Мнениеот CSKA_1948_ » 22 юни 2015 10:45
Момчета, отделете 2 минути и прочетете това мнение на анонимен фен и помислете над неговите думи...
"Принципно не обичам да пиша и да раздавам акъл по социалните мрежи, но днес май е дошъл моментът да изкажа моето мнение за всичко около ЦСКА. Може би на моменти ще бъде краен, може би ще засегна определени хора, но това ще е просто ако те сами се припознаят. Малко ще ми се поотпусне ръката. Не е нужно да го четете, нито да се съгласявате с него.
Днес беше един чакан ден. Най-накрая разбрахме съдбата на любимия ни ЦСКА. Много е тежко, но въпреки това си отдъхнах и знам, че това е най-правилното решение. Защото честта и моралът са най-хубавите човешки качества, качества, без които няма достойнство.
Чест и морал - думи, които от десетилетия в нашата страна са с легендарен привкус. Думи и дела, без които бързо и стремглаво българският народ загуби своите изконни и силни черти. Честта и моралът станаха мръсни думи. Уповаващите се на тези ценности се заклеймяват като идиоти и балъци. Никой няма да ги оцени. Да, така е!
Но дай, щом е така, и ние да станем такива! Не! Не трябва! Няма да си хвърлям боклука на асфалта само защото лицето пред мен го е направило и няма смисъл. Напротив винаги е имало и ще има смисъл.
Да, днес никой не оценява това решение, но дали е така? Ние трябва да покажем на другите какво са честта и моралът. Защото само ние можем.
Да, години наред, цял четвърт век, се опитват да ни мачкат, да ни разединят, да ни закрият, днес сигурно пируват, но това е пирова победа и ще го разберат съвсем скоро. Ясно е, че никой от виновните за положението на ЦСКА няма да си получи заслуженото. Няма да има съд, няма да има затвор. Няма да има справедливост за крадците и хората, които умишлено опитваха и успяха да разбият и фалират ЦСКА. Въпреки всичко ние сме ЦСКА!
Кой друг, ако не ние да покажем значението на думите чест и морал на цялата общественост. Ние сме ларж! Ние сме над всички, които са ни пълзяли, пълзят и ще пълзят в краката ни! Ние ще ви покажем пак и отново какво е ЦСКА! Много повече от всичко.
ЗА ОТБОРА: ЦСКА е нещо не просто велико! ЦСКА не са само успехите. Който не го е разбрал това, не е усетил истинската сила на ЦСКА! ЦСКА си има титли, ще си имаме и още! ЦСКА е велик не само с ФК-то, а и целият спортен клуб! Ние имаме такава славна история и успехи, че дори отбори носители и финалисти на КЕШ, могат само да ни завиждат. Запазете гордостта и достойнството на нашите деди! Не се продавайте!
Много се говореше за ЦСКА-Литекс. Да, ако всички бяха припознали този отбор, и аз щях, въпрекиче нямаше да е морално. Не искам да бъдем някои други. Искам да покажем на всички, че сме истински и прави. Горди и с високо вдигната глава.
Ние сме много повече от Рейнджърс и АЕК Атина, които не започнаха от най-ниското ниво. Ние сме много повече от Наполи и Фиорентина, които не започнаха от най-ниското ниво на Италия. Даже напротив - Фиорентина влезне от Серия Ц в Серия Б с особени заслуги към футболав Италия. Ние сме много повече и не сме като отборите на Порто и Ювентус, които за перманентно уговаряне на срещи не отидоха, където трябва – в третото ниво на футболната йерархия в държавите им (съответно Порто си остана, а Ювентус в Серия Б), докато за същото провинение пратиха Боависта в трето ниво на Португалия.
Ние не сме много повече от Ференцварош, Лех, Динамо Букурещ и всякакви знайни и незнайни отбори по света. Ние сме ЦСКА! Пиша това, защото много се пишеше, че не, нямало нищо страшно да отидем в А окръжна и по-големи отбори са били си носили кръста и били много достойни. Не, те не са такива, каквито ги представяте. Само ние от тях започваме най-отдолу – от най-ниското ниво. Къде намерихте достойнство в Ювентус и Порто, уличени в уговаряне на футболни срещи? Наистина думите чест и морал са мръсни думи. И пак казвам - ние сме много повече от тези отбори.
