Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- MASTER_COOL
- Контакти:
Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Да, локацията е най-важната точка от бизнес плана на стадиона.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
sly написа:Абе момчета стига с тези апокалипсиси. Някой строй стадион и бази, ние се чувстваме прее..ни. Държал на хранилка фенове ,ние също се чувстваме прецакани. И като за капак нямало да спечели нищо от този стадион, и тука може би трябва да се радваме.
Аз също бях на мача с Базел, и това че ония изгониха децата от сектор Г не съм го забравил, но боеве на фенове не е имало.
Структурните и кадрови промени които текат в клуба всички ги искахме, сега когато ги получаваме вместо да прозрем ,че собствениците се борят да променят нещата, ние пак сме на друго мнение. Кой бил Янев, не харесваме Вальо Илиев ,не харесваме Моралес. Как така Занев, от каде на къде пък Пл.Гетов и Вангелов. Е Нога като беше тук нали го видяхме, Бойко е тук от 1 месец и свърши неща дето Нога нямаше да ги направи за 10 год.
За да отида с кеф на стадиона по добре някой коментаращи тука да не ги чета, защото ако и аз се почувствам прецакан ,може да спра да ходя. С мен това трудно ще се случи ,но с някой друг е възможно. Нека не сме толкова ретроградни. Футбола може да бъде и удоволствие.
Колега, явно нищо не си разбрал от цялата дискусия.
Никой не се чувства прецакан! Просто някои от нас изключително силно се съмняват в подбудите на ШефЪТ да влезе в ЦСКА и се притесняват клубът да не отиде отново курбан. Това е!
Силно ни притеснява невижданата и непонятна диспропорция между случващото се с инфраструктурните проекти и състоянието на клуба. Когато виждаме през клуба да заминават в канала 50-60 милиона лева за 2 години е логично да се питаме дали е до НЕМОЖЕНЕ или е целенасочено.
Аз лично шапка свалям на Шефа за "структурните и кадрови промени които текат в клуба, които всички искахме".
След 2 години "структуриране", сме на път да преместим Ботев Враца на Армията. Джуджан премести Литекс, защо Шефът да не премести плавно Враца?
Шеф на клуба става Вангел Вангелов - чудесно! Някой знае ли кой е той, с какво се е занимавал и какви са му компетенциите?
Не! Важното е че явно е доверен човек на Шефа!
Искахме промени, нали? Презирахме джудиста Трифон Попов, но борецът Вангел Вангелов е ОК. Чудесно!
Аз лично все още търся логика как е възможно 2 години да "структурираш", шарейки по 40+ милки на сезон и в момента да имаш за спортен директор ТВ анализатор, за оперативен директор борец и за треньор млад и переспективен, 46-годишен специалист, който никога не е имал печеливш сезон в умрялата А група! НИ-КО-ГА!!! Личното ми мнение е, че това приляга на клуб не с 40, а с 4 милиона годишен бюджет. Искрено желая успех на тримата, но си позволявам да имам своите големи съмнения, че хора с техния профил могат да бъдат логичен избор за клуб като ЦСКА, имайки предвид златният дъжд който се сипе.
В заключение искам да се извиня на част от потребителите в тази секция на форума. Съжалявам, че упражнявам правото си да се притеснявам и коментирам процесите течащи в клуба публично и с това скапвам деня и ентусиазма на някои от вас!
Лек ден и САМО ЦСКА!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Ти поне следиш изкъсо ВЛ. Знаеш Ман Юнайтед колко милиона, дори милиарди изхвърлиха в кофите. На фона на това отива ли им моментната позиция? И там ли е целенасочено, далавера ли е или просто неможене.
Почти съм сигурен, че при нас е неможене поради слаба оперативна власт
Метода проба/грешка, проба/успех не работи при нас и СЪМ СИГУРЕН, че Папазки го е осъзнал.
Новия договор с клаузите на Христо Янев, говори достатъчно за тоталното обръщане на палачинката, както и освободените играчи с най-високи възнаграждения
Почти съм сигурен, че при нас е неможене поради слаба оперативна власт
Метода проба/грешка, проба/успех не работи при нас и СЪМ СИГУРЕН, че Папазки го е осъзнал.
