Ганчев: Единственото ми условие бе ЦСКА да започне на чисто

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Ганчев: Единственото ми условие бе ЦСКА да започне на чисто

Мнениеот Кашчей » 26 юни 2013 19:38

Кировец написа:
Кашчей написа:
Кировец написа:ОК! ЦСКА не е номер 1 на България... Кой тогава е?

Две поредни години е Лудогорец, преди това 2 години Литекс...Вие отдавна не сте номер едно в България.
Може пак да станете, но с този панаирджийски месец-иди ми-дойди ми-окончателно се сринахте като номер едно.В исторически план може все още да сте номер едно, но реално сте станали за подигравка от всички останали фенове.

Бялото си е бяло. Колкото до това, че сме станали за подигравки - факт, но въпреки това към този момент ЦСКА, като отбор е ненадминат в чисто спортни постижения.

Знаеш ли колко трудно се печели авторитет и уважение и колко лесно се губи?
Вие, и като ръководство и като (голяма част) фенове успяхте да го загубите за много кратко време.

ПП-Да ви види сега майор Иван Мирски от НМ на НРБ..как ли ще му се стегне сърцето за отбора, който създаде :(
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 26 юни 2013 19:42

Кашчей написа:Става лесно:ПФК ЦСКА ЕАД обявява, че на дадена дата дружеството излиза на фондовата борса с всички акции.Това, че излиза не е задължително май и да продава, но приемаме, че при откриването на деня има цена за акция.Тогава брокерите започват да купуват и продават (ако има интерес към съответните акции).В момента, при тези новини и неясноти около ЦСКА, номиналът на една акция е възможно да е паднал наполовина, но това е първоначална цена.. може да се вдига, ако има интерес, или да пада, ако няма.Номиналът не е свързан с цената на акцията доколкото знам.

Така аз виждам нещата.Ако има специалисти брокери във ФБ да споделят как е наистина.

Бих, ти споделил, ама с извинение си, много бос в тая материя и се съмнявам, че с едно голо споделяне ще стане работата.Изпърво от акция до акция има голяма разлика. Самото излизане на борсата изисква технологично време поне няколко месеца. Ето нещо по въпроса:

Адвокат Тодор Табаков: ЦСКА да е публично дружество

Труд” потърси мнението на адвокат Тодор Табаков, препоръчан ни като юрист, участвал в повечето прехвърляния на собствеността на ЦСКА през последните 14 години. Ето и неговото виждане за евентуално развитие на клуба в бъдещето:
“В последните дни четох и чух много тези и “схеми” за спасението на ЦСКА. Но явно хората, които ги мислят, не отчитат нещо много важно. Зад ЦСКА седи една армия от поддръжници, фенове, последователи. И се питам - защо никой до този момент не лансира идеята ЦСКА да стане публично дружество.
Да вземе решение, да се изготви правен и финансов анализ и да се изготви проспект. Да се даде възможност на всеки да закупи акции от ЦСКА от борсата. Приходите от продажбата им ще се влеят в капитала и ще се използват за погасяването на задълженията.
Механизмът за това е описан в закона. Професионални консултанти трябва да направят пълен финансов анализ. Да е чиста и ясна картината на всичко в клуба. Да се направи пълна “снимка” на клуба и нека са ясни активите, правата върху базите, върху футболистите и търговските марки. Да са ясни задълженията. Да се каже - това е състоянието на ЦСКА.
Не бива да се игнорира и чисто емоционалният елемент, неюридическия ефект. Колко фенклуба има ЦСКА, колко запалянковци има? Защо те да не участват в спасяването на любимия им отбор?
Една такава бърза акция с ангажиране на усилията и енергията на много хора може да спаси ЦСКА в реално време. Във всички случаи, в които имаме публични професионални футболни клубове с акции на борсата, имаме по-сериозни механизми за контрол, а също и по отношение на плащанията, които се осъществят.
Ако има такава яснота, биха инвестирали и бизнесмени, и фенове. Но трябва да имат яснота. Защо се бяга от тази публичност?
Контролът ще може да се упражнява от всеки, който има участие. В това отношение има богата практика - има стотици такива дружества у нас. Ще се работи въз основа на утвърден бизнес план, ще има прозрачни прогнози за приходи и разходи. Не е нещо ново или новаторско. Не откриваме велосипеда.
Публичните дружества са длъжни да публикуват и тримесечни, и годишни отчети...
Всичко, което сега е скрито-покрито и се натрупва с години, ще излезе наяве.
В момента ЦСКА има номинален капитал от 6,5 милиона лева, но дружеството е декапитализирано. То няма дори ресурс да поеме подготовката на отбора за сезона. В ЦСКА няма пари.
Не е въпросът какъв е капиталът в момента. А с колко може да се увеличи, на базата на проучвания, които обикновено се правят от специализирани агенции.
Този или тези, които ще поемат инициативата за трансформацията на ЦСКА в публично акционерно дружество, трябва да поръчат одита и проучването за увеличение на капитала. Могат да го направят и настоящите собственици или пък евентуални бъдещи акционери.
Интересът към инвестиции във футбола не е случаен. Зад отбори като ЦСКА, “Левски”, “Ботев” (Пд) стои армия от привърженици и широк обществен интерес. Футболът е съществен компонент от развитието на спорта в обществото. Ако го направим публичен, от това ще спечели обществото.
Когато футболът излезе на борсата, заинтересовани да инвестират в него ще има много. Колко фенклуба има ЦСКА? Защо всеки от тези клубове да не се мобилизира, да влезе в акционерното дружество, а после излъчен от него представител да контролира как се управлява дружеството. Но трябва да им се даде тази възможност - както се прави в едно публично акционерно дружество.
Това е личното ми мнение. Не съм адвокат на ЦСКА, но съм участвал в повечето от сделките за прехвърляне на собствеността.
Личното ми мнение е, че дружеството винаги се е управлявало неефективно. Публичността ще привнесе контрол и по-голяма ефективност както на приходите, така и на разходите.

