Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- MASTER_COOL
- Контакти:
Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025
Според бай Марин целите са десен бек, шестица, десятка и крило. Това е абсолютният минимум. Няма да взимаме нападател за съжаление. Исеката е контузен, отделно непродаваем
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
MASTER_COOL написа:Според бай Марин целите са десен бек, шестица, десятка и крило. Това е абсолютният минимум. Няма да взимаме нападател за съжаление. Исеката е контузен, отделно непродаваем
Нещата не са толкова прости.
Имаш десни бекове- Вион и Турицов, който взима 20-30 бона заплата.
Аз смятам, че Вион си заслужи с играта си още поне един сезон при нас, а дали ще е резерва или титуляр си зависи от него.
Турицката обаче докато е тук и с тази заплата, как да вземем нов десен бек? То това е супер нерентабилно!
Айде Стойчев може и под наем, може и за втория отбор да играе.
И от ляво на защитата е неясно какво се случва. Моето мнение е, че на Пинто му трябва по-сериозен и достоен конкурент от Санянг. Последният е по-добре да бъде отдаден под наем, макар че тези детски грешки, които ги прави в защита не знам как ще се научи. Има и едно младо момче Божидар Петков, което игра в първата контрола.
Така че положението с бековете е, че ни трябват два, но трябва да продадем Турицов, а за Санянг ще е по- лесно да го дадат под наем.
Шестица със сигурност ни трябва. Това е може би най-належащата ни нужда от трансфер. Не можем да разчитаме на Лапеня, Делова, Вион, дори Ето'о за този пост. Тук просто трябва класен нов играч и то възможно най-бързо. Иначе най-типичната ни шестица от наличното според мен е Юлиан Илиев.
Относно 10-ка в първата контрола на тази позиция играха Чорбаджийски и Илиев. Въпреки някои проблясъци на Малката Чорба аз лично трудно, да не кажа невъзможно, мога да го видя като основен играч за нас. Илиев е малко по-добре, но и той си мисля, че няма класата да е константа като 10-ка при нас. Все пак и Скаршем е вариант, макар че никога не е играл там при нас. Следователно и тук трябва нов.
Но въпросът с десятката е още по-сложен поради Питас. Ако играем в схема с един чист нападател в лицето на кипъреца, тази 10-ка зад него трябва да е съвместима с него, т.е. да си пасват, да си взаимодействат и да се допълват добре.
Вие сами видяхте как Шопов се напасна добре с Коялипу, но с Питас не беше точно така.
От друга страна, ако се вземе един здрав и качествен ЦН Питас може да заиграе зад него като втори нападател и тогава нуждата от десятка се обезсмисля малко. Трябва си обаче поне двама много работоспособни и покриващи голям периметър вътрешни халфове, единият от които може да е Ето'о.
Т.е. ние все пак имаме някакви опции за 10-ки в лицето на Илиев, Чорбаджийски и Скаршем, но за 6-ца няма. Опциите за нападател също са слаби.
При крилата като бройка наистина имаме- Фаетон, Бютучи, Локило, Тасев, Скаршем, Илиев обаче нито един от тях не е доказал, че може да бъде достатъчно надежден и ефективен. Следователно и тук трябва да се потърси нещо, но преди това трябва да се разчисти. Фаетон да го продадат, Тасев под наем. За Локило е сложно, а на Бютучи да ми дадат още един сезон шанс да се докаже.
Така че...много е сложно със селекцията.... И няма как след "Филипов" всичко да се нареди след един трансферен прозорец. Вероятно пак ще има някакви пробойни в състава и липса на баланс които Керкез ще трябва да компенсира по един или друг начин. И вероятно по-трудно е да отстранят (продадат) някои ненужни, за да освободят малко места в отбора, отколкото да привлекат нови играчи.
Аз ако бях, без да гарантирам, че е правилно, бих взел 6-ца, поне един класен бек, който да може да играе и от ляво и от дясно ( при оставане на Турицов), една класическа девятка за ЦН и едно леко и бързо крило, което да може да играе при нужда и като втори нападател или 10-ка ( това при условие, че не успеем да се отървем и от многото ни крила).