Новия договор с клаузите на Христо Янев, говори достатъчно за тоталното обръщане на палачинката, както и освободените играчи с най-високи възнаграждения
Последна промяна от MASTER_COOL на 26 сеп 2025 11:21, променено общо 1 път.
LoveAndPeace написа:MASTER_COOL написа:С леката поправка, че такъв стадион до момента в БГ не е имало. Имам в предвид като функционалност и категория по класациите на УЕФА.
Убеден съм, че това съоръжение ще е на печалба!
Не е толкова до това какво инженерно чудо ще е този стадион. Всичко се свежда до - location location location.
Ако отдела или фирмата , който/която се ангажира с инвентите са читави , ще изсмукате 70-80% от случващото в София.
Съвсем отделен въпрос е обаче , дали това ще е плюс за футболния клуб , защото може да си е просто отделно звено с което поделяте мястото.
Не се интересувам от прогнози, разчети, бизнес планове и т.н. Факти!
Говорейки за ивенти, преди година-две останах с отворен уста, когата разбрах, че дори Арена София едва се крепи финансово над водата. Да де, ама с уговорката, че това е без амортизационните отчисления. С тях - под вода! Съгласен, че стопанин е Национална спортна база и е много вероятно да се краде, но .... това са фактите!
Това лято от ФК Ботев Пловдив излезе официална информация, че само от стопанисването на новия стадион са "вътре".
Това при положение, че Ботев Пд плаща 60 000 лева наем за година!!! Клубът не е собственик и го оставяме настрана, но дали с този умопомрачителен наем, собственикът на стадиона не е на плюс? :))))
Колкото до "функционалност и категория по класациите на УЕФА", .... за да те брига категоризация на УЕФА, първо трябва поне да спечелиш един бараж като хората ...... :))))
Как да е, ... нека видим колегата ползващ Интернет какво ще каже по въпроса. Може пък да научим нещо ;))))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Много народ се чуди защо ЦСКА е похарчил толкова милони, а успехи няма. За мен собствениците вкарват парите с убеждението, че с този ход от само себе си решават всички проблеми. Да, ама не, нужен е и своевременен/текущ контрол на изразходваните средства. Защото лапачи се намират, и то много. Не бива да се правят чак такива драми, защото къде по-големи клубове са харчили стотици милиони, заминали в небитието. В крайна сметка футболът носи рискове.
Собствениците трябва да се освободят от скаутите и от онези, които им набутаха нефелните сръбски/хърватски треньори.
Да мислим, че Папазки увеличавят капитала на дружеството, за да фалират ЦСКА някак не изглежда реалистично. Поне на този етап. Само пазарната цена на стадиона и базите ще е поне два-три пъти, а защо не пет пъти по-висока от текущия капитал на дружеството, предвид ускорените темпове на инфлацията. Вярно, към момента не ЦСКА се води инвеститор, а фирма на шефовете. Според мен трябва да се изчака краят на строежа, приемането на акт 16, пускането в експлоатация на съоръжението, когато ще се разбере кой е собственикът. Ако не е ЦСКА, феновете ще трябва да поискат гаранции ат държавата и от собствениците, че този стадион ще се ползва от ЦСКА, така както многократно бе заявено и обещано на най-високо ниво първоначално.
Разбира се добре би било да се внесе яснота по този въпрос още сега, за да се успокоят армейските страсти.
Собствениците трябва да се освободят от скаутите и от онези, които им набутаха нефелните сръбски/хърватски треньори.
Да мислим, че Папазки увеличавят капитала на дружеството, за да фалират ЦСКА някак не изглежда реалистично. Поне на този етап. Само пазарната цена на стадиона и базите ще е поне два-три пъти, а защо не пет пъти по-висока от текущия капитал на дружеството, предвид ускорените темпове на инфлацията. Вярно, към момента не ЦСКА се води инвеститор, а фирма на шефовете. Според мен трябва да се изчака краят на строежа, приемането на акт 16, пускането в експлоатация на съоръжението, когато ще се разбере кой е собственикът. Ако не е ЦСКА, феновете ще трябва да поискат гаранции ат държавата и от собствениците, че този стадион ще се ползва от ЦСКА, така както многократно бе заявено и обещано на най-високо ниво първоначално.
