Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Re: Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Мнениеот pampi » 11 мар 2014 09:30

bobo_13 написа:Абе мен ми дойде сега и друго наум. След като досега това не е правено никъде, няма ли някаква причина за това? Нали не си мислите, че Томов е най най в целия свят??? Да не е открил топлата вода.

А защо на някои хора се раздават(подаряват) акции? Стойчо, Жеков, Ченчев, Митев, Тодоров???? Че те ако ги продадат по 3 лв и ето едни добри пари.

А защо не се казва колко от тези 3 лв н аакция влизат в ЦСКА? НАли има някакви посредници Лира инвестмънтс и те трябва да вземат комисионни?

Аз до колкото знам сега са извадени миноритарния дял(около 40 %) от акциите, т.е. Лира инвестмънтс си остава мажоритарен собственик с 60% от акции и пак Лупи ще е едноличен собсвтеник

Не е правено в Източна Европа, защото тука клубовете се използват за пране на пари и други далавери...
Да ви имам разсъжденията... :lol:
Публичното дружество, дето подлежи на контрол от борсовия регулатор е нещо лошо, а едноличното АД, дето не се знае кое, какво и от коя офшорка в коя е нещо прекрасно... :lol:
Кой гарантира, че Газпром, ако даде пари на Батков, тоя няма да ги открадне? Кой и как?
Публичното АД е предпочитано от рекламодатели, инвеститори и спонсори...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 11 мар 2014 09:33

Аз мисля, че всеки фен, който не притежава абонаментна карта за сезона е длъжен (чисто морално) да си купи поне 10 акции, с което да помогне на отбора.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 11 мар 2014 09:35

BadBoy написа:Не бе, никой не скача, просто това няма да спаси клуба ЦСКА, защото за него ежегодно трябват едно 10 милиона лева за нормално съществуване. След като бъдат продадени тези акции и парите изхарчени след това, кой ще дава пари?

В отговор на заглавието николко, тъй като това са наливане на пари в бездънна яма и печалба НЯМА, а целта да бъдеш акционер е именно това, да спечелиш нещо в бъдеще време.

Във този случай малко са хората , които търсят печалба , ако не ти е ясно си глупак . За печалба ти трябват много акции , а повечето от нас ще закупят до 50 акции .

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 11 мар 2014 09:38

Tommi написа:
1242 написа:
Червени Воини написа:Смешното в случия е че само фенове на отбора от подуене, агитират колко много ще се набутаме... СМЕШНИИИииии :lol:

Проблема е монго по глобален. Знаете ли, че в САЩ и западна европа 65 % от населението са акционери, и затова са толкова пред нас, тук се почва томов ще ви вземе 30 лева и ще избяга, ема няма как да стане, няма как да имаме висок БВП, и всичко ,ако не стоят парите в буркани :lol:
но трябваше да казвате колок, а не да се парвите на финансисти!

А знаеш ли, че голяма част от тия дребни акционери инвестират в така наречените "сини чипове", които носят най-малък риск? А знаеш ли, че има борсов индекс (не много коректен, но пак е нещо), който включва акциите на двайсетина футболни отбора и този индекс за последните 5 години е ригистрирал понижение с около 28%. Това дава представа колко привлекателни са "футболните" акции.

За това и футбола е машина за пари,нали,щото не епривлекателен :lol: Що не вземеш кошата под ръчичка и да си философствате до припадък,а аз се чудя как има наши фенове,които ти пристават на глупостта и влизат в полемики с тебе :( :!:
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 11 мар 2014 09:40

criminal написа:
damyanov1963 написа:
bobo_13 написа:Не мисля, че Лупи ще иска да направи някаква голяма далавера от тези акции. Такава публичност, такава гласност, тръбене. Ако направи някоя магария всички тези фенове ще го линчуват публично. Той вече си го каза направи "дребни" за него пари. Купил акциите по 2 лв, може да ги продаде по 3 лв. Ето ти едни 200-300 000 лв за няколко дена( според това ко е прав относно броя на акциите му Тодоров или Агенцията по вписвания)
Тодоров дюшаш му идват 150 бонки ( харизани му от Томов 50 000 акции).

След като никой не иска да печели от акции защо н епращат СМС-и на DMS CSKA? Или можеше да се направи една дарителска сметка и ето готово. Всеки фен да преведе по колкото пари е отделил за акции(като гледам минимума е 30 лв). Все пак тия акции не ти дават никакво право, освен да ги препродадеш. Нали не си мислите, че като си купите 10 акции за 30 лв ще ви слушат мнението и тези които имат по 10 000 акции или повече? Затова не виждам смисъл в тези акции.

И аз пращам СМС-и на DMS LEVSKI, без да съм сигурен къде отиват парите. Какво да се прави...

Тва в подкрепа на мнението на Томи за грешките :mrgreen: . Иначе е похвално , че помагаш на инвалидите :)

Така е, но за грешките ни има кой да ни съди. Когато му дойде времето.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 11 мар 2014 09:42

DmG написа:
BadBoy написа:Не бе, никой не скача, просто това няма да спаси клуба ЦСКА, защото за него ежегодно трябват едно 10 милиона лева за нормално съществуване. След като бъдат продадени тези акции и парите изхарчени след това, кой ще дава пари?

В отговор на заглавието николко, тъй като това са наливане на пари в бездънна яма и печалба НЯМА, а целта да бъдеш акционер е именно това, да спечелиш нещо в бъдеще време.

Във този случай малко са хората , които търсят печалба , ако не ти е ясно си глупак . За печалба ти трябват много акции , а повечето от нас ще закупят до 50 акции .

