Много ти е далечна материята телевизия и спри да правиш някакви напъни на тая тема.
Я кажи сега, какво значи отделен пакет при положение, че имаш два канала и ако по единия се излъчва само нашето първенство през останалото време този канал, какво ще предава?
Тук ще ти отворя една лека скоба, футбол у нас има около ОСЕМ месеца в година, през останалото време този канал излъчващ САМО нашето първенство, от какво ще се издържа?
Ще се повторя за последен път, българинът е бил само в часовете по събиране и прибиране.
Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
ivan56 написа:Mitata написа:Dust написа:По Диема Екстра само великата ефбет лига ли предават?
И да те питам отново, коя компания работи без пари и защо си останал с убеждение, че приходите на телевизията са приходи на БФС?
Между другото ще се радвам да ми разясниш, какво значи потъване?
Сумите за английското и формулата са символични.
Да попитам защо формулата е в пакет с футболни състезания?
И друго нещо прави впечатление. Когато стартираха платените програми месечният абонамент беше 4 лв., вече е 9 лв. Въпреки скокът от над 100% парите за футбола не са пипнати - 6,5 млн.. Това само в България може да се случи.
Мита, преди време мисля беше 2016 година, се говореше че за да излъчват ВЛ(беше изтекъл договора), се пишеше че българска телевизия, която иска да я излъчва, трябва да плати 12млн Евра.
12 млн. евро няма кой да ги плаща.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!
Dust написа:Много ти е далечна материята телевизия и спри да правиш някакви напъни на тая тема.
Я кажи сега, какво значи отделен пакет при положение, че имаш два канала и ако по единия се излъчва само нашето първенство през останалото време този канал, какво ще предава?
Тук ще ти отворя една лека скоба, футбол у нас има около ОСЕМ месеца в година, през останалото време този канал излъчващ САМО нашето първенство, от какво ще се издържа?
Ще се повторя за последен път, българинът е бил само в часовете по събиране и прибиране.
Какво пречи у нас да се играят 9-10 месеца футбол, а не 8? Вместо отборите да правят продължителни и досадни предсезонни подготовки нека играят шампионатни мачове. През последните години зимите са достатъчно меки.
В крайна сметка колко плаща фирмата на Домуса за т.в. правата на английското? Но без слухове и журналистически догадки.
Mitata написа:Dust написа:Много ти е далечна материята телевизия и спри да правиш някакви напъни на тая тема.
Какво пречи у нас да се играят 9-10 месеца футбол, а не 8? Вместо отборите да правят продължителни и досадни предсезонни подготовки нека играят шампионатни мачове. През последните години зимите са достатъчно меки.
В крайна сметка колко плаща фирмата на Домуса за т.в. правата на английското? Но без слухове и журналистически догадки.
Не мога да разбера, знаеш ли какво искаш!
Един път казваш, да играят 10 месеца в годината.
Друг път искаш да намалят отборите на 10 и да играят по 4 мача по между си.
Още два пъти трябва, за следващите 2 месеца от 8 до 10.
Е ще ми втръсне да гледам 6 мача Лудогорец : ЦСКА - София (гр.София). Както бабите гледат сериалите по 3/4 пъти.
Mitata написа:...
Трето, намаляване на броя на клубовете в ППЛ като се играят по 4 мача всеки срещу всеки. Без идиотските плейофи.
Ако ни направят шпалир, на следващата година ще им отстъпим една титла на ония!
krumeto написа:Не мога да разбера, знаеш ли какво искаш!
Е ще ми втръсне да гледам 6 мача Лудогорец : ЦСКА - София (гр.София). Както бабите гледат сериалите по 3/4 пъти.
Толкова сложно ли е да разбереш? В Англия колко шампионатни мача играе всеки отбор и за колко месеца?
В България истинските отбори са малко, нямаме нужда от формални мачове с измислени отбори, които запълват дупките. Добре е всеки мач да е като финал.
Mitata написа:krumeto написа:Не мога да разбера, знаеш ли какво искаш!
Толкова сложно ли е да разбереш? В Англия колко шампионатни мача играе всеки отбор и за колко месеца?
В България истинските отбори са малко, нямаме нужда от формални мачове с измислени отбори, които запълват дупките. Добре е всеки мач да е като финал.
Проблема не е колко мача ще играе. Писах ти ясно, колко пъти ще играят два отбора помежду си?
Шест пъти един срещу друг. Ще ги гледам 2/3 пъти и ще ми омръзнат едни и същи.
В Англия може да играят по 40 мача само в първенството (без купата), но те са 20 отбора.
Ако ни направят шпалир, на следващата година ще им отстъпим една титла на ония!
krumeto написа:Проблема не е колко мача ще играе. Писах ти ясно, колко пъти ще играят два отбора помежду си?
Шест пъти един срещу друг. Ще ги гледам 2/3 пъти и ще ми омръзнат едни и същи.
