Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

gihuelo
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот gihuelo » 29 май 2025 13:46

Пифа каза доста верни неща.

„Дълбоки са нещата в ЦСКА. Много дълбоки. Защо загубихме от Лудогорец на финала за Купата на България? ЦСКА е най-силен? Когато ядрото на отбора е от българи! Говорим за трима-четирима, които са лидери. Сега ЦСКА лидер няма! Защото няма това ядро! Има ги тези футболисти в България, но не са в ЦСКА. Има ги, но просто не ги искат! Без това нещо няма как да стане. Как да търсим в чужденец да бъде лидер на ЦСКА? Днес е тук, утре го няма.
Другото важно нещо. Другите отбори – Левски, Звезда, Партизан, Олимпиакос, говоря за балканските грандове, за тях публиката е 12-ият играч. А на нас публиката ни е минус 12-и играч, което не се случва за първи път. Това е недопустимо! Защо е така, какво имам предвид? Това се случва заради манталитета и психиката на футболистите. Това е по-страшното дори от липсата на българи в отбора! Не 40 000, 400 000 да те подкрепят, и ти да не знаеш къде се намираш… Имаме спортен психолог в ЦСКА. Къде е свършената работа? Няма 1% свършена работа! В такъв мач трябваше да проличи работата на този психолог. Още не мога да се оправя след този финал. Още ме е яд! Дни преди финала психоложката на ЦСКА каза как отборът бил смачкан, но вече е ОК. Е на това ли казва ОК? Това е спорт, няма право да каже подобно нещо. С игла да бях боцнал някой от футболистите на ЦСКА, кръв нямаше да потече…Левски merchandise

Нямаше мой приятел от Левски, който да не ми каже, че не е за нас на финала и, че ще победим. Дори левскарите мислеха, че ще победим, всички наши фенове – също, дори Лудогорец… Всички очакваха победа за ЦСКА, само футболистите и треньорите ни явно не! Съблекалнята на ЦСКА е тотал щета, това знам аз! В последните два месеца вътре се говори само за пари! На някои им свършват договорите, някои искат по-голяма заплата, някои по-големи бонуси. А реакцията на публиката след мача беше много смекчаваща дори. Леки освирквания…

ЦСКА има неограничен бюджет за треньор и футболисти, а не знаят как да похарчат тези пари. Стигаме до Фичо и Орманджиев. Не може един футболист да е взимал 5 лева в клуба си, а ние да му даваме 20! Ние Манчестър Юнайтед ли сме? Аз дойдох от Черно море в ЦСКА за по-малка заплата. Защото знаех какво значи ЦСКА. Много ясно, че така ще мислят само за пари играчите. Защо Фичо не се обоснова пред собственика за решението си да поиска Томаш за треньор? Всички искахме Томаш да успее в ЦСКА, но на него му светнаха много червени лампички, а той не се промени. Не се чукна по главата. Всеки път едно и също – заучени клишета! Много ми идва с тези извинения. Все едно да те ударя с колата и да ти се извиня. В България много хора не поемат отговорност. Всеки може да се извини.
Това със статистиката ми е любимо! „Ама ние владеем топката“. Нали знаеш какво беше казал един треньор след въпрос от журналист: Вие победихте, но съперникът владееше повече топката. Каза това – Аз съм с жена в бар. Цяла вечер я черпя и целувам. Идва един до нас, Гошко, взима я в тоалетната, свършват си работа там, тя се връща и аз продължавам да я черпя. Е кой е по-доволен? Същото е с победа или владеене на топката. Не нападам Томаш, говоря общо за всички треньори, особено в България. Те се заблуждават и правят една и съща грешка, и не искат да се поправят. На финала един центрира от крилото и дори не вдига глава да види, че вътре няма негов съотборник. Това го прави от страх! Страх!

Даваме торба с пари за неустойката на Томаш. Чакайте малко, ние за тези пари можехме да вземем супер треньор! Защо не го махнаха? Защото собственикът явно има политика и манталитет да не сменя често треньорите. Може пък Томаш да си е направил равносметка и, ако остане и за другия сезон, да поправи грешките си. Още нещо – имахме най-добрия кондиционен треньор – Кирил Динчев. Виждаме какво прави в Славия. Защо той не е в ЦСКА? Защо го изгониха? Гоним кадърните от ЦСКА и искаме да ни се получат нещата. Този човек живее, за да бъде подготвен неговият спортист. И му се получава.

