Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

На линия
Tony_CSKA
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот Tony_CSKA » 07 яну 2025 15:26

soilwork написа:Ако е за сериозна сума от порядъка на 3-4 млн+парите от Християн си заслужава. Все пак трябва и да продаваме. Ще му намерим заместник. На пазара в Европа и Латинска Америка има доста алтернативи. Не е като да нямаме пари. Да им е обеца на ухото на директорите,като подписват договори да има добри откупващи клаузи. Вземаме и защитник от испанския Кордоба

За Християн съм съгласен. Игра много добре предишните сезони, но в момента е неузнаваем. Не съм виждал български футболист да обърне нещата като влезе в такава дупка пък и за него е добре да се пробва в чужбина. Половината пари от неговата продажба поне ще ги дадем за нов, дано да е Делова 2.

За Коялипу сме дали 1 милион, като вземем 3 сме 2 напред - супер. След това даваме 1, 1.5 за нов и сме на нищожна печалба, а новият ще бъде ли заместник, който ще вкарва толкова или просто ще бъде заместник? Ако остане докрая на сезона без напрежение ще вземем 5, а после ще имаме много повече опции за качествен заместник. Не са много отборите като нас, които да си разбият състави из основи насред зима.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 07 яну 2025 15:35

Tony_CSKA написа:
soilwork написа:Ако е за сериозна сума от порядъка на 3-4 млн+парите от Християн си заслужава. Все пак трябва и да продаваме. Ще му намерим заместник. На пазара в Европа и Латинска Америка има доста алтернативи. Не е като да нямаме пари. Да им е обеца на ухото на директорите,като подписват договори да има добри откупващи клаузи. Вземаме и защитник от испанския Кордоба

За Християн съм съгласен. Игра много добре предишните сезони, но в момента е неузнаваем. Не съм виждал български футболист да обърне нещата като влезе в такава дупка пък и за него е добре да се пробва в чужбина. Половината пари от неговата продажба поне ще ги дадем за нов, дано да е Делова 2.

За Коялипу сме дали 1 милион, като вземем 3 сме 2 напред - супер. След това даваме 1, 1.5 за нов и сме на нищожна печалба, а новият ще бъде ли заместник, който ще вкарва толкова или просто ще бъде заместник? Ако остане докрая на сезона без напрежение ще вземем 5, а после ще имаме много повече опции за качествен заместник. Не са много отборите като нас, които да си разбият състави из основи насред зима.
Еми за това си има цял отбор директори там да мислят,да гледат, да смятат. Аз мога веднага да извадя веднага 4-5 имена за заместници на Коялипу ама от мен нищо не зависи :)

На линия
Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 07 яну 2025 15:42

soilwork написа:
Tony_CSKA написа:

Еми за това си има цял отбор директори там да мислят,да гледат, да смятат. Аз мога веднага да извадя веднага 4-5 имена за заместници на Коялипу ама от мен нищо не зависи :)

Дай им ги имената направо, за да не се балтавят пак до последния ден на трансферния прозорец. От мен зависи да кажа какво не смятам за правилно решение, ясно е, че те ще вземат решенията. Мен ме интересува да се вземат само тези, които са в полза на ЦСКА, а това не би било такова по мое мнение. Дано да съм по-глупав и некомпетентен от директорите.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 07 яну 2025 16:35

Май Лил ще го купуват. Тия имат пари, нашият е със смешна откупна клауза а и ще се прибере у дома.Нямаме аргументи

На линия
Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 07 яну 2025 16:49

soilwork написа:Май Лил ще го купуват. Тия имат пари, нашият е със смешна откупна клауза а и ще се прибере у дома.Нямаме аргументи

Те Реал и Байерн искат Виртц, ама Леверкузен извадиха аргументи. Ако е с клауза нямаме аргументи, в противен случай си караме с микренски чип и играйкане. Лятото Лил пак ще искат да го купят, Съндърланд са го искали това лято. Както върви ще влязат във ВЛ и да броят и 10М за ЦН няма да им е проблем. Най-лесно е да вдигнем рамене и да продаваме всичко читаво на първа оферта и без бой. При нас футболистът е над всичко, а клубът е под всичко. Така и миналата зима Каранга смени Назон и преживяхме вълнуваща пролет. Явно ни допада и искаме още от същото, ама тоя път стартираме с 5-6 места по-надолу.

