ivan56 написа:delqnski47 написа:honda написа:Той си знае за какво му е ТМ. Примерно ,ако някой друг я откупи , този някой има абсолютното право да ви забрани да имате абривиетурата ЦСКА в името на клуба ви. Може да ви забрани да използвате логото, емблемата. Може да ви съди за нанесени щети и пропуснати ползи. Да ви предяви иск за всички приходи ,които сте реализирали откакто Литекс стана ЦСКА-София -може ,но ще бъде доста трудно. Но абсолютно спокойно може да предяви иска за всички приходи от фен артикули, билети(по-точно разликата в приходите от билети между ЦСКА-София и Литекс). Така ,че има за какво да плаща. Дали сумата от 8 млн лв( в момента вече е повече от 11 млн лв) е реалната цена на ТМ - не знам. ГГ( чрез "Ред Енималс" )я е оценил на толкова, освен ако "някой " не го е принудил . Той си решава дали да плаща или да не ,но ако не плати много вероятно любимия ви отбор да си върне името Литекс. Ако на вас ви харесва- enjoy
.
[offtopic]Би ли ме светнал точно кой съд в България е осъдил М.Чорни да не стъпва в България? На мен лично не ми е известно на М.Чорни да са му предявявани каквито и да е било искове , но явно ти имаш друга информация и с удоволствие бих се запознал с нея ,ако разбира се имаш подобна информация,а не написаното от теб да е плод на нездраво въображениеНадявам се правиш разлика между отказан достъп на чуждестранен гражданин и признаване за виновен по конкретно обвинение.[/offtopic]
На тея ''нас''(ако визираш феновете) не може нищо да ни се забранява,по принцип,щот всеки отбор съществува заради феновете си.Тва е закон,няма кво да го обсъждаме.Именно заради тая причина се случиха нещата така,както ние искаме - ''Армията'' не се затвори(а имаше такава опция),а Рига,Адмира и Копенхаген имаха съответно щастието да играят с ЦСКА(поне те така казват,аз просто цитирам).Мене това ме интересува.Иначе няма стимул да се дават пари,щот ние играхме в Европа с емблемата си и всичко приключва.Що приключва?Щот бе дадено разрешение търговската марка да се използва.Защо?Не знам,но тука отчитаме гросмайсторски ход на ГГ.Как го направи.Също не знам.Емблемата е показател,хората я виждат,идват да играят с нас и така.Много ги интересуват глупостите тука,дет се пишат.Другото е шменти-капели,търкане на езици и т.н. не е толко важно.Има един термин в механиката - нарича се ''еквивалентност''.Поинтересувай се,ако не го знаеш!
Не, е баш така.
Щото утре си слагам в магазина, тениски, шалчета и други ваши артикули, и си правя кинти на ваш гръб и копче не мой ми кажете.
Как пък никой не се е сетил до сега?!