Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот danko_sot » 07 окт 2024 23:29

Sens85 написа:
danko_sot написа:Още трябва много да се подобри. Малко като житен бегач и кон с капаци. Другият кандидат от ляво, косоваря- гола вода до тук. Сега и контузен бил даже.
От другата страна тоя Локило играе, ама заради Томаш не може да захапе. Един мач цял няма. Илианчо дотука има желание, ама само с желание не става. Пренавит е почти всеки мач. Очаквах много повече и от него.

В мача със Септември ясно се видя, че Кареасо не става за дефанзивен халф. И в тази зона проблеми.

Купър, ако не се оправи, ще берем ядове. Колев е добър с глава, а Делова май там издиша, Сангарето и той е як, а тоя Кордоба е жилав, но няма мускулна маса и ще го мачкат май.

Ако не успеят да вдигнат Купър и Делова за мача с говедата сме чао, колкото и да не ми се иска да го призная.
Играят абсурден футбол, двама ръгачи отпред и каквото стане, но това в БГ върви и особено ако не сме със стабилна защита.
Че загубата от Септември е трагедия няма спор, но и Томаш го каза, че фокуса до сега е бил защитата и не е имало достатъчно време да се обиграва тактика в предни позиции.
Общо взето разчитахме на кой каквото успее да направи.
Истината е че се иска време, няма как да стане от днес за утре.
Има и такива случаи, но те са по-скоро изключение и се основават на някаква химия а не на здрава работа. Обикновено са краткосрочни. Истински добър отбор се гради трудно, в България за последните 20-тина години дори нямаме подобни примери, затова и сме толкова нетърпеливи.
Имам усещането, че ще сме пример в това отношение ако феновете успеем да си здържим нервите. Досега нямахме доверие в ръководствата и това предизвикваше някои избухвания, но това което се прави в момента мисля че заслужава доверието ни.

Абе уж фокуса е в защита, ама като гледах Септември кви контри ни правеха. Те всъщност освен гола имаха още поне 3-4 опасни ситуации. А при гола им със сигурност имаше тактическа грешка при подредбата ни зад линията на топката.

Той Томаш си го каза след мача: "Върнахме се в първи клас". Честно казано аз напълно съм съгласен с него след видяното в този мач. Притеснително е, че повечето от играчите ни изглеждат в слаба форма, не показват отборна игра и добри взаимодействия помежду си.

Срещу Септември второто полувреме някой от играчите, особено от резервите, имаха желание, но изглеждаха припряни и някакси изнервени при отиграване в по-изгодни ситуации. Визирам Колияпу най-вече. Сякаш искат да обърнем мача, но не знаят как и какво да правят. Тук е моментът треньорът да се намеси, да опита да успокои играчите, да им даде точните напътствия. Сешоарът също не си пролича през второто полувреме, ако е имало такъв въобще на почивката.

1 месец е наистина малко време и дори и да паднем от Левски не смятам, че Томаш ще бъде поставен под сериозен натиск. Но трябва да има някаква промяна в отбора и играта в близко бъдеще, ако искаме сезонът да е поне частично успешен и тя трябва да дойде основно от треньорския щаб, а след това и от играчите.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

sly
Контакти:

Мнениеот sly » 08 окт 2024 01:01

Още преди мача със Септември тук писах, че Томаш ще се опита да реанимира футболисти като Турицов и Хайнц, освен това пусна
титуляр и Илиев. За съжаление точно така стана. Това е лош сигнал за психическата настройка на останалите футболисти в мача, и резултата е подценяване на противника. ЦСКА не може да си позволи да подценява никой, защото срещу нас всички играят на макс. Това нещо Томаш дано го е разбрал вече. Когато водиш Спартак или Етър можеш излъжеш Септември, дори и да не си го надиграл. Обаче когато Септември се подготвят за мач с ЦСКА, настройката им е друга, нямат какво да губят, играят докато им се схванат краката защото Жадното им е казал че това е мача в който могат да си вдигнат акциите, че мениджъри ,че цяла България ще ги гледа и т.н.
Томаш е играл за ЦСКА, и нека си спомни колко пъти тогава неговия тренер Ст.Младенов е казвал че за ЦСКА няма леки мачове, и ако пускаш неподготвени футболисти се дъниш. Ротацията е хубаво нещо ,но тя се прави с подготвени футболисти, когато някой не е готов му правиш лоша реклама а отбора страда.
Защо трябваше да се дава почивка на когото и да било при условие ,че следва пауза в шампионата? Е това също не мога да разбера.
Томаш е наше момче и силно се надявам, че ще си направи изводите, защото още на мача с Берое имаше подобни залитания, но там се измъкнахме.

