Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Непринуден
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна) (АНКЕТА)

Мнениеот Непринуден » 17 мар 2019 17:09

Точки-Лудогорец, ЦСКА, Левски

Редовен сезон-62, 57, 54
Без мачовете помежду им - 52, 56, 48

Сравнения между два отбора:
Лудогорец и ЦСКА без мачовете помежду им-58, 56
Лудогорец и Левски без мачовете помежду им-56, 54
ЦСКА и Левски без мачовете помежду им-57,48

Изводи:
Вижда се, че без мачовете между трите отбора ЦСКА дори е взел най-много точки. Следователно проблем при стандартното течащо първенство и крък след кръг, съперник след съперник няма. Обаче в директните двубои е пълна трагедия. Лудогорец в тях има 10 точки, а ние 1. От 4 точки повече без директните двубои в крайна сметка те се топят и отделно навлиза пасив от 5 точки. Това е и причината да бъде сменен НЕМ. Той е такъв тип треньор. За отбор от изходна позиция 3-4. По-добре обира точките в страничните мачове, но не взима нищо във важните. Точно като за Търнава, но не и за основен фаворит като ЦСКА. Затова и там му се е получило. Тези страничните мачове не дават обективна представа за сила (какво като Лудогорец е загубил повече точки в тях? същото като в Испания Реал и Барса като вземе единия 100, а другия 90 и няколко точки-това не определя по-силния). Когато си третия-четвъртия по сила е добре. От там трупаш актив и ако обстоятелствата ти помогнат-било то прекалено много точки загубят по-силните в страничните мачове или ти пък го докараш със сравнително не малко точки срещу силните, да речем разменяте победи или ремита-тогава се получава и голямото, станал шампион в дебютния си сезон на треньор. Обаче ми направи впечатление, че ние в нито един момент във важни мачове не натиснахме или поне не така като от позиция на силен и да си търсим своето. Нито срещу датчаните, нито срещу двата български съперника като поведяха есента. Ей така пак си стоим и чакаме някак си да се получи и ако върже, имайки повече точки от страничните мачове, да ни се и получи. Не става така за ЦСКА. Честно казано на мен не ми се и вижда такъв нормален шампион. Обрал повече точки от страничните отбори ама взел една кьорава в преките двубои. В Търнава може и да става, но тук не.

От тези тройни връзки се вижда и че Левски като че ли трудно може да участва в битка за титла. От ЦСКА изостава много от страничните мачове и дори и като взема на макс двата преки двубоя пак остава 3 точки назад (а без тия двубои още повече). Спрямо Лудогорец също са по-назад без преките двубой, а с тях става и още по-зле. Левски граби на макс точки от ЦСКА, но Лудогорец почти на макс също от ЦСКА, но и от самия Левски.

Двойните връзки:
ЦСКА и Лудогорец са почти равностойни. Общо взето 5 точки не е голяма разлика, както и без преките двубои 2 точки. Леко и незначително предимство за Разград. Достатъчно щеше да е и преките двубои да са почти равностойни, разменени победи или две ремита, а не победа и реми за Лудогорец, и всичко щеше да е приблизително равно.
ЦСКА и Левски. При тези показатели няма как да са шампиони. Огромна разлика между двата без преките двубои, което не позволява на Левски да мисли, че може да е шампион. Съответно при двата преки двубоя със сини победи не дава вариант пък ЦСКА да мисли, че с такива нулеви активи може да е шампион.
Лудогорец и Левски са почти равни без преките двубои между двата, 8 точки разлика при две разградски победи прави 2 точки разлика в останалите двубои. Това е интересно, но все пак не вкарва Левски в алгоритъма като близък равностоен на Лудогорец. При безобразието на ЦСКА, където и двата отбора вземат много, по стечение на обстоятелствата Левски е взел малко повече (6 точки, а Лудогорец 4). Като сложим и двата преки двубоя в които надмощието на Лудогорец е пълно няма как Левски да си мисли за съревнование с тях.