Всички в ЦСКА ги е страх да поемат отговорност! Взимат си заплатите и гледат да минат между капките! А вече просто няма накъде! Ицо Стоичков беше толкова полудял, че не е истина. Имаш един мач да изиграеш, и не знаеш къде се намираш! Аз на тези килограми и години, 5 минути ще играя, но ще пусна кръв. Томаш не може да контролира съблекалнята. Доколкото знам, Методи Томанов не е довел дори един футболист. Не знам каква му е ролята в ЦСКА.

Представяш ли си Левски да имаше парите на ЦСКА? Те щяха да са на точка зад Лудогорец. Разликата е в ръководните фактори. Там селекцията нямаше да я прави Топчо. Каква заздравителна година да е това с тези пари? Мислех, че с идването на г-н Папазки нещата ще тръгнат рязко нагоре. От него няма „не“. Но тези под него действат безотговорно. И да спрат да се извиняват. Той е страхотен и доказан бизнесмен на световно ниво. Ще оправи нещата. Трябва да намери правилните хора.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 29 май 2025 14:08

Четох го от А до Я ! Много истини !
Ако ще е тотална промяна - тогава да остане само Бай Добри !
Тази анархия не може да продължава повече.
Паоло Нога - много симпатичен португалец, но ако не покаже действия и той - стига е седял тук на заплатка !!!
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 29 май 2025 14:23

Когато четете нечия позиция, винаги имайте едно на ум.
Аз сигурно съм последният, който ще тръгне да защитава Томаш, но Пифа в случая се явява малко като заинтересована страна.
Дълги години при Джуджи (и при най-различни старши треньори) беше треньор на вратарите, а доколкото знам от известно време се опитва да се занимава със спортна психология. Нищо чудно, че удря по психоложката.
Уважавам Пифа, но допускам че в позицията му има и малко кисела жилка от това, че втора година само слуша за безотчетните пари на букитата в клуба.
Така и не разбрах откъде му е инфото за настроенията в съблекалнята, макар силно да подозирам кой е източника.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Gotzev.88
Контакти:

Мнениеот Gotzev.88 » 29 май 2025 15:04

Пифа над 10 пъти сигурно подчерта, че не се предлага за спортен психолог или треньор и че дори лично е продложил на Орманджиев друг психолог. Обаче, наистина си личи, че подсъзнателно точно на това се надява. Половината интервю говори за нашата клета психоложка и другата половина (перефразирам): Аз съм си разговарял с това и онова светило в професията, уникални неща правят, ама няма да ви кажа какво точно. Разкриха ми как се държи съблекалня и аз не можах да повярвам, че е толкова просто. Обаче няма да го кажа, да видя дали някой треньор ще се сети сам :lol: Един вид, вие ме вземете и ще ви разкрия тайните на световната спортна психология, които никой друг не знае. Ми тя клетата ни психоложка е завършила психология в САЩ, все е срещала и тя някое и друго светило, ама видно не е помогнало много :)

На Пифа винаги са му добри интервютата, но и той често яхва вълната на кухите клишета като останалите. Когато треньорът ни е чужденец винаги се започва с това, че ЦСКА винаги е имал успехи само с български треньори. Когато треньорът си е българин проблемът автоматично се прехвърля на чуждите играчи. Пълно е с лидери-чужденци навсякъде в Европа. Дори и в ЦСКА Матей и Бусато влизаха добре в тази роля, докато Турицката и голямата Чорба са най-жалките капитани в историята на ЦСКА. Докато школата не заработи няма как да имаме ядро от българи. А това ще отнеме поне едно поколение :(

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 май 2025 15:10

gihuelo написа:Тези нови правила са абсолютно малоумни и аз за първи път чувам за някакво правило в какъвто и да е било спорт, които да важи само за бедните а богатите ако си платят, може да не го спазват!

Още вчера в Без цензура беше споделено, че в БГ волейбола е така.
MASTER_COOL написа:Абсолютно малоумна история и наистина в превод означава :
" За милиони няма закони за кокошка няма прошка "

В крайна сметка така или иначе "бедните" отбори си играят с българи в съставите и реално с нищо няма да са ощетени, напротив възможно е да получат пари за същото от богатите.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 29 май 2025 16:47

Dust написа:
gihuelo написа:Тези нови правила са абсолютно малоумни и аз за първи път чувам за някакво правило в какъвто и да е било спорт, които да важи само за бедните а богатите ако си платят, може да не го спазват!

Още вчера в Без цензура беше споделено, че в БГ волейбола е така.
MASTER_COOL написа:Абсолютно малоумна история и наистина в превод означава :
" За милиони няма закони за кокошка няма прошка "

В крайна сметка така или иначе "бедните" отбори си играят с българи в съставите и реално с нищо няма да са ощетени, напротив възможно е да получат пари за същото от богатите.

