Tony_CSKA написа:danko_sot написа:Аз не че защитавам Златков, ама дотук той какво да направи.
Дойде преди около половин година. Махна Орманджиев почти веднага, щото той беше основния кукловод до тогава и бе объркал всичко.
Даде време на Фичо и един трансферен период (зимния) да се поправи, щото последния твърдеше, че не той е взимал всички решения, доколкото помня.
Оттам след поредните слаби резултати отстрани Фичо, за да падне малко малко и напрежение, но остави неговия човек- Томаш.
Реално в този момент ние останахме без СД, а ако бяхме махнали и Томаш кадровата криза щеше да стане много сериозна, а и кой щеше да избира новия треньор????? Освен това Томаш може би заслужаваше още малко кредит на доверие.
Последва втората голяма криза при Томаш преди около два месеца, когато и Сектор Г му поиска оставката. Тогава обаче пак не беше подходящ момент за треньорска смяна, а и Томаш в следващите мачове се позакрепи.
Междувременно Златков направи силен ход с Нога според мен. Времето ще покаже прав ли съм. Създаде връзки с отбор като ПСЖ, тук дори идваха техни бивши директори.
Разбира се Златков направи и други позитивни неща. Мисля, че и Томанов дойде по негово време, а и успя да го разубеди да напусне по времето на Фичо.
Създадоха някои добри инициативи извън футбола, благотворителната организация на ЦСКА, вероятно е приоритезирал цялостната управленска структура в ЦСКА, неща, които са невидими за нас, но вероятно те са точни силата му като ръководител на големи компании преди ЦСКА.
Сега не мисля, че ще махне и Томаш преди баража. Рискът е голям да останем без ЕКТ, но при махане на Томаш сега може да стане още по-голям. А и той не действа по този начин. На 99 процента Томаш ще ни води и на баража според мен.
Значи Томаш е виновен, а Златков какво да направил?!
Златков преговаряше за привличането на играчи през зимата. Селекцията ни беше изчистена от грешки този път, но беше НЕДОСТАТЪЧНА. Вижда се, че нямаме адекватни халфове и крила. Взехме защитник и вратар - резултстът е от разграден двор отзад до стабилност. Т.е. Томаш си е свършил работата с предоставените му футболисти.
Питас замести Коялипу окей, но това не е надграждане в атака, а запълване на огромната празнина.
Когато останалите футболисти са същите от есента не можем да очакваме кой знае каква фантазия в атака, но дори и там имаме леко подобрение.
На Златков привличането на Нога му е силен ход, да. Силен ПР ход. Такива са и благотворителните инициативи. Той обаче се провали в това да доведе достатъчно на брой качествени футболисти, а и привлечените дойдоха след подготовката. Т.е. не осигуряваш на треньора нужното, за да преследва целите, които му поставяш и после държиш него отговорен.
Това, което искате е да продължим Ганчевата политика - няма играчи, но сменяме треньори, защото не играем. Причинате да не играем в случая е, че "футболисти" като Жеферсон и Кареасо 'илядат в отбора, но уволняваме редицс треньори, повечето от тях напълно читави.
За Нога не мога да кажа все още нищо и съм на мнение, че е по-добре да мълчи и лятото да направи адекватна селекция, отколкото да говори надълго и широко за визията си пред медиите. Ще видим какво ще свърши.
Бъркаш нещата, пич. Не Златков правеше селекцията, а великанът- Фичо. Той е основната причина да сме на това дередже в момента.
Златков го уволни, даже може би закъсня малко, но му даде шанс да направи зимната селекция.
Стига с тея оправдания за Томаш. Има поне 5-6 български треньори, които с наличния потенциал биха постигнали горе-долу същите резултати като тези на Томаш в момента, а някои и по-добри. Даже и Стипич се беше прицелил в Топ 5, но без последвалата при Томаш селекция и вероятно би успял и той.
Време е да прогледнете. Нуждаем се от треньор, който да качи отбора в друга орбита. Да е психолог, да мотивира и респектира играчите, да изкара най-доброто от тях.