Крайни изводи от тройни и двойни връзки:
Лудогорец изглежда най-балансиран. Все е в челото с или без преки двубои, само между два ии между три отбора.
ЦСКА с такъв нулев актив от двубоите между челниците няма как да стане ако това не се промени в плейофите. Как си представяте накрая златния медалист да е с актив 1-2 точки от двубоите с другите два само защото бил наред де що хване Септември и Верея примерно?
Левски като цяло не може да мисли и за борба за титлата и ситуацията реално е двубой, а не трибой. Мачовете с ЦСКА и пълния актив от тях водят до измамно чувство, че трима се борят. Дори и с тях обаче Левски пак остава трети и то осезаемо (не на точка-две и почти равен с някой). Поне да беше постигнал нещо ако не същото, то добро и срещу Лудогорец (3 от 6 възможни точки), че тогава би могло да се мисли, че Левски изтърва нещо в динамиката като цяло на мачовете и губи точки тук и там не влизайки в ритъм просто да си взема мачовете като очевидно по-силен.

Левски не са в играта за титлата. ЦСКА са, но по този начин няма да стане. Лудогорец са, но и постигат това което трябва да се постига за титла......засега.
Последна промяна от Непринуден на 17 мар 2019 17:21, променено общо 1 път.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 17 мар 2019 17:16

Интервю на Иван Иванов :)

Има една "жълта" история - през 2009 г. в един столичен ресторант... Има ли истина?

- Има, да. Мога да разкажа историята. Няколко футболисти бяхме отстранени от Любослав Пенев заради неспазване на режима. По принцип той е доста гъвкав и ни беше оставил всяка вечер до 2 часа да можем да се разхождаме - дали по кафенце, дали някъде да останем. Но след това има солени глоби и наказания. Случи се, когато отборът беше в подем, но след това последваха два-три много слаби мача. Плюс несигурността около заплатите не само на футболистите, но като цяло в клуба. От доста време не бяхме взимали възнаграждения, а бяхме млади момчета. Един вид няма с какво да живееш. Решихме да направим една вечеря само футболисти, за да може да се сплотим. Всички премина нормално, в добър тон. Бяхме някъде в Бояна в някакъв ресторант, но след това направихме организация аз и още две-три от младите момчета да отидем на караоке бар. Това беше в сряда, а в неделя имахме мач с Литекс. Знаехме, че до 2 часа ни е позволено. Влязохме там, бяхме само футболисти, нямаше никой друг. Искахме да продължим сплотяването на колектива, но истината е, че прекалихме. Може би единствено Тодор Тимонов спази правилото за 2 часа и си тръгна навреме. Останахме около 15 момчета, беше весело, пеехме песни, забавлявахме се. Прекарахме една хубава вечер, а аз бях един от последните, които си тръгнаха към 3:30-4:00 часа. Явно Любослав Пенев бе разбрал отнякъде, може би някой му беше казал, а и той обича да разпитва и да знае какво се случва. Няма лошо, запази го за себе си. Но след това изиграхме много лош мач с Литекс и паднахме с 0:2. Направо бяхме безобразни! Още при влизането ни в София тази информация излезе по медиите. Веднага ни събраха на Панчарево. Любослав Пенев ни погледна в очите и започна от мен. Попита дали съм бил там. Казах: "Не." Излъгах. Но докато излезе това по новините, се събрахме отзад може би за минута и решихме, че няма откъде да знаят и ще кажем, че не сме били. Нормална защитна реакция. Всички отговориха с "не" и Пенев каза, че сме отстранени от отбора и до два-три дни ще се вземе решение какво се случва. Така и стана, но след два дни от тези осем от "Титан" върнаха трима. Мисля, дори без разрешението на Любослав Пенев. Останахме 5-6 човека и два-три дни се опитвахме да вземем някакво адекватно решение. Седнахме и казахме, че най-нормалното нещо е да си признаем, да се обадим на Любослав Пенев и да му се извиним. Той каза, че е на тренировка и свършва към 12 часа и в 13 часа имахме среща в ресторант "Окото". Дойдохме 10 минути по-рано и чакахме. В същото време в 13 часа се появиха тези хора, които бяха изпратени, не знам от кого, по каква причина и как са разбрали. Влязоха, а аз бях точно срещу вратата и веднага се започна към мен, защото по това време бях млад, отборът вървеше, а и аз съм си характер. Започна: "Ти, келеш, келеме, ти ли ще говориш срещу ЦСКА! Какви са тези пресконференции?" А то няма нищо общо. Не знам кой какво му е наговорил. Само си сложих якето на главата, защото беше зима. Той дойде, удари ме два-три пъти по бъбреците и по главата. Ядосах се и се развиках: "Вие луди ли сте? В 21-ви век пращате да биете футболисти!" Беше нервиран, а с него бяха още две-три по-малки момчета като биячи. Светльо Петров скочи да ме защити, но и него го удариха. И след пет минути влезе Любослав Пенев, поуспокоиха се нещата малко, проведохме разговор и се разбрахме с него. Но случилото се там е доста неприемливо.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 17 мар 2019 17:18

