Раждането на една легенда

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Раждането на една легенда

Мнениеот blue avalanche » 10 сеп 2010 21:25

suni написа:
blue avalanche написа:
suni написа:Заглавие във вестник “Народен спорт”, 26.01.1948 понеделник:
“М-Р ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА БЕ ИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА “ЛЕВСКИ”

Вестник “Народен спорт”, брой 293, 1948, :
“В новият УС влизат: председател: Цола Драгойчева, подпредседатели: Никола Табаков, Асен Разпопов, Христо Драгански…”

Вестник “Народен спорт”, 26.01.1948, стр. 1 и 4:
“Вчера в салона на кино “Природа и наука” се състоя годишното отчетно събрание на столичното физкултурно д-во “Левски”.
Препълненият салон от дружествени членове, ….
Т.п. хор под диригентството на Д.Кръстев изпълни “Шуми Марица”, “Хей славяни!”, български и съветски народни песни, след което Н. Крушовенски – председател на УС каза няколко подходящи за случая думи. По негово предложение, бяха избрани за
ПОЧЕТЕН ПРЕЗИДИУМ:
Генералисимус Сталин, маршал Тито и м-р председателят Георги Димитров, чиито имена се посрещнаха с продължителни ръкоплескания и възгласи : “Сталин, Тито, Димитров!”, “Сталин, Тито, Димитров!”

И какво общо има ФК Левски с физкултурно д-во "Левски"?И в момента има СК Левски.Не знам да има някаква връзка с футболния клуб?

Хаха,не ставай смешен... :lol:

На ФК Левски е била нахлупена насила една комунистическа "шапка"(физкултурно д-во,а след това и обединение със Спартак) без никой да пита нито футболистите,нито феновете!Казвам насила,защото при първата появила се възможност "шапката" беше свалена!За разлика от вас,които и досега сте си ЦСКА,щото така ви харесва!Сега ФК Левски няма нищо общо със СК Левски с председател Ст.Хранов,освен името.Очаквам да ме разгромиш със супераргументиран "пост"!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 сеп 2010 21:29

Кашчей написа:
По въпроса с номера и дати се отнеси към Олд Деат и нотариалният акт за стадиона.... без дата и име на нотариус, без подписи и печати, но невероятно валиден.

Между другото, занимаваш ли се с фотошоп?

Ако имаш претенции към Олд Деат обяви и ти награда за нотариалният акт на стадиона и готово:)
Не се занимавам сериозно, само елементарните неща.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 10 сеп 2010 21:35

И какво общо има ФК Левски с физкултурно д-во "Левски"?И в момента има СК Левски.Не знам да има някаква връзка с футболния клуб?

На ФК Левски е била нахлупена насила една комунистическа "шапка"(физкултурно д-во,а след това и обединение със Спартак) без никой да пита нито футболистите,нито феновете!Казвам насила,защото при първата появила се възможност "шапката" беше свалена!За разлика от вас,които и досега сте си ЦСКА,щото така ви харесва!Сега ФК Левски няма нищо общо със СК Левски с председател Ст.Хранов,освен името.Очаквам да ме разгромиш със супераргументиран "пост"!

Първия известен и утвърден вариант от Министерството на вътрешните работи със заповед № 744 от 23 май 1919 г., на лицевата му страна е изписано и пълното наименование на клуба - "Софийски спортен футболен клуб "Левски". Член I от устава гласи: "Основава се на 24 май 1914 г. Софийски спортен футболен клуб Левски".

През 1934 г. съгласно изискване на Министерството на вътрешните работи БНСФ пререгистрира всички спортни клубове. Оттогава е и решението на Софийския окръжен съд (№519 от 28.06.1934 г.), с което спортният клуб "Левски" се пререгистрира по закона на юридическите лица. :oops:

Изображение
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 сеп 2010 21:54

vaskonti написа:
Кашчей написа:
По въпроса с номера и дати се отнеси към Олд Деат и нотариалният акт за стадиона.... без дата и име на нотариус, без подписи и печати, но невероятно валиден.

Между другото, занимаваш ли се с фотошоп?

Ако имаш претенции към Олд Деат обяви и ти награда за нотариалният акт на стадиона и готово:)
Не се занимавам сериозно, само елементарните неща.

По първа точка-с глупости не се занимавам, когато нямам финансова изгода ;)
по втора точка-Значи нямаш и идея какви са възможностите на програмата.Като нищо може да ти се направи "оригинален" документ, с шрифт и печати, както и с тип хартия (ако работещият има модели на тези неща отпреди 62 години).Не мисля, че за идеята подписите на Димитров, Коларов и Георги Дамянов ще са голям проблем ;)
Последна промяна от Кашчей на 10 сеп 2010 21:57, променено общо 1 път.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 10 сеп 2010 21:55

suni написа:

Първия известен и утвърден вариант от Министерството на вътрешните работи със заповед № 744 от 23 май 1919 г., на лицевата му страна е изписано и пълното наименование на клуба - "Софийски спортен футболен клуб "Левски". Член I от устава гласи: "Основава се на 24 май 1914 г. Софийски спортен футболен клуб Левски".

