Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 16:11

pampi написа:Я да те питам още нещо, що е туй "актив" ? Личният ти автомобил актив ли е за твоя бюджет? А компютъра на който чатъркаш в момента?

И автомобилът, и компютърът са в категорията "активи" в бюджетния счетоводен баланс. От всичките активи, като приспаднеш пасивите остава собственият капитал. Щом собственият ви капитал е отрицателен, то следва, че стойността на активите е по-малка от тази на пасивите, следователно не притежавате активи, с които да покрие задълженията си. :idea:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 17:13

Tommi написа:
pampi написа:Я да те питам още нещо, що е туй "актив" ? Личният ти автомобил актив ли е за твоя бюджет? А компютъра на който чатъркаш в момента?

И автомобилът, и компютърът са в категорията "активи" в бюджетния счетоводен баланс. От всичките активи, като приспаднеш пасивите остава собственият капитал. Щом собственият ви капитал е отрицателен, то следва, че стойността на активите е по-малка от тази на пасивите, следователно не притежавате активи, с които да покрие задълженията си. :idea:

Като ти е "актив" личния автомобил, какви приходи ти носи? ... :lol:
За това бизнесменът е човекът, пък счетоводителят работи за него.
Задълженията ,момко, се покриват от...приходите, а не от наличната собственост. От гледна точка на бизнеса, "активи" са тези неща дето носят приходи. В този смисъл "марката" е също актив, но личния автомобил е "пасив"...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 17:48

pampi написа:
Tommi написа:

Задълженията ,момко, се покриват от...приходите, а не от наличната собственост. От гледна точка на бизнеса, "активи" са тези неща дето носят приходи. В този смисъл "марката" е също актив, но личния автомобил е "пасив"...

А приходите какво представляват и как възникват, специалисте? Ако продам един автомобил, това не поражда ли приход? Ако произвеждам вафли и продам един кашон вафли, това поражда ли приход? А ако си продам автомобила, компютъра, целия производствен цех, заедно с всички машини вътре и въпреки това приходите от тези продажби не могат да ми покрият задълженията, тово не означава ли, че нямам активи, които да покрият задълженията ми?
И да знаеш, че това, което би ти донесло бъдеща изгода също е актив. Такива смешни теории, че автомобилът е пасив, апартаментът е пасив и не знам още какво направо ме е яд да ги слушам. Как пък не се намери някой да ми подари 2-3 "пасива" в центъра на София, пък аз ще се "жертвам" и ще ги приема ;)

И между другото, вашите приходи намаляват, което също е лош фактор за погасяването на дълговете.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 18:19

Tommi написа:
pampi написа:
Tommi написа:

А приходите какво представляват и как възникват, специалисте? Ако продам един автомобил, това не поражда ли приход? Ако произвеждам вафли и продам един кашон вафли, това поражда ли приход? А ако си продам автомобила, компютъра, целия производствен цех, заедно с всички машини вътре и въпреки това приходите от тези продажби не могат да ми покрият задълженията, тово не означава ли, че нямам активи, които да покрият задълженията ми?
И да знаеш, че това, което би ти донесло бъдеща изгода също е актив. Такива смешни теории, че автомобилът е пасив, апартаментът е пасив и не знам още какво направо ме е яд да ги слушам. Как пък не се намери някой да ми подари 2-3 "пасива" в центъра на София, пък аз ще се "жертвам" и ще ги приема ;)

С една дума, граждани не се осигурявайте за старини, а купувайте автомобили, те ще ви хранят. Давате за тях 30 бона, а след 10 години ги продавате и взимате 3, които били приход :o :lol:
Момко, за начало почни от книжката " Богат татко, беден татко" на Кийосаки. В момента разсъждаваш като пролетарий, който кандидатства за жилищен кредит от банка. С тези мисли в главата, цял живот ще работиш за другите... 8-)
П.П. Ако мама и тати ти подарят апартаментче и кола и ти си мислиш, че са приход за теб, да знаеш, че за тях те са инвестиция. :lol:
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 18:39

pampi написа:С една дума, граждани не се осигурявайте за старини, а купувайте автомобили, те ще ви хранят. Давате за тях 30 бона, а след 10 години ги продавате и взимате 3, които били приход :o :lol:
Момко, за начало почни от книжката " Богат татко, беден татко" на Кийосаки. В момента разсъждаваш като пролетарий, който кандидатства за жилищен кредит от банка. С тези мисли в главата, цял живот ще работиш за другите... 8-)
П.П. Ако мама и тати ти подарят апартаментче и кола и ти си мислиш, че са приход за теб, да знаеш, че за тях те са инвестиция. :lol:

Ами, който е инвестирал в недвижими имоти, не е сбъркал. При автомобилите е малко по-различно, но и те не са пасив. А ако купиш автомобил за 30 бона и го продадеш за 3, тези 3 бона са приход, не виждам нищо невероятно или смешно. Може би бъркаш приходите и разходите с финансовия резултат, но това си е твой проблем.
А Кийосаки ти си го чети колкото искаш, аз не съм му фен ама хич. Трябваше да се сетя, че ще ме "затапиш" с Кийосаки. :mrgreen:
Като ми подарят апартаментче и кола, за мен те ще са актив, а не приход. ;)

