Re: Бялата лястовица
от blue avalanche на 17 Окт 2010 14:33
"През цялата си история,като изключим ранните ви години като клуб..."
Къде ли сме играли тогава?Може би в басейна Спартак?Чакам да ме "бомбардираш" с инфо.
"2.В периода между 1923-1925 година това игрище е отнето от АС 23 с мотива,че не може един клуб да има две игрища и е ПОДАРЕНО НА ЛЕВСКИ ОТ ОБЩИНАТА.С две думи тоя клуб никога не е имал моралното право да претендира за някаква собственост върху тоя терен."
Ако някой ми подари кола,а след това друг ми я открадне,мога ли да си я търся?Моля те,кажи ми,че мога! Плийз...
"Там ДЪРЖАВАТА ПОСТРОЯВА СТАДИОН ГЕОРГИ АСПАРУХОВ,КАТО В СТРОЕЖА СА УЧАСТВАЛИ И БРИГАДИ ОТ КРЕМИКОВЦИ!Стадиона е държавна собственост."
Покажи документ за собственост на стадиона,ама не вестникарски изрезки!
Приятелю,ти си поредния промит син мозък,който не чете,а само пише.Аз съм по склонен да вярвам на думите на хора,съвременици на събитията,та макар и от вестникарски изрезки,отколкото на разваления телефон,който ви промива мозъците
1.Въпросния терен до Перловска река е бил собственост на клуб Атлетик,което е видно от "вестникарската статия",която според теб е по ненадежден източник,след като не е написано в сайта на ПФК Левски.През 1923 година футболен клуб Атлетик се обединява с Офицерски футболен клуб Слава,като се учереждава АС 23.Така новоучередения клуб разполага с два терена,единия в Борисовата градина(сегашния стадион Българска армия),а другия при Перловска река.Управителния съвет на новосвормирания клуб взима решение поради по доброто състояние на стадиона в Борисовата градина там да се играят официалните срещи на клубът,а второто игрище да се използва като тренировъчен терен.Още преди обединението на двата клуба в стадиона до Перловска река се инвестира доста голяма за времето си сума.По това време Левски има игрище близо до Ректората.По сведения на съвременици това игрище не е поддържано и е приличало на ливада.През 1923 година общината излиза с решение за разширяване на Ректората,в което влиза и игрището на Левски.Това е използвано от синия клуб и се кандидатства за взимане на втория стадион на АС 23.Общината излиза с такова решение,като като компенсация се дава нотариален акт за собственост за вечни времена на АС 23 за стадиона в Борисовата градина.Тоя документ бе намерен преди няколко години.Ако имаш интерес,мога да ти пратя и снимка на документа.Това са факти,които всеки фен на даден клуб трябва да знае,но няма да ги намери в измислената официална история на клубът си.
2.Примера ти с подарената кола е меко казано смешен,но и доста правдив.Цялата ви история е пълна с примери на "подарена" собственост.Първо стадиона на клуб Атлетик,после Герена,а сега Батков иска да му подарят и Раковски,който между другото бе зестрата на Левски при женитбата ви по сметка със Спартак,факт от миналото,от което искате да се откажете.Значи отричате връзката ви с милицията.Наричате я насилствена,но търсите наследство от тая връзка!Типично по мерките на синия морал.
"Там ДЪРЖАВАТА ПОСТРОЯВА СТАДИОН ГЕОРГИ АСПАРУХОВ,КАТО В СТРОЕЖА СА УЧАСТВАЛИ И БРИГАДИ ОТ КРЕМИКОВЦИ!Стадиона е държавна собственост."
Покажи документ за собственост на стадиона,ама не вестникарски изрезки!
Ето това е върхът на синята наглост.Искаш някакви документи,а в същото време единствения достъпен документ за собственост на стадион Георги Аспарухов а акта,с който Софиански "подарява" за вечни времена базата на улица Тодорини Кукли на ПФК Левски!Голям противник си на вестникарските изрезки,но за сметка на това си склонен да вярваш на предадените на ушенце думи,стига да изнасят на поддържаната от теб теза.Не напразно в предишния си пост говорих за морал,чест,чувство за вина и други подобни.Ти си пример за това,че тия черти липсват от харектистиката на голяма част от сините фенове.Като заключение ще се помъча да те накарам да посмяташ,след като ми доказа,че не можеш да проявяваш морал.През цялата си история след 1944 година ПФК левски не е платил нито един лев за наем или за ремонт на базите си.Стадиона му е бил построен,поддържан и подарен от държавата.От 1990 година ЦСКА плаща по 80000 лева наем за спортните си бази.Разчитам на това,че можеш поне да смяташ.Елементарната бакалска математика сочи,че клубът за период от 132 месеца натоварен с наем в размер на 10560000лева,от които не е внесъл 2.5 милиона лева.Останалите 8 милиона са източени от клубът,докато ПФК Левски не е внесъл и стотинка.От доста време се говори и се пита защо е така и защо държавата за пореден път ви е майка,докато за нас е мащеха.Това е голямия въпрос,който непрекъснато ви се задава и на който вие не отговаряте.Аз повдигам въпроса и за морала.С какви очи точно вие непрекъснато повдигате въпроса за задълженията на ЦСКА!!!