София,
10.09.2024 17:15
(БТА)
Христо Стоичков се раздели с акциите си в ЦСКА заради новата си длъжност в Световната футболна централа ФИФА. Легендарният български футболист ще отговаря за проектите на ФИФА в Източна Европа и за да няма конфликт на интереси, дари акциите си в ЦСКА на мажоритарния собственик "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука".
"Армейци, приех поканата на първия човек в управлението на световния футбол Джани Инфантино да отговарям за проектите на FIFA в Източна Европа.
Позицията е стратегическа за бъдещото и авторитета както на европейския, така и на българския футбол. Именно FIFA е организацията, която с решенията си определя курса на развитие на любимата ни игра и всичко трябва да е прозрачно и честно. Кауза, за която ще работя безрезервно.
В тази връзка по формални причини дарявам моите акции в CSKA Sofia FC на мажоритарния собственик, за да няма конфликт на интереси. Това изискват правилата на ФИФА и аз ще ги спазя, но ви гарантирам - няма да скъсам връзката си с любимия ми клуб, който ме изстреля в големия футбол
Приех позиция в управителния съвет на фондацията, защото сърцето и душата ми са червени. В случая акциите за мен реално нямат значение, защото оставам свързан с клуба. Ще продължа да помагам на ЦСКА с всичко, което мога!
Новият ми пост във ФИФА дава възможност да съм близо до големите събития в световния футбол и това ще е голям плюс за нас.
ЦСКА е велик и вечен! Вярвам в бъдещите успехи на отбора, защото ние сме армейци и изпитанията ни правят по-силни!", заяви Христо Стоичков на профила на своя бранд във Фейсбук
Стоичков взе акции в ЦСКА по покана на Гриша Ганчев през 2016 година, а след промяната на собствеността тази пролет запази дял от малко повече от 12 процента, които сега ще бъдат прехвърлени към собственика "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука".
Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)
ЦСКА създаде нов управителен съвет с участието на Стоичков
След като легендата на ЦСКА Христо Стоичков обяви, че ще се присъедини към управленския екип на световния футбол като отговарящ за проектите на ФИФА в Източна Европа, "червените4 учредиха нов управителен съвет, част от, които е и Камата. Досега носителят на "Златната топка" беше акционер в клуба, но тъй като формално представлява конфликт на интереси да бъде собственик на футболен клуб и едновременно с това да заема пост във ФИФА, той прехвърли акциите си на мажоритарния собственик на клуба от Борисовата градина.
Ето какво написаха "червените" на официалния си сайт:
"Легендата на ЦСКА Христо Стоичков ще се присъедини към елитния управленски екип на световния футбол като отговарящ за проектите на ФИФА в Източна Европа. Досега г-н Стоичков беше акционер в ЦСКА, но тъй като формално представлява конфликт на интереси да бъде собственик на футболен клуб и едновременно с това да заема пост във ФИФА, той прехвърли акциите си на мажоритарния собственик на ЦСКА.
С цел по-ефективно и прозрачно управление на ЦСКА, към фондацията - собственик на клуба, се учредява Управителен съвет в състав: Христо Стоичков, Данаил Илиев и Ангел Борисов. По този начин г-н Стоичков ще запази влиянието, тежестта и доверието си в ЦСКА.
Убедени сме, че опитът, авторитетът и любовта към футбола, които Христо Стоичков притежава, ще осигурят мощен импулс за развитието на любимата игра в източноевропейския регион, за България и ЦСКА. Сигурни сме в неговия успех и му пожелаваме здраве и постижения в новата мисия!"
Значи Стоичков вече не е акционер в клуба, но е в УС на Фондацията, притежаваща ЦСКА! Другите двама в УС са Данаил Илиев и Ангел Борисов! Първият е собственик на “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука” или "Фондацията", като е и директор в Уинбет! А вторият притежава дружество, което е собственост на "Фондацията", както и представлява ЦСКА в смесеното дружество с държавата “Спортни имоти Българска армия”!
Та тези тримата се водят Големите в ЦСКА(или фондацията, която притежава клуба), а ни финансира под "прикритие" Човекът от Враца!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
-
- Контакти:
Християн Петров и при младежите е много зле.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
peliforewer написа:Християн Петров и при младежите е много зле.
Така е.
И аз го гледах.
В много слаба форма е в момента.
Спокойно могат да му искат 10 лева за билет,защото гледа мача от много близо.
И на трите гола пръв очевидец :)
И са го сложили капитан! На който му се гледа нашето момче е с номер 4.
https://topsport.bg/national/balgariya- ... -2025.html
- MASTER_COOL
- Контакти:
Очаквам официализирането на Купър и ще предлпожа оптимален състав :lol: :oops:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
След този трансферен прозорец, ако не друго поне ще е интересно :)
Имаме си почти цял нов отбор, който спокойно може да бъде титулярен.
