Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

gihuelo
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2024/2025 година

Мнениеот gihuelo » 29 яну 2025 21:56

Изданието FotbollDirekt разкри и каква е заплатата, която армейците предлагат на кипърския национал – 460 000 евро на година (б.р. – 900 000 лв.). Това се равнява на 38 000 евро на месец, или около 450 000 шведски крони. За сравнение, в момента бившият нападател на Аполон Лимасол прибира 150 000 крони/13 000 евро. Тоест ЦСКА предлага тройно увеличение на неговата заплата, а 28-годишният Питас вижда офертата като една от последните възможности да спечели сериозни пари от състезателната си кариера. Кипърският национал премина в АИК през лятото на 2023 година и вкара общо 26 гола в 49 мача във всички турнири за тима. Той е и шампион на родината си за сезон 2021/22 с Аполон.

Ако е вярно това тоя трябва пеша да тръгне към София. При нас резервите взимат повече от него в АИК.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 29 яну 2025 22:07

Когато правиш подобни сделки , като тази с Исека, клубовете си казват: "Тея са балми и имат пари, дайте да ги изцедим".

Испанците най-вероятно правят същото. Направо ще се изкъртя от кеф, ако подпишем с него като свободен агент и го вземем лятото, а сега вземем друг. Лятото продаваме Кордоба и готово.

От друга страна ние очевидно нямаме план Б или В за потенциалните ни цели.

За мен е просто. Щом ни изнудват, насочваме се към други играчи и толкоз. Няма да свърши света, ако не вземем този Питас.

Бих казал, че една смяна на трансферната политика със закупуване на по-евтини и на пръв поглед по-нискоразредни играчи, колкото и да звучи парадоксално би била разбрана и приета от повечето фенове в този момент. Да не говорим, че не рядко такива играчи се оказват по-ценни и добри инвестиции от по-скъпите.

Направим ли стадиона и класираме ли се за ЕКТ тея дето сега ни доят за тях сами ще искат при нас и ще ги взимаме за много по-нормални суми, колкото им е стойността. И тогава такава трансферна политика ще е много по-оправдана и възвръщаема.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 29 яну 2025 23:41

Колкото повече се замислям, си давам сметка че и тая работа не е лесна.
Самият факт че трансферните суми за футболисти достигнаха някакви абсурдни нива, говори за ниско предлагане на качество и голямо търсене.
Няколко човека споменаха южно американския пазар, който до скоро си беше като при търсачите на злато, с лопатка и легенче може да удариш джакпота. Само че вече всички погледи са насочени натам. Отборите от Азия се напълниха с бразилци, сега и тези от Северна Америка си развиха футбола и почнаха да пазаруват от там. Та мисълта ми е че най-вероятно няма и един клет бразилец от първа до трета дивизия, който да не е наблюдаван от поне дузина агенции.
Ако искаме някакво постоянство в привличането на стойностни играчи ще трябва да се съобразяваме с действителността и да се борим с конкуренцията, с хитринки на дребно няма да стане.
С примерите с Мъри не съм много съгласен, защото ако теглим чертата докара доста играчи от които мога да отлича трима - Уелтън, Цунами и Кордоба, останалите в графата "брак".
Като Уелтън се оказа типичната подуенска звезда, само там вирее, не случайно никой европейски клуб не му обърна внимание.
Критиката ми към ръководството е че няма кой да излезе и човешки да обясни процесите и какви трудности срещат, но не с клишетата на Филипов а по начин който да вкара някакъв смисъл. Сега се генерира излишно напрежение.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 29 яну 2025 23:53

Според мен се драматизира много повече от необходимото в момента и е напълно обяснимо защо...

Ние свикнахме прекалено дълго време да взимаме футболисти, които никой не иска, със свободен трансфер, неиграли по 2-3-6-8 месеца.

Нормално е да ни се струва, че нещата мощно циклят като сме свикнали да правим трансфери на футболисти като Назон, Укра и т.н. Просто в момента не стържем остатъците от дъното и затова се случват по-трудно нещата.

Защо да се насочим вместо към Питас, който играе като титуляр вза АИК, както и за Кипър, има добра успеваемост. Само да кажем, че сме взели някого 3 дни по-рано? Навремето за Бербатов в Ман Юнайтед помните ли каква сапунка беше? Взеха го в последния ден на трансферния прозорец на 27 за 38 милиона евро (рекорд за клуба), продадоха го на 31 за 7 милиона евро на Фулъм. Страшни балами, нали?! Ама не казаха имаме си Оуен, Рууни, Тевес и Чичарито, защо ни е този толкова прехвален. Платиха и се надцакваха със Сити до последната секунда.

В нашия случай видяхме като действаме на пожар какво се получи лятото - Локило, Исека... затова си тръгна и Иван Славов. Най-вече заради Исека според мен, защото го е познавал повече от отлично.

Докато завършим стадиона, не се представяме силно в първенството и поне прилично в ЕКТ ще е трудно да взимаме класни нови, но поне като вземем ще са такива. С времето ще става по-лесно.