Те това е! Първо се трансформира в публично акционерно дружество!
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 юни 2013 19:56

pampi написа:Бих, ти споделил, ама с извинение си, много бос в тая материя и се съмнявам, че с едно голо споделяне ще стане работата.Изпърво от акция до акция има голяма разлика. Самото излизане на борсата изисква технологично време поне няколко месеца. Ето нещо по въпроса:

Адвокат Тодор Табаков: ЦСКА да е публично дружество

Труд” потърси мнението на адвокат Тодор Табаков, препоръчан ни като юрист, участвал в повечето прехвърляния на собствеността на ЦСКА през последните 14 години. Ето и неговото виждане за евентуално развитие на клуба в бъдещето:
“В последните дни четох и чух много тези и “схеми” за спасението на ЦСКА. Но явно хората, които ги мислят, не отчитат нещо много важно. Зад ЦСКА седи една армия от поддръжници, фенове, последователи. И се питам - защо никой до този момент не лансира идеята ЦСКА да стане публично дружество.
Да вземе решение, да се изготви правен и финансов анализ и да се изготви проспект. Да се даде възможност на всеки да закупи акции от ЦСКА от борсата. Приходите от продажбата им ще се влеят в капитала и ще се използват за погасяването на задълженията.
Механизмът за това е описан в закона. Професионални консултанти трябва да направят пълен финансов анализ. Да е чиста и ясна картината на всичко в клуба. Да се направи пълна “снимка” на клуба и нека са ясни активите, правата върху базите, върху футболистите и търговските марки. Да са ясни задълженията. Да се каже - това е състоянието на ЦСКА.
Не бива да се игнорира и чисто емоционалният елемент, неюридическия ефект. Колко фенклуба има ЦСКА, колко запалянковци има? Защо те да не участват в спасяването на любимия им отбор?
Една такава бърза акция с ангажиране на усилията и енергията на много хора може да спаси ЦСКА в реално време. Във всички случаи, в които имаме публични професионални футболни клубове с акции на борсата, имаме по-сериозни механизми за контрол, а също и по отношение на плащанията, които се осъществят.
Ако има такава яснота, биха инвестирали и бизнесмени, и фенове. Но трябва да имат яснота. Защо се бяга от тази публичност?
Контролът ще може да се упражнява от всеки, който има участие. В това отношение има богата практика - има стотици такива дружества у нас. Ще се работи въз основа на утвърден бизнес план, ще има прозрачни прогнози за приходи и разходи. Не е нещо ново или новаторско. Не откриваме велосипеда.
Публичните дружества са длъжни да публикуват и тримесечни, и годишни отчети...
Всичко, което сега е скрито-покрито и се натрупва с години, ще излезе наяве.
В момента ЦСКА има номинален капитал от 6,5 милиона лева, но дружеството е декапитализирано. То няма дори ресурс да поеме подготовката на отбора за сезона. В ЦСКА няма пари.
Не е въпросът какъв е капиталът в момента. А с колко може да се увеличи, на базата на проучвания, които обикновено се правят от специализирани агенции.
Този или тези, които ще поемат инициативата за трансформацията на ЦСКА в публично акционерно дружество, трябва да поръчат одита и проучването за увеличение на капитала. Могат да го направят и настоящите собственици или пък евентуални бъдещи акционери.
Интересът към инвестиции във футбола не е случаен. Зад отбори като ЦСКА, “Левски”, “Ботев” (Пд) стои армия от привърженици и широк обществен интерес. Футболът е съществен компонент от развитието на спорта в обществото. Ако го направим публичен, от това ще спечели обществото.
Когато футболът излезе на борсата, заинтересовани да инвестират в него ще има много. Колко фенклуба има ЦСКА? Защо всеки от тези клубове да не се мобилизира, да влезе в акционерното дружество, а после излъчен от него представител да контролира как се управлява дружеството. Но трябва да им се даде тази възможност - както се прави в едно публично акционерно дружество.
Това е личното ми мнение. Не съм адвокат на ЦСКА, но съм участвал в повечето от сделките за прехвърляне на собствеността.
Личното ми мнение е, че дружеството винаги се е управлявало неефективно. Публичността ще привнесе контрол и по-голяма ефективност както на приходите, така и на разходите.

