Red joker написа:....Май си чел друга история

Доколкото аз съм чел ,тоя стадион ,за който имате претенции,около днешния национален ,е бил на „Атлетик“ и след обединението със „Слава“ новият АС-23 отива да играе на стадиона на „СЛАВА“,където днес е Армията .За стадиона на „АТЛЕТИК“има споразумение с общината да остане тренировъчен,но впоследствие по „незнайни“причини става стадион на „Левски“

Според мен, има опасност и сега да ни направят к.р капан и да ни вземат стадиона поради ред причини.

По принцип нема лошо да поиграеме на новия стадион,но да има 100% гаранции,че АРМИЯТА си остава наша завинаги и да им се поставят някакви много изгодни за ЦСКА условия ,иначе да се оправят у живота

Май ти не си чел където трябва, или типично за не особено интелигентен красноармеец, нищо не си разбрал...

Игрището на "Атлетик" е било зад Ректората, а т.н. "стадион",за който говориш, е бил сметище. "Незнайните" причини са незнайни само за теб. През 1924 г. (една година след обединението на "Атлетик" и "Слава") Столичната община отпуска терен за построяване на игрище на ССК "Левски" върху
празно, незастроено място, вдясно от р. Перловска, преди Орлов мост. Теренът, който по това време е на края на града, представлява сметище в което софийската община изхвърля боклуците на столичани. Без средства, предимно с доброволен труд и парични вноски, повече от десет години строежът се протака. Стадионът е по проект на арх. Зафир Абрашев, бивш играч и основател на клуба. Той е и главен изпълнител на строителството. Целият му труд за проектирането и изпълнението естествено е безплатен. Най-после през 1934 г. стадионът е напълно готов. През 1936 г. е завършена и банята с топла вода, нещо невиждано по това време у нас. Съгласно балансовия отчет на клуба през 1934 г. стадионът вече е имал стойност 1 044 903 тогавашни лева.

П.П. Друг път се подготвяй по-добре....