XXVI кръг: Левски - ЦСКА 0:1

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: XXVI кръг: Левски - ЦСКА 0:1

Мнениеот bobonikolov » 09 мар 2014 22:30

Tommi написа:
bobonikolov написа:Томи тия понятия прекомерна сила и т.н. си ги измисляш ти. Такова животно в Дисциплинарния правилник на ДК към БФС няма. Там ясно са изброени нарушенията и това "чукване" както го споменаваш ти се води удар на противников състезател с ръка или крак, което съдията трябваше да накаже с директен червен картон и Ларсен Туре по силата на правилника щеше да изгори за три мача. Обаче съдията доколкото си спомням му вдигна втори жълт, последван от червен картон, което драстично намалява наказанието на 1 мач, което означава, че най - вероятно Туре ще е на линия още за следващия ви мач с нас през следващия уикенд. От всички изгонени вчера единствен отсъстващ за Левски ще бъде Гаджев, на който ще сложат най - малко 4 срещи наказание заради сбиването с Косоко, а ако се докажат твърденията за расизъм, тогава спокойно можем да говорим за наказание до края на шампионата + няколко мача от следващия такъв.

Съдията ръководи мача и взема решения според правилата на играта, а не според ДП на БФС. Отвори футболния правилник и там ще срещнеш понятието прекомерна сила. А щом съдията е дал жълт картон, значи се е справил както трябва. Аз мислех, че е дал директен червен картон на Туре.

Хайде малко улеснение, понеже четенето на правилници си е трудна работа, не е като да се пишат съчинения по картинка.
Offences where an object (or the ball) is thrown
If while the ball is in play, a player, substitute or substituted player throws an object at an opponent or other person using excessive force, the referee must stop play and send off the player, substitute or substituted player for violent conduct.

Напротив съдията е длъжен да се съобрази с ДП на БФС, защото именно там е заложено какво се наказва с жълт и какво с червен картон. Не знам от кой правилник си го извадил това, но в ДП на БФС няма определение за прекомерна сила.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 мар 2014 22:31

Tommi написа:
bobonikolov написа:Томи тия понятия прекомерна сила и т.н. си ги измисляш ти. Такова животно в Дисциплинарния правилник на ДК към БФС няма. Там ясно са изброени нарушенията и това "чукване" както го споменаваш ти се води удар на противников състезател с ръка или крак, което съдията трябваше да накаже с директен червен картон и Ларсен Туре по силата на правилника щеше да изгори за три мача. Обаче съдията доколкото си спомням му вдигна втори жълт, последван от червен картон, което драстично намалява наказанието на 1 мач, което означава, че най - вероятно Туре ще е на линия още за следващия ви мач с нас през следващия уикенд. От всички изгонени вчера единствен отсъстващ за Левски ще бъде Гаджев, на който ще сложат най - малко 4 срещи наказание заради сбиването с Косоко, а ако се докажат твърденията за расизъм, тогава спокойно можем да говорим за наказание до края на шампионата + няколко мача от следващия такъв.

Съдията ръководи мача и взема решения според правилата на играта, а не според ДП на БФС. Отвори футболния правилник и там ще срещнеш понятието прекомерна сила. А щом съдията е дал жълт картон, значи се е справил както трябва. Аз мислех, че е дал директен червен картон на Туре.

Хайде малко улеснение, понеже четенето на правилници си е трудна работа, не е като да се пишат съчинения по картинка.
Offences where an object (or the ball) is thrown
If while the ball is in play, a player, substitute or substituted player throws an object at an opponent or other person using excessive force, the referee must stop play and send off the player, substitute or substituted player for violent conduct.

Хайде понеже явно четем избирателно, да видим тук какво пише, в същия правилник -
A player, substitute or substituted player is sent off if he commits any of the
following seven offences:
...
• violent conduct

Сега, имам леки подозрения, че ще кажеш, че това "чукване" не се брои за " violent conduct", прав ли съм? :mrgreen:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 мар 2014 22:34

vaskonti написа:Хайде понеже явно четем избирателно, да видим тук какво пише, в същия правилник -
...
• violent conduct

Сега, имам леки подозрения, че ще кажеш, че това "чукване" не се брои за " violent conduct", прав ли съм? :mrgreen:

Наистина някой чете избирателно :roll: :

A player is guilty of violent conduct if he uses excessive force or brutality
against an opponent when not challenging for the ball.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 09 мар 2014 22:40

Tommi написа:Съдията ръководи мача и взема решения според правилата на играта, а не според ДП на БФС. Отвори футболния правилник и там ще срещнеш понятието прекомерна сила. А щом съдията е дал жълт картон, значи се е справил както трябва. Аз мислех, че е дал директен червен картон на Туре.

Нали се сещаш, че колкото и термина да използваш и да изкарваш "изгодно" цитати от англоезичен правилник това ти твърдение в червено прави всичките ти размисли несъстоятелни :mrgreen:
Последна промяна от bastuna2003 на 09 мар 2014 22:40, променено общо 1 път.
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
мемнто

Мнениеот мемнто » 09 мар 2014 22:40

Tommi написа:
vaskonti написа:Хайде понеже явно четем избирателно, да видим тук какво пише, в същия правилник -
...
• violent conduct

Той къде е използвал "excessive force or brutality" ? Просто искаше да поднови играта и главата на оня беше там. :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 мар 2014 22:41

Tommi написа:
...
• violent conduct

Тъй де, както заподозрях, според теб това "почукване" не е violent conduct!
:)
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 09 мар 2014 22:41

мемнто написа:
Tommi написа:

Той къде е използвал "excessive force or brutality" ? Просто искаше да поднови играта и главата на оня беше там. :roll:

Този въпрос му го задодах два пъти, ама си мълчи - не може да го извърти в негова полза :mrgreen:
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 мар 2014 22:45

bastuna2003 написа:
мемнто написа:
Tommi написа:

Този въпрос му го задодах два пъти, ама си мълчи - не може да го извърти в негова полза :mrgreen:

Този цитат се отнася за Туре. А при него няма прекомерна сила. По-нагоре съм дал цитат и за Мболи. Не ми казвайте, че и четенето ви е трудно.
Последна промяна от Tommi на 09 мар 2014 22:47, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 мар 2014 22:46

vaskonti написа: Тъй де, както заподозрях, според теб това "почукване" не е violent conduct!
:)

И според мен, и според правилата.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 09 мар 2014 22:47

мемнто написа:
Tommi написа:
...
• violent conduct

Бързал да поднови играта в последната минута на мача, при положение, че ЦСКА води в резултата :mrgreen: И от бързане, вместо да подаде топката на свой съотборник напред, я трясна в главата на Туре, наляво. Явно е бързал да поднови играта, като изкара топката в тъч :mrgreen:

Нещо по-изискано не можа ли да измислиш :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “ЦСКА”