XXVI кръг: Левски - ЦСКА 0:1

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: XXVI кръг: Левски - ЦСКА 0:1

Мнениеот Tommi » 09 мар 2014 19:14

vaskonti написа:Това по-скоро е съвсем краен случай, не мисля, че всичко по-леко от това минава за удар с непрекомерна сила.

Не минава. Написал съм и за други нарушения. Но "чукване" като на Туре няма как да се нарече ритник с прекомерна сила.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
валидол за теб
Контакти:

Мнениеот валидол за теб » 09 мар 2014 19:16

Много се изговори, колко бил слаб мача, особено от подуенци. Но нека се замислим, ако те бяха спечели в това дерби!!? Отговорът се крие в жалката им победа за купата на България. Просто за тяхна утеха, принизяват успеха на ЦСКА. Друг много важен момент е, нарастващия комплекс от Стойчо Младенов. Въобще има доста позитиви от тази победа, както за момента, така и за в бъдеще. Още един път-Честито!
Лекувам нерви и подобрявам общото състояние на духа на човека. Без странични ефекти, без консерванти. Подобрявам и пигментацията на кожата при стари хора.Безплатно, просто контактувайте с мен.

Потребителски аватар
валидол за теб
Контакти:

Мнениеот валидол за теб » 09 мар 2014 19:17

Tommi написа:
vaskonti написа:Това по-скоро е съвсем краен случай, не мисля, че всичко по-леко от това минава за удар с непрекомерна сила.

Не минава. Написал съм и за други нарушения. Но "чукване" като на Туре няма как да се нарече ритник с прекомерна сила.

Томи, това си е удар без топка! Наказанието трябва да е минимум два мача!
Лекувам нерви и подобрявам общото състояние на духа на човека. Без странични ефекти, без консерванти. Подобрявам и пигментацията на кожата при стари хора.Безплатно, просто контактувайте с мен.

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 09 мар 2014 19:17

Tommi написа:
ralka_levskarka написа:
criminal написа:Според Гонг, Пелето е дарил победата на ЦСКА, а според мен, Тони Силва си спечели дузпа, която Бадема реализира за победата на ЦСКА. Мисля, че моята гледна точка е по-правилна, не мислите ли :roll: ..много ме дразнят такива заглавия, показва неуважение към отбора и футболистите му в този случай. Как ли би изглеждало следното заглавие: „И съдията се оказа недостатъчен, за поне частичен успех на Левски", или „ЦСКА спечели заслужено ,дори и с човек по-малко"...някакво такова.

Ако коПелето не себеше правил на Иниеста мача завършваше 0:0 ;) направо си я дари.

Какви са тия думички, където използваш? :lol:

Кои? :mrgreen: Изразявам любовта си към него.
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 мар 2014 19:19

Tommi написа:

Принципно може би е така... но на сантиметри от слепоочието, ако го беше нацелил там... да не ти обяснявам какви последствия може да има. В случая става въпрос за умишлен удар без топка в неигрова ситуация.И пак се връщам към първия въпрос - как установи, че Мболи е използвал прекомерна сила?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 мар 2014 19:29

vaskonti написа:
Tommi написа:

Принципно може би е така... но на сантиметри от слепоочието, ако го беше нацелил там... да не ти обяснявам какви последствия може да има. В случая става въпрос за умишлен удар без топка в неигрова ситуация.И пак се връщам към първия въпрос - как установи, че Мболи е използвал прекомерна сила?

В случая става въпрос за една обичайна провокация и неспортсменско поведение, която ти я изкарваш едва-ли не опит за убийство. :) Най-вероятно и съдията е изтълкувал ситуацията като умишлен удар без топка, който заслужава червен картон, щом го е изгонил директно, а не е показал втори жълт. Но не е правилно.
А ако това на Мболи не е хвърляне с прекомерна сила, не знам кое хвърляне трябва да се брои за такова. :roll:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
criminal
Контакти:

Мнениеот criminal » 09 мар 2014 20:29

Tommi написа:

Дай аз да те ритна с боц по пръстите на ръката със същата сила и от вътрешната страна на ръката да имаш подложка - футболна топка, навит ли си да пробваме. Пък ти после да ме удариш от 1 м. с нея по тила ;)
Изображение

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 09 мар 2014 20:30

Tommi написа:
vaskonti написа:
Tommi написа:

В случая става въпрос за една обичайна провокация и неспортсменско поведение, която ти я изкарваш едва-ли не опит за убийство. :) Най-вероятно и съдията е изтълкувал ситуацията като умишлен удар без топка, който заслужава червен картон, щом го е изгонил директно, а не е показал втори жълт. Но не е правилно.
А ако това на Мболи не е хвърляне с прекомерна сила, не знам кое хвърляне трябва да се брои за такова. :roll:

Много вече извъртя ситуацията :mrgreen:
За удар без топка на Туре максимума било жълт картон.
За удар с топка от игра на Мболи - направо шест месеца условно!
Да предположим, че в 95 мин Мболи просто е искал да хвърли топката в тъч (Имало е случаи, когато това не ни се отдаде) и топката си в летежа среща противников футболист. ;)
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 мар 2014 21:52

Томи тия понятия прекомерна сила и т.н. си ги измисляш ти. Такова животно в Дисциплинарния правилник на ДК към БФС няма. Там ясно са изброени нарушенията и това "чукване" както го споменаваш ти се води удар на противников състезател с ръка или крак, което съдията трябваше да накаже с директен червен картон и Ларсен Туре по силата на правилника щеше да изгори за три мача. Обаче съдията доколкото си спомням му вдигна втори жълт, последван от червен картон, което драстично намалява наказанието на 1 мач, което означава, че най - вероятно Туре ще е на линия още за следващия ви мач с нас през следващия уикенд. От всички изгонени вчера единствен отсъстващ за Левски ще бъде Гаджев, на който ще сложат най - малко 4 срещи наказание заради сбиването с Косоко, а ако се докажат твърденията за расизъм, тогава спокойно можем да говорим за наказание до края на шампионата + няколко мача от следващия такъв.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 мар 2014 22:00

bobonikolov написа:Томи тия понятия прекомерна сила и т.н. си ги измисляш ти. Такова животно в Дисциплинарния правилник на ДК към БФС няма. Там ясно са изброени нарушенията и това "чукване" както го споменаваш ти се води удар на противников състезател с ръка или крак, което съдията трябваше да накаже с директен червен картон и Ларсен Туре по силата на правилника щеше да изгори за три мача. Обаче съдията доколкото си спомням му вдигна втори жълт, последван от червен картон, което драстично намалява наказанието на 1 мач, което означава, че най - вероятно Туре ще е на линия още за следващия ви мач с нас през следващия уикенд. От всички изгонени вчера единствен отсъстващ за Левски ще бъде Гаджев, на който ще сложат най - малко 4 срещи наказание заради сбиването с Косоко, а ако се докажат твърденията за расизъм, тогава спокойно можем да говорим за наказание до края на шампионата + няколко мача от следващия такъв.

Съдията ръководи мача и взема решения според правилата на играта, а не според ДП на БФС. Отвори футболния правилник и там ще срещнеш понятието прекомерна сила. А щом съдията е дал жълт картон, значи се е справил както трябва. Аз мислех, че е дал директен червен картон на Туре.

Хайде малко улеснение, понеже четенето на правилници си е трудна работа, не е като да се пишат съчинения по картинка.
Offences where an object (or the ball) is thrown
If while the ball is in play, a player, substitute or substituted player throws an object at an opponent or other person using excessive force, the referee must stop play and send off the player, substitute or substituted player for violent conduct.

Върни се в “ЦСКА”