Всичко за случая с Анисе.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: Всичко за случая с Анисе.

Мнениеот Искам си Акаунта » 01 фев 2012 00:26

rexxx написа:Определено любопитно решение на БФС, макар че може да се каже и донякъде очаквано. Да признаят, че са направили грешка, означава да се вкарат в много сериозен филм. От друга страна с това си решение дават възможност да бъдат атакувани в граждански съд. Сега ще е интересно дали Анисе ще заведе жалба срещу тях или не. Ако не, значи заинтересованите страни са се договорили задкулисно, а БФС играе пас.

А колкото до Караджов, изобщо не обръщайте внимание на случая. Там е друга бира... Само ще ви кажа, че там си има просто заяждане с футболиста, нищо повече.

Пак не си наясно с процедурата . Обжалването ( ако има ) ще е пред Арбитражния съд на БФС , след това са наред УЕФА и ФИФА . И чак след това ако на някой му се занимава - граждански съд . Горе-долу след около 2 години ;)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 01 фев 2012 00:41

vaskonti написа:Може ли някой да ми каже от кога БФС има думата по трудови договори, както и къде във въпросния чл.326 се казва, че при известие за напускане трябва да се посочи причина.

БФС се произнася във връзка с нарушените от Анисе правила на БФС :
Чл . 2 Картотекиране
[color=#FF0000] (4) С акта на картотекирането футболистът (професионалист или аматьор) приема да спазва уставите и правилниците на БФС, УЕФА и ФИФА.
[/color]- Анисе се е съгласил да спазва тези условия получавайки картотека за Черноморец
Чл. 11 Форма и съдържание на договора.
7. арбитражна клауза, съгласно която споровете по съществуването, изменението или прекратяването на договора, на състезателните права, както и по вида, основанието или размера на дължими възнаграждения или обезщетения, са подведомствени на АСБФС;
- подписвайки договора Анисе се е съгласил с тази клауза .
Чл. 43. Сключен договор или упражняване на състезателни права не може едностранно да се прекрати по време на сезона. - Анисе прекратява договора си едностранно.
Чл. 44. В случаите, когато договор или състезателни права бъдат прекратени предсрочно от футболист-професионалист без основателна причина, футболистът-професионалист е длъжен да заплати обезщетение на футболния клуб. Когато страните не са определили или не постигнат съгласие по размера на обезщетението, спорът по определяне на неговия размер се решава от АСБФС.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 01 фев 2012 00:47

Udoji90 написа:Имам един въпрос. Какво конкретно трябва да стане, за да бъде забранено на ЦСКА да картотекира новопривлечените играчи? Предварително благодаря за отговора и се извинявам за невежеството си.

С оглед на това което днес реши СТК към БФС , ако ЦСКА депозира договор с Анисе в БФС , трансферите на ЦСКА ще бъдат спрени . А точно това се канят да направят юристите на титанците . Човек ще си помисли , че правят всичко умишлено , защото не искат да привличат нови играчи .

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 01 фев 2012 00:56

Плаща ви обезщетение каквото определи Арбитража ,ако не се споразумеете преди това и е волна птица.Да не споменавам, че вече ви е превел три заплати съгласно КТ и най-вероятно ще си останете с тях.Апропо върнахте ли му вече трудовата книжка? В граждански съд при всички положения ще се съдите с Анисе,обаче няма нужда да чака ФИФА за ДА ви съди,че му възпрепятствате да си упражнява професията.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 01 фев 2012 00:59

bobonikolov написа:
vaskonti написа:Може ли някой да ми каже от кога БФС има думата по трудови договори, както и къде във въпросния чл.326 се казва, че при известие за напускане трябва да се посочи причина.

