25 Кръг/ ЦСКА - Черно Море /15.03.2025/ 17:30

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: 25 Кръг/ ЦСКА - Черно Море /15.03.2025/ 17:30

Мнениеот MASTER_COOL » 16 мар 2025 08:35

Всеки друг треньор в България би се оплаквал постоянно ,ако му липсва само едно титулярно крило. В случая при нас липсват 2 титулярни - Фаетон и Бютучи и първата им резерва Локило. Но Томаш и за момент не мрънка и не се оправдава с тяхното отсъствие. На Питас му липсва подкрепа в предни позиции.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 16 мар 2025 08:59

CSKA69 написа:Чета, че сме на прав път като стил, а мен лично точно стила на Томаш ме дразни най-много :lol: Сега, аз пиша повече в секцията с международен футбол и там всички знаят, че съм заклет привърженик на атакуващия доминантен футбол, не случайно Пеп Гуардиола ми е любимец сред треньорите. На хартия би трябвало да съм във възторг от това, което се опитва Томаш да налага. Но както казва в едно интервю наскоро Фабио Капело последователите или по-скоро имитаторите на стила на Гуардиола убиват футбола ;) Той говори конкретно за италианския, но това важи и за по-ниско ниво като българския. Когато нямаш нужните футболисти за такъв стил, какъвто е случая на Томаш с ЦСКА се получават абсурдни аномалии. Безумните разигравания на вратар и защитници води до една статична Тики така, която не само не е полезна , а е вредна за отбора. Напоследък получаваме голове от нашите собствени грешки при разиграването. Добавяйки факта, че сме беззъби във финалната третина кел файда, че си владял топката в 80 процента от времето, както беше през първото полувреме. За да има смисъл от тоя стил, отборът трябва да бъде доста по-изобретателен в създаването на голови шансове и трябва да има кой да вкарва..

Донякъде съм съгласен с това, което си написал.
Но смятам, че този стил е идеален за нас в това първенство, като се вземе предвид, че повечето отбори излизат затворени.
Мразя Сити, но отвреме на време им гледам мачовете именно за да видя стила им. Еми и при тях на моменти изглежда, че разиграват безмислено, но всъщност търсят пространства между линиите при движението на противника.
И тук си идваме на нашият пуст манталитет.
Да, няма да стане за няколко месеца с отбор който беше ударил дъното.
Аз лично виждам прогрес и вече опира до дребни настройки и още два-три входящи трансфера.
За финалната третина вече писах, НЯМА как да стане без крила, просто не е възможно, колкото и да са добри тези, които заместват крилата, нито имат изградените навици, нито могат да отворят играта и да дадат свобода на тези в средата.
Та в момента сме роби на контузиите и няколко футболисти които нямат ниво за ЦСКА, но последният трансферен прозорец ми дава основания да съм оптимист за предстоящия.
Вчера се изправихме срещу може би най-научният и обигран състав във фаза защита и треньор който налага този стил СЕДЕМ ГОДИНИ, без половин отбор контузени и наказани.
Ако има човек тук, който при тези обстоятелства е очаквал да ги прегазим и да създадем куп ситуации, значи си няма понятие от тази игра.

И само да добавя, вкарахме гол, друг ни беше ни отменен от изградена ситуация (не оспорвам засадата а правилото при подобни засади) и ударихме греда, може и повече, но не е и толкова зле бих казал.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 16 мар 2025 09:41

И все пак Томаш и отборът се адаптираха към ситуацията и условията в мача след 60-тата минута. Томаш направи добри и смели смени в момент, в който не се виждаше как и какво точно можем да променим. Но пък от друга страна това показва, че първоначалния му план е бил погрешен.

Една от причините за промяната в стила бе включването на Тасев. Неговата директност изостри играта ни. Той подаде за онзи страхотен шут на Илиев при 1:1. Малко преди това проби по аут линията и я сервира на Исека на 3 метра от вратата, но ударът му бе блокиран.

Как се нарича това, когато генерално един елемент влияе добре на цялостния процес на една машина, дори и този елемент да работи с непълен капацитет и слабо КПД?! :idea:

Има голяма вероятност да не го бъде в ЦСКА, но в момента той се явява единственото ни типично и остро крило. Даже бих добавил, че и при завръщането на Бютучи и донякъде Локило това продължава да е така.

