Мнениеот Roger_Federer » 14 авг 2016 23:59
Моят анализ е положителен като цяло, имайки предвид на кой етап на реализация на възможностите и развитието си сме стигнали. Видях един стабилен ЦСКА, който за разлика от предния мач срещу Верея демонстрира класа и увереност. Налице бяха и доста грешки, в отбрана има още какво да се коригира, но пък отново забелязах настойчивост и силна мотивация за победа от първата минута буквално - неслучайно след едва 4 мин. игрово време вече бяхме решили мача. Нефтохимик са пътници, ако продължават да играят по този начин, на статични положения са пълна скръб, така че те не са критерий за трезва преценка на нашите способности, но все пак трябва да сме доста доволни от убедителната победа.
Очакванията ми са постепенно да намираме все повече синхрон в действията си, като е от особена важностда разполагаме с друг конкурентен централен нападател, защто Преслав не е достатъчен. Той е подходящ за златна резерва, за Купата също, но във важните мачове ще прегори, това е моето усещане. Не че не е показал в Локо Сф, че може да вкарв и в такива битки, но вече си мисля, че не е в топ форма. Може би ще ме опровергае скоро, дано. Маламов и Аясс правят силни мачове, Ааясс трябва да и титуляр според мен. Антон Недялкв ми направи добро впечатление, но тоя дето си вкара автогола е мега забито парче. Бил си вършил перфектно работата - глупости бе, Ице. Самият Янев си дава ясна представа за понятието "перфектно", но той предпочита да мотивира играчите, като не ги дискредитира пред ТВ зрителите и широката общественост, поради което идеята му е добра. Но истината е, че в защитния вал разкриваме слабости трети мач поред във вътрешното ни първенство, което навежда на мисълта, че срещу по-сериозни отбори ( а и не само) може да бъдем наказани жестоко. Верея се възползваха от една грешка, а после не бяхме достатъчно организирани, нито креативни, за да изравним.
Положителното от този двубой е, че победихме, взехме важни и задължителни 3 т. в борбата за челните места. Не смятам, че реално можем да се борим за титлата, защото Лудогорец са доста по-стабилни, но като единици момчетта имат нужния потенциал и сигурно до 2 месеца ще са доста стиковани. Според мен с Янев начело, подобна сериозност в работата и тренировките ЦСКА - София няма да срещне никакъв проблем да е в Топ 3. Важното е, че си вкарвахме положенията.