+1
Когато притежаваш дори прашинка от ЦСКА, вече имаш моралното право да кажеш, че си цесекар и това е твоя клуб...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 11 мар 2014 09:42

pampi написа:
bobo_13 написа:Абе мен ми дойде сега и друго наум. След като досега това не е правено никъде, няма ли някаква причина за това? Нали не си мислите, че Томов е най най в целия свят??? Да не е открил топлата вода.

А защо на някои хора се раздават(подаряват) акции? Стойчо, Жеков, Ченчев, Митев, Тодоров???? Че те ако ги продадат по 3 лв и ето едни добри пари.

А защо не се казва колко от тези 3 лв н аакция влизат в ЦСКА? НАли има някакви посредници Лира инвестмънтс и те трябва да вземат комисионни?

Аз до колкото знам сега са извадени миноритарния дял(около 40 %) от акциите, т.е. Лира инвестмънтс си остава мажоритарен собственик с 60% от акции и пак Лупи ще е едноличен собсвтеник

Не е правено в Източна Европа, защото тука клубовете се използват за пране на пари и други далавери...
Да ви имам разсъжденията... :lol:
Публичното дружество, дето подлежи на контрол от борсовия регулатор е нещо лошо, а едноличното АД, дето не се знае кое, какво и от коя офшорка в коя е нещо прекрасно... :lol:
Кой гарантира, че Газпром, ако даде пари на Батков, тоя няма да ги открадне? Кой и как?
Публичното АД е предпочитано от рекламодатели, инвеститори и спонсори...

...както откраднаха парите на Чорни и тези спечелени от участията им в ЕКТ,за това са на тоя хал сега 8-)
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 мар 2014 09:45

pampi написа: Не е правено в Източна Европа, защото тука клубовете се използват за пране на пари и други далавери...

Има едни, които го направиха преди 4-5 години и пуснаха акции на цена 2,30 полски злоти ако не се лъжа, а днес цената е 0,38 злоти. :P
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

кристи3
Контакти:

Мнениеот кристи3 » 11 мар 2014 09:46

Аз лично ще си купя три пакета. Към момента мога да отделя 100 лв. Вчера по мейл поисках от "Авал-ин" проспекта за публичното предлагане на акциите и хората любезно, още същия ден ми го изпратиха. Днес би трябвало да го има и на интернет страницата им. До края на седмицата по партидата на "ПФК ЦСКА" АД в Търговския регистър ще се обяви и поканата за записването на акциите, ще я публикуват и в два ежедневника ("Труд' и "Преса") и след като изтече 7-дневен срок ще започне предлагането на акциите. За тези, които искат да си купят акции е важно да знаят, че предлагането ще продължи 15 дни. След това няма да има възможност да се закупуват повече акции от тази емисия, продавани от дружеството. Хората са се постарали да представят нещата около публичното предлагане по възможно най-прозрачния и достъпен начин. Мисля, че за всеки е ясно, че не купуваме акции, за да печелим. В този смисъл това не типична инвестиция. Правим го в опит да помогнем на любимия клуб. Да, може парите ни да отидат напразно, но важното е че ще сме опитали.
Съгласен съм, че Лупи, предвид имиджа си, не е най-доброто лице на тази кампания, но никой друг не се нае с тази задача. Нали не сте забравили, че на практика дружеството беше пред несъстоятелност миналото лято (все още не сме избегнали тази опсност) и просто в момента няма друг път. Целта на Лупи според мен е, горе-долу да закрепи клуба, да изчисти задълженията, доколкото е възможно (вероятно тези към НАП и държавата ще останат), да покаже едно сравнително чисто и прозрачно дружество и да продаде контролния пакет акции (той ще си остане в него и след публичното предлагане) на някого/някои, който би имал интерес. Естествено покрай това, ще изкара пари, но кой от нас не работи за това?
Винаги има риск средства да бъдат отклонени или скрити по някакъв незаконосъобразен начин, дори при публично дружество (макар, че по мои наблюдения КФН строго наблюдава процесите в публичните дружества и адекватно реагира, в рамките на правомощията си, при констатирани нередности), но за това отговорност си носят хората, които са го извършили. Нашата цел и задача е да подкрепим любимия отбор в критичен за него момент, да направим опит да го спасим. Дали ще успеем не знам, но поне никога няма да съжаляваме, че не сме опитали.
Аз подкрепям плана на Гриша Ганчев за възраждането на ЦСКА

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 мар 2014 09:47

Red joker написа:
Tommi написа:
1242 написа:
Червени Воини написа:Смешното в случия е че само фенове на отбора от подуене, агитират колко много ще се набутаме... СМЕШНИИИииии :lol:

Проблема е монго по глобален. Знаете ли, че в САЩ и западна европа 65 % от населението са акционери, и затова са толкова пред нас, тук се почва томов ще ви вземе 30 лева и ще избяга, ема няма как да стане, няма как да имаме висок БВП, и всичко ,ако не стоят парите в буркани :lol:
но трябваше да казвате колок, а не да се парвите на финансисти!

А знаеш ли, че голяма част от тия дребни акционери инвестират в така наречените "сини чипове", които носят най-малък риск? А знаеш ли, че има борсов индекс (не много коректен, но пак е нещо), който включва акциите на двайсетина футболни отбора и този индекс за последните 5 години е ригистрирал понижение с около 28%. Това дава представа колко привлекателни са "футболните" акции.

За това и футбола е машина за пари,нали,щото не епривлекателен :lol: Що не вземеш кошата под ръчичка и да си философствате до припадък,а аз се чудя как има наши фенове,които ти пристават на глупостта и влизат в полемики с тебе :( :!:

Нека си е машина за пари, само че определено не е машина на борсата. И между другото, като е машина за пари, сещаш ли се за някой, който да е направил милиарди от тази машина за пари. :?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “ЦСКА”