k20dan4o написа:Добре стана че ЧМ измести Берое и няма да има дежа вю между вас и заралии, а ние ще играем с тях в подходящ момент.

И аз като теб съм доволен, въпреки че двамата изхождаме от различни логики. А и беше справедливо с оглед показаното през последния над един месец ЧМ да изпревари Берое (че и Ботев).

Моята логика (различна от твоята според която щеше да ни е лесно с уредени точки от Берое, е следнат).

Берое влезе в дупка. Три поредни загуби. И аз като тебс считам, че сега е най-подходящо да играят с вас. След трите загуби ще има някакви трусове там. Дали ще викат и крещят помежду си (последно предупреждение за глоби, санкции), дали треньорска смяна ще се направи, но нещата ще се разбърникат, раздвижат, а такива неща водят поне до временни промени. Дори и едно реми с Лудогорец ще успокои за малко нещата. Точно сега е момента за мач с вас. Имат и добра пауза от 2 седмици да се успокоят. Ако бяха в поредица от победи щях да очаквам обратното. Трети-четвърти по сила отбор бие по-слабите и пада от по-силните. Нищо нямаше да очаквам.
Отделно ако приема твоята теза, че те ни полягват, то това не се губи. Те така или иначе ще ни легнат. Дали в първия или друг кръг от плеюофите няма значение. Нашите уредени точки не се губят 8-)

А и отделно по-добре сега да е домакинството с варненци. Те пък влязаха устремно в плеюофите и е време да си поемат дъх и малко да си починат. Точно сега е момента за мач с тях. От друга страна ако не беше този мач сега и представи си, че направим блаприятен развой в Разград после по-нататък щеше да има мач с ЧМ в който да се мъчим с този костелив орех, а сега е по-добре. По-нататък ни остава "уредения" мач с Берое, а ЧМ ще ги бием още в първия кръг по най-логичния начин. В устрем към мача от 2 кръг и без право на грешка преди него, а те обратно, след невероятен устрем и победи над Лудогорец и ЦСКА и при поемане на временен дъх. При това никой няма да ги укорява, защото не е и у дома. Така или иначе на Армията излизат с по-малки шансове, но след такава серия от мачове, оставила Етър отзад и подминали Берое е най-нормалното да последва и неуспех. Все пак не са тръгнали да стават шампиони.