Между другото, пропуснал си разяснението ми за това как се пораждат приходи и за връзката между активите и пасивите. Там имаш ли някакви забележки и нещо, с което не си съгласен? Или умишлено си го избегнал, защото няма как да се направиш на интересен. ;)

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 18:46

Tommi написа:
pampi написа:С една дума, граждани не се осигурявайте за старини, а купувайте автомобили, те ще ви хранят. Давате за тях 30 бона, а след 10 години ги продавате и взимате 3, които били приход :o :lol:

Ами, който е инвестирал в недвижими имоти, не е сбъркал. При автомобилите е малко по-различно, но и те не са пасив. А ако купиш автомобил за 30 бона и го продадеш за 3, тези 3 бона са приход, не виждам нищо невероятно или смешно. Може би бъркаш приходите и разходите с финансовия резултат, но това си е твой проблем.
А Кийосаки ти си го чети колкото искаш, аз не съм му фен ама хич. Трябваше да се сетя, че ще ме "затапиш" с Кийосаки. :mrgreen:
Като ми подарят апартаментче и кола, за мен те ще са актив, а не приход. ;)

Между другото, пропуснал си разяснението ми за това как се пораждат приходи и за връзката между активите и пасивите. Там имаш ли някакви забележки и нещо, с което не си съгласен? Или умишлено си го избегнал, защото няма как да се направиш на интересен. ;)

"...А ако купиш автомобил за 30 бона и го продадеш за 3, тези 3 бона са приход, не виждам нищо невероятно или смешно..." - Ами останалите 27 бона плюс годишния ингел със застраховки, винетки, ремонти и т.н , какво са бе пролетарий и те ли са приход в баланса ти? :lol:
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 18:56

pampi написа:"...А ако купиш автомобил за 30 бона и го продадеш за 3, тези 3 бона са приход, не виждам нищо невероятно или смешно..." - Ами останалите 27 бона плюс годишния ингел със застраховки, винетки, ремонти и т.н , какво са бе пролетарий и те ли са приход в баланса ти? :lol:

Тях не съм ги коментирал. Те не променят факта, че 3-те бона са приход, на което ти се смееш. И в определен период ти използваш този автомобил, т.е. носи ти някаква полза.
И само едно уточнение. Тези разходи, които си споменал се отразяват в отчета за приходите и разходите, а не в счетоводния ми баланс. ;) В него ще се отрази дълготраен материален актив на стойност 30 000 лв.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 19:10

Tommi написа:
pampi написа:"...А ако купиш автомобил за 30 бона и го продадеш за 3, тези 3 бона са приход, не виждам нищо невероятно или смешно..." - Ами останалите 27 бона плюс годишния ингел със застраховки, винетки, ремонти и т.н , какво са бе пролетарий и те ли са приход в баланса ти? :lol:

Тях не съм ги коментирал. Те не променят факта, че 3-те бона са приход, на което ти се смееш. И в определен период ти използваш този автомобил, т.е. носи ти някаква полза.
И само едно уточнение. Тези разходи, които си споменал се отразяват в отчета за приходите и разходите, а не в счетоводния ми баланс. ;) В него ще се отрази дълготраен материален актив на стойност 30 000 лв.

Счетоводен баланс, тинтири-минтири... :lol:
Това е да си пролетарий, трябва някой друг да мисли вместо теб. Пак ти повтарям бизнесменът е човекът, защото той замисля как, къде и с каква печалба да завърти капитал, докато ти си едно папагалче дето е назубкало временните счетоводни изисквания и таванът ти е да бачкаш за някой с много по-ниско образование от теб, но достатъчно изучен да знае от къде идват парите и как става тъй, че след като инвестира 1000 000 да може след година да взима 3 000 000... :lol:
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 19:19

pampi написа:Счетоводен баланс, тинтири-минтири... :lol:
Това е да си пролетарий, трябва някой друг да мисли вместо теб. Пак ти повтарям бизнесменът е човекът, защото той замисля как, къде и с каква печалба да завърти капитал, докато ти си едно папагалче дето е назубкало временните счетоводни изисквания и таванът ти е да бачкаш за някой с много по-ниско образование от теб, но достатъчно изучен да знае от къде идват парите и как става тъй, че след като инвестира 1000 000 пък след година да взима 3 000 000... :lol:

Всъщност, счетоводството не ми е от най-силните страни и нищо не съм "назубкал" от него. Тези работи ти ги пиша от обща култура. ;)
Имаш ли да кажеш нещо по темата за ЦСКА, защото в последните мнения доста избяга от нея?

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 29 мар 2014 22:53

Нещо забрави да ни обясниш как тъй ние сме по- зле щото си чел проспекта, а вашето ФК е по- добре.Нищо ,че Комсомолеца който кара влака не е.ава да публикува ГФО или викаш ,че големия финансист Баждеков нещо се е разсеял, че и данъци от три години не плаща.

Що пък да плаща нали сте "отбора на народа" и защитавате честта на България даже и в казахските степи.Пак питам сефте има ли или го отсвирихте това начинание.И правилно ще постъпите милиционер и поп само взимат ,не дават.Не са за вас тия схеми със събирането на пари от феновете.ВИе сте по събирането на пари от данъкоплатците,че е по-лесно.

Върни се в “ЦСКА”