--------------------Дюлгеров
Турицов - Делова - Купър - Пинто
-------------Етоо ---------- Кареасо
Локило ------- Илиев --------- Зюм
-------------------- Куалипу
За мача с Локо предполагам, че състава ще е нещо подобно:
-------------------- Бусато
Турицов - Кордоба - Делова - Пинто
---------- Ето'о ----------- Кареасо
Локило --- Линдсет/Хайнц ---- Файтон
---------------------Куалипу
Не ми се вярва да почнем с Купър, Зюм и Илиев, като титуляри, макар че ми се иска да ги видя.
С нетърпение чакам Мартин Стойчев да се възстанови, че не ми се гледа нито Турицов нито Вион от дясно.
Ако тази година успеем да наложим Стойчев, Панайотов и Чорбаджийски, ще е супер.
Имаме си почти цял нов отбор, който спокойно може да бъде титулярен.
--------------------Дюлгеров
Турицов - Делова - Купър - Пинто
-------------Етоо ---------- Кареасо
Локило ------- Илиев --------- Зюм
-------------------- Куалипу
За мача с Локо предполагам, че състава ще е нещо подобно:
-------------------- Бусато
Турицов - Кордоба - Делова - Пинто
---------- Ето'о ----------- Кареасо
Локило --- Линдсет/Хайнц ---- Файтон
---------------------Куалипу
Не ми се вярва да почнем с Купър, Зюм и Илиев, като титуляри, макар че ми се иска да ги видя.
С нетърпение чакам Мартин Стойчев да се възстанови, че не ми се гледа нито Турицов нито Вион от дясно.
Ако тази година успеем да наложим Стойчев, Панайотов и Чорбаджийски, ще е супер.
Sens85 написа:С нетърпение чакам Мартин Стойчев да се възстанови, че не ми се гледа нито Турицов нито Вион от дясно.
За Мартин съм съгласен, но за другите двама съм умерен песимист. Не само това, а Християн също може да влезе във фризера.
Най-много да поцъкват 10-15 минути чат-пат или в някой мач от ранната фаза на КБ.
Няма как за един прозорец да инвестираш в 8 нови чужденци, да имаш още 9 (без да броим Юга, Де Нойер и Санянг) и да налагаш млади играчи. На всички ни е ясно, че тези 17 чужденци съвсем не получават минималната за клуба заплата.
Ние може да си разтягаме локуми по цял ден, но всичко зависи от това какви цели са поставили букитата пред Томаш.
Джуджи имаше изисквания да се изграждат/доразвиват футболисти с цел продажба, за да може поне малко да се върже бюджета.
Ако новите не ги е много еня за приходите от основна дейност и използват познатите схеми за покриване изискванията на ФФП, младежите най-вероятно ще рендосват пейките или ще ги пратят под наем.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Red_Neck написа:Sens85 написа:С нетърпение чакам Мартин Стойчев да се възстанови, че не ми се гледа нито Турицов нито Вион от дясно.
За Мартин съм съгласен, но за другите двама съм умерен песимист. Не само това, а Християн също може да влезе във фризера.
Най-много да поцъкват 10-15 минути чат-пат или в някой мач от ранната фаза на КБ.
Няма как за един прозорец да инвестираш в 8 нови чужденци, да имаш още 9 (без да броим Юга, Де Нойер и Санянг) и да налагаш млади играчи. На всички ни е ясно, че тези 17 чужденци съвсем не получават минималната за клуба заплата.
Ние може да си разтягаме локуми по цял ден, но всичко зависи от това какви цели са поставили букитата пред Томаш.
Джуджи имаше изисквания да се изграждат/доразвиват футболисти с цел продажба, за да може поне малко да се върже бюджета.
Ако новите не ги е много еня за приходите от основна дейност и използват познатите схеми за покриване изискванията на ФФП, младежите най-вероятно ще рендосват пейките или ще ги пратят под наем.
Да, като налагане имам предвид, редовно да им се дават някакви минути, но не 5-6 влизайки в края на мача а поне по 20-30.
Наясно съм че при тази селекция е почти невъзможно в края на сезона да са твърди титуляри.
Наистина мисля, че и тримата имат много потенциал. Скоро не помня някой талант на ЦСКА да ми е правил такова впечатление.
Може би само Митко Митков, но той нищо не направи, сега май е в Септември.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Извода за всеки фен/привърженик на ЦСКА след днешната пресконференция на Томаш :
ПЪЛНА И БЕЗРЕЗЕРВНА ПОДКРЕПА ЗА АЛЕКСАНДЪР ТОМАШ !
ПЪЛНА И БЕЗРЕЗЕРВНА ПОДКРЕПА ЗА АЛЕКСАНДЪР ТОМАШ !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Понеже на мен като българин ми е заложено по рождение да разбирам от политика и футбол на най-високото възможно ниво мога да заключа, че Томаш почти напълно препокрива дефиницията за "популист" :) Даже надминава чичо му Стойчо, което си е постижение. Ако постигне поне половината, което Стойчо постигна на младини като треньор ще стане заслужено направо легенда. Понеже като българин и аз имам винаги нужда от месия-популист той естествено печели моят вот на доверие поне до Декември.