vaskonti написа:Укритите доходи/данъци не са официални задължения до момента, в който не се установят, че са укрити. След това освен, че стават задължения, самото укриване става и наказуемо, това си е престъпления според НК. А ако само си имаш задължения, без да си укривал доходи, търпиш и съответните санкции, но те са преди всичко имуществени. Между другото точно 3 дни преди да вземат лиценза на ЦСКА НОИ не издаде ли бележка, че има споразумение с ЦСКА за разсрочване на дълговете? Все пак подобен документ се признава като достатъчен за да няма санкции срещу отбора. Защо не беше взет в пред вид този документ? Все пак ЦСКА тогава можеше да гарантира тези задължения защото предстоеше участие в ШЛ, имаше доста добри играчи, при продажбата на които щеше да се вземе прилична сума? Защо повече от месец преди това Батков беше сигурен, че Левски ще участва в ШЛ, а не ЦСКА? Ако според теб Янев и Стефанов не са казвали подобни неща как така в парламента се изнасят данни, че в ЦСКА отчитат заплати средно по 3500лв, в Левски 800, а в Литекс 250? Това бяха официално казани цифри. Ясно е, че при тези заплати Левски са платили дължимите данъци. Трудното е обаче да се докаже, че не това са реалните заплати. Това, което аз знам е, че още Лафчис е въвел практика на играчите да се открива офшорна фирма в Кипър и там да им се превежда остатъка за да се избегнат тези данъци, но както се сещаш подобно нещо няма как да се докаже или поне е много трудно. Вероятно и в ЦСКА е имало подобна схема, но така или иначе през 2008г. ЦСКА обявява в пъти по-големи заплати от останалите отбори. Затова и друг път съм казвал, че съм си запазил около 0.1% вяра(не повече), че Томов казва истината и че е бил прецакан точно заради това изкарване на заплатите на светло.
Както и да е, очевидно е, че всеки си има своите аргументи. Истината кой знае каква е всъщност. Но е доста наивно да се мисли, че във футбола, където трудно можеш да намериш клуб, който да не е собственост на някой мафиот, само ЦСКА е грешникът. Абсолютно навсякъде е имало и има какви ли не незаконни действия, особено от сорта на укриване на доходи.
Точно това се опитвах да ти обясня- след като няма задължения ,явно и няма установени укрити доходи/задължения. Веднъж вече в този форум цитирах един урок ,който научих преди много години,когато бях в 4-ти клас -"вярно е това ,което може да бъде доказано че вярно, а не това което истина"- може да е малко вулгарно ,но е така. След като компетентните органи не откриха укрити доходи ,то трябва да приемем ,че такива е нямало. Ако имаш друга информация ,като доблестен гражданин би трябвало да предоставиш информациаята на съответните органи.всичко друго са фенски приказки.
Това за бележката от НОИ така и не станя ясно дали я има в действителнот или не . Появи се в един сайт( известен с ултрачервените си пристрастия) ,почти веднага съответният служител(ка) ,на който беше подписа излезе с декларация ,че не е издавал подобен документ и че подписа там не е негов. както и печата. Гарантирането на задълженията на ЦСКА е смешно участието в спортно състезание ,независимо какво и евентуалните печалби от него или пък от трансфери не могат да бъдат никаква гаранция,освен ако няма гарантирани приходи от организатора на състезанието - в случая такива няма. Сигурен съм ,че никоя банка не била дала гаранция с на довода"добри играчи, при продажбата на които щеше да се вземе прилична сума" - просто е смешно още повече ,че в онзи момент задълженията на собствениците на ЦСКА бяха около 2 млрд лв. Ти лично били дал пари на някой,който знаеш ,че има задължения много кратно превишаващи собствеността му?- Съмнявам се.
Само бих ти напомнил ,че в периода март- май 2008 на ЦСКА 3 пъти са правени одити и 3 пъти одитора е написвал в заключението ЦСКА не отговаря на критериите и трите пъти ръководството на ЦСКА е приемало резултатите и го е удостоверявало със съответния подпис ( на член на най-висшето ръководство)и печат. След като самото ръководство на ЦСКА ги е приело тогава за какво говорим? Т.Батков знаеше понеже беше изтекла информация ,аз самия също знаех,но не вярвах че ще се стигне до неиздаване на лиценз очаквах ,че в последния момент БФС ще си затвори очите. Между другото доколкото знам неиздаването на лиценза е било съгласувано с УЕФА. Познавайки Б.Михайлов съм сигурен ,че той не би предприел такава стъпка ,ако поне 5 пъти не се е консултирал с М.Платини. Неслучайно през есента на 2008 М.Платини и неговия заместник-Теодоридис(или нещо такова) бяха в София и гърка си го каза в прав текста на пресконференцията ,че е запознат детайлно със случая и неиздаването на лиценза е съгласувано с ръководството на УЕФА. Мисля ,че това е достатъчно дали ЦСКА е бил изряден или не.
Нито Янев нито Кр.Стефанов са изнесли официално какви са заплатите- Най малкото нямат право да го правят . Никога в парламента не е изнасяна официално ткава информация. Правиш ли разлика межди парламентарна комисия и парламент? - Явно не ,а разликата не е никак малка. Сумите ,които ти цитираш не са изнасяни никога официално. Те бяха заснети "нелегално" от оператор на Ринг ТВ на вече цитираната по-горе среща докато някакви документи бяха в ръцете на някой от присъсътващиете(мисля ,че беше Яне Янев - но лично на мен не ми стана ясно кой)без разрешението му- дори не се видя достатъчно ясно цялата таблица. От това ,което видях в тази таблица примерно за 2006 заплатата в ЦСКА е била баснословните 170 лв.... На следващия ден ПФК Левски и НАП излезнаха с декларация, че изнесените от Ринг ТВ данни не отговарят на истината Няколко дни по-късно след разрешение на Левски бяха публикувани "реалните " възнаграждения:
levski/viewtopic.php?f=1&t=32457Които доста се различават от тези които си обявил. Между другото от Ринг ТВ поднесоха официалните си извинения- нещо което очевидно си пропуснал. Не знам от къде знаеш за въведената от Лафчис схема ,и ще ти бъда много благодарен ако ме осветлиш откъде я знаеш. Защото аз от 10 години работя в одиторска фирма( но не се занимавам със счетоводство

) и според мен тази схема е безумна.. Бих дал съвета да коментираш неща ,които разбираш иначе рискуваш да напишеш някоя глупост. Все пак света не започва през 2008 г.
Така и не ми отговори- защо след като ЦСКА а били прецакани от БФС и Т.Батков, настоящите собственици завеждат дело за това срещу тогавашните ,а не срещу " големите им приятели" БФС и Т.Батков?- Все пак ,ако спечелят едно такова дело срещу БФС и Т.Батков Титаните ще бъдат вдигнати не до небесат а до Слънцето от червените фенове. 50 години напред никой фен на ЦСКА няма да си отвори устата срещу тях. Но те май не са се и опитали да завеждат такова дело, нищо че ЦСКА бил изряден.
Довода "всички са виновни, защо наказвате само мен" не може да мине в никой съд. Вината винаги е само персонална.Вече писах ,ако някой има някаква информация за укриване на доходи/данъци да ги предостави на съответните органи. Иначе приветствам и опитите да бъдат накарани футболистите да си докажат произхода на собствеността си - независимо от кой отбор са