Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот ivo55 » 02 юни 2025 06:50

Искам да отговаря на колегата от Герена от уважение, иначе принципбо не ми се влиза в полемика.

По същество - съгласен съм, че футболен клуб трябва да се управлява генерално както всяка една успешна фирма.Това обаче изисква управляващите да имат експертиза в съответната област.

А футболният клуб и генерално футбола са много специфична област. Да сложиш начело на клуб като ЦСКА човек с професионален опит от телекоми е все едно да сложиш за управител на болница ... някой който е работил в строителни фирми.

Не на последно място, ЦСКА е футболен КЛУБ. Което подсказва, че това е специална обществена и отворена структура, базирана на членство, на споделяне на общи ценности и емоции. С генерална цел да увеличава своите членове.

А търговското дружество е фирма, която клубът регистрира, единствено, за да може да я ползва като инструмент (платформа), с която да извършва своите финансови операции, което се изисква от действащото данъчно законодателство.

Да сложиш за финансов директор и за главен счетоводител хора с висока професионална експертиза, без изискване задължително да са членове на тази общност (на клуба) е разумно. Но начело на самия клуб да сложиш лефскар и то интригант, е меко казано неприемливо.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 02 юни 2025 08:09

Споделям напълно мнението за г-н Златков. Този човек си няма хал хабер от футбол , използва заучени фрази и плете брутални интриги. Не ми вдъхва никакво доверие от ден първи.
Надявам се следващия премахнат да бъде той.
Методите проба / грешка или проба / успех засега работи при нас само в негативния му вид и след близо една година и половина еднолично управление са хвърлени едни милиони за първият отбор в канала. Нивото на потенциал в първият отбор е дори по-ниско от пролет 2024 Г.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 02 юни 2025 09:32

MASTER_COOL написа:Споделям напълно мнението за г-н Златков. Този човек си няма хал хабер от футбол , използва заучени фрази и плете брутални интриги. Не ми вдъхва никакво доверие от ден първи.
Методите проба / грешка или проба / успех засега работи при нас само в негативния му вид и след близо една година и половина еднолично управление са хвърлени едни милиони за първият отбор в канала. Нивото на потенциал в първият отбор е дори по-ниско от пролет 2024 Г.

Можеш ли да споделиш две брутални интриги от Златков за да ги знаем и ние ?

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 02 юни 2025 09:36

gihuelo написа:
MASTER_COOL написа:Споделям напълно мнението за г-н Златков. Този човек си няма хал хабер от футбол , използва заучени фрази и плете брутални интриги. Не ми вдъхва никакво доверие от ден първи.

Можеш ли да споделиш две брутални интриги от Златков за да ги знаем и ние ?

Правилно си отбелязал. Това е само предположение от моя страна. Може да ти е смешно, но ми се отдава психологията и имам почти безупречна преценка за хората и то в повечето случаи от пръв поглед.
След време ще излязат доста неща за него , включително и от Сашо Томаш :oops:
Едно е говорил пред него, а съвсем друго пред играчите. Това е мое усещане.
Ще има много коментари за него и от играчи и от други като Методи Томанов и Радослав Златков.
Интригантите се надушват от далеч.
Явно и Христо Стоичков вече знае някои неща от негов източник и затова си позволи толкова брутално да го нападне.
Златков издиша и това може да бъде забелязано , дори от езика на тялото му на последното му интервю пред медиите.
"Разделяй и владей , чрез интриги" е основен способ за управление на екип от хора.
Но все си мисля, че в ЦСКА този метод няма да е успешен ни най-малко, дори напротив.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 02 юни 2025 09:51

Оказва се, че СърО е "заработвал" със заплата от 30 хил. евро!! Е, най-слабият треньор в историята на ЦСКА е взимал една от най-големите треньорски заплати! :lol: При това имаше огромен комфорт! Даже имаше феньове, които все още го подкрепяха дори след фиаското за купата!
Така се работи в ЦСКА в момента! Дават се огромни заплати на некадърници! :shock:
Като Купър, Локило, Исека и др. Но най-лошото е, че същите имат 2 или 3 годишни договори!
Златков ще трябва да ореже доста от заплатите на много от футболистите!
Наясно съм, че няма как да се разтрогне с половината отбор, тъй като ще означава огромни обезщетения и съответно грамадни финансови загуби за клуба! Та като че ли ще се наложи да гледаме "работата" на Фичо, Стоенчо и малкото Сър още няколко години! :oops:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 02 юни 2025 11:09

