Dust написа:Големи хора сте, а пишете тотални небивалици.
А това, че от ръководството били казали същото се опитваш да придадеш някаква тежест на мнението ли?
Всеки клуб е член на БФС и е приел условията за членство.
Всеки клуб се състезава в надпревара организирана от БФС или ПФЛ.
Ако искаш да си продаваш сам правата спираш членството към БФС, организираш си сам състезание и си продавай правата.
И отново ще го напиша, големи хора сте, а пишете небивалици.
Ще ти дам и един вероятен пример.
Отбора на Черно море вероятно получава около 250 000лв. годишно от ТВ права. Тези пари ТИМ бълха ги е ухапала и оставят всички домакински мачове във Варна без телевизионно и радио покритие... е на теб, като фен на отбор от София ще ти е кеф ли, че не може да гледаш мача, а ако същият е важен и възлов за титлата?
Относно Домусчиев, Нова телевизия и Футбол Про Медиа при тях е заварено положение, а и реално дори в същото, къде и в кой момент е конфликта на интереси?
а ти пишеш само умни неща. Футболът е бизнес и феновете са важни само за Левски, ЦСКА, Локо и Ботев ПД. Даже, за последните два отбора не съм сигурен. Нямам предвид, че нямат фенове, а че техните бюджети не са зависими от посещаемостта на мачовете. Примера ти с Ч.М е напълно не адекватен. Ако си ходил на мач във Варна с/у Левски и ЦСКА ще знаеш, че гостуващата публика е повече от домакинската (впрочем така е навсякъде), тъй че ТИМ няма нужда да си продава индивидуално правата, щото тези права нямат пазар. Аз не бих си купил/заплатил, за да гледам Черно море за един мач: Черно море - ЦСКА
Ще дойде време (това е неминуемо), когато Лудогорец ще бъде нещо в смисъл: "помните ли имаше един хубав проект в Разград" Голям футбол обаче няма как да има с Лудогорец, нито с Арда, нито с Витоша Бистрица и т.н Просто зад тези отбори няма фенска маса и ще са в елита на БГ футбола, докато тези които дават парите не преценят, че вече не им се дават пари.
Ако горното не е така - съм човек, който търпи и друга гледна точка, тъй че ще те чуя/прочета.
В горния ред на мисли, най-доброто за Левски и ЦСКА е да могат сами да си продават ТВ правата.