Зимна подготовка и трансфери 2023/2024 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2023/2024 година

Мнениеот danko_sot » 18 яну 2024 18:42

Red_Omerta написа:
danko_sot написа:Изображение
CSKA Sofia

Нещо такова го виждам аз като оптимален вариант и схема на игра.

Кареасо изобщо не му е там мястото, губи се, но подкрепям и другите момчета във форума, имаме бая футболисти, само трябва да им се намерят позициите, при които въпросните ще са най-полезни.

Това са че "бая" не е непременно хубаво. Само при тази схема, която съм дал, на пейката остават три от "звездите" ни- капитанът Юга, струващия милион Кордоба и национала на Еквадор Естрада. Дали НЕМ ще има топки да ги остави на пейката???
И ако не, какъв ще е състава тогава според теб?
Коя е позицията на Кареасо?

В тоя форум малко сте свикнали или да мълчите или някой като каже нещо различно от масата да го оплюете. А реално много малко хора тук се опитват да изкажат смислени аргументирани мнения. Повечето постове са съставени от две-три изречения. Още по-рядко са мненията, когато се касае до спортно- техническия аспект на играта.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 18 яну 2024 20:47

То, ако ставаше с бройка футболисти, Ганчев щеше да е спечелил поне една титла на България за близо десетилетие, откакто е собственик на футболния клуб, приемник на спортните традиции на фалирания клуб. а пък той не е и мога да се хвана на бас, и че няма да го направи. Човекът нощно време си прави кефа според настроението, според компанията и според менталния статус.
Не случайно последните години сме имали случаи, при които започваме сезона с 8-9 крила и нито един ляв бек или пък без нито едно крило с четири десни бека и нито един лев и така нататък и така нататък.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

sly
Контакти:

Мнениеот sly » 18 яну 2024 21:59

Тук във форума много обичаме да кадруваме, купуваме и продаваме на кило, ама някой друг да дава мангизите. Не забравяйте, че през зимната пауза е трудно да се намерят квалитетни играчи. Към момента даже сме с голяма бройка и трябва някой да си отиде, за да се търси друг. Сега всички ние говорим за ляв защитник ама Де Нойер е все още тук , Санянг също , отдясно Турицов все още е тук швейцарците зациклиха, пък Вион трябва да му е резервата, а някой юноша кога? Централни защитници и нападатели имаме като за два отбора. Като се замисли човек трябва да продаваме,а не да купуваме. Извода е , че фонд заплати е голям, но качеството не е голямо.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 19 яну 2024 08:52

Ами освен да му се извиним на Гриша Ганчев за този хаос в първия отбор.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Red_Omerta
Контакти:

Мнениеот Red_Omerta » 19 яну 2024 11:14

danko_sot написа:
Red_Omerta написа:
CSKA Sofia

Кареасо изобщо не му е там мястото, губи се, но подкрепям и другите момчета във форума, имаме бая футболисти, само трябва да им се намерят позициите, при които въпросните ще са най-полезни.

Това са че "бая" не е непременно хубаво. Само при тази схема, която съм дал, на пейката остават три от "звездите" ни- капитанът Юга, струващия милион Кордоба и национала на Еквадор Естрада. Дали НЕМ ще има топки да ги остави на пейката???

В тоя форум малко сте свикнали или да мълчите или някой като каже нещо различно от масата да го оплюете. А реално много малко хора тук се опитват да изкажат смислени аргументирани мнения. Повечето постове са съставени от две-три изречения. Още по-рядко са мненията, когато се касае до спортно- техническия аспект на играта.

Чакай, чакай, в този форум не съм плюл никой, освен извънземни, които нямат нищо общо с червената магия!

Относно за въпроса ти, не съм много по приказките и съм на мнение, че дори във форум, ако коментираш нещата ясно и стриктно дори и в няколко изречения (макар и в моя случай по 2 3 ) нещата се разбират. Както и да е, уважавам мнението на всеки, така че и ти си в тази част.

Да се върнем на темата футбол все пак : Кареасо преди всичко е халф, много пъти при статични положения в наша полза и бърза контра-атака на противника същият Кареасо се е връщал, правил решителни действия (включващи понякога и картони) и е помагал на защита. От няколко мача го налагат като крило, а аз смея да твърдя, че не пропускам мач, които да гледам от сравнително близо (ако ме разбираш ;) )

Ако трябва да променя нещо в този състав, които ти си дал то това ще е първо схемата.
4-4-1-1 с атакуващи крила и размяна във всеки удобен момент. В момента имаме отлично нападение, и това може да се получи много добре, независимо кой е на върха на атаката! Бих оставил Хайнц на скамейката, на неговото място ще е Линдсет (поне докато и той не си развали формата) СКАРШЕМ ще е в средата по изнесен напред, Кареасо ще е дефанзивен (може и Юга) .
На въпросното крило където е Кареасо ще ги въртя Асприля, Антонов, Папазов!

