Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

scot

Re: Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Мнениеот scot » 11 мар 2014 08:45

[
Имах ли толкова пари бих ги изкупил всичките акции на черв. и веднъж за винаги да ми паднат в ръчичките :lol: :twisted: :mrgreen:

Забава.
Какво си мислиш, че ще стане, ако изкупиш всички акции?
Идва ти счетоводитела и ти вика: други ден трее да платиш 3-4-5 милиона ЗАДЪЛЖЕНИЯ. И ако не ги платиш - фауит, защита от кредитори, синдик и РАЗПРОДАЖБА! Дауи ше имаш власт, че и ше ти се изпълняват плановете за бъдещето? То така и ще си стане - фауит и В група. Няма друг изход, освен ако не стане ЧУДО.
Купи си, кууууупи си акциии.........

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 11 мар 2014 08:55

Не мисля, че Лупи ще иска да направи някаква голяма далавера от тези акции. Такава публичност, такава гласност, тръбене. Ако направи някоя магария всички тези фенове ще го линчуват публично. Той вече си го каза направи "дребни" за него пари. Купил акциите по 2 лв, може да ги продаде по 3 лв. Ето ти едни 200-400 000 лв за няколко дена( според това кой е прав относно броя на акциите му Тодоров или Агенцията по вписвания)
Тодоров дюшаш му идват 150 бонки ( харизани му от Томов 50 000 акции).

След като никой не иска да печели от акции защо н епращат СМС-и на DMS CSKA? Или можеше да се направи една дарителска сметка и ето готово. Всеки фен да преведе по колкото пари е отделил за акции(като гледам минимума е 30 лв). Все пак тия акции не ти дават никакво право, освен да ги препродадеш. Нали не си мислите, че като си купите 10 акции за 30 лв ще ви слушат мнението и тези които имат по 10 000 акции или повече? Затова не виждам смисъл в тези акции.
Последна промяна от bobo_13 на 11 мар 2014 09:03, променено общо 1 път.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 11 мар 2014 09:02

bobo_13 написа:Не мисля, че Лупи ще иска да направи някаква голяма далавера от тези акции. Такава публичност, такава гласност, тръбене. Ако направи някоя магария всички тези фенове ще го линчуват публично. Той вече си го каза направи "дребни" за него пари. Купил акциите по 2 лв, може да ги продаде по 3 лв. Ето ти едни 200-300 000 лв за няколко дена( според това ко е прав относно броя на акциите му Тодоров или Агенцията по вписвания)

След като никой не иска да печели от акции защо н епращат СМС-и на DMS CSKA? Или можеше да се направи една дарителска сметка и ето готово. Всеки фен да преведе по колкото пари е отделил за акции(като гледам минимума е 30 лв). Все пак тия акции не ти дават никакво право, освен да ги препродадеш. Нали не си мислите, че като си купите 10 акции за 30 лв ще ви слушат мнението и тези които имат по 10 000 акции или повече? Затова не виждам смисъл в тези акции.

И аз пращам СМС-и на DMS LEVSKI, без да съм сигурен къде отиват парите. Какво да се прави...
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 мар 2014 09:04

bobo_13 написа:Не мисля, че Лупи ще иска да направи някаква голяма далавера от тези акции. Такава публичност, такава гласност, тръбене. Ако направи някоя магария всички тези фенове ще го линчуват публично. Той вече си го каза направи "дребни" за него пари. Купил акциите по 2 лв, може да ги продаде по 3 лв. Ето ти едни 200-300 000 лв за няколко дена( според това ко е прав относно броя на акциите му Тодоров или Агенцията по вписвания)

Всички тези фенове не само няма да го линчуват, а даже ще го посрещнат като спасител за трети път, ако се върне след това. :) Все пак при евентуален провал с акциите виновни ще са медийната пропаганда, държавата, която иска да съсипе ЦСКА и всякакви други недоброжелатели. ;) Първия път виновен беше Батков, а сега ще са Крум Савов и Тодор Кирков. :lol:
А освен тия акции, хитрият вълк се разпорежда и с едни други 4 млн. акции, които при продажба носат печалба на собственика им, а не на клуба.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
criminal
Контакти:

Мнениеот criminal » 11 мар 2014 09:10

damyanov1963 написа:

И аз пращам СМС-и на DMS LEVSKI, без да съм сигурен къде отиват парите. Какво да се прави...

