Добре дошъл на Александър Томаш в ЦСКА , Желая му Късмет, Успех и да е следващият ставал Шампион като футболист и треньор с Червената фланелка!
Еуфорията е голяма, най- накрая той стана треньор и изпълни детската си мечта, Но НЕ трябва да забравим и разберем КОЙ е Виновен Сашо Томаш да “струва” на клубът ни над 1 00 000 € .?
Кой му каза лятото , че не дорасъл да бъде Треньор на ЦСКА и щеше да е такъв за много по- малко пари?
Още през пролетта Директорите направиха грешка като смениха Ел Маестро със Стамен Белчев , защото той щеше да отстрани Ботев Пд за Купата.
Не, че Стамен Белчев е слаб треньор, но просто той беше “употребен” по най- грозният и лош начин.
А за Добротата му Директорът го уволни по телефона на 10 метра от него и останалият му щаб по същият начин.
За финал на миналият шампионат клубът трябва да плаща неустойка или заплати на двама Стсрши Треньора и техните щабове за Нулев Сезон.
Тук е момента да кажа защо бившият собственик Гриша Ганчев не беше харесван и “селското” му управление.
Защото той спря кранчето на много които живееха на гърба на ЦСКА по един или друг начин,нямаше комисионни за Хиените които бяха свикнали да оглозгат и малкото останало преди време на червената трапеза.
Защото някои искаха да бъдат “мениджъри” на българските футболисти и да получават различни проценти от заплатата им, други искаха чрез футболистите да печелят от залози.
Други назначаваха удобните за тях треньори пак с комисионна цел и да редят състава от послушни футболисти.
Трябваше някои да си плащат и билетите за мачове вече , трябваше да свикват с мисълта , че при нов стадион няма да си правят каквото си искат по време на мач или след него.
Да замерват футболисти с банани и след това някои от играчите да не искат да си подновят договорите и виждате ли “селското” управление не може да задържи даден футболист.
Да Гриша Ганчев и неговият екип имаха своите грешки , имаха недостатъци , можеха в една или друга насока да са по- Добри , Но не Допускаха в ЦСКА да се харчи безразборно и клубът започна да се самоиздържа.
Няма да обръщам внимание на това как когато ЦСКА в дадени мачове трябваше след негативен развой да наваксва в резултата, а то се пускаха димки за да се прекъсне мача и убие темпото ни.
Или как си “заслужавахме” глобите и наказанията.?
А как си “спечелихме” наказанието без публика и как Бусато бе наказан за рекордни мачове.?
Какво направиха “новите” управляващи по тия казуси?
Но да се върнем и на трансфернста политика.
Един отбор когато се надгражда и се иска повече класа не трябва да се освобождават почти всички футболисти и цели линии.
Пример е защитното звено където Освободихме трима централни защитници ( единият от тях Капитан и Лидер) и търсим нови.
Не засилваме защитните флангове , при липсва на бекове.
В центъра вместо да надградим отново, Директорът не дава да се пуска Юга и го праща на майната му.
А той също е Лидер и тактически грамотен футболист и играта на Марселиньо ще е друга.
Важно е футболисти останали и привлечени от “селското” управление да не са в игра!
Миналата година в Русе единият Директор оплюваше “селското” управление , че отборът не е кацнал в Брашов , а в Букурещ за мача със “Сепси”.
Интересно ми е дали сега е оплювал себе си , че градското момче не можа да планува полет до Варна за мача със “Спартак” ?
А другият трябваше поне да си подаде оставка защото беше назначен от Гриша Ганчев ( а не го освободи като го наказаха от БФС) и след това да не си я приеме .
Трудните времена създават силни мъже.
Силните мъже създават лесни времена, а лесните времена създават слаби мъже!
Та за Треньора Стипич трябва да се каже кой го доведе и кой подписва договорът му?
Нима Директорите не са допускали, че може да не потръгне с него и да се плаща неустойка.
Или НЯКОЙ изигра няколко хода напред и може да се облажи от голямата неустойка.
Коя Хиена или Кой мениджър отново тласка ЦСКА към задължения?
Нима си мислите, че Бъгси ще остави 1 000 000 € без да си ги иска и кой ще ги върне , или на кого ще тежат като воденичен камък?
Всъщност КОЙ е Собственик на ЦСКА и на фирмата с право на строеж на стадиона?
Фондация?А управителят на тази фондация от къде я финансира?
То и Иван Лечев, Кирил Маричков и Дони са Фондация, но едва ли могат да си позволят да издържат ФК “Скрита сила” Мъдрево?!
Та Директорите в любимият ни отбор са все мъдри и дано имат скрита сила за нови футболисти.
И кой е основният скаут?
Ясно е , че не не от село , а може би е, но то е Царско?
Българите много сме късогледи , виждаме само пред носа си, харесваме да се радваме на измамното , на това което ни размахат като важно.
А важното е по- надалеч от носът ни, но важното е някои да скрият Важното.
Не, не е сложно изречение , просто е важно да се мисли!
Сашо Томаш е много добър избор пред останалите минали.
