Ибрахим Драме (фен тема)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Ибрахим Драме (фен тема)

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2012 16:40

Кашчей написа:
Янис Зику написа:Младите няма да са с професионален договор, а ще се водят като юноши. Точно това е врътката да се картотекират, преди да навършат 18. Иначе може да имат предварителен професионален договор.

Те могат да се водят юноши, но това дали дава право да бъдат картотекирани, ако има и други футболисти извън ЕС, с което бройката става повече от 3?

Предварителен договор само с присъствието на родител в страната.Иначе няма как..ако се спазват правилниците на ФИФА (което не ви е много по вкуса)

Кой точно правилник на ФИФА не е спазен от ЦСКА, по който и да е въпрос, и как е станало това, след като клубът е под мониторинг от УЕФА от 4 години насам?
Не знам защо тук правим опити да се изкараме вещи юристи по спортно право? То верно, че има Гугъл, ама ако беше толкова лесно май никой нямаше да си прави труда да учи години наред! Можеш ли да гарантираш, че познаваш из основи най-големите тънкости по въпроса с картотекиране на юноши извън ЕС? Ако не можеш, на какво основание вадиш заключения, че ЦСКА нарушава някакви правилници?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юни 2012 18:15

vaskonti написа:
Кашчей написа:
Янис Зику написа:Младите няма да са с професионален договор, а ще се водят като юноши. Точно това е врътката да се картотекират, преди да навършат 18. Иначе може да имат предварителен професионален договор.

Те могат да се водят юноши, но това дали дава право да бъдат картотекирани, ако има и други футболисти извън ЕС, с което бройката става повече от 3?

Предварителен договор само с присъствието на родител в страната.Иначе няма как..ако се спазват правилниците на ФИФА (което не ви е много по вкуса)

Кой точно правилник на ФИФА не е спазен от ЦСКА, по който и да е въпрос, и как е станало това, след като клубът е под мониторинг от УЕФА от 4 години насам?
Не знам защо тук правим опити да се изкараме вещи юристи по спортно право? То верно, че има Гугъл, ама ако беше толкова лесно май никой нямаше да си прави труда да учи години наред! Можеш ли да гарантираш, че познаваш из основи най-големите тънкости по въпроса с картотекиране на юноши извън ЕС? Ако не можеш, на какво основание вадиш заключения, че ЦСКА нарушава някакви правилници?

Васко, ЦСКА е под мониторинг на УЕФА толкова, колкото сме аз и ти!Не ти ли стана ясно, че това е предлог и оправдание, за да получите за поредна година нерегламентирано лиценз?Ако сте наистина под мониторинг, след изявлението на Стойчо, че не е получавал заплата 4 месеца каква трябва да е реакцията на УЕФА?А каква ще бъде :mrgreen:

Относно тънкото познаване.... то не е много трудно да влезеш в сайта на БФС и да прочетеш ПСТФ-има го изтипосан.Там ясно пише, че първи професионален договор се сключва след навършване на пълнолетие на футболиста, както и това, че юноши, които не са български граждани трябва да са придружавани от родител в страната, в която пребивават, както и че, без съгласието на родител, никой клуб няма право да сключва договори с тях, дори и предварителни.Не е трудно да се намери и прочете, стига да има желание.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2012 18:23

Аха, значи и мониторинга е измислен? :lol: Може ли да ти напомня, че Боби Михайлов лично заяви преди няколко дена - малко преди крайния срок за издаване на лицензи, че такъв мониторинг има? А може би си забравил, че шефовете на ЦСКА бяха в централата на УЕФА точно във връзка с този мониторинг?
А това за тънкото познаване... то и наказателния кодекс го има в Гугъл, ама това прави ли те теб лично професионален юрист по наказателно право, знаещ всички малки подробности?
И в крайна сметка пак не разбрах кои точно правилници на ФИФА не е спазил ЦСКА и как така УЕФА и ФИФА си траят?
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юни 2012 20:11

vaskonti написа:Аха, значи и мониторинга е измислен? :lol: Може ли да ти напомня, че Боби Михайлов лично заяви преди няколко дена - малко преди крайния срок за издаване на лицензи, че такъв мониторинг има? А може би си забравил, че шефовете на ЦСКА бяха в централата на УЕФА точно във връзка с този мониторинг?
А това за тънкото познаване... то и наказателния кодекс го има в Гугъл, ама това прави ли те теб лично професионален юрист по наказателно право, знаещ всички малки подробности?
И в крайна сметка пак не разбрах кои точно правилници на ФИФА не е спазил ЦСКА и как така УЕФА и ФИФА си траят?

Боби Михайлов заяви и, че през 2008-а не са спазили изискванията, което не го прави истинско, нали?вие, ако бяхте под мониторинг, само неплащането към Сливен ви спираше трансферите, да не говорим за Платини и жалките ви адвокатски игри в този случай.Та нека не говорим за мониторинг от страна на УЕФА, защото такъв няма.Тия само заради липсата на тоалетни на стадиона ви нямаше да ви дадат лиценз да играете на него, дори и в А група!
Сега ще питам нещо във връзка с М`Боли-вярно ли е това, което се говори от руска страна, или пак е измислица на Батков?Защото скоро четох от ваш фен, че е възможно да продадете М`Боли, без да ми стане ясно как ще го направите?!

