Не са само твои тези страхове.
Адски ме притеснява и мен това неконтролирано харчене.
Филма - 10 навън, 10 нови - сме го играли десетки пъти !
Напълно непрофесионално и смешно е !
Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- MASTER_COOL
- Контакти:
Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
-
- Контакти:
Drunken_Master написа:Фулмастер, аз имам чувството, че ти си някакъв странен човек, който изобщо не разбира, кво му се говори?! Факт е, че Александър Томаш до момента изобщо не се справя като старши треньор на ЦСКА. Това са фактите. Другото са някакви изсмукани стъкмистики през пръстите, колкото там да се даде някакъв аргумент, че да мине номера. Борите се за място в Лигата на конференциите, ти сериозно ли ми говориш? Дотам ли се докарахте? Щял да ми го сравнява със Стипич. Ако искаш сравнявай ми го и с бай Георги от Долно Уйно, все тая... Факт е, че Томаш до момента не оправдава очакванията към себе си. А колко пари се наляха в тоя клуб.
Ти явно не си от ЦСКА, но раздаваш акъл кой да е треньор и държиш сметка какви пари се дават в отбора. Не е ли малко нахално?
Do Something Different!
Red_Neck написа:MASTER_COOL написа:Red_Neck написа:Друго си е да си бродирал с Локо Горна, Верея, Берое и Спартак и да се разписваш на символичните 30К евро месечно, .... без да си взимал купа.
Започвам да се чудя на кой точно заплатата не му е по мярка ....
Почти винаги съм съгласен с мненията ти. Но това сравнение не е ОК. Томаш досега беше треньор на отбори с нисък потенциал и не е толкова лесно да спечелиш купи. Въпрос и на късмет е. Както и да е - нека го махнат та да сте доволни най-накрая. :)
Дано са отминали времената , когато не знаехме как да изнесем топката и най-редовно се връщаше на вратаря да се рита на посоки и да се разчита някои да я свали към към свободен играч и ако той успее да измисли нещо ОК, но отборна игра и разигравания - ЙОК
Само заради това, че Томаш научи тия неможачи да направят 10 поредни паса без грешка - заслужава уважение.
Абе ще го оцените след време - подписвам се над тези думи !
Сравнението ми беше провокирано от няколкото подмятания относно размера на евентуалната заплата на евентуалния нов треньор, .... все едно ние ще я плащаме.
В тази връзка, ако сме ОК треньор като Томаш (с неговата си визитка) да получава по 30К, защо трябва да ни учудва, че се спрягат суми от порядъкана 100К за бивш старши треньор на Спортинг, Олимпиакос, Португали, Южна Корея и т.н.?
Мисля, че фундаментално не си разбрал позицията ми. Аз от доста време приемам професионалните ФК-та като търговски дружества и имам почти ежедневни сблъсъци с колеги в секцията на Ливърпул. Структурата на всяко едно търговско дружество е много проста. Най-отгоре имаш инвеститор, който е собственик на капитала. Негова е визията и той определя целта на въпросния актив, като същевременно задава посоката и определя параметрите. Дали ще го ползва за обогатяване, придобиване на други по-ценни активи, реклама, перачница, тото и дали изобщо ще търси спортни успехи, само той си знае. Ако на нас не ни харесва посоката, "сваляме доверие" и спираме да ходим на стадиона.
Обикновено инвеститорите са заети хора и поради тази причина си наемат специалисти които да контролират процесите, но и които са отговорни най-вече ПРЕД ТЯХ. Конкретно за ЦСКА, имаме си изпълнителен директор (практически управител), който контролира управлението на търговското дружество и финансовите потоци и си имаме СТД, който контролира спортните процеси.
За да има очи инвеститорът или управителят да изискват от Пауло Жорже Дос Сантос Нога, би било логично да му позволят да работи с одобрен/назначен от него екип от скаути и треньори. После вече инвеститора решава колко време се дава за постигане на целите, като е желателно инвеститорите да не се месят директно в спортните процеси.
Сега, .... кажи ми ти наясно ли си на 100% какви са поставените пред клуба цели? Аз си признавам, че не съм.
Съзнавам (и се надявам) обаче, че предвид профила на Пауло Жорже Дос Сантос Нога, той (да) е скъпа и дългосрочна инвестиция. Дадени са му правомощия (съответно има и отговорности) и ако той решава, че Томаш, Томанов и Здравков не стават, няма никакво значение дали отборът е спечелил купа или победил в бараж.
В тази връзка, аз бих искал да видя на СТД с визитка да се даде достатъчно време (3 години минимум), па ако ще да сменя треньорите през 6 месеца, защото според мен спортната посока на развитие в един ФК се задава не от треньора, а от СТД.
