Мнениеот кристи3 » 11 мар 2014 09:46
Аз лично ще си купя три пакета. Към момента мога да отделя 100 лв. Вчера по мейл поисках от "Авал-ин" проспекта за публичното предлагане на акциите и хората любезно, още същия ден ми го изпратиха. Днес би трябвало да го има и на интернет страницата им. До края на седмицата по партидата на "ПФК ЦСКА" АД в Търговския регистър ще се обяви и поканата за записването на акциите, ще я публикуват и в два ежедневника ("Труд' и "Преса") и след като изтече 7-дневен срок ще започне предлагането на акциите. За тези, които искат да си купят акции е важно да знаят, че предлагането ще продължи 15 дни. След това няма да има възможност да се закупуват повече акции от тази емисия, продавани от дружеството. Хората са се постарали да представят нещата около публичното предлагане по възможно най-прозрачния и достъпен начин. Мисля, че за всеки е ясно, че не купуваме акции, за да печелим. В този смисъл това не типична инвестиция. Правим го в опит да помогнем на любимия клуб. Да, може парите ни да отидат напразно, но важното е че ще сме опитали.
Съгласен съм, че Лупи, предвид имиджа си, не е най-доброто лице на тази кампания, но никой друг не се нае с тази задача. Нали не сте забравили, че на практика дружеството беше пред несъстоятелност миналото лято (все още не сме избегнали тази опсност) и просто в момента няма друг път. Целта на Лупи според мен е, горе-долу да закрепи клуба, да изчисти задълженията, доколкото е възможно (вероятно тези към НАП и държавата ще останат), да покаже едно сравнително чисто и прозрачно дружество и да продаде контролния пакет акции (той ще си остане в него и след публичното предлагане) на някого/някои, който би имал интерес. Естествено покрай това, ще изкара пари, но кой от нас не работи за това?
Винаги има риск средства да бъдат отклонени или скрити по някакъв незаконосъобразен начин, дори при публично дружество (макар, че по мои наблюдения КФН строго наблюдава процесите в публичните дружества и адекватно реагира, в рамките на правомощията си, при констатирани нередности), но за това отговорност си носят хората, които са го извършили. Нашата цел и задача е да подкрепим любимия отбор в критичен за него момент, да направим опит да го спасим. Дали ще успеем не знам, но поне никога няма да съжаляваме, че не сме опитали.
Аз подкрепям плана на Гриша Ганчев за възраждането на ЦСКА