Разбира се добре би било да се внесе яснота по този въпрос още сега, за да се успокоят армейските страсти.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!
- MASTER_COOL
- Контакти:
Армейската общност като цяло е спокойна и няма никакви намерения да иска обяснения :)))
Тук се създава една параноя, която се поддържа от двама, трима човека местни и един външен провокатор :P
Щом ви кефи :)))))
Тук се създава една параноя, която се поддържа от двама, трима човека местни и един външен провокатор :P
MASTER_COOL написа:Армейската общност като цяло е спокойна и няма никакви намерения да иска обяснения :)))
Като се замисли човек, наистина нямаме основание за опасения, поне на настоящия етап.
Първо, нямаме дългове към външни кредитори, клубове, футболисти, треньори, не знам да се водят дела срещу ЦСКА, не съм чул да имаме дълг към НАП. Не се вижда откъде може да се предизвика несъстоятелнаст, впоследствие фалит. Към момента.
Второ, инвеститорът на новия стадион, "Спортни имоти Българска армия" АД, още към момента на основаването си, февруари 2023 г., доста преди официално Папазки да поемат ЦСКА и когато във въпросното АД член е бил именно ЦСКА, е разполагал с близо 57 милиона лева капитал.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
- MASTER_COOL
- Контакти:
Просто се наслади на това, което се случва с инфраструктурата на клуба. Грандиозно е.
Всеки път когато преминавах от Арианата към вътрешността на парка съм си мечтал за модерен стадион. Място на което да отидеш и да се насладиш на "своето време за релакс и удоволствие" :) :twisted:
Всеки път когато преминавах от Арианата към вътрешността на парка съм си мечтал за модерен стадион. Място на което да отидеш и да се насладиш на "своето време за релакс и удоволствие" :) :twisted:
MASTER_COOL написа:Армейската общност като цяло е спокойна и няма никакви намерения да иска обяснения :)))
Изключително съм радостен, че И във форума има млади, будни колеги, които да имат самочувствието да говорят от името на Армейската общност, защото в един момент си мислех, че само Росен и Иван могат да го правят. РЕСПЕКТ!
Правя едно уточнение и една бележка и предлагам да си стиснем ръцете на този етап.
Първо, никой не бива дори да си помисля, че може да иска обяснения от собственик на имущество за начина по който си го стопанисва. Ние единствено можем да покажем своето отношение като ходим или не ходим да подкрепяме проекта на собственика на стадиона.
Към този момент, спокойна, армейска общност от около хиляда човека на мач изразява своята вярна подкрепа и това мисля, че говори достатъчно.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Red Neck,
Разбирам чудесно, всяка една твоя дума. Не съм тъпанара, за който ме мислиш :)))))
Относно това, че ходим в момента по 1000 - 1500 човека на мач - е напълно естествено. Това е оценка на продукцията на терена, а тя наистина е пълна катастрофа.
Хипотетично обаче, ако в края на сезона пак сме на финал, аз ти гаранатирам, че ново червено море ще залее центъра на София.
Червената общност е гладна за положителни емоции и успехи ! И също така, засега показва пълна подкрепа на новата власт.
За мен е заслужена тази подкрепа и най-малкото е морално да сме благодарни на собственика ! Защото след една година и ти с най-голямо удоволствие ще заведеш семейството си на мач в Борисовата градина, може и преди да си го правил, но сега съм сигурен, че ще го направиш с по-голямо желание :)
Разбирам чудесно, всяка една твоя дума. Не съм тъпанара, за който ме мислиш :)))))
Относно това, че ходим в момента по 1000 - 1500 човека на мач - е напълно естествено. Това е оценка на продукцията на терена, а тя наистина е пълна катастрофа.
Хипотетично обаче, ако в края на сезона пак сме на финал, аз ти гаранатирам, че ново червено море ще залее центъра на София.
Червената общност е гладна за положителни емоции и успехи ! И също така, засега показва пълна подкрепа на новата власт.
За мен е заслужена тази подкрепа и най-малкото е морално да сме благодарни на собственика ! Защото след една година и ти с най-голямо удоволствие ще заведеш семейството си на мач в Борисовата градина, може и преди да си го правил, но сега съм сигурен, че ще го направиш с по-голямо желание :)