Те това е! Първо се трансформира в публично акционерно дружество!

Аз и не съм твърдял, че съм обут.Знам, че акции се продават, ама какви са условията-определено не ме е интересувало.Трябва да излезеш на ФБ-това е задължително.Как се прави-не знам и не ме интересува.
Единственото, което знам е, че от много наглост и доволно безхаберие я докарахте дотук.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 юни 2013 19:59

Стига сте говорили фантасмагории за тези акции. Има си доста сложна и продължителна процедура, за да се осъществи такова нещо. Не може утре Титаните да обяват, че продават акциите и хоп... милионите фенове на ЦСКА ги изкупуват. Например само изготвянето на проспекта може да отнеме от 2 седмици до 3 месеца на инвестиционния посредник. Отделно Комисията по финансов надзор има срок 20 дена да се произнесе по проспекта, а ако го върнат за поправка след това нови 20 дена. БФБ има 14-дневен срок за произнасяне по заявлението за регистрация. И други процедури, които са по няколко дена.

А иначе за информация, първичното предлагане се осъществява чрез аукцион, букбилдинг или подписка по една цена. Може би не ви говори нищо, но вторият начин е най-често срещан.

Емисионната стойност се определя от емитента (Титаните :) ), като при аукциона и букбилдинга може и да не задават цена.
А при букбилдинга и подписката по една цена Титаните може да "пресяват" желаещите да закупят акции. Примерно да решат акциите да се предлагат преференциално на индивидуалните инвеститори (феновете).
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

emo_75
Контакти:

Мнениеот emo_75 » 26 юни 2013 20:53

DANS написа:
Red Warrior написа:За съжаление и на нас ни се случи "Казанска афера", но в ролята на Артур беше Дришата и боклуците взети заедно. Това беше продаване на евроучастието на ЦСКА на Караибрахим Бей - Цветан Василев. Индикации имаше и преди това. Всички се чудехме защо Литекс взима толкова класни футболисти за "Б" група, какъв е смисъла да почваш нов проект, като си изградил вече един - Литекс. Мен ме съмняваше тази работа до последно! Но чак такава ГАВРА с ЦСКА не очаквах. :x

Много точно си си отговорил на ГЛАВНИЯ въпрос! КОЙ ИМА ИНТЕРЕС? Отговора е: Цветан Василев!

Абе цялата тази сага верно ви е промила мозъците и яко сте влезнали във филма.Може ли някой от вас логично да ми обясни защо му е на Ц.Василев да прави такива сложни ластици и врътки,като ако искаше на всяка цена да играем в ЛЕ,просто можеше да купи мача с ЦСКА от титаните и въпроса приключва.И напротив той е губещ от цялата история,защото ако ЦСКА не започне в А група,телевизиите му ще загубят пари от рейтинг,а договора за ТВ права вече е подписан.Не прехвърляйте проблемите си от болната глава на здравата.Затова сте на тоя хал,защото вечно някой друг ви е виновен,я сните,я Бойко,сега и ние станахме виновни.Проблема ви се казва ТИТАН и предишни собственици.Насочете енергията си да се справите с БОКЛУЦИТЕ, а не се оправдавайте с Бойко,сините,а а сега и с нас жълтите.Желая ви успех!
ПС: Според мен най-добрия вариант за вас е В група,но дали имате топки за това,вие си знаете.

king1979
Контакти:

Мнениеот king1979 » 26 юни 2013 22:33

Това за акциите е супер,но по 10 на човек най-много-от 5 до 10 лв. на акция и да е публично,да няма някакви врътки.