Дойде време да направим равносметка на селекция сезон 2024/2025

Лапоухов - дойде с големи надежди. За мен реално този вратар няма обявените качества и не е за първи избор. Предвид неучастието ни в Европа и необходимост от свежи пари би било разумно да бъде поставен в трансферната листа.
Дюлгеров - също не оправдава доверието, при добра оферта може да бъде продаден.
Пинто - разколебан съм. Направи някои добри мачове. Като цяло мнението ми за него е 50/50. Ако не привличаме друг на неговото място, нека да остане
Купър - трансферно разочарование номер 2. По никакъв начин не оправда очакванията и не е така необходимият лидер от който имахме нужда. Задължително трябва да напусне и да ни освободи от голямата си заплата.
Делова - добро попадение. Трябва да градим защиатата около него.
Лапеня - другият ни стабилен централен защитник. Имаме двама добри централни защитника.
Ето'О - добър дебют и веднага се внедри. Но се забелязва, че играе предимно за себе си с цел трансфер. В последните 2 месеца загуби много от формата си. Според мен при добра оферта трябва да бъде продаден. Причината е същата като при Лапоухов.
Илиев JR - започна много слабо, но постепнно показа качества. Има смисъл да остане, но на неговата позиция- Зад нападателя.
Локило - силно противоречив. Числата показват , че е допринесъл с не малко асистенции. Проблем са контузиите му. Може би да остане. Не мога да преценя.
Бютучи- играч с качества, но според мен не може да очакваш от него да те поведе към успехи. В най-добрия случай за ротации.
Исека - разочарование номер 1. Задължително вън !
Питас - очакваше се повече, но според мен има всички качества да ни бъде водещ реализатор. Може би с изявени крила ще може да разкрие пълният си потенция. Добър трансфер
Борносузов - нямам мнение, тъй като не следя дублиращия отбор. Но щом е реализатор там, значи е показал воля и качества.

За мен като цяло селекцията е неуспешна и с основна заслуга за слабият ни сезон.
Отговорниците за нея вече не са в клуба.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 02 юни 2025 11:43

И как си представяш, че ще се разделим с Купър и Исека, или с някой друг?! Ако не искат да се разделят по взаимно съгласие, тогава какво?! Ще им платим заплатите накуп до края на договора им, или?! :lol: :oops:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 02 юни 2025 11:46

Не можем да продадем всички.
Лапухов е на 21г, има много качества, но му вкараха няколко гола от неразчетени излизания. Което пък вероятно е предизвикано от изискванията към него да играе напред и недостатъчно опит. Ако мениджърите го изпуснат, трябва да скочат от козирката на новия стадион.
За мен Исека, Локило, Файтоня задължително, за Купър не съм сигурен (но ако няма желание да играе, да си ходи и той).
От нашите Турицов е време да си ходи, Илиев джуниър (там не знам, има някаква обвързаност с Илиев старши може би)

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 02 юни 2025 16:40

Аз не мога да потвърдя, че Лапоухов е мега класа. Много отскоро е в ЦСКА, но не се сещам да е допуснал лаишки гол. Той няма виновен, че му е казано да стои много напред. Отделно, ако така е предотвратил дори само 2 гола, а му е вкаран 1, сметката излиза. Мисълта ми е, че проблемите на ЦСКА са на съвсем други постове и не на последно място в наивния футбол, който налагаме от няколко месеца.

Два класни бека (ляв и десен) - силни физически, много бързи, можещи да пробият, можещи и да вкарат гол отдалеч със силен удар. Което да принуди противника да държи двама играчи далеч от собствената им врата, за да внимават за бековете ни. Което да дава въздух на крилата.

Минимум 3 класни крила. Може и 4. Можещи да играят с двата крака и да правят поне 2-3 финта. ЦСКА няма в момента игра на тази позиция, който да може да мине противников защитник с топка в крака. Изключвай Файтона, но неговото е много странно. Той може само да спринтира 10-на метра от място, след като чукне топката напред. Няма финтове, няма игра на скорост. Комбинативност - нула. При ударите разчита на късмет.

Класен опорен халф - поне 1 брой. Цял живот да е играл такъв, да може да разпределя безпогрешно, да е много силен в единоборствата, както и физически, да има зверска тупалка.

Някой южноамериканец за плеймейкър, който да е класа и в разцвета на силите си.

Типичен таран тип Куялипу. Поне 20 гола на сезон, от които поне 10 с глава.

Още 1 централен защитник, за ротация с Делова и ла Пеня.

По груби сметки 9-10 играча и то класни, ако някой иска да се бори за нещо. Ако нямаме въздух за подобен ход, просто да ни кажат, а не да ни разгъват локуми как ЦСКА винаги се бори за едно и също. Щото от почти 20 години постигаме наистина едно и също.

Аман от аматьори, схемаджии, тъпанари и лаладжии.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 02 юни 2025 16:51

Много добър анализ. Но ме съмнява да привлечем всичко това накуп през това лято.

Върни се в “ЦСКА”