ЗА ФЕНОВЕТЕ: Бях притеснен, но смело мога да кажа, че съм горд с всички фенове, които заеха тази позиция! ЦСКА е много повече от титли, купи и безспирни успехи и това го доказва! 25 години, цяло едно поколение, се бори със зъби и нокти срещу зложелателите на ЦСКА. Лица. болни от комплекси и завист. Как може да се обиждат младите фенове на ЦСКА? Защо? Какво са ви направили? Повечето дори не са виждали ЦСКА шампион, но обичат ЦСКА истински.
Казваха ни – „ще видите, ако сте слаби и не биете, колко малко ще сте". Цяла пролет не биехме, но бяхме повече от всички други взети заедно. Сега казвате, че сме щели да станем като Славия и Локо Сф? Ха-ха!
Моето поколение не е виждало ЦСКА в онази светлина, на моя баща и дядо, видя унизителни и нечувани загуби. Но никога не предаде тима. Нямахме почти никакви успехи, но ставахме все повече и повече. Питайте или си спомнете (според възрастта) какво е било преди 1989 г. на дербитата. Вижте последните 15 години какво е. Съжалявам, но ако си мислите, че феновете на ЦСКА ще намалеят, жестоко се лъжете. Повечето фенове на стадиона са заради името ЦСКА, а не заради победата. Защото те знаят от своите бащи какво е ЦСКА. И повярвайте, много от тях вече са с деца и съвсем скоро ще има едно следващо още по-силно поколение армейци. Защото доколкото познавам болшинството фенове, то любовта и непримиримостта към ЦСКА ще бъде предадена на следващите поколения с невероятна сила и мощ.
Знам, че на всички им е болно и малко тъпо сега, но повечето утре като се събудят ще бъдат истински горди фенове на ЦСКА. Знам, че има такива фенове, които ще нервничат и ще са недоволни още седмици наред, но ще бъдат на първия мач на ЦСКА. Знам, че има такива фенове, които ще стъпят на мач пак след 2-3 години. Не им се сърдя. Те просто не са фанатизирани. Разбират нещата по друг начин.
Но знам, че не мога да приема фенове, които нямало да припознаят ЦСКА извън А група. Щом не можете да припознаете емблемата с трите звезди и стадиона в Борисовата градина, вие просто не сте фенове на ЦСКА.
Тези, които ги е страх да не станем като Славия и Локо Сф, пак им казвам: ние ще станем още повече и по-силни. Дори и 4 години да не стъпите на мач.
Аз гарантирам за едно 2000 фена, които ще бъдат навсякъде с отбора. За останалите зависи от другите.
Призовавам да се сетят повечето фенове, че ЦСКА има не само футболна секция и ще е хубаво масово да се посещават хокейните и волейболни, а скоро надявам се и баскетболни срещи.
ЗА ДРУГИТЕ: Ще гледаме сеир, ще видим колко са смешни и всички. Тайно ще ни завиждат и комплексираните им подигравки ще топлят душите им. Всички ще казват, че не им е нужен ЦСКА, но няма да го мислят. Ще видим БФС, медиите, обикновените запалянковци. Ще ви видим и просто ще ви се усмихваме. Вие няма да ни липсвате три години, но ние ще ви липсваме. Скоро идваме по-силни от всякога.
ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ: За мен ЦСКА е нещо, без което не мога. ЦСКА ме накара да се науча да чета на 4 години, за да мога да прочета класирането в А РФГ и да знам къде е ЦСКА, къде е Тракия, Витоша и т.н. ЦСКА ме научи никога да не се предавам, като губя да бъде с достойнство, да обичам и да бъда верен. Може да ви изглежда смешно, но това е моята истина. ЦСКА е нещото, което ме задържа и ще ме държи в България завинаги. Няколко пъти съм отказвал уреден живот в чужбина заради детската си любов. И не съжалявам нито за миг.
Именно заради тези причини аз съм горд, че днес феновете на ЦСКА дадоха урок на цялата ни държава. Дано я заразим. Защо културният и моралният упадък на населението ще доведе до тоталната деградация на следващото поколение и до края на българската народност.
Това зависи и от вас.
Обичайте ЦСКА! Бъдете горд с името на любмия тим. Бъдете горди с историята и от успехите. Но още повече - бъдете горди от днешния ден. След години ще разказвате за днес с гордост. Дори и в момента да не го осъзнават всички. Усмихни се! Погледни отгоре останалите. Те винаги ще бъдат долу ниско.
ЦСКА „мъртъв" е по-жив от всички останали!
Да живее ЦСКА!
Благодаря на Баща си и Господ, че съм от ЦСКА!"
Помислете...