Единият със стари разбирания за футбол и само с едни речи може евентуално вече да нахъса футболисти.
Другият отлично познава футбола, но главата слабо го слуша за да е за по- дълъг период .
Директорите кога ще кажете за Стипич и договорът му, дали и КОЙ му се меси в работа?
Или с Еуфорията на новият треньор ще “забравите” за прозрачност .
Също така дали в ЦСКА нямА вече двА Троянски коня и не ставаме ли отбор за тото залагания?
Знам, че ще обера много негативни мнения , но Истината Винаги Боли и печелиш Врагове вместо Съмишленици.
Но поне гледам много Напред !
Още веднъж Успех и Късмет на Александър Томаш ( Честит му имен ден, жив и здрав да е) , а на тримата Директори поне малко Спокойствие да имат, засега!
Само ЦСКА...
Тихомир Тонков facebook
Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Много силно мнение, с което съм съгласен на 100%. Много от зададените въпроси, бяха повдигнати тук през последните месеци. Ясно е, че Ганчев бе принуден да напусне, но дано да е за доброто на ЦСКА в бъдеще. Обаче ако новите собственици се оставят да бъдат налазени от кърлежи, съдбата на клуба е ясна. Успех на Томаш, дано му бъде дадена по-голяма власт. Клуба спешно се нуждае от ново управление и се надявам идването на Томаш да послужи като катализтор това да се случи. Феновете трябва да застанем твърдо зад треньора и да му дадем нужното време!
Само ЦСКА!
Само ЦСКА!
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.
Красимир Иванов
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.
Красимир Иванов
- MASTER_COOL
- Контакти:
Аз съм убеден, че Томаш е правилният избор. И твърдо трябва да остане, независимо от резултатите. Преглътнахме вече невиждан срам, ако трябва ще изпием и докрай тази горчива кана с катран и отрова !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Никога не съм разбирал подобни мнения.
Ясно е, че в много от написаното има смисъл, НО
е много лесно да изказваш подобно мнение от позиция на времето след, като вече знаеш резултата от всеки действие.
Реално всеки тук може да го напише със същия успех, само че не знам това как точно помага, за мен по скоро подобни мнения вредят, като вкарват допълнително напрежение а в ЦСКА си го има в огромни дози, така или иначе.
А това с троянските коне е толкова абсурдно, че даже няма смисъл да се коментира...
Ясно е, че в много от написаното има смисъл, НО
е много лесно да изказваш подобно мнение от позиция на времето след, като вече знаеш резултата от всеки действие.
Реално всеки тук може да го напише със същия успех, само че не знам това как точно помага, за мен по скоро подобни мнения вредят, като вкарват допълнително напрежение а в ЦСКА си го има в огромни дози, така или иначе.
А това с троянските коне е толкова абсурдно, че даже няма смисъл да се коментира...
Единственото, което Ганчев спря и то на 100% е това ЦСКА да печели някакви отличия.
Всичко друго са някакви мантри, да не казвам измишльотини и хорски мнения. Напълно приемам правото всеки да си има някакво мнение, но в крайна сметка мнения може да имаме за настоящето или за предстоящи събития. За миналото обаче се гледат фактите и личните пристрастия трябва да минат назад, а фактите са тези от първото изречение на поста ми. А ако не сте запознати, Ганчев напусна защото трябваше да се дават много пари. За наказанието, което ни докара, за база на ДЮШ, за стадион, за автобуси, за трансфери, за какво ли не. А той е ретромутра дето иска да лапа държавни пари или нечий чужд бизнес да прилапа и от време на време да се покаже пред камерите и да метне на някое борче по 1 малка кесия. И е отказал предложението да остане като равноправен партньор или да си остане собственик, но той да осигури финансирането. От няколко години издържаше ЦСКА изцяло с пари от продажба на футболисти и с парите под форма на спонсорство от WINBET. До последно си мечтаеше и че ще вземе пари от западна фирма за управление на спортни имоти и с тях ще осигури своята част за строежа на стадиона. И затова избяга като пос.ран и заряза клуба с разрушен стадион, съсипан нарочно първи отбор, голяма глоба от УЕФА и купища неизпълнени обещания.
Всичко друго са някакви мантри, да не казвам измишльотини и хорски мнения. Напълно приемам правото всеки да си има някакво мнение, но в крайна сметка мнения може да имаме за настоящето или за предстоящи събития. За миналото обаче се гледат фактите и личните пристрастия трябва да минат назад, а фактите са тези от първото изречение на поста ми. А ако не сте запознати, Ганчев напусна защото трябваше да се дават много пари. За наказанието, което ни докара, за база на ДЮШ, за стадион, за автобуси, за трансфери, за какво ли не. А той е ретромутра дето иска да лапа държавни пари или нечий чужд бизнес да прилапа и от време на време да се покаже пред камерите и да метне на някое борче по 1 малка кесия. И е отказал предложението да остане като равноправен партньор или да си остане собственик, но той да осигури финансирането. От няколко години издържаше ЦСКА изцяло с пари от продажба на футболисти и с парите под форма на спонсорство от WINBET. До последно си мечтаеше и че ще вземе пари от западна фирма за управление на спортни имоти и с тях ще осигури своята част за строежа на стадиона. И затова избяга като пос.ран и заряза клуба с разрушен стадион, съсипан нарочно първи отбор, голяма глоба от УЕФА и купища неизпълнени обещания.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!
https://youtu.be/E3ZeN8k7JVc?si=Y2UFDLoa_moC1rcB
Гласът на фена! Почти за всичко съм съгласен с тях. От ден 1 имах съмнения за новоназначените директори. Проблемът е, че над тях има черна дупка. В онова пространство никой не знае какво се случва, как се случва и защо се случва.
