Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Купа на България Финал Лудогорец - ЦСКА /22.05.2025 /19:00 ч.

Мнениеот danko_sot » 23 май 2025 13:35

Tony_CSKA написа:
danko_sot написа:Аз не че защитавам Златков, ама дотук той какво да направи.

Дойде преди около половин година. Махна Орманджиев почти веднага, щото той беше основния кукловод до тогава и бе объркал всичко.

Даде време на Фичо и един трансферен период (зимния) да се поправи, щото последния твърдеше, че не той е взимал всички решения, доколкото помня.

Оттам след поредните слаби резултати отстрани Фичо, за да падне малко малко и напрежение, но остави неговия човек- Томаш.

Реално в този момент ние останахме без СД, а ако бяхме махнали и Томаш кадровата криза щеше да стане много сериозна, а и кой щеше да избира новия треньор????? Освен това Томаш може би заслужаваше още малко кредит на доверие.

Последва втората голяма криза при Томаш преди около два месеца, когато и Сектор Г му поиска оставката. Тогава обаче пак не беше подходящ момент за треньорска смяна, а и Томаш в следващите мачове се позакрепи.

Междувременно Златков направи силен ход с Нога според мен. Времето ще покаже прав ли съм. Създаде връзки с отбор като ПСЖ, тук дори идваха техни бивши директори.

Разбира се Златков направи и други позитивни неща. Мисля, че и Томанов дойде по негово време, а и успя да го разубеди да напусне по времето на Фичо.

Създадоха някои добри инициативи извън футбола, благотворителната организация на ЦСКА, вероятно е приоритезирал цялостната управленска структура в ЦСКА, неща, които са невидими за нас, но вероятно те са точни силата му като ръководител на големи компании преди ЦСКА.

Сега не мисля, че ще махне и Томаш преди баража. Рискът е голям да останем без ЕКТ, но при махане на Томаш сега може да стане още по-голям. А и той не действа по този начин. На 99 процента Томаш ще ни води и на баража според мен.

Значи Томаш е виновен, а Златков какво да направил?!

Златков преговаряше за привличането на играчи през зимата. Селекцията ни беше изчистена от грешки този път, но беше НЕДОСТАТЪЧНА. Вижда се, че нямаме адекватни халфове и крила. Взехме защитник и вратар - резултстът е от разграден двор отзад до стабилност. Т.е. Томаш си е свършил работата с предоставените му футболисти.

Питас замести Коялипу окей, но това не е надграждане в атака, а запълване на огромната празнина.

Когато останалите футболисти са същите от есента не можем да очакваме кой знае каква фантазия в атака, но дори и там имаме леко подобрение.

На Златков привличането на Нога му е силен ход, да. Силен ПР ход. Такива са и благотворителните инициативи. Той обаче се провали в това да доведе достатъчно на брой качествени футболисти, а и привлечените дойдоха след подготовката. Т.е. не осигуряваш на треньора нужното, за да преследва целите, които му поставяш и после държиш него отговорен.

Това, което искате е да продължим Ганчевата политика - няма играчи, но сменяме треньори, защото не играем. Причинате да не играем в случая е, че "футболисти" като Жеферсон и Кареасо 'илядат в отбора, но уволняваме редицс треньори, повечето от тях напълно читави.

За Нога не мога да кажа все още нищо и съм на мнение, че е по-добре да мълчи и лятото да направи адекватна селекция, отколкото да говори надълго и широко за визията си пред медиите. Ще видим какво ще свърши.

Бъркаш нещата, пич. Не Златков правеше селекцията, а великанът- Фичо. Той е основната причина да сме на това дередже в момента.

Златков го уволни, даже може би закъсня малко, но му даде шанс да направи зимната селекция.

Стига с тея оправдания за Томаш. Има поне 5-6 български треньори, които с наличния потенциал биха постигнали горе-долу същите резултати като тези на Томаш в момента, а някои и по-добри. Даже и Стипич се беше прицелил в Топ 5, но без последвалата при Томаш селекция и вероятно би успял и той.

Време е да прогледнете. Нуждаем се от треньор, който да качи отбора в друга орбита. Да е психолог, да мотивира и респектира играчите, да изкара най-доброто от тях.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 23 май 2025 13:41

Нямам идея защо, но тоя Бенто хич не ми грабва доверието.
Да - богата визитка, но просто предчувствието ми е че няма да се задържи дълго тук.
Искам треньор , който да се задържи минимум 2 пълни сезона при нас. Толкова ли много искам ?
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 23 май 2025 13:47

Така както почнахме сезона,така и завършихме. Никакво развитие. Баража независимо къде ще се играе във Варна или Кърджали ще е адски труден. Очаквам пак драми и неприятни събития. Половината знаят че си тръгват и ще бъде интересен избора на мотивиран състав.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот Red_Neck » 23 май 2025 13:50

Red_Neck написа:
CSKA_FEN4E написа:
Red_Neck написа:Много е важно да се подредят приоритетите.
Купата е хубаво нещо, но с Разград на финала е с вероятност около 30-40%.
5 място и спечелен бараж за ЕКТ е с доста по-висока вероятност.
Т.е. за мен ЕКТ през бараж би трябвало да е реалната цел, а купата бонус, защото клубът не може да си позволи втора поредна година без участие в ЕКТ.