Така че и аз съм доволен от този развой.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)

Потребителски аватар
k20dan4o
Контакти:

Мнениеот k20dan4o » 17 мар 2019 17:44

Въпрос на гледна точка. За мен 2 са основните фактора от които можем да извлечем предимство. Първо - ние имаме предимството да почнем с две домакинства и ако ги вземем дърпаме с 8 точки и после ще е по-спокойно. Победи вкъщи и равни навън са достатъчни. И второто е че няма други софийски отбори освен Левски на които да "гостувате", ще се наложи да попътувате - Варна, Пловдив, СЗ, Рз...там все губихте точки.
Има и трето - ако сравняваме резервите, разширените състави, широчината на отборите - там изоставате доста, а това е много важно на етап плейофи - почват контузии, наказания, спад във формата.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 17 мар 2019 18:02

k20dan4o написа:Въпрос на гледна точка. За мен 2 са основните фактора от които можем да извлечем предимство. Първо - ние имаме предимството да почнем с две домакинства и ако ги вземем дърпаме с 8 точки и после ще е по-спокойно. Победи вкъщи и равни навън са достатъчни. И второто е че няма други софийски отбори освен Левски на които да "гостувате", ще се наложи да попътувате - Варна, Пловдив, СЗ, Рз...там все губихте точки.
Има и трето - ако сравняваме резервите, разширените състави, широчината на отборите - там изоставате доста, а това е много важно на етап плейофи - почват контузии, наказания, спад във формата.

Да,ама иаме Любо Пенев. :mrgreen: Като видим зор...слага екипа и влиза. :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 17 мар 2019 18:22

k20dan4o написа:Въпрос на гледна точка. За мен 2 са основните фактора от които можем да извлечем предимство. Първо - ние имаме предимството да почнем с две домакинства и ако ги вземем дърпаме с 8 точки и после ще е по-спокойно. Победи вкъщи и равни навън са достатъчни. И второто е че няма други софийски отбори освен Левски на които да "гостувате", ще се наложи да попътувате - Варна, Пловдив, СЗ, Рз...там все губихте точки.

Има логика. Въпрос на виждане. Ако се разсъждава логично вероятното е двата отбора да си вземат първите мачове и по-вероятно е в прекия сблъсък Лудогорец да го вземе. Веднъж защото има предимството на домакин и втори път заради дотук постигнатите резултати в първенството при сблъсъците между първите три отбора. Така най-логично Лудогорец ще води с 8 точки след само два кръга и най-логично е да не пропилее такава преднина до края.

Но аз все пак залагам и на малките детайли и неща които попроменят малко поне логиката. Очаквам да загубите точки в СТ.Загора. Равен или загуба не ми се гадае. Да приемем, че е по-малкото зло. Равен. Разликата става 3 точки преди директния сблъсък. Получава се същото като за купата. Един мач, той е в Разград и от него зависи всичко. В момента само за купата минават такива мисли на армейците. Трудно ще е навън, но поне ако си го вземем този конкретен мач всичко е в нашите ръце. Да ама при посочения развой в Ст.Загора същото става и за първенството. Един мач и ако го вземем пак нещата стават в наши ръце. Равни точки и ако до края вземем в страничните мачове равни точки (което няма как да го гадая, всеки може да вземе точка или две повече от другия, но това може да е както Лудогорец, така и ЦСКА), то при такива принципни равни позиции мача на Армията, заради по-добрите показатели в преките двубои става равен пак ни устройва. Вече само победа на Лудогорец на чужд терен обърква нещата. Тоест преди това мача в Разград от втория кръг си е един определящ, точно като за купата. Поне принципно.

Потребителски аватар
k20dan4o
Контакти:

Мнениеот k20dan4o » 17 мар 2019 18:33

Непринуден написа:

Има логика. Въпрос на виждане. Ако се разсъждава логично вероятното е двата отбора да си вземат първите мачове и по-вероятно е в прекия сблъсък Лудогорец да го вземе. Веднъж защото има предимството на домакин и втори път заради дотук постигнатите резултати в първенството при сблъсъците между първите три отбора. Така най-логично Лудогорец ще води с 8 точки след само два кръга и най-логично е да не пропилее такава преднина до края.