ПП: .... и от мен да знаеш, няма старши треньор в света, който да учи завършени професионални футболисти да правят поредни пасове без грешка. Това се учи в академии и школи. ;))
+100
Нога трябва да излезе на преден план
- Drunken_Master
- Контакти:
Не, не е нахално. Естествено, че ме вълнува какво се случва в бившият ми любим клуб. Вълнува ме и когато някой привърженик не може, да мисли трезво и пише глупости.DoSomethingDifferent написа:Ти явно не си от ЦСКА, но раздаваш акъл кой да е треньор и държиш сметка какви пари се дават в отбора. Не е ли малко нахално?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

MASTER_COOL написа:Не са само твои тези страхове.
Адски ме притеснява и мен това неконтролирано харчене.
Филма - 10 навън, 10 нови - сме го играли десетки пъти !
Напълно непрофесионално и смешно е !
Аз пък такива страхове като вашите нямам. За първи път се прави стадиона, базата се модернизира, същото ще се случи и с школата. За един клуб е важно да има инфраструктура, за да е привлекателен за инвестиции. Когато тези неща бъдат завършени вече ще имаме нещо реално, а не само името и историята, които имат значение само за нас като фенове.
Неконтролирано харчене също няма - просто в момента се дават пари, каквито трябва да се дават в ЦСКА, а преди се взимаха свободни агенти със съмнителни (като комплимент го казвам) качества.
10 напуснали и 10 нови трябва да има още някой друг трансферен прозорец именно заради отчайващо слабите селекции преди. След това ще се взимат по 2-3 нови футболисти.
В момента сме в преходен период и всички си казаха, че ще си го изстрадаме, но ние не сме свикнали на търпение и искаме грандиозни успехи дори без да сме си поставили основите на отбора.
Tony_CSKA написа:
Аз пък такива страхове като вашите нямам
Неконтролирано харчене също няма - просто в момента се дават пари, каквито трябва да се дават в ЦСКА, а преди се взимаха свободни агенти със съмнителни (като комплимент го казвам) качества.
10 напуснали и 10 нови трябва да има още някой друг трансферен прозорец именно заради отчайващо слабите селекции преди. След това ще се взимат по 2-3 нови футболисти.
Свободни агенти със съмнителни качества?! Щом казваш! Обаче дори най-голямата издънка през онова време - Кубемба е доста по-добър нападател от Исека, за когото бяха дадени 1.2 млн. евро трансферна сума и сигурно получава поне 30 хил. евро на месец! Обаче има 0 гола и 0 асистенции в 20 мача! И най-лошото е, че не е единствената подобна издънка! Преди привличахме повече свободни агенти със съмнителни качества, а сега даваме умопомрачителни суми, както и заплати, на футболисти, които са по-слаби от свободните агенти! :shock: :lol:
Та е нормално доста фенове да имат опасения за това безразборно харчене! ;) :)
ПП На свободните агенти Рубен Пинто и Тиаго все още не сме намерили аналог в този наш отбор пълен със "звезди"! :oops:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
- MASTER_COOL
- Контакти:
Ново правило от БФС: Минимум 4 български футболисти в стартовия състав
Ние май го закъсваме !
Иначе ЕВАЛА на Гонзо ! Време беше !
Все ще се намерят 4-ма! Дюлгеров, Панайотов и Чорбаджийски като титуляри!
И още...при това правило май ще подновим преговорите за нов договор на Шопов! А и може да го броим за сигурен нов Виктор Попов! Имаме още Илиев младши и Тасев! Е, ще трябва доста от титулярите в момента да играят по-малко! Но онези от Разград са много по-зле от нас! Освен ако не изкарат набързо БГ паспорти на половината отбор!
А може и да си плащаме! ;) :)
И още...при това правило май ще подновим преговорите за нов договор на Шопов! А и може да го броим за сигурен нов Виктор Попов! Имаме още Илиев младши и Тасев! Е, ще трябва доста от титулярите в момента да играят по-малко! Но онези от Разград са много по-зле от нас! Освен ако не изкарат набързо БГ паспорти на половината отбор!
Клуб, който не иска да спазва тези правила, трябва да декларира това преди началото на сезона и да заплати сумата от 400 000 лева, която ще бъде разпределена между спазващите правилата.
А може и да си плащаме! ;) :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
MASTER_COOL написа:Ново правило от БФС: Минимум 4 български футболисти в стартовия състав
Ние май го закъсваме !
Иначе ЕВАЛА на Гонзо ! Време беше !
Срещу 400 000 лева може да не спазваш това правило, но трябва да го заявиш преди началото на сезона.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Да,
Дюлгеров и за го виждам титуляр
Попов ще е десен бек най-вероятно
Какво се случва с Лапоухов :oops:
Дюлгеров и за го виждам титуляр
Попов ще е десен бек най-вероятно
Какво се случва с Лапоухов :oops: