20ти кръг Ботев Враца - ЦСКА 6ти април

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: 20ти кръг Ботев Враца - ЦСКА 6ти април

Мнениеот Tommi » 09 апр 2013 14:30

vaskonti написа:Тоест, ти никога не си виждал да се свири нарушение за неволно нарушение, а ако си виждал, според теб то е неправилно, така ли? А в случая за теб наличието на умисъл се определя само и единствено от факта, че Стоянов е с лице към нападателя, а не с гръб, така ли? :|
Tommi написа: Не се опитвай да си извърташ думите. До сега пишеше, че умисълът определя картона, сега ми пишеш "Иначе е ясно, че не умисълът определя картона".

Защо цитираш само това, но не и последващото уточнение?

Липсата или наличието на умисъл дава право на съдията да прецени какво да свири, като според ситуацията може както да отсъди нарушение, така и да не свири. ОТДЕЛНО - липсата или наличие на умисъл за едно и също нарушение дава право на съдията да прецени дали картонът да е жълт или червен, ако въобще трябва да се даде такъв.

Както и да е, спорът е безсмислен по простата причина, че изходните ни точки са коренно различни - ти твърдиш, че неволните нарушения не трябва да се свирят, аз твърдя обратното. При това положение няма да се разберем. Но нека все пак w84m или както там му беше ника, нали уж е съдия, да си каже мнението по въпроса - дали се свири фаул, ако нарушението е неволно....

Това, което съм цитирал е от първото мнение на стр. 56 и няма никакво последващо уточнение. Така завършва мнението ти.
Какво съм виждал или не не е важно в случая. Ще ми покажеш ли правило, където липсва думата deliberate и ще ми обясниш ли какво разбираш под "умишлена игра с ръка"?
И за 99 път ще ти повторя, че картонът се определя от определени обстоятелства, като дори ти цитирах правилника.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 09 апр 2013 14:31

Ами обори го:Петко Суровянски:В 12-тата минута на двубоя Костадин Стоянов няма възможност да играе умишлено с кълбото, топката среща ръката му и не само че няма причина да му бъде показан червен картон, но съобразно футболният правилник и Александър Костадинов няма основание да отсъди дузпа.

Извади изречението което според теб не е вярно и кажи защо според теб е такова.Примерно:В 12-тата минута на двубоя Костадин Стоянов няма възможност да играе умишлено с кълбото, топката среща ръката му

Знам,че няма да го направиш,но съм длъжен да опитам!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 апр 2013 14:34

mistreated написа:
Tommi написа:Сега остава да ми посочиш къде съм написал, че няма умисъл при играта с ръка на Стоянов.

А защо твърдиш, че има умисъл? Как го прецени при положение, че той се сблъсква с Черни и се претълкулва по тревата, като през това време играчът на Ботев рита топката и тя се удря в ръката на Стоянов?
Ти телепатични възможности през телевизора ли имаш вече?

Преценката ми е на база правилата и на база изгледани доста анализи на подобни положения.
Досега цитирам дума по дума правилника и Васконти ми пише: "това е напълно погрешно", пък какво остава ако взема да ви обяснявам неща, за които даже не мога да ви цитирам правилника.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 апр 2013 14:37

GOLEADOR написа:Ами обори го:Петко Суровянски:В 12-тата минута на двубоя Костадин Стоянов няма възможност да играе умишлено с кълбото, топката среща ръката му и не само че няма причина да му бъде показан червен картон, но съобразно футболният правилник и Александър Костадинов няма основание да отсъди дузпа.

Извади изречението което според теб не е вярно и кажи защо според теб е такова.Примерно:В 12-тата минута на двубоя Костадин Стоянов няма възможност да играе умишлено с кълбото, топката среща ръката му

Знам,че няма да го направиш,но съм длъжен да опитам!

Стр. 52, последното мнение...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 09 апр 2013 14:40

Tommi написа:Преценката ми е на база правилата и на база изгледани доста анализи на подобни положения.

Стига бе, човек. Какви са тия грандомански изказвания, като на твоят съмишленик, дето се има за съдия. Какви анализи, какви глупости ми говориш? Вие на луди ли се правите или какво?
1. Всяко нарушение, което се свири ли е умишлено?
2. Ако застана на голлинията, ти ритнеш топката и тя ми се удари в ръката без аз дори да съм си я поместил, това дузпа ли е? Това УМИШЛЕНА игра с ръка ли е?
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 апр 2013 14:47

Става въпрос за това уточнение -
vaskonti написа: - поне не винаги! Но за едно и също нарушение на правилата картонът може да е различен, според зависи дали е умишлено или не.

Добре, кажи в прав текст - според теб случвало ли се е да се свирят неволни нарушения и ако да, правилно ли е това?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 апр 2013 15:20

vaskonti написа:Става въпрос за това уточнение -
vaskonti написа: - поне не винаги! Но за едно и също нарушение на правилата картонът може да е различен, според зависи дали е умишлено или не.

Добре, кажи в прав текст - според теб случвало ли се е да се свирят неволни нарушения и ако да, правилно ли е това?

Ще ми кажеш ли най-накрая за теб какво означава неволно нарушение, за да мога да ти отговоря? Щом нарушава определените правила за мен не е неволно и трябва да се свири. Ако не нарушава нищо, значи не трябва да се отсъжда.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 09 апр 2013 15:27

Tommi написа:Щом нарушава определените правила за мен не е неволно и трябва да се свири. Ако не нарушава нищо, значи не трябва да се отсъжда.

Противоречиш си! Според теб дузпа за ръката на Марсиньо не трябва да се свири, нали? Защо? Нали нарушава правилата щом играе с ръка?
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 апр 2013 15:43

Tommi написа:
vaskonti написа:Става въпрос за това уточнение -

Щом нарушава определените правила за мен не е неволно и трябва да се свири.

Какво да ти кажа... то е толкова елементарно, че дори не знам как да го кажа още по-елементарно...
Дори в Наказателния кодекс има разлика между предумишлено престъпление и непредумишлено, като това се отразява и на присъдата...
А твоята логика в този цитат какво означава? Щом има престъпление, значи е умишлено?! :shock:

Просто няма смисъл да продължаваме...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 апр 2013 15:46

mistreated написа:
Tommi написа:Щом нарушава определените правила за мен не е неволно и трябва да се свири. Ако не нарушава нищо, значи не трябва да се отсъжда.

Противоречиш си! Според теб дузпа за ръката на Марсиньо не трябва да се свири, нали? Защо? Нали нарушава правилата щом играе с ръка?

Кой казва, че играта с ръка нарушава правилата? Умишлената игра с ръка нарушава правилата. А за да се определи като умишлена се вземат под внимание различни неща.

Върни се в “ЦСКА”