Но аз все пак залагам и на малките детайли и неща които попроменят малко поне логиката. Очаквам да загубите точки в СТ.Загора. Равен или загуба не ми се гадае. Да приемем, че е по-малкото зло. Равен. Разликата става 3 точки преди директния сблъсък. Получава се същото като за купата. Един мач, той е в Разград и от него зависи всичко. В момента само за купата минават такива мисли на армейците. Трудно ще е навън, но поне ако си го вземем този конкретен мач всичко е в нашите ръце. Да ама при посочения развой в Ст.Загора същото става и за първенството. Един мач и ако го вземем пак нещата стават в наши ръце. Равни точки и ако до края вземем в страничните мачове равни точки (което няма как да го гадая, всеки може да вземе точка или две повече от другия, но това може да е както Лудогорец, така и ЦСКА), то при такива принципни равни позиции мача на Армията, заради по-добрите показатели в преките двубои става равен пак ни устройва. Вече само победа на Лудогорец на чужд терен обърква нещата. Тоест преди това мача в Разград от втория кръг си е един определящ, точно като за купата. Поне принципно.

Това ти казвам, че почваме с 2 домакинства. Първия не е в СЗ а в Рз.

hydetoshi
Контакти:

Мнениеот hydetoshi » 17 мар 2019 19:53

k20dan4o написа:
hydetoshi написа:
krumeto написа:
Непринуден написа:С кой и къде е първия ни мач в плейофната фаза?

Първия е на 30 Март, с Берое или Черно Море - зависи кой ще стане днес пети.
Втория ви мач е в Разград, на 6 Април.
Преди това, на 2 Април пак в Разград за КБ!
Честито! :)

Очертава се мини турнирче на ЦСКА с Берое и Лудогорец. За мачовете в Разград най-добре да стегнат един 5 дневен лагер някъде наблизо,че да няма таралянкане напред-назад. :lol:

Добре стана че ЧМ измести Берое и няма да има дежа вю между вас и заралии, а ние ще играем с тях в подходящ момент.

За седмата титла ги бихте 7:0. За осмата обмисляте ли какви ще бъдат тържествата? Нещо 8:0 ,туй-онуй...
Arsenal- a new era begins ! Again!...

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 18 мар 2019 00:07

k20dan4o написа:Това ти казвам, че почваме с 2 домакинства. Първия не е в СЗ а в Рз.

Вярно......значи или ще стане геройското, да ви откраднат точки на вашия терен, за да се получи описания от мен сценарий или сбогом гергино и да се настройваме за купата. Ако влезете в мача за първенството с 5 точки аванс трудно виждам обрат. Ако ще става трябва да става бързо. Раз-праз от първите два мача и да се поизравним. Тоест ние с 6 точки от тези мачове, а вие с 0 или 1. Единия ви мач е и в наши ръце (играем в него). Другия няма как да ви го вземем и трябва да го направи друг отбор.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 18 мар 2019 00:22

Третото не би трябвало да е аргумент.
1. Това да не ти е западно първенство и нашите да са се уморили от нонстоп мачовете, че да има значение какъв е разширения ни състав? Разбирам да го казваше английски отбор ама български.
2. Да не би пък и да правим някакви европоходи и от 7-8 месеца насам да сме в някакъв ритъм сряда-събота? Ако ставаше дума за Барса, която си търси топ играчи и едни играят вътрешните други международните ОК ама ние не сме като тях или Сити? Пеп може да се оборудва и със втори топ отбор предвид натиска на Клоп вътре и на Роналдо и Меси отвън ама на български отбор това не му е необходимо.
3. Само българските мачове някаква тежест ли са? То голяма мъка срещу Верея, Бистрица и подобни да вземаш точки при това не рядко и със странични фактори.

Така че тук дълбочина на състава не ти трябва. Нито има огромно количество мачове, нито пък тези които са играят са с някакъв страшен заряд и неясни. Напротив, нашите не се мъчат без зимна пауза, не се мъчат с паралелни мачове в ЕКТ, не се мъчат с неизвестни мачове срещу останалите български отбори или както самите те казват в годината имат 2-3 истински мача и това е. Никак не са изморени камо ли да им трябва втори топ отбор.

Виж за другото съм съгласен. Ако след двата първи кръга излезете с 8 точки аванс всичко свърши.

Върни се в “ЦСКА”