angelofdeath написа:Това, че Платини е взел български паспорт не значи запазено място в националния отбор. От ЦСКА съм, но съм твърдо против чужденците да изяждат местата на талантливи българи. Според мен за България трябва да играят само нашенци без значение дали са добри играчи или не. За, какво децата да се записват в школите, като ще взимаме готови играчи. Любо работи добре и съм сигурен, че ще сглоби отбор. Платини е силен футболист, но няма място в националния. Имаме си Генков, Мицански, Рангелов и дори Камбуров, които, като българи трябва да имат предимство. Изключение може да имат и децата от смесени бракове ако изберът България за родина. Не ми харесва комерсиализацията на футбола и е недопустимо двама родни братя да играят за различни държави. Говоря за братята Боатенг единия германец, другия ганаец. Ние сме малка страна и трудно се класираме за големи първенства. Направиме ли го искам химна да пеят единадесет българи, а не някаква сбирщина, като отбора на Германия. Клубовете могат да взимат, колкото си искат чужденци, но националния отбор е на България и в него могат да играят само българи.
Да ти кажа не съм много съгласен с теб на тема национален. Според мен, докато започнем да произвеждаме готови играчи, български, развити таланти, трябва да пробваме всеки един чужденец, който е защитил името и реномето си като лидер на клубен български отбор - дали ще е от Левски или ЦСКА, или друг отбор не трябва да бъде от значение, стига да си върши добре работата. Щом не се скатава за клуба си, а е лидер и лице на отбора си, значи би трябвало да се справи добре и в национала, ако не - пътя - лесно е. Може и да бъркам, но така си мисля. И без това няма какво да губим, а в България има можещи чужденци - Платини е един от тях.