sin4ec написа:Чичо Митко е великан!
Само не ми е ясно как разговаря с Дедо. То освен преводач е нужен и тълковател, щото мислите му се леят неспирно като сифонния преливник на езерото Панчарево. Но да речем, че като шмръкне полвин дамаджана, а дедо половинка крушовица и ще намерят общ език. Най-малкото за мезето. А Митов , завалията, не може да разбере ни единия, ни другия.
Майтапа настрана, не ми е ясно кому е нужен този цирк, след като на всички е ясно кой всъщност е треньорът.
На мен. Обстановката е весела, настроение има, а тези страничните фактори, извън спортно-техническите, са важни. Например в твоя отбор точно това липсваше до появата на Гошо Тодоров. Едно униние и вяла игра дори и когато бяхте във форма.
В крайна сметка Люпко беше железен в последните 5 мача. Резултати да има, а то има. Когато ги постигат тяхна си работа как са намерили пътя до тях. Може и в басейни като през 94-та. В нашия случай сега важното е пиене да има, а Люпко едно време (в Ловеч) и млади любовници въртеше. Сега не знам как е.
Ясно ти е, че по тези ширини няма как да стане по германски модел. Клоп хубаво ги е обработил физически стегнато Ливърпул като немски войници ама тук и най-големите западни треньори не биха имали успех. Точно Люпко и Пената са най-добрите възможни варианти за нашите отбори. Преведено това означава, че само с тях можеш да търсиш успех срещу по-силен отбор. Другите просто си адат при даденостите ако сме по-слаби.
А и Гришата не е малоумен и не се меси когато нещата вървят. Пак едно време в Литекс Люпко не отиваше трезвен на тренировка ама отбора играеше си играта. Щом ги разбират в нетрезво състояние или в случая на Пената сред широкия спектър от изразни неразбираеми средства всичко е наред.....а и забавно, точно като за България.
Митов е най-смешен при интервютата вероятно защото след успехите се чуди как да обяснява как сме ги постигнали при това пиянство. В очите му се чете "как да ви кажа, това е ненормална работа-пие си човека, какво прави, въобще не е нормално така ама му връзва-бие и сега се чудя какво да ви кажа как сме били".
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.