Друг е и въпроса, кой ще е противника, защото за мен с по-слабите противници трябва да сме със схема с 3ма защитници при наличието и на Матай, Петров, Махмутович и всичко друго да е атакуващо, но пак казвам зависи от противника.

И това което пиша е мнение на привърженик, нито съм специалист, нито се имам за такъв, но със сигурност знам, че с тези треньори през последните години, това което искам аз е 0% шанс да се случи, точно защото нямат топки, нито НЕМ, нито някой от ръководството. Когато трябва да рискуваме ние се дъним, няма никой да те освирква, оплюва и т.н., ако си загубил решаващ мач, но си се сбил на терена и си го показал на 100% .

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 19 яну 2024 12:46

Red_Omerta написа:
danko_sot написа:
Red_Omerta написа:
CSKA Sofia

Чакай, чакай, в този форум не съм плюл никой, освен извънземни, които нямат нищо общо с червената магия!

Относно за въпроса ти, не съм много по приказките и съм на мнение, че дори във форум, ако коментираш нещата ясно и стриктно дори и в няколко изречения (макар и в моя случай по 2 3 ) нещата се разбират. Както и да е, уважавам мнението на всеки, така че и ти си в тази част.

Да се върнем на темата футбол все пак : Кареасо преди всичко е халф, много пъти при статични положения в наша полза и бърза контра-атака на противника същият Кареасо се е връщал, правил решителни действия (включващи понякога и картони) и е помагал на защита. От няколко мача го налагат като крило, а аз смея да твърдя, че не пропускам мач, които да гледам от сравнително близо (ако ме разбираш ;) )

Ако трябва да променя нещо в този състав, които ти си дал то това ще е първо схемата.
4-4-1-1 с атакуващи крила и размяна във всеки удобен момент. В момента имаме отлично нападение, и това може да се получи много добре, независимо кой е на върха на атаката! Бих оставил Хайнц на скамейката, на неговото място ще е Линдсет (поне докато и той не си развали формата) СКАРШЕМ ще е в средата по изнесен напред, Кареасо ще е дефанзивен (може и Юга) .
На въпросното крило където е Кареасо ще ги въртя Асприля, Антонов, Папазов!

Друг е и въпроса, кой ще е противника, защото за мен с по-слабите противници трябва да сме със схема с 3ма защитници при наличието и на Матай, Петров, Махмутович и всичко друго да е атакуващо, но пак казвам зависи от противника.

И това което пиша е мнение на привърженик, нито съм специалист, нито се имам за такъв, но със сигурност знам, че с тези треньори през последните години, това което искам аз е 0% шанс да се случи, точно защото нямат топки, нито НЕМ, нито някой от ръководството. Когато трябва да рискуваме ние се дъним, няма никой да те освирква, оплюва и т.н., ако си загубил решаващ мач, но си се сбил на терена и си го показал на 100% .

Нямах предвид тебе за оплюването. Не че им обръщам внимание, но много хора са свикнали да четат тук, само каквото им изнася, а и като видят по- "тежък" пост, в който половината неща не ги разбират си го изкарват на съответния потребител.

Тази схема, която съм дал е доста гъвкава, тъй като тя лесно може да премине в схема с двама нападатели (ромб или 4-4-2 /4-4-1-1) като просто Фаетон от крилото се премества в атака до Каранга. Четиримата вътрешни халфове са достатъчно адаптивни и гъвкави да играят в ромб или обикновена схема, като двама от тях са по крилата. От друга страна четиримата халфове Кареасо и трио Норвегия могат да си сменят местата по практически всякакви начини. Дефакто могат да заформят един четириъгълник. Но реално може и да стане твърде еднотипна играта и може би на фланга си си трябва класически крило, а Кареасо не съм сигурен че може да играе такова. (Сложих го там спрямо моментните ни играчи)

За мене той е малко хибриден тип играч, трудно може да се каже коя е най-добрата му позиция.

