото трябва да преподаваме уроци по морал и законност точно ние ли? Не, мерси. Предпочитам добри бази и децата, които се запалят по идеята ЦСКА, да имат възможност да се развиват в този клуб и да ни радват, вместо да търсят пътя си по други отбори... Или правилата да важат за всички, или всички да си го карат, както знаят и могат... Има ли нужда да предполагам какво ще се случи (отново) с друг клуб в подобна ситуация след време, дори сега да се спазят всички "морални" правила за ЦСКА? Все си мисля, че ще е по-скоро подобно на Ботев, Локо Пд, Берое и пр., отколкото друго... И кога ще започне да се носи персонална вина, хората, отговорни за последствията да бъдат осъждани и ако трябва - вкарани в затвора дори? Как пък така решихте, че едно дружество само си е виновно, а не този, който го е управлявал?! Ето ти един пример от близкото минало - Исландия като държава може да обяви фалит, но осъди и съответните банкери, ощети кредитори, то защити правата на гражданите си. Кога нещо такова тук? 2-3 години им беше доста тегаво и тръгнаха нагоре. Дали е законно? Според Брюксел не много. Не случайно медиите масово мълчат по този случай... А дали всъщност не е по-моралното точно това? Толкова за "морала"...