Тва в подкрепа на мнението на Томи за грешките :mrgreen: . Иначе е похвално , че помагаш на инвалидите :)
Изображение

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 11 мар 2014 09:13

Daniel Levski написа:
plamenst7 написа:Аз нещо не схващам целта на занятието, освен да се закърпи положението за момента. След време, когато пак ще трябват пари, а акциите са вече разпродадени, от къде ще се финансира този отбор? Може би всеки който притежава акции ще продължи да заделя средства като собственик на клуба вече. Едва ли!

На този въпрос си отговорете и ще ви чине мерака.

И тоя написа поне 50 пъти, колко бил учен и как такива като него си заслужавали хилядарките от заплатата... :lol:
Още едно потвърждение, че дипломата не е документ за интелигентност и акъл...Пази боже от такива меринджеи...Ако работеше за мен, щях да те изхвърля на часа, без да ме интересува какви са ти връзките с ГЕРБ...
Щом не можеш клубове, като ЦСКА и Левски, които са с милиони привърженици, да управляваш така, че да са на самоиздръжка и дори на печалба, късай си веднага тапията и бегай в Англия да береш ягоди и боровинки, та да видиш що е това труд... 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 11 мар 2014 09:19

ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПУБЛИЧЕН СТАТУТ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ МОМЕНТИ В РАЗВИТИЕТО НА ЕДНО ДРУЖЕСТВО. ДОПУСКАНЕТО ДО ТЪРГОВИЯ НА АКЦИИТЕ НА КОМПАНИЯТА НА БОРСАТА Е ПРОЦЕС, КОЙТО АНГАЖИРА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВРЕМЕТО И ПОТЕНЦИАЛА НА МЕНИДЖМЪНТА И НЕРЯДКО Е СВЪРЗАН С ПРОМЕНИ В СТРУКТУРАТА И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА БИЗНЕСА НА ДРУЖЕСТВОТО И ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВИ СТАНДАРТИ ЗА РАБОТА.
МНОЖЕСТВОТО ПРЕДИМСТВА, КОИТО ОСИГУРЯВА ПУБЛИЧНИЯ СТАТУТ, СЛЕДВА ДА СЕ ОЦЕНЯВАТ ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА СЪОТВЕТНИТЕ ОТГОВОРНОСТИ, КОИТО ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ТЪРГОВИЯ НА БОРСАТА ВМЕНЯВА НА МЕНИДЖМЪНТА И МАЖОРИТАРНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ.
Основната характеристика на публичните дружества е, че техните акции се търгуват на регулиран пазар (борсата).

Веднъж допуснати до търговия, те се превръщат в алтернатива за влагане на свободните средства на инвеститорите.
Обстоятелството, че акциите на дадено дружество се търгуват на борсата, не означава, че по всяко време обект на търговия е целият му капитал. Търговията с акциите на тези компании е в рамките на наличните свободни обеми от акции на пазара, т. е. търгуват се само ценните книжа, които инвеститорите желаят да продадат.
Обикновено основният пакет от акции, собственост на един или няколко акционери, не се търгува активно от собствениците му, а се използва за поддържане на мажоритарния им дял, чрез който контролират дейността на дружеството. Този основен пакет рядко е обект на търговия на борсата, макар да съществува потенциална възможност да бъде предложен от мажоритарните акционери за продажба на пазарна цена (например в случаите, когато мажоритарният собственик реши да излезе от бизнеса).
В масовия случай, обект на търговия са по-малки пакети от акции, обикновено притежавани от миноритарните акционери. Именно този обем от акции (free-float) е в основата на борсовата търговия на публичните дружества. В случай, че той е малък или няма такъв (например, в случай, че целият капитал на дружеството е концентриран в един собственик, който не желае да продава своите акции) това сериозно ограничава или прави невъзможна борсовата търговия. Това е и причината, при придобиване на публичен статут част от капитала на дружествата се разпределят между множество миноритарни акционери, които впоследствие създават пазара на акциите на дружеството. Наличието на достатъчен по обем free-float е основната предпоставка за активна търговия с акциите на дружеството и реализирането на ползите от публичността.

