XXVI кръг: Левски - ЦСКА 0:1

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

minchev_1951
Контакти:

Re: XXVI кръг: Левски - ЦСКА 0:1

Мнениеот minchev_1951 » 09 мар 2014 12:06

Кашчей написа:
bobonikolov написа:
Tommi написа:
bobonikolov написа:Гледам сега правиланика на БФС и нещата хич не са добре за Косоко. Според правилника наказанията за нашите футболисти ще са следните:
1. Борис Галчев - Второ предупреждение в срещата - глоба 300 лв. и наказание за 1 среща;
2.Омар Косоко - тук е най - тежкото наказание - глоба от 1000 лв. и наказание за 4 срещи, тъй като има удар с ръка или крак на друг състезател;
Най - интересен е казусът с Райс МБоли. Сред наказанията в чл. 22 от Правилника има наказания за хвърляне на топка или предмети по състезател,служ. лица, длъжнистни лица или публика, но ако това се случи по време на игра не се предвижда наказание. Такива са предвидени само ако това е станало при спряна игра, извън игрова обстановка или извън игрово време. Този правилник честно казано е доста аматьорски направен. Излиза, че ако имаме игрова обстановка играчът може самоволно да напусне, да обижда служебни и длъжностни лица, да показва брутално поведение изразяващо се в бутане блъскане и т.н. и няма да бъде наказан нито с глоба нито с лишаване от някакви права.
Ето линк към правилника:
http://www.bfunion.bg/media/upload/new2/files/Disciplinaren_BFU_2013.pdf

При ситуацията с Мболи има извън игрова обстановка. Наказанието му ще е 1 мач.

Ситуацията с Мболи е в игрова обстановка, защото беше по време на игра. Вашите центрираха, наш защитник отклони топката и тя попадна в ръцете на Мболи, който я улови и падна с нея на земята. Минава Туре и му рита топката в ръцете. Мболи става и му я праска в главата. Едва тогава прозвучава съдийски сигнал и играта е спряна. Съдията показва директни червени картони и на двамата. Така за да се определи наказание трябва да се ползва разпоредбата на чл. 22, където е посочена ситуация за хвърлена топка или предмети по състезател, служ. или длъж. лица или публика, но за която Мболи не би трябвало да получи наказание, просто защото такова не е предвидено в игрова ситуация каквато е тази. За сметка на това Ларсен Туре обаче нанася удар с крак или ръка по противников състезател, за което трябва да изгори с глоба от 200 лева и наказание да не играе 2 срещи. Ако съдията беше всигнал и на двамата втори жълт, който да се превърне в червен картон, тогава и Мболи и Туре щяха да бъдат наказани за Второ предупреждение и да пропуснат само следващия мач, както и да платят по 300 лв. глоба.

Туре трябва да получи поотделно наказания и за жълт, и за червен картон. Последната точка в таблицата гласи, че за неописани в нея нарушения, санкционирани с червен картон има ЛСП за 1 среща и глоба от 300 лева. При М`Боли би трябвало да има смекчаващи обстоятелства, защото бе провокиран от Туре.

......................................

Дежурният делегат трябва да отрази в протокола, че Туре е казал на М Боли - "Моля те, удари ме с топката в главата!" Така Туре ще бъде наказан 10 мача, а на брадатия негатив ще опростят червения картон. :mrgreen:

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 09 мар 2014 12:29

Tommi написа:
bastuna2003 написа:
Tommi написа:И игровата, и извън игровата обстановка са по време на игра, а не при спряна игра. В случая има извън игрова обстановка.

И кога точно ситуацията премина от игрова към извънигрова?

При игровата обстановка има единоборство за топката, а при извън игровата топката е в игра, но няма единоборство за топката.