Как си мислиш , че ЦСКА ще спечели баража на Тича.

Доста по-вероятно ми се вижда да спечелим бараж на Тича или в Кърджали отколкото да бием Лудогорец където и да е в мач от значение (за тях).

За съжаление се оказах прав. Разград от 3 седмици реално са в почивка и пак се оказаха прекалено широка вада за прескачане.
Няма нужда от прекомерни емоции. Това са ни възможностите за момента, .... а колко наивници мислеха, че с 3 трансферни прозореца може да се наваксат години изоставане.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 23 май 2025 14:00

И на мен всичко сега ми е малко Дежавю със ситуацията от миналия сезон.

Видях спекулациите за Бенто. Ще се изненадам, ако Томаш бъде заменен сега от Бенто. Той Бенто за 5 дни не може да научи имената на играчите. Е как да ги нареди за баража?

Владо и той едва ли ще се справи...

Имам някакви надежди, че с Томаш може и да успеем на баража. Ако ще и с дузпи, нз.

Но тези спекулации сега няма да повлияят много добре на мотивацията на треньора и играчите.

А ако има някаква истина за тоя Бенто, все си мисля, че това ще стане след баража.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

The_Miz
Контакти:

Мнениеот The_Miz » 23 май 2025 14:01

За да се стигне до това положение, всички имат вина. И играчи, и треньори, и ръководство. Много играчи нищо не играят, Томаш показва тактическа слабост, а ръководството + треньорския щаб не направиха достатъчно добра селекция. Пари е ясно, че има, но до този момент Папазки явно не уцелил на правилните хора. Затова на никой позицията не е сигурна - нито на Златков, нито на Томаш, нито на Томанов и Здравков (ако въобще са още в клуба). Нога е още нов, но и той няма да има сигурен пост, ако се провалим следващия сезон. Общо взето се надяваме възможно най-бързо да уцелим на екип от професионалисти, които ще си паснат и ще вдигнат нивото на клуба, но дотогава ще трябва да сме търпеливи.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот MASTER_COOL » 23 май 2025 14:04

Абсолютната истина. Много е нелепо Сашо Томаш да отнесе вината.
Лудогорец е на светлинни години от нас и Левски в момента.
И да се навакса не е никак лесно:
- Те няма да спрат да развиват отбора си, напротив !
- Ние трябва да се развиваме с двойни темпове на тяхното темпо, което по логика означава - два пъти поне повече инвестиции в първият отбор
Това на практика е невъзможно, без да добавяш от големи продажби на играчи и от приходи ЕКТ
Ще е много трудно, Домусчиеви никога няма да се откажат, докато имат силите и са здрави !

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 23 май 2025 14:11

Управлява се на принципа проба/грешка, който за мен е доста рисков.
До колко е успешен също е под голяма въпросителна

gembala
Контакти:

Мнениеот gembala » 23 май 2025 14:23

Почти всички тук говорят за селекция, правилна селекция на играчи, за 5-6 нови попълнения. Но със 5-6 нови, може само да се запълни дупката оставена от напусналите, т.е. не и дълбочина на състава. А като гледам успеваемоста при избора на новопривлечените, то от 5-6 играчи, само един-двама излизат читави и с такава успеваемост означава, че трябва да се закупят 10-11 човека, пък дано от тях излязат 5 читави. Да, но така не се прави, както и никой няма да го направи. Остава да се надяваме, че този португалски директор и евентуално португалски треньор ще ни кажат как стават нещата, че да спре това лакатушене?

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 23 май 2025 14:33

soilwork написа:Утре очаквам Томаш и Златков да си ходят след призива на Ицо във социалните мрежи

Бат Ицо след мача не беше лошо да преспи :)
Моите уважения към Ицо като клубна легенда, но понеже на книга се води И съсобственик, не може да си позволи подобни избухвания в социалното пространство. Много е непремерено, нелогично, да не кажа смешно. ..... (съ)Собствениците не търсят сметка на отговорните (според тях) служители в социални платформи, те ги викат на килимчето и пресслужбата само уведомява обществото за решението. Толкоз.

5 думи за мача. Резултатът е напълно реално отражение на възможностите на двата отбора. За капак Разград го изиграха и по-умно тактически. Още като видях колко хора се събират часове преди мача ми беше ясно, че вариантите са 2 - или ще се юрнем през глава да взимаме мача на мускул, или играчите ще са много пренавити и стъписани. За съжаление беше второто. При вариант "юруш" можеше да е много по-зле като резултат, но поне щяхме да сме сигурни, че сме опитали да се сборим, а така остана едно неприятно чувство на безпомощност и безверие.
Истината е, че футболно сме много, много далеч от Разград.
Дано ръководството не се поддаде на емоциите и успее да вземе разумни решения.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “ЦСКА”