honda написа:dreamcradle написа:Не знам, явно аз нещо не разбирам. Какво по-дяволите означава "играли са за ЦСКА"... играли са евентуално за победа, което би трябвало да е НОРМАЛЕН стремеж на всеки отбор независимо къде е в класирането или трябват ли му точки. Всичко друго е полегнала тодорка и е грешно отвсякъде. Разбирам да е трябвало на ЦСКА някой да му легне, да кажеш, че мача е купен. Понеже играчите на ЧМ искат да играят наистина, дай да ги извадим от групата и изхвърлим от отбора. Не твърдя, че е правилно играчи да се побутват да играят по един или друг начин, но едно е да се надупват, друго е просто да играят. Това, което искам да кажа е просто, че има нещо ужасно гнило в цялата история. Защо никой не разследва или каза нещо за Brighton, когато техен играч директно в интервю каза, че ще играя за да направят Пул шампиони? Може би защото това е нормално да играят за победа?
От ЦСКА съм от дете (сега вече на 40). Няма да влизам в полемики припознал ли съм или не, като цяло никога футбола не ми е бил любим спорт, следя резултати и гледам от време на време за обща култура. Искрено се надявам обаче цялата работа да се разследва и изясни до край, независимо кой крив, кой прав и съответно прегрешилите да си го отнесат ама наистина здраво (пък било то и ЦСКА).
Става дума за мача между Черно море -ЦСКА-София. От това ,което разбирам играчи на ЧМ са подложени на полиграф и тези ,които не са преминали успешно теста са били "разпитани" и са признали ,че са играли така ,че ЧМ да загуби мача и са взели пари за това. Като човека,който ги е убеждавал е служител на ЦСКА-София.
Ако наистина е така, определено има някаква логика. До преди малко в статията не пишеше, че става въпрос за този мач (или още не ме е било хванало кафето), но сега го пише. Съмнителен е много момента, съмнително са и други неща (както се споменава за Китанов). Един факт има обаче, ЧМ игра без основни играчи срещу Лудогорец. Това няма кой да го оспори, всичко друго е в сферата на догадките и предположенията. Ние форумните сме ясни, от нас нищо не зависи. Надявам се обаче, някой да разчекне докрай цялата история и да се излезе с факти и доказателства. А пък ако се докаже, че наистина е така, закривай и точка. Ако обаче нищо не се докаже, кой трябва да накажат? Защото пак казвам, към момента единствения факт, наличен за всички е, че Лудогорец игра срещи "ботове" от ЧМ и победата им беше "подарена" (не, че нямаше да бият и иначе ама знае ли човек).