Това е минимумът!!! Ако вземем много нови и в същото време не успеем да разкараме поне част от старите влизаме в една спирала, от която няма излизане почти.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
- MASTER_COOL
- Контакти:
От ТС :
Давид Сегер и ?
Мартин КОСТАДИНОВ, наш пратеник в Чатеш
Двама чуждестранни футболисти се очакват до дни в лагера на ЦСКА в Словения, разбра „Тема Спорт“. Става въпрос за иностранци, които отдавна са одобрени за привличане. Те направо ще подпишат договори с клуба и ще започнат подготовка. Ръководството на червените работи усилено по бързото финализиране на трансферите, за да може те да са на разположение на старши треньора Душан Керкез поне за последните две контроли от лагера в Чатеш. Те са и най-силните от програмата за подготовката.
В понеделник (30 юни) армейците ще премерят сили с хърватския гранд Хайдук Сплит, а на 2 юли (сряда) ще спорят с шампиона на Словения Олимпия Любляна.
Не е изключено някой от чаканите попълнения да пристигне още днес.
Давид Сегер и ?
MASTER_COOL написа:От ТС :Мартин КОСТАДИНОВ, наш пратеник в Чатеш
Двама чуждестранни футболисти се очакват до дни в лагера на ЦСКА в Словения, разбра „Тема Спорт“. Става въпрос за иностранци, които отдавна са одобрени за привличане. Те направо ще подпишат договори с клуба и ще започнат подготовка. Ръководството на червените работи усилено по бързото финализиране на трансферите, за да може те да са на разположение на старши треньора Душан Керкез поне за последните две контроли от лагера в Чатеш. Те са и най-силните от програмата за подготовката.
В понеделник (30 юни) армейците ще премерят сили с хърватския гранд Хайдук Сплит, а на 2 юли (сряда) ще спорят с шампиона на Словения Олимпия Любляна.
Не е изключено някой от чаканите попълнения да пристигне още днес.
Давид Сегер и ?
Никой и никой
- MASTER_COOL
- Контакти:
:lol: :lol: :lol:
Като цяло и аз съм отписал трансферният прозорец :oops:
Като цяло и аз съм отписал трансферният прозорец :oops:
Днес имаме контрола и уж чакаме двама нови! Има два мача от Световното Клубно, та какво повече за събота?! :mrgreen:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
Без значение какво ще се случи до края на Юли, аз мисля, че последното десетилетие футболът много се измени. Дори в топ 5 се правят някакви тотално абсурдни трансфери на абсурдно високи цени. Играчи, които само могат да лижат подметките на Меси и Роналдо струват повече от тях в най-силните им години... А ние приехме, че проблемът е в селското ръководство и толкова. Може би сме пропуснали факта, че времената са се променили и наистина е станало твърде трудно първо да привлечеш добри чужденци в България на РЕАЛНИ цени и второ- да задържиш същите за повече от един сезон. Това обяснява и успешната работа на СС в Литекс и неуспехът му в ЦСКА с един успешен трансфер от 10. А хора като Томанов мисля, че отдавна са загубили името си на пазара. Също приличането на български играчи не е това, което е било някога. Сега искат да играят в чужбина и толкова. Някои от тях биха избрали средняк в Полша или Унгария вместо ЦСКА или Левски, които вече тотално са загубили тежестта си у нас. Отделно, за ниско качество като тяхното родните им отбори искат цени, на които можеш да си купиш 10 малки... със същото качество. Та, аз виждам наченки на усилие да се привличат повечко българи (и тази, и миналата година, нямам спомен ГГ да е привличал играчи за втория отбор) и смятам, че младите момчета сега на лагера не са напразно там. Просто предвид състоянието на БГ школите това е една много голяма утопия, която много, ама много бързо ще приключи.
Впрочем, Фичо обеща да ни каже истината и само истината, при това цялата истина в близките дни, но нещо мълчи цяла седмица. Е, вероятно ще е "другата седмица" значи :)
Впрочем, Фичо обеща да ни каже истината и само истината, при това цялата истина в близките дни, но нещо мълчи цяла седмица. Е, вероятно ще е "другата седмица" значи :)
Тука имаше хора, които ме убеждаваха колко хубав източник били Тъпспорт. Доказани клякачи, днес пак са пуснали поредния писквил, който да създаде напрежение между нас и ръководството.