В Англия може да играят по 40 мача само в първенството (без купата), но те са 20 отбора.
Ц, криви са сметките ти. При 10 отбора и 6 мача помежду им се навъртат 54 кръга. Иде реч за 4 мача, 36 кръга. В Англия те са 38, там се играе 9-10 месеца.
-
- Контакти:
blue avalanche написа:Непринуден написа:Dust написа:и защо си останал с убеждение, че приходите на телевизията са приходи на БФС?
Не са и са си на телевизията, но пък и конкуренцията е далеч от съвършената. Аз например ако Бойко ме направи свой човек и ми раздаде една камара предприятия, покрай тях купувам и някоя телевизия, ще се съглася и 1 милион да ми влизат в джоба, тоест далеч по-нагоре ще вдигна мизата. И не само аз. Ама в България са определени места и за определени хора. Общо взето монополна и при това несправедлива ситуация (поне да беше монополист на база открил нещо което другите не могат.....освен ако нямаш на предвид "открил силния положителен финансов резултат при връзка с политиците"). В такъв случай при такъв нагласен сценарий всичко което влиза в джоба ти си е подарък и от тук "неприкосновенните" приходи на телевизията не ми изглеждат много на справедливи. С две думи ако ми спуснат позиция носеща ми 30 милиона на година без капка тормоз да изпитвам мога да дам на БФС 29 милиона и пак си е далавера. Това да дам 10 милиона и останалото да ми се полага за труда би било нормално ако и държавата и стопанските отношения бяха нормални.
Брех тоя Домус бе, много пари дава и е истински пич. Телевизии, пример бил за подържане на футболен клуб. А някой обръща ли внимание и колко взема от държавата2 Той и Божков даваше милиони на Левски когато правеше милиарди отлотарията. Всеки би бил като тях и би давал много стига да взема и още повече. Никой обаче не дава ако не заграбва. Напротив, изоставя например футболен клуб на съдбата му.
Че кой олигарх по света дава пари без нищо в замяна? Да не би Абрамович да налива пари в Челси, защото, като малък, си е лягал със синята фанелка? Берлускони не печелеше ли от държавата?
Малко по-различно е. Поне малко си мърдат задника, а не да получават готови неща. Берлускони си създаде Медиясет с многото пари, а не са му дали наготово изградена обществена телевизия, например Раи уно.
Там те пускат в големите пари и ти ги правиш, а тук ти ги дават без нищо да правиш. Реално в България това поровителство е равно на нашите пари дадени не там където искаме, примерно по болници или училища, а за някакви футболни отбори или телевизии и то при наглата формулировка, че не са наши, а инвестиции на някой си бизнесмен.
Там също е мафия и малкия човек няма достъп до големите неща ама като уредиш свой човек се предполага и още нещо да направи. Тоест ти му даваш достъпа, който другите нямат и след това е той на ход. Тук няма ход. Вземаш нещо изградено от преди теб наготово и или го цедиш ако пуска пари или го разпродаваш и вземаш някаква стойност от вложеното, което обаче не е от теб.
Не съм съгласен, че това е справедливата пазарна цена. С какво ще ми докажеш, че при гъвкава икономика друг няма да се съгласи при печалби от 30 милиона да дава на клубовете плюс разходите общо 15 милиона вместо 10 милиона като Домуса и да има печалба 15 милиона вместо 20 милиона? Мммм? А защо не и 25 милиона да дава на година и да има печалба от 5 милиона?
Това тук е като картелните споразумения. Няма пазар, а доставчик на нещо, който си преценява аква цена му е угодна. И кво сега, трябва да му се радваме, че давал най-много спрямо другите две оферти ли?
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.
-
- Контакти:
Dust написа:Между другото през 2013 година телевизионните права бяха продадени за малко под 15 милиона за три години или малко под 5 000 000, сега същите са на сезон са 6 500 000 или с 1,5 милиона повече.
Тоест с 30% скок за въпросния период.
Пак между другото тогава пакета е струвал 4 лева, а сега 9 лева, тоест със 125% повече е цената.
Абонатите ли са ограбвани сега или на клубовете се дава по-малко от тогава? Щото ако са същия брой (а те вероятно са и повече от тогава) сега дават и още толкова и още 1/4 отгоре, но клубовете получават само мало над 1/4 отгоре.
Само не ми казвай, че тогава се е работило на загуба за популяризиране на продукта, а сега всичко е нормално.
И то ако ще става такъв як бизнес, където водещото и единствено са парите и нищо друто няма значение, то защо не е като в ШЛ, където УЕФА прави пачките, а тук вместо БФС някакъв си олигарх само защото останалите не сме такива приятели с властта?
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
-
- Контакти:
Ali.Sowe написа:
Мачкай, бачо Али!
Че той мачка. Миналата година смачка титла, тази купа. Не се е спрял.