БФС никога не е имало това право.Няма и да има.Но това решение днес не пречи на ЦСКА да си картотекира играча малко по-нататък.Ето тук са и доводите за това ми твърдение:
http://www.livesport.bg/Ekskluzivno--Reshenieto-na-STK-za-Anise-e-nezakonno-%28AUDIO%29-53747
Феновете на Черноморец нека да си празнуват сега и колкото си искат пъти да викат:"Видяхте ли прави сме".Анисе има право да съди БФС в български съд,че неоснователно му забраняват да си упражнява професията.Защото по закон той е изпълнил всичко каквото трябва за да напусне.А БФС нарушават едно от основните му права според Европейската конвенция за правата на човека.Ако го направи то на 99% ще ги осъди.А после те ще му ходят на крака да го вземат.Да не говорим,че ФИФА още официално не се е произнесла по случая.Така,че от Черноморец да не бързат с фойерверките.Битката е загубена но не и войната.Но това ще е обеца на ухото на управниците ни.Една от многото обеци.А сега очаквам извинение на автора на темата в раздела на Черноморец за това,че ЦСКА били упражнявали натиск върху членове на комисията.Според мен нещата отново се решават под масата .Явно БФС наистина са объркали яко работата.Ако не беше така решението на СТК днес щеше да е друго.Докато не се произнесе ФИФА аз ще продължавам да твърдя,че договорът е нередовен по техните правила.

Е , сега хубава работа . Кой е казал че на Анисе ще му се забрани да играе футбол . Анисе е нарушил правилата на ФИФА ... ФИФА решава да спре правата на Анисе да се състезава за определен период във всички състезания и турнири под егидата на ФИФА . Анисе може да се състезава във всички състезания и турнири , организирани от футболна федерация която не е членка на ФИФА . Анисе , ако има претенции към СТК на БФС има 7 дни да обжалва в Арбитражния съд на БФС . Там ще определят и каква неустойка дължи на Черноморец за прекратяването на състезателните му права ( да не се бърка с трудов договор ) . После може да обжалва пред УЕФА И ФИФА . За около 2 години евентуално може и да получи становище . И чак след това , може да си търси правата в граждански съд . Докато не се произнесе последната спортна инстанция , никой граждански съд няма да разгледа жалбата му . Не е сигурно , че и след това ще я разгледат .

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 01 фев 2012 01:02

vaskonti написа:
vaskonti написа:
Юрист-консултът на ЦСКА Радостин Василев успокои феновете на клуба във връзка с днешното становище на БФС по случая с Анисе Абел.

На свое заседание от Спортно-техническата комисия заключиха, че нападателят от Мадагаскар е прекратил неправомерно договора си с Черноморец и съответно ЦСКА няма право да подписва с него.

"Това решение е срам за цялото БФС. Членовете на тази комисия не са юристи и нямат нужната компетентност да разглеждат този спор. Призовавам ги да си подадат оставките. Те не са органът, който може да се произнесе с някакво решение. Настоявам за среща между ръководството на ЦСКА и БФС", заяви Василев.

Всъщност... Спортно-техническата комисия не се ли занимава със спортно-технически въпроси? Какво общо има кодексът на труда тук?

точно - СТК е органа който прекратява състезателните права на играча с клуба . СТК е и органа който издава картотеки на новите играчи . А сега сам се сети какво ще се случи , когато ЦСКА поиска от СТК да картотекира Анисе ;)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 01 фев 2012 01:08

msm написа:Интересното в случая е, защо няма нито думичка за договора. Законен ли е или не? Реално , самият договор позволява на Анисе да го разтрогне по чл.326. Даже не се цитира и самият член по който е разтрогнат договора, а само щото нямало мотив. Въпреки, че такова изискване в тоя член не съществува,

След като са се произнесли по този начин , значи договора е законно сключен . И според КТ и според правилата на ФИФА . БФС не се интересува по кой член на КТ е прекратен договора . Интересува се , дали се е случило според правилника на ФИФА , който играча се е задължил да спазва .

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: Ч

Мнениеот Искам си Акаунта » 01 фев 2012 01:17

Beck's написа:Разбрахте ли как Анисе ще премине в ЦСКА?
Анисе се вече е свободен агент и може да преговаря........ но клуба с който преговаря може да понесе последствия!
ОК но докато официалния орган се произнесе ( което трябва да е преди началото на сезона ) Анисе има право и неможе да бъде спрян от възможноста да потдържа форма с който и където пожелае!
След като органа се пройзнесе, евентуално, както казват от БФС в полза на Черноморец, то анисе трябва да заплати обещетение на ЧМ.(което ще бъде в пъти по малко от 350 000Е)След като са се признесли , то Анисе вече е свободен да си практикува професиата, а през това време ще текът дела за обещетение и ЦСКА ще е в правото си да подпише с играча ( или по скоро, да влезне контракта в сила).