Обаче изместихме много темата.Ставаше въпрос за Драме и дали може футболист, не български гражданин, да подпише профидоговор в България преди навършване на 18 години.Както и дали Стойчо ще рискува да картотекира футболист от държава извън ЕС, за когото не е получил комисионна!?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2012 20:29

Доизмествам въпроса за последен път, макар че подозирам, че пак си правя безсмислен труд -
Да, но защо всяка година излиза, че лицензът на ЦСКА виси, че не пла­щат?
- Това са пълни глупости, оставете кой какво казва. Трябва ли да се плати, се плаща, още повече че ЦСКА са под жесток мониторинг. УЕФА следи постоянно такива рискови клубове. Попаднеш ли в тази схема веднъж, излизаш само като фалираш. Не подлагай­те на съмнение нещата, защото УЕ­ФА подлага най-редовно ЦСКА на проверки и аз съм присъствал на всички.

Това е интервю на Красин Кръстев от преди 2 седмици. А на бас, че и неговите думи ще отречеш? И то не за друго, а защото, както винаги, поставяш под съмнение всяка информация, която пряко или косвено не изкарва ЦСКА най-голямото зло във футбола ни.

Дали Драме може да играе или не, ще си проличи съвсем скоро. Аз нямам претенции да съм крайно вещ в спортното право. Все си мисля, обаче, че ако Драме получи право да играе, ти пак ще кажеш, че е защото БФС "покрива" ЦСКА, и че въобще ЦСКА за пореден път погазва правилата.
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юни 2012 21:05

vaskonti написа:Доизмествам въпроса за последен път, макар че подозирам, че пак си правя безсмислен труд -
Да, но защо всяка година излиза, че лицензът на ЦСКА виси, че не пла­щат?
- Това са пълни глупости, оставете кой какво казва. Трябва ли да се плати, се плаща, още повече че ЦСКА са под жесток мониторинг. УЕФА следи постоянно такива рискови клубове. Попаднеш ли в тази схема веднъж, излизаш само като фалираш. Не подлагай­те на съмнение нещата, защото УЕ­ФА подлага най-редовно ЦСКА на проверки и аз съм присъствал на всички.

Това е интервю на Красин Кръстев от преди 2 седмици. А на бас, че и неговите думи ще отречеш? И то не за друго, а защото, както винаги, поставяш под съмнение всяка информация, която пряко или косвено не изкарва ЦСКА най-голямото зло във футбола ни.

Дали Драме може да играе или не, ще си проличи съвсем скоро. Аз нямам претенции да съм крайно вещ в спортното право. Все си мисля, обаче, че ако Драме получи право да играе, ти пак ще кажеш, че е защото БФС "покрива" ЦСКА, и че въобще ЦСКА за пореден път погазва правилата.

Драме може да получи право да играе, ако в ЦСКА, заедно с него, има още само двама картотекирани извън ЕС.Ако има повече от трима(заедно с него) то ЦСКА ще си понесе санкциите, но не вярвам, че от БФС ще допуснат такъв гаф.
Красин Кръстев как ще коментира изявленията на шефовете на М`боли, че от ЦСКА не са платили наемът?

Определено, докато вас и Левски не ви изгърбят за простотиите, които правите, няма да има никакъв респект и уважение към към решенията на БФС и комисиите му!

Не знам дали ще доживеем времена, в които БФС ще действа като ФА и няма да допуска коментари на решенията си от треньори, ръководители на отбори и футболисти, независимо от кой отбор са?!?

Пожелавам на Драме да попадне на добър треньор, който да развие качествата му, а не само да коментира съперниците на отбора си!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2012 21:23

В момента в ЦСКА не са много играчите извън ЕС, така че това да е проблема. Подозирам, че и Присо ще излети, така че нещата стават още по-лесни. Май само Мораеш е извън ЕС, а до колкото знам, има задействана процедура да му се издаде наш паспорт(не ме подхващай сега на тая тема, защото има начин!). Така, че не само Драме, ами и Чуто и другото момче може да бъдат картотекирани.
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юни 2012 21:46

vaskonti написа:В момента в ЦСКА не са много играчите извън ЕС, така че това да е проблема. Подозирам, че и Присо ще излети, така че нещата стават още по-лесни. Май само Мораеш е извън ЕС, а до колкото знам, има задействана процедура да му се издаде наш паспорт(не ме подхващай сега на тая тема, защото има начин!). Така, че не само Драме, ами и Чуто и другото момче може да бъдат картотекирани.

В момента да, но до месец дали ще е пак така?За Мораеш.... добър футболист, но това лесно раздаване на българско гражданство.....той ще е "българин" 2-3 години, след това само ще се ползва от гражданството, но България ще му е през третия крак.
Лично аз ще остана много учуден, ако Стойчо не домъкне поне трима бразилци, които никой не е чувал до момента.Дано да не съм прав, но като му знам похватите.....
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 юни 2012 21:56

До момента Стойчо мъкне предимно португалци. Определено ми се струва, че тоя път ще се търсят предимно играчи на ЕС, като двамата португалци са може би някакъв знак точно за това. А дали Мораеш ще милее за България или само ще се възползва от гражданството, абсолютно ми е все тая. А и няма нищо общо с въпроса. Още по-малко общо с въпроса има това дали лесно или трудно се раздава гражданство.
[/center]

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 11 юни 2012 14:16

Добре де, какъв е проблема с това, че води испаноговорящи ?
Нормално е като може да говори с тях без езикова бариера, да привлича от този край ! По добре е за футболисите, че ще могат да се интегрират по бързо и най малкото , да разговарят с треньора свободно.

Върни се в “ЦСКА”