Мнениеот Udoji90 » 13 дек 2013 17:19
Мисля, че това за Венци Христов е измислица. Доколкото видях, споменава се "Меридиан Мач", а за мен те не са авторитетен източник.
Освен това мисля, че цената може би е по-висока от реалната. Не мисля, че финансовото ни състояние е такова, че да си позволим трансфер, за който не е сигурно дали си заслужава. Ако успеем да вземем пари от изходящ трансфер на някого от сегашните ни играчи, тогава може да се дадат за ново попълнение (примерно в случая продаваме Сидибе при добра оферта и купуваме Христов с парите от него), но по-разумно ми изглежда средствата да се използват за покриване на дългове, каквито все още има.
Плюс това, и сега имаме доста нападатели (с Мартин Петров стават 5) и ако не напусне някой от тях (все пак за да бъде продаден играч, трябва да има желаещи да го купят, а разтрогването невинаги е желателен вариант), то не виждам смисъл да идва нов. В този ред на мисли Морейра е под наем и може би няма да е голям проблем да се освободи, но пък може и да има клауза, която да възпрепятства предсрочното му връщане.
Ако трябва обаче да съм съвсем честен, мисля, че сегашните нападатели ги изкарвате прекалено черни и не виждам от къде идва у вас тази увереност, че Христов е по-добър от тях. Като се абстрахираме от типичното тенденциозно оплюващо отношение към чужденците, което малко или много прозира в мненията на много от вас (Кировски беше оплют за 2 пропуска срещу "нафтата", а за пропуските на Долапчиев, когато е бил на терена, удобно не се говори почти), то честно казано смятам, че повечето от сегашните ни нападатели са си ОК. За Кировски мнението съм си го казал в темата за мача с "Литекс" (някъде ок. стр. 13-14 - ако на някого му се чете какво сме писали с Кировец, да търси там), казвал съм и го след домакинското 4-0 с "Нефтохимик", когато разни субекти от публиката дори го освиркаха. За Морейра смятам, че има добра подвижност и че може би всъщност мястото му е малко по-назад, а не като централен нападател. Определено в течение на сезона подобряваше играта си всеки следващ път, когато влизаше, и точно тогава се контузи. Та вярно, че е под наем и може би е възможно да бъде върнат, както казах и по-горе, но не мисля, че е задължително освен ако травмата му не е продължителна. И като заговорих за Морейра и Кировски, те получиха относително малко време на терена. Кировски специално мисля, че е бил адски малко пъти титуляр, а в другите случаи все влиза за много кратко като срещу "Литекс". И двамата бяха титуляри в някои мачове в началото на сезона, когато още го нямаше Сидибе, но слабото им представяне тогава не е показателно - тогава просто почти всички бяха слаби след никаквата подготовка, която направихме. (Дори Бадема, който ни е водещ играч, започна с 4-5 доста слаби мача, ако помните.) След това в конкуренцията на Сидибе (и вече и Мартин Петров) Кировски май нито веднъж не започна титуляр, влиза все за по 10-ина минути и понякога дори не е в групата, а Морейра направи добри мачове срещу "Славия" в "Овча Купел" и с "Берое" на "Армията" например (не и срещу "Лудогорец", но и тогава всички бяха ужасни). Ако можех да избирам какво да правя с нападателите, бих продал Сидибе при добра оферта (уж най-класен от всички, а не прави повече от другите, макар че играе повече - онзи ден Кировски за 10 минути направи повече хубави неща, отколкото Сидибе за 80), тъй като вероятно заплатата му е по-висока от тази на другите, бих задържал Морейра и Кировски, а Долапчиев може би бих преотстъпил, за да трупа игрови минути в някой по-слаб отбор, а не още сега да получи отговорността да е титуляр в ЦСКА и след няколко пропуска като тези, които вече направи, да бъде заклеймен от вечно мрънкащи фенове. Не ме разбирайте погрешно - харесвам Долапчиев. Също така обаче се опитвам да гледам реално и макар да ми се иска да вярвам, че е най-добрият ни нападател и че заслужава да е титуляр, мисля, че това засега не е така. (Та той срещу "Нефтохимик" извън гола нямаше правилно отиграване - 3-4 пъти настъпи топката или се спъна в нея, а малко след гола непокрит в малкото наказателно поле с глава стреля право в ръцете на вратаря.) Колкото до нови нападатели, може би дори не бих взел, стига Петров да бъде използван там.
Последна промяна от
Udoji90 на 13 дек 2013 19:45, променено общо 2 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...