hydetoshi написа:CaptainBertorelli написа:Малко съм извън темата, но предпочитам за нов треньор Томаш. Берое играят много приятен футбол, а ние имаме много по-добри играчи. Тук ще му се получи на Томаш, дано!
Навремето крилатата фраза на Бай Тошо беше :" Сега всеки ден,всеки час,навсякъде има матриал". Обаче минаха 30-ина години и вече никъде няма "матриал". Нито треньорите в България са като хората,нито футболистите. Само се менкат и нивото им е едно и също. Без да се обиждат, но треньорите в България са на ниво физкултурници(буквално). Като добавиш,че 95% от футболистите имат проблем със спирането на топката,на какво можеш да се надяваш? Нарочно не съм гласувал в анкетата за треньор,защото наистина не виждам каква е разликата този ли ще е или онзи.
Ще добавя само,че скоро някъде четох,че Берое щели да похарчат 1 млн. лв за селекция през лятото. Приемаме ,че при нивото на футбола и отборите в България и другите (може би без Лудогорец) биха похарчили подобни пари.Много ми е интересно при положение,че под селекция се разбира да купиш 3-4-5 футболиста,и че в съвременния футбол читави футболисти се купуват за 5-10 млн евро и нагоре,аджеба какви ще са тези футболисти,дето ще струват по 200 000 лв(не евро). Сигурно ще са пара олимпийци. За такива безпарични отбори,като българските истината е в собствените кадри,но и там нещата са катастрофални. По-добре да се инвестира в добри треньори за школите ,отколкото за недоказани ментеата,които за капак някой дан ,могат да имат и претенции за пари и могат спокойно да ти фалират отбора.
Не знам какви ресурси имаме да привлечем качествен чужденец. Да връщаме българи, които вече са ни били треньори е омагьосан кръг. Поради това Томаш ми изглежда добър вариант. И следващият сезон не можем да наваксаме разликата с делиорманци. Още след като ги отстранихме за Купата го писах. На "ура" не можем да ги бутнем. Само с ясна стратегия за бъдещето и нещо ново като треньор. Върнем ли Стойчо Младенов, смятай, че сме до следващото Торпедо!