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 08 окт 2024 07:21

Тук идва момента със състава и трите трансферни прозореца за които споменаха.
Имахме 36 човека!
Голяма част Томаш извади от групата и изпрати във втория отбор. Няма как да избере 11 титуляри и да играем само с тях.
Забравяме че това са хора все пак, има си групички, приятелства и ако част от тях са извадени от отбора или са смъртни резервни това влияе на атмосферата на целия отбор.
Да не говорим че не знаем как тренират.
Ако виждаш че някой си скъсва гъза на тренировка, дори да не е най-добрия на поста си, е редно поне да му дадеш шанс.
Кога ако не срещу Септември?
Тук дори не става дума за подценяване.
Ще се повторя, в много особена ситуация сме този сезон и ще трябва да го изтърпим.
Абе на Томаш няма да му е никак лесно, спрямо какво търпение покажат феновете, може да се окаже, че дори се е захванал с невъзможна задача.
Превърнах се в някакъв защитник в тази група без да го искам.
Само ще ви кажа, че последните 15 - тина години си подкрепях отбора без да виждам НИКАКВА надежда, просто ей така, знаех че дори да направим добър сезон, дори да спечелим титла, това ще е плод на случайност, късмет или нещо друго, но няма да превърне ЦСКА в това което искаме и след това пак ще се върнем там където бяхме. А от това по гадно няма.
За пръв път от години се надявам, че това наистина може да се промени.
На дъното на таблицата сме а аз съм по обнадежден от сезоните в които сме се борили за първо място :)
Странно но факт.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 08 окт 2024 08:27

https://sportal.bg/news-202410080503581 ... z0X8HMErgQ

Както винаги, Паро е прав. Томаш е едната страна на монетата. Но аз не видях никой от играчите на терена да изпъкне, да се опита да поведе отбора, да покаже лидерски качества.
Ние взехме Купър затова. Но трябват още такива играчи и в другите линии.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 08 окт 2024 10:51

Ситуацията с контузията на Купър е мускулен проблем.
Не знам за добро или лошо е.

Относно лидерите аз виждам такива в три зони : Вратар - Бусато, Защита - Купър и Ето'О в средата.
Сега остава да намерим и характер в предни позиции, който да прави разликата.
Не е изключено и да го имаме в състава.

Аз оценки на Томаш ще давам през пролетта.
След като е направил сам подговтовка и селекция !

Като цяло сме в деликатен момент и докато не стане стадиона трябва да си трайкаме ! Имаме навика сами да си създаваме проблемите и да си правим сепуко !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 08 окт 2024 10:58

Sens85 написа:
Превърнах се в някакъв защитник в тази група без да го искам.
Само ще ви кажа, че последните 15 - тина години си подкрепях отбора без да виждам НИКАКВА надежда, просто ей така, знаех че дори да направим добър сезон, дори да спечелим титла, това ще е плод на случайност, късмет или нещо друго, но няма да превърне ЦСКА в това което искаме и след това пак ще се върнем там където бяхме. А от това по гадно няма.
За пръв път от години се надявам, че това наистина може да се промени.
На дъното на таблицата сме а аз съм по обнадежден от сезоните в които сме се борили за първо място :)
Странно но факт.

Надеждата може да идва само от управлението на клуба - ако то е по-добро от това, което беше в последните 15 години (след идването на гърнетата). При добро управление, дори и да се правят грешки, ще се намери начин те да се отстранят, ще се извадят поуки и ще се върви напред, а не да стоим на едно място или да затъваме.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 08 окт 2024 12:59

На 14 октомври (понеделник) от 14:00 часа в Националния пресклуб БТА ще се проведе пресконференция с участието на Изпълнителния директор на ЦСКА Радослав Златков.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 08 окт 2024 13:02

Ето,о е добър играч, но засега не виждам лидерски качества в него. Купър по презумпция е такъв, дали ще бъде такъв при нас ще видим.
Ако Юга играеше срещу Септември този мач най-вероятно нямаше да го загубим, въпреки че всички знаем неговите недостатъци.

Относно думите на Паро, че селекцията ни е миш-маш, това според мен са си камъни в градината на спортния директор отново. Това, че през годините той не успява да се наложи, първо при ГГ, а после и при Орманджиев, и евентуално други са взимали решения за треньори и играчи, си е лично негов проблем.

Иначе днес в пресата мернах някъде, че Томаш бил казал, че ако той бил треньор на националите нямало да викне нашите четирима май бяха. Е това аз никъде не го чух и прочетох след мача, ама ако го е казал, наистина вече прекалява.... :evil:

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 08 окт 2024 13:33

Ето'О за мен ни е най-добрият играч в момента и то с разлика !
Не виждам какво не ви харесва. До тук няма слабо при него !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 08 окт 2024 15:16

WINBET сменя EFBET във волвйболния ЦСКА - мъже и жени.

Върни се в “ЦСКА”