Данко, за Кордоба ще вземем толкова пари, колкото НАК Бреда ще вземат за Махмутович - 0. Няма кой да даде пари за този футболист. Сбъркали сме, по-добре да го приемем и да загубим пари, отколкото да го пускаме и страдаме игрово с надеждата да изкараме някой лев.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 30 яну 2025 00:14

Sens85 написа:Колкото повече се замислям, си давам сметка че и тая работа не е лесна.
Самият факт че трансферните суми за футболисти достигнаха някакви абсурдни нива, говори за ниско предлагане на качество и голямо търсене.
Няколко човека споменаха южно американския пазар, който до скоро си беше като при търсачите на злато, с лопатка и легенче може да удариш джакпота. Само че вече всички погледи са насочени натам. Отборите от Азия се напълниха с бразилци, сега и тези от Северна Америка си развиха футбола и почнаха да пазаруват от там. Та мисълта ми е че най-вероятно няма и един клет бразилец от първа до трета дивизия, който да не е наблюдаван от поне дузина агенции.
Ако искаме някакво постоянство в привличането на стойностни играчи ще трябва да се съобразяваме с действителността и да се борим с конкуренцията, с хитринки на дребно няма да стане.
С примерите с Мъри не съм много съгласен, защото ако теглим чертата докара доста играчи от които мога да отлича трима - Уелтън, Цунами и Кордоба, останалите в графата "брак".
Като Уелтън се оказа типичната подуенска звезда, само там вирее, не случайно никой европейски клуб не му обърна внимание.
Критиката ми към ръководството е че няма кой да излезе и човешки да обясни процесите и какви трудности срещат, но не с клишетата на Филипов а по начин който да вкара някакъв смисъл. Сега се генерира излишно напрежение.

Братле, може и ти да си прав до някаква степен. И все пак има някакъв проблем при нас. Дори на моменти се замислям дали не дадоха прекалено много власт на треньора при трансферите! Другото, което си го мислех скоро е, че инфлацията май удари и футболния пазар. Сега наскоро май четох, че Левски можели и те да извадят милион за играч. Тогава ми светна, то не скача само цената на хляба ;)

За последния абзац си много прав. Моят пръв приятел във форума оня ден ми цитира някво интервю на Сираков за трансферите и аз го прочетох цялото. Прочетете го и вие. Човекът си обяснява всичко от А до Я както се казва. Даже го запомних, а не ги следя грам Левски. Митков и Охене били извън строя и смятат с щаба им, че слабата халфова линия отслабва и защитата им и нападението им. Точно казва какво играчи се търсят и на какви постове, май трима вътрешен халф и по крилата. Търсят ги обаче с перспектива, а не толкова сега да пълнят дупки. Всичко си го обяснява човека. Включително и че и те закъсняват със селекцията, ама те смениха треньор по никое време и оттам явно идва и това забавяне.

А при нас кво е- питат го треньора с ква тактика сме играли, той нищо. Питат го кви играчи търсим, вика няма да ви кажа буквално. Що не пуска младите- " ти като станеш треньор ще решаваш". Сега и интервюта не дава.

Еми толкова ли не може да обясни за тактиката, ние не сме толкова тъпи ( не да се чудим сега с трима ли играем в защита или с четирима). Да каже за юношите- примерно не съм доволен, не се влагаха на лагера или мисля, че не са готови или болни бяха, щото на мен тва малко като назидание ми се видя тва пускане за 30 секунди в мач без значение. Горе-долу да се обясни по постове какво се търси. Мисля, че това е нормално за треньор на клуб като ЦСКА . Иначе за клишетата и заучените фрази разбрахме вече, че ги владее.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Sens85
Контакти:

Мнениеот Sens85 » 30 яну 2025 08:33

gihuelo написа:Лаптопа за академията, клуба, базата и всичко .

https://www.youtube.com/watch?v=kvB-k5H72h4

Копирам колегата тук, защото това си заслужава да се изгледа (от 35 минута говори за ЦСКА).
Ако ми е вярно усещането, може да се окаже че Филипов е направил най-добрия "трансфер" в ЦСКА, за последните 20-тина години. Не мисля че има по подходящ човек за този пост.

Също каза че е гледал видеа за академията и Панчарево, което значи че 3д проекта е готов и скоро може да го видим.

Говори и за схемата и Томаш.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 30 яну 2025 09:47

Дано този сериал е само 2 сезона :lol:

Не сме в позиция или сме, но ЗЛАТКОВ звъни до Стокхолм :
" Ако искате да има сделка приемайте до 12 ч или си оттегляме офертата "
Ама се искат Т....И :P :lol:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 30 яну 2025 09:50

Sens85 написа:
gihuelo написа:Лаптопа за академията, клуба, базата и всичко .

https://www.youtube.com/watch?v=kvB-k5H72h4

Копирам колегата тук, защото това си заслужава да се изгледа (от 35 минута говори за ЦСКА).
Ако ми е вярно усещането, може да се окаже че Филипов е направил най-добрия "трансфер" в ЦСКА, за последните 20-тина години. Не мисля че има по подходящ човек за този пост.

Също каза че е гледал видеа за академията и Панчарево, което значи че 3д проекта е готов и скоро може да го видим.

Говори и за схемата и Томаш.

Аз се въздържам от коментар ,защото се сещам за 9:0 от Септември, за 8:2 от Ботев, за капитана (национал) на u-16 които отиде в Лудогорец, за капитана на u-17 (национал) които отиде в Левски и т.н

Значи нещата в школата не са толкова розови колкото той ги описва.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 30 яну 2025 10:03

Вчера Цеката продаде Божев в Чехия за 500 000 евро (на някой места пише 1млн)
Майната им на парите, но Божев е млад и перспективен вратар.
Божев го взехме с много ама много усилия от Ботев Пд , игра за всички възрасти в академията, тренира и с първия отбор и го дадохме под наем да се обиграва в Литекс.
Вместо да се върне при нас и да бъде поне в дубъла , ние взехме никому неизвестния Боян Загорски от Хебър, които не е да кажеш някакъя изгряващ талант а е на 25 години и върха в кариерата му е Царско село.
Боян има 2 мача откакто го взехме.
Цеката открадна Божев и го продаде с добра печалба.
Хората на г-н Филипов да не ми скачат за Божев, защото спортния директор не е виновен за селекцията.

Върни се в “ЦСКА”