Времето тече... И те няма да са вечни. Въпрос на време е. Но в един момент, ако нещата пак не вървят след това, феновете ще вдигнат глави и още по на високо. Но там пак казвам за момента има само една Черна дупка, непозната материя, физически необяснимо явление.....
Гласът на фена! Почти за всичко съм съгласен с тях. От ден 1 имах съмнения за новоназначените директори. Проблемът е, че над тях има черна дупка. В онова пространство никой не знае какво се случва, как се случва и защо се случва.
Времето тече... И те няма да са вечни. Въпрос на време е. Но в един момент, ако нещата пак не вървят след това, феновете ще вдигнат глави и още по на високо. Но там пак казвам за момента има само една Черна дупка, непозната материя, физически необяснимо явление.....
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Че играчите не са за шампионски отбор е ясно (но не са и за изпадащ отбор). Че са сринати психически е ясно. Че някои изобщо не знаят къде се намират също е ясно. Само че тези играчи, 90 % от тях миналият сезон завършиха трети, въпреки катаклизмите накрая, а по-миналият 70% от тях бяха на точка от първото място. На тези играчи за една календарна година им се *** . Смениха петима треньори, двама собственици, три домакински стадиона, гониха ги по терена фенове, за фейсбук да не говоря какво ги правиха там, казаха им че ще им намалят заплатите, изпратиха им лидера в дубъла, а другият го изгониха. Накрая третият лидер, който ни спасява от разгром всеки мач, не е капитан, щото "българчета, наши момчета, това е ЦСКА", клише до клишето, капитани са двете най-големи дупки на терена :shock: Директорите ни казват- те играчите, играчите са за смяна! Ние търсим нови, ама другата седмица. Треньорът Стипич ни казва- ааа, с тия играчи ако няма нови ще се борим за топ 5. Сега треньорът Томаш ни казва- тия играчи повечето не знаят какво е ЦСКА, какво ми реват, ако не стават за ЦСКА, да си ходят! Е, тия играчи дай да ги бесим направо. То е ясно, че грандиозни промени в състава няма да има до зимата. Зимата пък винаги трудно се правят големи и много трансфери. Значи ние до другото лято ще разчитаме тези същите играчи да излязат от кризата докато всеки им го набива и си мие ръцете с тях.
-
- Контакти:
Аз не поемам риск с идването ми в клуба! Това е ЦСКА! Израснал съм тук, ставал съм шампион, взимал съм купата. Настръхвам като говоря. Послушах сърцето си. След време не искам да разсъждавам и да си кажа.."Защо не опитах. " По-добре да се проваля и опитам, а не да съм нямал топките. В ЦСКА няма дали си готов или не. Има дали ти стиска. Няма риск, аз съм задължен! А решението го взех в мига в който разговарях с г-н Филипов! Той каза, че цялата спортно - техническа власт ще е моя и негова, така, че аз не съжалявам и не съм поел риск!
Иначе видях реакция, но това не стига. В ЦСКА трябват резултати. Не е това футболът, който виждам за ЦСКА. ЦСКА трябва да е смел, ЦСКА трябва да атакува, нищо друго не трябва да минава през главата на играчите, освен победа!
Турицов да е капитан е мое решение! На мен ми трябват лидери. И няма да направя компромис с абсолютно никой. Искам тези хора да излязат от зоната си на комфорт. Всеки бърка. Ако се притесняваш, ще правиш грешки. Ако се притесняваш, не си за ЦСКА! Не искам да гледам сълзи, а хора, които го показват на терена. Извън него, няма значение. Всичко се случва на терена. Сълзите не ги забелязвам. Искам да видя сълзи от кръв по време на мач!!!
Тук трябват характери и хора гладни за победи, защото ЦСКА има една цел- да е винаги ПЪРВИ!завърши Александър Томаш.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
И Крумовград ни минаха. В момента сме 14-ти от 16 отбора. Днес Хебър играе с Берое в Пазарджик и ако бият може и те да ни минат.
Единствено Септември ще останат след нас.
Такова ни е нивото явно. Има една приказка, че класирането никога не лъже и според мен то е резонно на фона на спортно- техническото управление в тима ни в момента.
Единствено Септември ще останат след нас.
Такова ни е нивото явно. Има една приказка, че класирането никога не лъже и според мен то е резонно на фона на спортно- техническото управление в тима ни в момента.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
А ма естествено, ще се махнат директорите, което така или иначе е въпрос на време, и тия футболисти ще почнат да играят като развързани. Няма как да не е така.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!