През 1934 г. съгласно изискване на Министерството на вътрешните работи БНСФ пререгистрира всички спортни клубове. Оттогава е и решението на Софийския окръжен съд (№519 от 28.06.1934 г.), с което спортният клуб "Левски" се пререгистрира по закона на юридическите лица. :oops:

1." Първия известен и утвърден вариант от Министерството на вътрешните работи със заповед № 744 от 23 май 1919 г., на лицевата му страна е изписано и пълното наименование на клуба - "Софийски спортен футболен клуб "Левски". Член I от устава гласи: "Основава се на 24 май 1914 г. Софийски спортен футболен клуб Левски"."
Опа-а-а...Кой плямпаше тука,че датата ни била фалшива?
2.За "спортния клуб Левски" разбрах,че е бил пререгистриран,но някъде по пътя триково "изгубихме" Софийски спортен футболен клуб Левски".Да не се опитваш да ни изманипулиркаш нещо?То и сега си има СК Левски.И какво от това?

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 10 сеп 2010 22:03

suni написа:... или как Нако Чакмаков постави на колене Цола Драгойчева
На днешната дата преди 62 години единайсет бедни момчета от работническите квартали на София поставят на колене с 3:1 галениците на Цола Драгойчева от първия ведомствен клуб на социалистическа България ПСК Левски и слагат началото на легендата ЦСКА с първата титла на „армейците".
След два гола на Миланов легендарният капитан Нако Чакмаков подпечатва триумфа в годината на основаването на новото дружество. Той е на практика и треньор на младите ентусиасти, докато за физическата им подготовка се грижи боксьорът Константин Николов (Замората).
Лишени от финансови облаги, младите „септемврийци" играят за по едно парче офицерски плат, но в сърцата им вече гори онзи неугасим пламък, който ще покори Аякс, Нотингам и Ливърпул. Нима оядените фаворити на властта имат шанс срещу духа на великата българска армия, която няма загубена битка през 20-и век?
Ето и състава на „Септември при ЦДВ" от 09.09.1948 г.:
Стефан Геренски, Борислав Футеков, Манол Манолов, Димитър Цветков, Никола Алексиев, Нако Чакмаков (капитан), Димитър Миланов, Стойне Минев, Стефан Божков, Никола Божилов, Кирил Богданов.

Към автора - имаш ли представа ,че тези млади армейци си бяха офицери от БНА и имаш представа ,че заплатата на офицер от БНА е с пъти по-висока от тази на пощенски служител например? Знаеш ли до какви офицерски звания достигат тези "бедни момчета от работническите квартали на София", Имаш представа с какво се е занимавал след като приключва състезателната си кариера цитирания от теб Нако Чакмаков(лека му пръст) и каква кола караше?
До момента съм предлагал на няколко съфорумци привърженици на ЦСКА ,който претендират ,че Левски е бил по-подкрепян от БКП отколкотоЦСКА да направим една статистика- колко футболиста желани от Левски и ЦСКА едновременно са предпочели Левски и колко ЦСКА,ако искаш може с теб да опитаме да направим такава статистика? Само дето те до момента не можаха да посочат едно име желано от двата отбора да е предпочело Левски(сигурно има такова ,но и аз не се сещам в момента ;) ) Докато аз веднага мога да ти посоча имената но поне 20 футболиста желани от двата отбора които отиват в ЦСКА ,ами от този по-ясен знак ,кой е бил отбора по-подкрепян от властта и предлагащ по-добри условия здраве му кажи.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 сеп 2010 22:11

Хонда, аз ще ти посоча едно име-Ламята

Затова игра 2 години в Сливен, преди да премине в Левски ;)
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 10 сеп 2010 22:18

Кашчей написа:Хонда, аз ще ти посоча едно име-Ламята

Доколкото си спомням,обаче,за това си желание излежа наказание,нали?Защото не се подчини на партийната повеля!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 сеп 2010 22:25

blue avalanche написа:

Доколкото си спомням,обаче,за това си желание излежа наказание,нали?Защото не се подчини на партийната повеля!

Аз това и давам като пример.Ламята игра 2 години в Сливен, защото не пожела да играе в ЦСКА.Все пак времената бяха други и не го лишиха съвсем от състезателни права.Поне такива са ми спомените :oops:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 10 сеп 2010 22:25

Ами човека си плати за ината ;)

Върни се в “ЦСКА”