Проблемът го виждам в Юга, който ако играе титуляр трябва да е в двойка с по бърз и подвижен халф (Кареасо или Скаршем). Тогава Линдсет или Хайнц остават извън борда. Честно казано не ми се иска да е Хайнц, но така се очертава. Кареасо пак може да е на единият фланг , където да освобождава място на Бека зад себе си, влизайки навътре и помагайки на Юга, а Скаршем може да използва това и да се включва в атака.

Толкова много варианти имаме в момента за състава, че е трудно да се изброят. За мен обаче ромба трябва да го махаме и да остане план Б в най-добрият случай. Каранга, Естрада и Папазов се борят за 9-ка, Фаетон става крило, като се конкурира с Асприля, Антонов и още един евентуално на мястото на Шагоян.

Изображение
CSKA Sofia

Ето я твоята схема.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Gotzev.88
Контакти:

Мнениеот Gotzev.88 » 19 яну 2024 18:00

https://nostrabet.com/novini/koi-nestor-i-kakva-shema-ot-cska-shte-vidim-naprolet/

Ясно е, че НЕМ остава поне до мача с Морето. Утре ни е първата контрола, която ще можем да гледаме и така или иначе ще видим дали ще има някаква промяна или поне опит за такава в схемата. Та, това е адски добра идея за статия, но много неправилно изпъленна с мнооого фактологични грешки. Защото ние винаги сравняваме НЕМ от 2018, но не знаем какво е играл в другите отбори. Да я обобщя и коригирам- НЕМ няма някаква любима схема на игра и в различните отбори е използвал различни. Интересни са няколко неща:

1. Той никъде не е играл без крила
2. Навсякъде, когато резултатите и/или играта се влошават, той сменя схемите и търси нови опции, но при нас е ромб, та ромб. В първия му престой е 4231, та 4231... При нас се държи нелогично и само при нас. ОК, ние нямаме много опции за крила, а то много други схеми без крила няма освен тази... но все пак.
3. Най-често използваните му схеми в последните 5 години след нас са схеми с 3ма ЦЗи. За мен е загадка защо при положение, че ние разполагаме с много ЦЗи и отборът цял минал сезон си игра така, той реши да не я запази, а изцяло я смени. Ако не продадем Кох и се върне Матей, такава схема е още по-логична опция. Не е задължително да изглежда защитно. Според феновете на новият любим отбор на братовчедите Гьозтепе, неговото 3-4-3 там е изглеждало много офанзивно, това е критиката им- че отбор, който се бори да не изпадне следва да паркира буса, а не да играе с висока преса... Така че, можеше просто да подобри миналогодишната ни схема, без да я променя изцяло?
4. Навсякъде почти започва добре, но после следва крах. Ако се вгледаш повече в сухата статистика, обаче, резултатите в Щурм се влошават след Ковид паузата, при арабите след загубен финал за купата, в Турция се е борил за оставане в Суперлигата, така че по принцип е нормално да има крахове и възходи в такъв отбор. Надявам се тези оправдания да обясняват причините и да няма друга причина в него конкретно. Защото, иначе, и при нас се заформя абсолютно същата тенденция от Октомври насам... Но при всички положения е адски странно, че навсякъде все пак се опитва да променя схеми, когато не върви, но само при нас не, и то и в двата му престоя тук.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 19 яну 2024 20:09

Gotzev.88 написа:https://nostrabet.com/novini/koi-nestor-i-kakva-shema-ot-cska-shte-vidim-naprolet/

Ясно е, че НЕМ остава поне до мача с Морето. Утре ни е първата контрола, която ще можем да гледаме и така или иначе ще видим дали ще има някаква промяна или поне опит за такава в схемата. Та, това е адски добра идея за статия, но много неправилно изпъленна с мнооого фактологични грешки. Защото ние винаги сравняваме НЕМ от 2018, но не знаем какво е играл в другите отбори. Да я обобщя и коригирам- НЕМ няма някаква любима схема на игра и в различните отбори е използвал различни. Интересни са няколко неща:

