honda написа:bobonikolov написа:FIFPro са заблудени от някой "специалист", който иска да мушне една пръчка в колелото на отбора. Тук си има законна процедура, която си върви и след нейното приключване всеки ще получи каквото му е отредено. Българския закон е с предимство. А FIFPro могат да си искат каквото си поискат! Второ УЕФА не решава, кой да вземе евролиценз и кой не! Това го решава БФС. Трето - УЕФА вече един път го издуха студен пред КАС и ако иска да си има още проблеми от подобен характер, тогава нека правят каквото искат. Но се съмнявам да искат да се забъркват повторно в подобни казуси.
Така е , тук си прав . Няма как ЦСКА-София да дължи каквото и да е на кредиторите на ЦСКА. Просто между двете дружества няма никаква връзка. ЦСКА-София просто ще трябва да изпрати едно "официално" писмо в ,което да обясни на УЕФА ,че няма нищо общо с ЦСКА(което си е самата истина).
Няма как БФС да реши каквото и да е без благословията на УЕФА. Около 80% от бюджета на БФС се осигурява от УЕФА. Дали УЕФА може да извади ,който и да е клуб -питай генералния им секретар. На мен лично не ми известно УЕФА да е губила дело в КАС,ако на теб ти е известно такъв случай би ли го споделил ?

. Отделно УЕФА има право да налага мониторинг на БФС и да проверява доколко се спазват собствените им правилници.(правилниците на БФС и УЕФА са едни и същи).
Отделно в правилника за лицензиране(и на УЕФА и на БФС- той е един и същ ,само е написан на различни езици ,единия на български ,другия на английски) има изискване ,да няма задължения към контролирани лица.
Още в 2015г ви писах,че решите ли да играете "с ново дружество" няма да имате проблем, но в момента в който решите да предявите претенции към титлите ,купите и т.н на старото дружество ,към вас ще бъдат предявени искове от кредиторите на старото дружество.. Вие много лесно можете да отхвърлите тези искове като несъстоятелни(каквито са и реално) ,но ще трябва "официално" да се отречете от каквато и да е връзка със старото дружество.
Казано по друг начин или плащате ,или забравяте за юбилей.
Между другото доста пъти съм,чувал че плащането на ТМ прави ЦСКА-София правоприемник на ЦСКА. Може ли един юрист като теб да си каже мнението по въпроса. На мен лично не ми е известно ЦСКА-София въобще да участвал в търговете. Търгът беше спечелен от фирмата"Ред Енималс", за която не ми е известно да има някаква връзка с ЦСКА или ЦСКА-София. Неплащането на ТМ значи нов търг- фирмите свързани с т.н."авиатори" вече оттеглиха своите оферти. Просто те играха хитро и прекараха "Ред Енималс" да трябва да платят една нереално висока сума(реално около 10 млн лв)