Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tony_CSKA
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот Tony_CSKA » 03 фев 2025 15:02

danko_sot написа:
MASTER_COOL написа:Дали не е време за схеми :mrgreen:
Според мен най-много да вземем още един нов, заместник на Фаетона !

Според Тема спорт търсим вътрешен халф и ляв бек освен крилото, което е логично и за мен. Но реално и в центъра и от ляво имаме хора сега- Пинто, Санянг, Вион при нужда, а в средата имаме двамата норвежци и Петко. Т.е. не е на живот и смърт и ако вземем нещо там е нормално да има веднага и изходящо действие- примерно Санянг под наем и продажба на Линдсет или Скаршем.

Според мен ни чака интересна пролет, въпреки че за първенството нямаме много за какво да се борим. Мисля, че въпреки закъснялата селекция ще можем да видим в много по-голяма степен стила и философията на Томаш имплемтирани от играчите му.

Аз съм казвал тук, че състав на Томаш е много трудно да се познае и зависи от различни тактически прийоми.

Примерно ако използва Пинто да влиза като вътрешен халф вероятно ще му трябва другия бек в определени моменти да влиза навътре като цз в тройка с другите двама цз. Това е и причината да ги пуска в контролите като цз и Турицов и Вион. Тогава Вион може би ще е по-подходящ. Ако търси обаче по-голяма бързина и пробивност по фланговете ми се струва по-вероятно да заложи на Турицов.

Относно крилата ще се радвам да видя Тасев, но ме съмнява Томаш да му даде шанс като титуляр. Може и да пусне Илиан Илиев. По принцип на Бютучи също му липсва острота и рядко се надиграва ек на ек , поради което и на мен Тасев ми се струва по-подходящ, защото на него пък тези качества са му по-силни.

Според мен дори и с тези играчи да останем сме окей за този полусезон.

Съгласен съм обаче, че нови дясно крило, ляв бек и халф ще са ни много от полза.

На тези позиции имаме количество със сигурност, но Пинто е на 31 години и често получава травми. Грамотен футболист е, но не е нещо специално. Санянг е пълнеж, следователно един ляв бек на нивото на другите ни попълнения е добре дошъл.

Относно халфовете - Ето'о и ашопов играят на добри ниво, но наистина ли си представяш Линдсет, Скаршем или Кареасо като футболисти, които биха имали основна роля в спечелване на титлата?

Да, този сезон не се борим за нея и дори и лятото, но колкото по-рано дойдат хора на тези позиции с наистина сериозна класа, толкова по-добре. Нищо, че не са спешни за момента.

Иначе в първенството ни е основната борба, там има най-много за какво да се борим. Много хора някак си приемат спечелването на купата за даденост. Ако се паднем с Лудогорец на полуфинал как си го представяш да ни е лесно да ги отстраним в два мача? Или на финал ни е гарантирано, че ще ги бием?

В първенството завършим ли на 5-то място, което е съвсем реално постижима цел - играем бараж с четвъртия. Черно Море, Ботев или подуенци. Там ще ни е значително по-голям шанса за победа, дори сме фаворити и сме в ЕКТ.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 фев 2025 15:16

И моите впечатления от Тасев са, че играе твърде индивидуално и му липсва "комуникацията" с другите играчи по време на мач. Така играеше и оня Вилдсхут, после и наемника Файтон преди да реши, че трябва малко и да играе нещо, за да може да се продаде.

Категорично се нуждаем от остро и пробивно крило.

Илиан Илиев какво крило може да е? В интерес на истината имах очаквания към него като дойде. То аз не виждам и как Томаш може да го използва и на каква позиция, за да е по-полезен.

При Линдсет и Скаршем също се очертава това да е последен полусезон.

Не знам какво се случва с новия договор на Кареасо. Според мен той пасва на стила на Томаш, но това, че не е класически вътрешен халф е дефицит и лятото ще се търси друг играч, който да партнира на Ето'о в центъра.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 фев 2025 15:47

По-важен въпрос е какво се случва с новия договор на Шопов. Определено заслужава нов договор момчето и ни върши много работа. Кареасо, където е нужно да запълва дупки този полусезон да заповяда и на 30.06 да си стяга куфарите, трябва ни по-класен играч от него.

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 03 фев 2025 21:14

Tony_CSKA написа:По-важен въпрос е какво се случва с новия договор на Шопов. Определено заслужава нов договор момчето и ни върши много работа. Кареасо, където е нужно да запълва дупки този полусезон да заповяда и на 30.06 да си стяга куфарите, трябва ни по-класен играч от него.

Убеден съм, че клуба ще се опита да го задържи.
Дано само на него не са му размътили главата.
Би трябвало да си е взел поука от трансфера му в чужбина. На 22 е, спокойно може да изкара поне 2 години да се превърне в лидер на отбора и след това на 25 да си намери наистина класен отбор.
Да видим...

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 фев 2025 22:33

Sens85 написа:
Tony_CSKA написа:По-важен въпрос е какво се случва с новия договор на Шопов. Определено заслужава нов договор момчето и ни върши много работа. Кареасо, където е нужно да запълва дупки този полусезон да заповяда и на 30.06 да си стяга куфарите, трябва ни по-класен играч от него.

Би трябвало да си е взел поука от трансфера му в чужбина. На 22 е, спокойно може да изкара поне 2 години да се превърне в лидер на отбора и след това на 25 да си намери наистина класен отбор.
Да видим...

Съгласен съм, че и за него е най-добре да остане при нас още и да докаже, че не става въпрос за моментни проблясъци, а за постоянно високо ниво. Още по-лесно ще му е да го направи като бъде заобиколен с все по-добри и по-добри съотборници при нас.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 03 фев 2025 22:37

Tony_CSKA написа:
Sens85 написа:

Да видим...

Съгласен съм, че и за него е най-добре да остане при нас още и да докаже, че не става въпрос за моментни проблясъци, а за постоянно високо ниво. Още по-лесно ще му е да го направи като бъде заобиколен с все по-добри и по-добри съотборници при нас.

Тема Спорт пише , че скоро Шопов и Вион ще преподпишат.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 фев 2025 23:31

gihuelo написа:
Tony_CSKA написа:
Sens85 написа:

Да видим...

Само правилни ходове в последно време, много добре, меко казано.

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 04 фев 2025 08:01

Tony_CSKA написа:
gihuelo написа:
Tony_CSKA написа:
Sens85 написа:

Да видим...

Само правилни ходове в последно време, много добре, меко казано.

+1

Еми като има желание, бързо се проличава, особено в нашата действителност.
Не мога да пропусна Ботев и там се работи в правилна посока и това се вижда. Разбира се там целите са малко по-различни, но все пак.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 06 фев 2025 12:43

https://www.transfermarkt.com/alberto-costa/profil/spieler/877139

До последно е бил вариант за нов десен бек !
Не мога да повярвам в какви трансферни битки участваме :twisted:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 06 фев 2025 13:25

АбЦолЮтно! Искан от Юве за трансфер, а ние сме се облизвали отдалеч да го вземем под наем! Такива футболисти дори и да не са в полезрението на големите отбори много трудно се съгласяват да играят под наем в лиги като нашата! :shock:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “ЦСКА”