Gotzev.88
Контакти:

Мнениеот Gotzev.88 » 07 яну 2025 18:21

Ерата на Ганчев е нанесла някои щети на разсъдъка ни вече, надявам се- обратими. Взели сме някого за 1 млн евро, продаваме го за 2 млн евро- хоп, на плюс сме, всичко е точно. Ама това, че ако не му намерим заместник, който да влезе във форма, да се интегрира в отбора и да започне да вкарва моментално в рамките на по-малко от един месец ще изпуснем и купата, и Европа пак- това не го броим. Да не говорим и за трите трансферни прозореца, които трябваше уж да изградят завършен отбор. Че то докато стигнем до третият лятото ще са ни откупили всичко по-читаво от първия?!
На Ганчев му признавам само едно- неговите хора за един милион можеха да продадат абсолютни дървари и за два милиона три кофи лед на ескимосите. Докато не построим стадиона и не играем в Европа явно няма да има силен отбор- ок, но дотогава нека да сме сергия, ама поне да не продаваме на безценица.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 07 яну 2025 19:23

За мен на 99 процента откупната клауза на Коялипу е била наистина ниска- говори се за 2 млн. Предполагам, че шефовете щяха да го задържат поне до лятото в противен случай.

Това е още един камък в градината на спортно- техническото ръководство обаче, което отговаря за трансферната политика. Орманджиев и Славов си отидоха, но Филипов не.

Сложихме Томанов за шеф на скаутското звено, но се опасявам, че функциите и по-точно правомощията му са по-ограничени и той няма да има кой знае каква власт в клуба така че да може да промени много нещата. Дали не беше по-добре той да поеме цялата спортни-техническата поне до намирането на нов качествен спортен директор? Говори се сега, че и Лъчо Танев ще участва активно в трансферите, а дали това е добре или зле лично аз не съм много сигурен. Носят се слухове, че имаме интерес предимно за футболисти от вторите дивизии на различни силни западноевропейски първенства, като цените пак се въртят около 1 милион. Къде са талантите от Южна Америка, а и от други по-слаби първенства? Това е въпрос към скаутите или и аз не знам към кой. Защото според големия шеф Фичо първо скаутите трябва да харесат футболиста, после той и треньорът да го одобрят, после треньорът да говори с него по телефона лично и т.н. ( по памет цитирам).

Изглежда ми така, че нещата при нас са доста объркани. Вероятно, ако можехме да връщаме времето назад щяхме да си назначим Томаш или друг български треньор още в началото на сезона. След това щяхме да вземем играчи, които може да не изглеждат на пръв поглед блестящи попълнения и не в най-млада футболна възраст, на да ни свършат работа и да осигурят достигане на европейска квота. Играчи от сорта на Г. Минчев, Трибуле, Па конате и др. подобни за не много пари. И едва от следващия и най-вече от по-следващия сезон, когато стадионът вече е готов да се хвърлим към по-високи трансферни цели и за повече пари. Защото сега изглежда, че хвърляме едни пари на вятъра. 8- мия в България да дава 50 хилки в Евро за заплата и милион за Исека взет броени месеци преди това за 10 пъти по-малко. Кому е нужно това? И какво прави Радо в клуба ? Много хора скоро ще започнат да задават и този въпрос, ако не видим скоро промяна в стратегическата политика на клуба.

Иначе успех на Християн. Много симпатизирам на това момче и смятам, че отношението на много от феновете към него последните месеци бе несправедливо.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

The_Miz
Контакти:

Мнениеот The_Miz » 07 яну 2025 20:48

Пичове, не знаете ли откупните клаузи как работят? При положение че Коялипу има клауза 2 млн. евро в договора си, всеки отбор, който е готов да плати тази сума, може да преговаря с футболиста, и ако той е съгласен да напусне, ЦСКА буквално остава с вързани ръце и няма какво да направи. Ако тази клауза я нямаше, можеше да се пазарим за по-висока сума и спокойно можеше да го задържим поне до лятото. А тази клауза най-вероятно е била сложена от “гения” Фичо, който след сума ти откази лятото беше опрян до стената да привлече играчи. Демек, това е била една от причините Коялипу въобще да се навие да дойде в ЦСКА. Така че тука не става въпрос за липса на амбиции, и че ще разпродаваме звездите всеки трансферен прозорец, както беше при Ганчеви, а реално още си патим от тотално осраното лято, което ни подготвиха “великите” директори Филипов и Орманджиев.

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 07 яну 2025 21:09

Айде честито, Куялипу в Ланс....
Еми, нямам какво да кажа освен пълна идиотия на този който е подписал договора.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 07 яну 2025 21:36

Коялипо не го продаваме и не искаме до го продаваме , но в договора има откупна клауза в размер на 2млн.евро . Който я плати може да го има.

Върни се в “ЦСКА”