Аз помня и Фаетон как играеше при нас първите месеци. Ефективността му в никакъв случай не беше по-висока от тази на Тасев в момента.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 16 мар 2025 10:09

danko_sot написа: Даже бих добавил, че и при завръщането на Бютучи и донякъде Локило това продължава да е така.

Разсмя ме :)
Явно аз и още 10 човека около мен снощи, нищо не разбираме от футбол. Всички ни изнерви "македонеца" с непредизвиканите си грешки.
Като си хванеш някои и го защитаваш за спорта.
Бютучи не ти харесва от ден едно ;) и дори да вкара хетрик, пак няма да кажеш една добра дума за него !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 16 мар 2025 12:12

Не знам защо се коментира Бютучи толкова много, като е изиграл едва няколко мача за нас. През 90% от времето само взема заплата и не тренира по най-различни причини. Камо ли да играе мачове. Оня щиглец Енрике, който се чупеше при по-силен вятър, имаше по-голям процент мачове ...

Иначе "силата или качеството на една система се определя от най-слабия ѝ елемент", което е т.н. "Закон на най-слабата брънка".
Или иначе казано нивото на ЦСКА като футболна продукция е равно на това на Турицов, Санянг, Илиев-джуниър, Исека - тоест ЦСКА все още в групата на много много слабите европейски отбори. Като останалите играчи са едва една идейка по-малко слаби, с 1-2 изключения. В България сме в горната половина на таблицата просто защото всичките отбори са много слаби, а повечето дори повече и от нас.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 16 мар 2025 15:01

Не знам, аз съзнателно не искам да конкретизирам и генерализирам за играта на отбора като цяло в този мач.

Просто Черно море е по-особен тип отбор. Играят може би най-физическият тип футбол, съответно и играчите им са едни от най-здравите физически. Царе са да рушат играта и стила на игра на другите отбори. Отбор- антагонист, нещо като Атлетико Мадрид за нашите ширини, тъй като все пак разполагат и с някаква класа в отбора.

Ако нямаш играчи, които да се противопоставят физически на силовата им игра, колкото и да си техничен, нещата няма как да се получат.

Има упреци към Томаш за стила на игра и прехода от защита в атака с постепенното изнасяне по земя и с участието на всички защитници. Видяхме, че в някои от миналите срещи се получиха много добре нещата и футболистите започнаха да свикват с изискванията на Томаш.

Сега обаче защо така изнасяме? Еми към кой да подаваме дълги топки? Той Питас е две глави под цз на ЧМ.

Видя се, че Купър е полезен при борба за първа топка във въздуха, защото те ЧМ и така си играят с дълги топки към нападателите им.

Исека като влезе също взе няколко дълги топки по въздух и ги отигра къде точно, къде неточно, ама дава допълнителна опция, когато изнасящите са притискани под преса.

Затова си мисля, че не е лоша стратегия Исека и Купър да играят с Морето титуляри за купата. Оттам неминуемо трябва да има промяна и на схемата. 3-5-2 изглежда добър вариант.

Питас е раздвижен и може да помогне както по крилата, така и връщайки се назад в халфовата линия.

Исека може да отиграва дългите топки и да ги сваля за Питас и другите халфове, а и да отворя пространства за атакуващи от втора позиция.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

The_Miz
Контакти:

Мнениеот The_Miz » 16 мар 2025 17:16

MASTER_COOL написа:
The_Miz написа:А и Дюлгеров следващия мач задължително на пейката, че ми писна да гледам как рита топката в тъч.

Искам да си върнеш запис от мача. И да ми кажеш дали през второто полувреме Дюлгеров имаше грешен пас. Хора имаше брутален южен ураган. Флагчето на корнерите беше долу, затова Иван не можеше да я изрита ! През второто полувреме ролите се смениха и ЧМ нямаше и едно положение

Ще погледна пак второто полувреме, но като цяло не си спомням Дюлгеров да имаше много точни дълги подавания. На стадиона хората почти всеки път въздъхваха, когато той получаваше топката. Иначе е факт, че вятърът беше много кофти, така че това със сигурност му е повлияло.

Върни се в “ЦСКА”