1. Той никъде не е играл без крила
2. Навсякъде, когато резултатите и/или играта се влошават, той сменя схемите и търси нови опции, но при нас е ромб, та ромб. В първия му престой е 4231, та 4231... При нас се държи нелогично и само при нас. ОК, ние нямаме много опции за крила, а то много други схеми без крила няма освен тази... но все пак.
3. Най-често използваните му схеми в последните 5 години след нас са схеми с 3ма ЦЗи. За мен е загадка защо при положение, че ние разполагаме с много ЦЗи и отборът цял минал сезон си игра така, той реши да не я запази, а изцяло я смени. Ако не продадем Кох и се върне Матей, такава схема е още по-логична опция. Не е задължително да изглежда защитно. Според феновете на новият любим отбор на братовчедите Гьозтепе, неговото 3-4-3 там е изглеждало много офанзивно, това е критиката им- че отбор, който се бори да не изпадне следва да паркира буса, а не да играе с висока преса... Така че, можеше просто да подобри миналогодишната ни схема, без да я променя изцяло?
4. Навсякъде почти започва добре, но после следва крах. Ако се вгледаш повече в сухата статистика, обаче, резултатите в Щурм се влошават след Ковид паузата, при арабите след загубен финал за купата, в Турция се е борил за оставане в Суперлигата, така че по принцип е нормално да има крахове и възходи в такъв отбор. Надявам се тези оправдания да обясняват причините и да няма друга причина в него конкретно. Защото, иначе, и при нас се заформя абсолютно същата тенденция от Октомври насам... Но при всички положения е адски странно, че навсякъде все пак се опитва да променя схеми, когато не върви, но само при нас не, и то и в двата му престоя тук.

Доста добра статия. Аз за първи път попадам на такава.
И на мен ми се омота малко главата след толкова много схеми.
По отношение на ромба, който сега използваме, съм категоричен, че към онзи момент това беше най-доброто решение спрямо и наличните ни играчи. Бяхме катастрофирали с това 3-5-2 и ни трябваше нещо съвсем ново и различно. Схемата обаче е малко като настройките на колите. Трябват постоянни настройки и леки промени , за да функционира възможно най-добре. Няколко пъти писах тук, че ставаме предвидими и НЕМ не променя нищо по схемата, което води до адаптация на противниците ни и липса на острота в атака за нас най-вече. Така че той намери най-доброто решение, но след това се задоволи с това. А можеше да смени местата на двамата норвежци, да даде повече шансове на Асприля дори и в ромбоида, не да го слага сред двойката нападатели и т.н. Нямаше как в движение да смени схемата отново преди зимната пауза, а и не беше нужно.

Сега обаче с идването на някои нови играчи има прекрасната възможност да промени постройката ни на игра и аз бих го посъветвал да го направи, като ромба остане като резервен вариант на игра или план Б или В.

Въпросът е наистина схеха с трима защитници или нещо по класическо като 4-2-3-1 и различните модификации. От една страна с връщането на Матей наистина имаме достатъчно на брой ЦЗ за такава схема с трима отзад, а и ни е позната от времето на Илич (3-5-2). От друга обаче имаме ли нужните халф-бекове? Де Нойер е невъзстановени, Турицов е пред трансфер, Санянг не може да захапе още, Шакич е малко неориентиран и несигурен. Остава един Вион, който половината фенове също не го харесват, но за мен той отдясно ще се справи. Като цяло 3-5-2 не мисля, че има смисъл да я коментирам дори. Въпросът е дали 3-4-3 няма да ни свърши работа, но тя се играе и с двама флангови нападатели , да кажем това ще е супер за Фаетон, ни кой ще е другия сигурен титуляр. Асприля, няма как да се разчита. Кареасо и Хайнц са опции, но те кога са играли като флангови нападатели. Всичко това при положение, че Каранга води атаката, но в какво състояние ще е той е абсолютна загадка също. Освен това двама човека в средата при 3-4-3 са малко предвид, че разполагаме с Скаршем, Линдсет, Юга, Кареасо, а и Хайнц.

Така си вървим към класиката 4-2-3-1, която и днес пуснах като вариант. Предимствата и са доста. Съставът изглежда най-балансиран за нея. Има ЦЗ, даже един класен остава пейка (Кох не знам защо още не са го разкара ли), добрите бекове са ни малко кът, но то за всички схеми важи. В средата 3 места, като за тях се борят 5 класни халфа + Шопа и Шаката за пълнеж (тоя Туфата няма отърсване от него щом и на лагера е). В нападение 1 място , като за него се борят Каранга, Естрада и Папазов и то при положение, че Назон имаме късмет да го продадем. И остават две крила, като на едното преквалифираме Фаетон ( няма как) , а на другото ни трябва нов играч :!: и евентуално резерви остават Асприля и Антонов.

CSKA_FEN4E
Контакти:

Мнениеот CSKA_FEN4E » 19 яну 2024 23:40

CSKA Sofia

Каранга не е играл от 3 месеца а и още не е в лагера на ЦСКА в Турция и не се знае кога ще дойде, така че едва ли скоро ще е титуляр, същото е и с Де Ноиер , още е контузен , после докато навлезе във форма и шампионатът е свършил .

Върни се в “ЦСКА”