В най-добрия случай за Анисе - 360 000 лева ( заплатите до края на договора му ) . Ако се приеме , че в клуба е можел да спечели 350 000 евро , то може и да е по-голяма сумата . Анисе ще има възможност да придобие състезателни права , едва след като изплати неустойката си . Всеки клуб който сключи договор преди това с Анисе ( без разрешението на Черноморец ), ще бъде наказан за подбудителство .

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 01 фев 2012 01:30

onegavon написа:Плаща ви обезщетение каквото определи Арбитража ,ако не се споразумеете преди това и е волна птица.Да не споменавам, че вече ви е превел три заплати съгласно КТ и най-вероятно ще си останете с тях.Апропо върнахте ли му вече трудовата книжка? В граждански съд при всички положения ще се съдите с Анисе,обаче няма нужда да чака ФИФА за ДА ви съди,че му възпрепятствате да си упражнява професията.

Никой не му пречи . Най-малко пък Черноморец . Друг е въпроса , че след като е нарушил правилника на ФИФА , значи не иска да го спазва .След като не иска да го спазва , няма как ФИФА да му разреши да участва в нейни състезания и турнири . Да си намери друга федерация . Просто е . Също така може да сключи договор с ЦСКА , да си тренира там 2 години и половина , да участва в контроли и да си взима заплатата . Но няма да получи картотека от БФС през следващите 2,5 години . А ЦСКА , понеже го иска на всяка цена , ще му плаща да тренира и няма да картотекира нови играчи . А Анисе колко ще има да плаща на Черноморец , ще реши Арбитражния съд .

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 01 фев 2012 01:54

Спокойно, нали спечелихте, засега... :) Ако това е крайната инстанция, ще имате още едно извинение- на мен не ми е проблем. Честта нито "титани", нито Херовци, нито Киряковци могат да ми я продадат, така че няма нищо лошо в това да си признаеш, ако си сгрешил. Анисе май ще отиде в Левски! :mrgreen: Те ще заплатят обезщетението, хаха. Подобни циркове, каквито се случват тук, едва ли някъде другаде ще има. Всичко е една голяма въртележка: дето се вика "въртел се, въртел наш Илия- огледал се пак у тия", та и тая работа така. Въртят, сучат и пак евро смучат, хаха! Отбори, комисии, съюзи, не знам си какви прокламации, не знам какви си надцаквания - всичко е бошлаф, колкото по-рано си намерим друго занимание, толкова по-добре ще е за всички ни. :) Тея новини направо започват да стават твърде весели за моето обикновено въображение: кой кого обаче иска да прецака вече не е съвсем ясно, но едно е- пак негативите ще са за заблудения фен, от който и да е отбор. Колкото до прецакването, всички някак си остават прецакани и то от самите себе си. ;) Нашият футбол е много,много далеч от всякаква истина, но ние сме си свикнали и си го обичаме. И си плюем ли плюем, ей тъй за успокоение на душицата! :)
[offtopic]Радвам се, че все още се намират и трезвомислещи хора из форумите, инак въобще нямаше да си губя времето да пиша каквото и да е, защото и без това забелязвам, че се четат само мненията, които ни е угодно. Аз обаче изчитам до последното мнение, тогава давам и оценката си, без значение колко страници е темата. Дето се вика човек трябва да се подготви за ответен удар. Хайде, лека нощ! И още нещо- мисля като ме поканят на интервю за работа да бягам заедно с Кодекса на труда, белким ми хареса и на мен някой член, по който да се раберем. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: И... прощавайте, ако има нещо! :)[/offtopic]

[offtopic]Отговорите евентуално утре ще ги чета, сега ми се спи. Май няма да дочакам трансфера на Диого или на онези от Удинезе! :lol:[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Върни се в “ЦСКА”