Потребителски аватар
blac_black_cat
Контакти:

Мнениеот blac_black_cat » 26 юни 2013 23:27

Гриша Ганчев трябва да е луд да плаща 12-13 млн. лева + безброй дела заведени към клуба за сума не по малко от 1-2 млн. лв + така наречените "уставен капитал" от 35 млн., който боклуците след време да извиват ръцете, на който и да е било.
Пък като знам колко пари трябват за да се издържа ЦСКА, няма да е лесно на никой. Трябва генерална промяна и тя е всички фенове на ЦСКА да си плащат билетите ите да не струват не по-малко от 10 лв. до 20 лв. за обикновен мач. Иначе с билети за по два лева този клуб е труден, много труден за издръжка.
Трябва и да ходят не по малко от 5-6 хил. на мач.
Т.е 5 000 (средна посещаемост) * 15 (лв. средна цена на билет)= 150 000 само от един мач.
15 мача * 150 000 = 2 250 000 лв. от билети.
200 000 - 300 000 от продажба на артикули и сувенири
ген. спонсор ~ 2 000 000 лв
други спонсори 500 000 - 1 000 000 лв.
Тв права 800 000-900 000 лв.
2 250 000 + 300 000 + 2 000 000 + 1 000 000 = 5 550 000 лв.
Евентуални евро турнири между 500 000 и 2-3 000 000 лв. и приходите нарастват
Т.е. не не нужно много само стабилна организация и мислещи хора.
Ред и дисциплина
[center]Без ЦСКА не мога и миг да живея,
за ЦСКА ще викам, ще скачам, ще пея !
Емблемата ще браня дори с кръвта си
и в огъня ще влезна да пазя честта си !!!
ОООООО....ОООООО.....ООООО
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 юни 2013 23:37

Уставен капитал от 35 милиона.. уеуеееее :o
И къде потънаха тия пари, та сега до Казахстан не моете да летите?

Ако не бъркам много, уставен капитал е сумата, която се вписва при учредяване на АД.35 милиона през 1999-а си е сериозна сума :? :roll:

Титан доста Общи събрания трябва да са провели за тия 4 години, с дневен ред увелечаване на Уставния капитал.. и с двама присъстващи-Гърнето и Праховеца.

Как се увеличава уставен капитал, без емитиране на нови акции :? Стоичков каза, че акциите са за 6.5 милиона, а уставният капитал бил 35 милиона :?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 юни 2013 00:40

blac_black_cat написа:Гриша Ганчев трябва да е луд да плаща 12-13 млн. лева + безброй дела заведени към клуба за сума не по малко от 1-2 млн. лв + така наречените "уставен капитал" от 35 млн., който боклуците след време да извиват ръцете, на който и да е било.

Пич, Гришата като иска G-класа, си плаща 200-300 хиляди (едва ли дизел си е взел). Така е и тук - ако искаш ЦСКА, ще си платиш милионите.

ТИТАН бяха готови да не му искат никаква цена за акциите, просто да покрие дълговете - 12-13 млн. Но на микренското джудженце му е досвидяло явно, то е искало без пари, даже ако може и ТИТАН да му платят.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Reckless

Мнениеот Reckless » 27 юни 2013 02:13

Гришата не е глупав, за да се гмурне, като идиот в дългове натрупани в ЦСКА от знайни и незнайни. И аз искам да направя фирма, да натрупам дългове за милиони и накрая да я прехвърля на някой, да плаща негативите. Даже без пари ще му я дам !
Тук някакви капацитети твърдят, че чист ЦСКА, всеки можел да вземе ! Абе вие тока не можете да си платите, заплати и издръжка на футболен клуб ви се струва фасулска работа, че чак, всеки можел. Това българите сме страшни модели. Абе ние входовете по панелките не можем да си боядисаме, защото няма кой да даде пари а в същото време по мениджмънт, управление и финанси сме страшните капацитети. Мишките дават акъл на лъва, как се ловуват антилопи. :mrgreen:

Върни се в “ЦСКА”