Публичните дружества капитализират интереса на собствениците си по няколко основни начина:

възможността за набиране на допълнително финансиране от капиталовия пазар,
положителния ефект на публичността върху взаимоотношенията с бизнес-партньорите на дружеството;
наличието на пазарна цена на акциите им, зависеща от резултатите и развитието на бизнеса

Характерно за публичните дружества е, че те са открити по отношение на своята дейност, резултати и перспективи. В тях може да се инвестира лесно при условията на общоприети правила, а стойността им е лесно изчислима към всеки един момент, поради наличието на пазарна цена. Именно прозрачността на работа на публичните дружества е предпоставка за основното предимство, което те имат спрямо останалите - възможност за набиране на допълнително финансиране чрез капиталовия пазар.

Откритостта на публичните дружества е фактор за повишаване популярността както на компанията, така и на произвежданите от нея стоки услуги. В същото време публичността способства и за привличане на интереса на по-голям брой бизнес-партньори и за подобряване на взаимоотношенията със съществуващите такива.

Основните фактори, които оказват влияние върху цената на борсово търгуваните акции, са: стабилното нарастване на приходите и печалбите, разширяването на продуктовата структура и пазарното присъствие на дружеството, активната развойна дейност и т.н. Колкото по-добри са резултатите на дружествата и позитивни очакванията на инвеститорите, толкова по-голям е потенциалът за нарастване на пазарната цена на акциите им, а оттам и на размера на богатството на акционерите на дружеството.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 11 мар 2014 09:21

Абе мен ми дойде сега и друго наум. След като досега това не е правено никъде, няма ли някаква причина за това? Нали не си мислите, че Томов е най най в целия свят??? Да не е открил топлата вода.

А защо на някои хора се раздават(подаряват) акции? Стойчо, Жеков, Ченчев, Митев, Тодоров???? Че те ако ги продадат по 3 лв и ето едни добри пари.

А защо не се казва колко от тези 3 лв н аакция влизат в ЦСКА? НАли има някакви посредници Лира инвестмънтс и те трябва да вземат комисионни?

Аз до колкото знам сега са извадени миноритарния дял(около 40 %) от акциите, т.е. Лира инвестмънтс си остава мажоритарен собственик с 60% от акции и пак Лупи ще е едноличен собсвтеник
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 11 мар 2014 09:27

bobo_13 написа:Абе мен ми дойде сега и друго наум. След като досега това не е правено никъде, няма ли някаква причина за това? Нали не си мислите, че Томов е най най в целия свят??? Да не е открил топлата вода.

А защо на някои хора се раздават(подаряват) акции? Стойчо, Жеков, Ченчев, Митев, Тодоров???? Че те ако ги продадат по 3 лв и ето едни добри пари.

А защо не се казва колко от тези 3 лв н аакция влизат в ЦСКА? НАли има някакви посредници Лира инвестмънтс и те трябва да вземат комисионни?

Аз до колкото знам сега са извадени миноритарния дял(около 40 %) от акциите, т.е. Лира инвестмънтс си остава мажоритарен собственик с 60% от акции и пак Лупи ще е едноличен собсвтеник

Не става въпрос за целия свят, а само за Източна Европа и по-специално в нашата част.
През юни се очаква да се пусне втора емисия акции.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 11 мар 2014 09:29

Чета тука изказванията на всякакви „умници“ и ми е доста странно как има наши фенове,които се колебаят и назландисват относно закупуването на акциите,при положение ,че хора разбиращи от финанси и правене на пари,вече са категорични ,че няма лъжа,няма измама и ще си купят и то за големи суми!Ние сме седнали да се мишкавиме и да се шашкаме за некви си 30-тина лева :( ,дали нема да се разориме и да се набутаме!Това,че българина е силен на думи и че е фрашкан със страх и всякакви негативизми ми е ясно,но щом си отдаден на дадена кауза,трябва и да даваш малко или много в материален аспект ,ако се налага :idea: :!: Тук дори не става дума за саможертва или нещо кой знае какво ;) Аз имам приятел,който е върл армеец,но по стечение на обстоятелствата,в момента се лекува и живее само с една инвалидна пенсийка от 160 лева, едвам свързва двата края,но съм решил да му дам поне 30лева назаем, за да си вземе акции, пък некой ден ще се разплащаме :)
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Върни се в “ЦСКА”