Кои бедни отбори играят само с българи? Хебър? Крумовград? Враца?

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 29 май 2025 16:51

До ръководството на Спартак Варна:
-,,Господа ръководители,за играчите с изтичащи договори,защо няма транзакция!?Те нямат ли семейства?Не защитаваха ли храбро емблемата цял сезон"?
А тези с договор,защо имат транзакция само по 1200 лева за два месеца?
А наемите,ами премиите?

Горе долу и трите отбора които с които играхме от 5 до 8 място са на това дередже.
Така че 6 0 0 18-1 18 т. едва ли е показател на които можем да се доверим

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 май 2025 17:14

Кавичките не бяха ли достатъчни?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 29 май 2025 18:32

Армейци,
Решението на БФС за бройката българи в един мач е абсолютен ПОПУЛИЗЪМ, ПРАХ В ОЧИТЕ, който НЯМА ДА ПРОМЕНИ НИЩО!

В момента се говори за реформи, но такова нещо няма. Важно е, когато погледнем едно решение, да успеем да го разбием на съставните му части:

Трябва да имаш минимум 4-ма българи титуляри
Ако нямаш – плащаш глоба от 400 хил. лв. на сезон

За да анализираме дали ще има реална промяна, трябва да си отговорим на два въпроса:
Спазва ли се в момента това правило?
Ако не – от кого? И дали глобата е реален проблем за този отбор?

Как можем да разберем дали се спазва? Елементарно – гледаме текущия сезон и съставите на отборите. Това веднага дава представа какво ще стане и в следващия.

ЦСКА и Лудогорец не са показател – за тях 400 хил. лв. не са проблем.
Ако някой смята, че тези клубове ще се трогнат от такова сума – това просто не е сериозно. Затова ги изключваме от уравнението.

Прегледах всеки мач от плейофите (представителна извадка – най-важните мачове, титулярни състави, по-малко влияние на контузии/наказания):

Знаете ли колко отбора извън Лудогорец и ЦСКА не са спазили правилото в повече от 1 мач?
Само един – Берое
Ботев Враца, Ботев Пд и Хебър – по 1 мач с 3-ма българи
Всички други – спазват правилото във всеки един мач!

Лъжливата теза за "чужденците в Крумовград и Септември"?
НЕ е вярна! Те спазват правилото напълно, дори Септември често излиза с 5-6 българи!

Хебър изпадна, така че е без значение.
Ботев Враца – в останалите мачове си играят с повече българи; вероятна ротация в конкретния мач е причината да са били трима. Ботев Пд в един мач, в който Ивелин Попов не е бил титуляр, но там е все тая, защото видимо се разпадат и догодина предполагаемо ще си играят с повече българи и юноши, така или иначе

Изводът?
Реформа НЯМА. Това е жалък популизъм.
Налага се една фалшива теза – „всички играят само с чужденци“, а всъщност – почти всички и сега спазват правилото, което е важно, а не дали чужденците са 5-6, или 7. Защото наблюдението еми те играят само с чужденци е на база така ми се струва, а фактите, са, че имат 4 българи минимум, което е правилото и само това е важно.

Това правило удря само един отбор – Берое. За всички други или няма значение, или могат да си платят глобата.

Апелирам:
Винаги когато ви говорят за „реформи“, четете внимателно.
Много често това са само празни приказки – проформа, с която нищо не се променя.

П. С.
Нарочно се хванах само за четиримата титуляри – защото ако това не ти е проблем, със сигурност няма да е проблем да имаш и един под 21 г. или българин резерва. Това е ясно.

Текстът е от От CSKA fen tv
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 29 май 2025 18:54

Иначе и аз съм съгласен с колегата 78.

От много време говоря за тези за заплати и че този проблем се неглижираше.

Ние футболен отбор ли сме, или перачница за пари питам???

Щото на мен малко на това ми мяса... ;)

Не са нормални тези заплати и колегата е прав, че ако сега изведнъж Папазки се отдръпне и кажи "Баста, оправяйте се" клубът буквално ще изпадне във финансов колапс и може да фалира отново.

Вие може ли да си представите каква ножица се е отворила между приходи и разходи в последната една година при тези пари за трансфери и договори???

Не знам какво ще правят Златков и Нога. Ситуацията им е сложна и деликатна. Надявам се да се справят, но и следващия сезон ще е по-скоро преходен и не мисля, че имаме повече от 10 процента шанс за титлата. ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Върни се в “ЦСКА”