Всичко за случая с Анисе.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
baerba1995
Контакти:

Re: Всичко за случая с Анисе.

Мнениеот baerba1995 » 31 яну 2012 20:07

Специалистът по спортно право Георги Градев направи скандално изявление пред Livesport.bg за решението на Спортно техническата комисия към БФС, която присъди Абел Анисе на бургаския Черноморец и му забрани да играе в ЦСКА.

„Това, което са решили от комисията е незаконно! За мен няма пречки от ЦСКА да го картотекират. СТК няма право да се занимава с трудово правните взаимоотношения между футболист и клуб".

"Това е в компетенцията единствено на Дисциплинарната комисия. За мен, членовете на тази комисия, или са некомпетентни или са взели пари. Иначе нямам друго обяснение за действията им. Затова искам да си подадат оставките на секундата", каза Градев.

„Защо не са дали право на играча да се защити. Шефът на СТК Йордан Томов също трябва да напусне", добави още юристът.

Цялото интервю може да чуете в прикачения аудио запис!

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 31 яну 2012 20:09

Имам един въпрос. Какво конкретно трябва да стане, за да бъде забранено на ЦСКА да картотекира новопривлечените играчи? Предварително благодаря за отговора и се извинявам за невежеството си.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

rexxx
Контакти:

Мнениеот rexxx » 31 яну 2012 20:12

Може ли някой да ми каже от кога БФС има думата по трудови договори, както и къде във въпросния чл.326 се казва, че при известие за напускане трябва да се посочи причина.

Явно в момента БФС се прави на лудо и не признава, че е картотекирало играч с неправилно съставен договор спрямо собствените си изисквания. Може, прави го. Въпросът е в реакцията на футболиста след това, както и разбира се на ЦСКА, които го представиха като техен играч. Това е интересното в следващите дни.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 31 яну 2012 20:16

vaskonti написа:Може ли някой да ми каже от кога БФС има думата по трудови договори, както и къде във въпросния чл.326 се казва, че при известие за напускане трябва да се посочи причина.

БФС никога не е имало това право.Няма и да има.Но това решение днес не пречи на ЦСКА да си картотекира играча малко по-нататък.Ето тук са и доводите за това ми твърдение:
http://www.livesport.bg/Ekskluzivno--Reshenieto-na-STK-za-Anise-e-nezakonno-%28AUDIO%29-53747
Феновете на Черноморец нека да си празнуват сега и колкото си искат пъти да викат:"Видяхте ли прави сме".Анисе има право да съди БФС в български съд,че неоснователно му забраняват да си упражнява професията.Защото по закон той е изпълнил всичко каквото трябва за да напусне.А БФС нарушават едно от основните му права според Европейската конвенция за правата на човека.Ако го направи то на 99% ще ги осъди.А после те ще му ходят на крака да го вземат.Да не говорим,че ФИФА още официално не се е произнесла по случая.Така,че от Черноморец да не бързат с фойерверките.Битката е загубена но не и войната.Но това ще е обеца на ухото на управниците ни.Една от многото обеци.А сега очаквам извинение на автора на темата в раздела на Черноморец за това,че ЦСКА били упражнявали натиск върху членове на комисията.Според мен нещата отново се решават под масата .Явно БФС наистина са объркали яко работата.Ако не беше така решението на СТК днес щеше да е друго.Докато не се произнесе ФИФА аз ще продължавам да твърдя,че договорът е нередовен по техните правила.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 31 яну 2012 20:23

bobonikolov написа:
vaskonti написа:Може ли някой да ми каже от кога БФС има думата по трудови договори, както и къде във въпросния чл.326 се казва, че при известие за напускане трябва да се посочи причина.

БФС никога не е имало това право.Няма и да има.Но това решение днес не пречи на ЦСКА да си картотекира играча малко по-нататък.Ето тук са и доводите за това ми твърдение:
http://www.livesport.bg/Ekskluzivno--Reshenieto-na-STK-za-Anise-e-nezakonno-%28AUDIO%29-53747
Феновете на Черноморец нека да си празнуват сега и колкото си искат пъти да викат:"Видяхте ли прави сме".Анисе има право да съди БФС в български съд,че неоснователно му забраняват да си упражнява професията.Защото по закон той е изпълнил всичко каквото трябва за да напусне.А БФС нарушават едно от основните му права според Европейската конвенция за правата на човека.Ако го направи то на 99% ще ги осъди.А после те ще му ходят на крака да го вземат.Да не говорим,че ФИФА още официално не се е произнесла по случая.Така,че от Черноморец да не бързат с фойерверките.Битката е загубена но не и войната.Но това ще е обеца на ухото на управниците ни.Една от многото обеци.А сега очаквам извинение на автора на темата в раздела на Черноморец за това,че ЦСКА били упражнявали натиск върху членове на комисията.Според мен нещата отново се решават под масата .Явно БФС наистина са объркали яко работата.Ако не беше така решението на СТК днес щеше да е друго.Докато не се произнесе ФИФА аз ще продължавам да твърдя,че договорът е нередовен по техните правила.

Кой казва,че са му 'забранили" да "упражнява професията"?Ще я "упражнява" в Черноморец... :mrgreen:
ПП.От много "обеци" ушите на вашите управници са им до кръста вече.
Кой казва,че ЦСКА не е "упражнявал натиск"?Просто "натискът" не сработи...
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 31 яну 2012 20:28

Юрист-консултът на ЦСКА Радостин Василев успокои феновете на клуба във връзка с днешното становище на БФС по случая с Анисе Абел.

На свое заседание от Спортно-техническата комисия заключиха, че нападателят от Мадагаскар е прекратил неправомерно договора си с Черноморец и съответно ЦСКА няма право да подписва с него.

"Това решение е срам за цялото БФС. Членовете на тази комисия не са юристи и нямат нужната компетентност да разглеждат този спор. Призовавам ги да си подадат оставките. Те не са органът, който може да се произнесе с някакво решение. Настоявам за среща между ръководството на ЦСКА и БФС", заяви Василев.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 31 яну 2012 20:28

deepblue1963,ти ясновидец ли си?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 31 яну 2012 20:33

vaskonti написа:
Юрист-консултът на ЦСКА Радостин Василев успокои феновете на клуба във връзка с днешното становище на БФС по случая с Анисе Абел.

На свое заседание от Спортно-техническата комисия заключиха, че нападателят от Мадагаскар е прекратил неправомерно договора си с Черноморец и съответно ЦСКА няма право да подписва с него.

"Това решение е срам за цялото БФС. Членовете на тази комисия не са юристи и нямат нужната компетентност да разглеждат този спор. Призовавам ги да си подадат оставките. Те не са органът, който може да се произнесе с някакво решение. Настоявам за среща между ръководството на ЦСКА и БФС", заяви Василев.

Всъщност... Спортно-техническата комисия не се ли занимава със спортно-технически въпроси? Какво общо има кодексът на труда тук?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 31 яну 2012 20:34

vaskonti написа:
Настоявам за среща между ръководството на ЦСКА и БФС", заяви Василев.

Що,бре?Давай направо в съда!Нали сте много ербап?Нали не са оторизирани?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 31 яну 2012 20:39

deepblue1963 написа:
vaskonti написа:
Настоявам за среща между ръководството на ЦСКА и БФС", заяви Василев.

Що,бре?Давай направо в съда!Нали сте много ербап?Нали не са оторизирани?

И в този ред на мисли-като са толкова сигурни, що не депозираха договора в БФС и да искат картотека? Който е вярвал на Градев-не е прокопсал...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Върни се в “ЦСКА”