Не знам, малко размито ми се струва докато играта не е прекъсната да се води "извънигрова" ситуация. Ми Мболи играе с топката и как ще я хвърли или изрита е все едно. Той може да си каже, че просто е искал да хвърли топката в тъч, ама главата на негъра му е попречила :? Според мен това не е груба игра, а неспортсментско поведение. Абе негри, какво да ги коментираме както беше казал един колега по-нагоре :mrgreen:
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 09 мар 2014 12:51

dreben23 написа:Даже в момента преди съприкосновението с Райс Туре отигра топката - дузпа е, както и да го гледам това. Това е от т.нар. изработени от нападателя дузпи. Айде лека от мен и се наслаждавайте на синята тишина тая седмица, аз ще й се насладя максимално. :)
[offtopic]Като ви казвам, че ще ги пратим в моргата, другия път ми вярвайте поне мъничко! :)[/offtopic]

Това, че Туре е отиграл топката (а Райс не игра с нея), не значи, че не е симулация. Решаващото тук според мен не е кой е играл с топката, а дали падането на нападателя е резултат от намеса на защитника (в случая вратаря) или е актьорско майсторство. След като падането на Туре предхожда посягането на Райс, то очевидно е, че Туре още преди това си е решил да пада, което си е симулация отвсякъде. Добрите съдии не се връзват на подобни "изпросени" (или "изработени", както я нарече ти) дузпи. (Вече друг е въпросът, че това отсъждане не прави Кабаков добър съдия - аз лично никога не съм го харесвал заради навика му да накъсва играта.)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 мар 2014 12:59

Tommi написа:
bastuna2003 написа:
Tommi написа:И игровата, и извън игровата обстановка са по време на игра, а не при спряна игра. В случая има извън игрова обстановка.

При игровата обстановка има единоборство за топката, а при извън игровата топката е в игра, но няма единоборство за топката.

Сега видях, че в допълнителните разпоредби е обяснено точно това. В този случай МБоли ще бъде наказан за 1 мач а Туре трябва да отнесе 3 мача и 300 лева глоба.

Потребителски аватар
EnevY
Контакти:

Мнениеот EnevY » 09 мар 2014 13:12

Честита сладка победа на всички червени фенове! :) Най-положителното, което видях от отбора ни вчера бе духът и раздаването на всички футболисти в червено! Чужденците, които са в отбора, показват че не им пука само за заплатите и едногодишния престой тук, нещо, което не съм виждал в никой от безличните легионери, минали през последните години.
Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите.

Айнщайн

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 09 мар 2014 13:17

Хаха, футболен лаик, хаха. Ей ся ще се посмея пак от сърце. :lol:
Разни младежи с никове от митологията спорите с човек дето си е провалил живота заради това, че избра футбола пред много други неща. Аз не позолявам да ме обиждат, само опитай, бастунче. :) Аз на Кашчей, не му оставам длъжен, който спазва все пак някакви норми на поведение, когато плюе безпричинно и съм защитавал свой, та на младежи с по 15-тина ника. Абсурд!

Дузпа за мен лично имаше, даже съдията ще отнесе наказание предполагам заради гафовете. Грешките му бяха решаващи за изхода на двубоя- имаше и от двете страни, освен това изпусна и мача. Сега като отрезнееш виж внимателно повторението да видиш как нашият вратар закачи десния крак на футболиста на Левски и с двете си ръце, дават ви го на забавен каданс и пак не го виждате, а аз съм лаикът. Убеден съм, че ако същото положение не се свири за нас, а това се е случвало, всички щяхте дружно да поискате дузпа, на хиляда процента съм сигурен. :lol:
Има какво да учите още за футбола, за да почнете да критикувате бивши футболисти! :mrgreen: От извора пиете вода както се казва. :)
Мен ме иннтересуваше повече победата, това, че примерно Тони Силва дърпаше Станислав Ангелов, преди да го събори левскаря и което никой не обсъди, е без значение за мен- важна е само победата! Тук можеше да се отсъди веднага фаул на Тони Силва в атака, макар че и двамата се дърпаха, Тони спечели по-силната позиция и след това вече последва откровеното задържане на Ангелов, за да не ритне топката в опразнената врата. Друг съдия би свирил фаул в атака и в това съм сигурен. Не съм съгласен с думите на всички, че съдията е ощетил повече нас, защото не е вярно.
Да, Туре направи към десетина фаула и получи само един жълт картон, това изнерви мача до краен предел. Изцепката вече в края я отсъди съвсем правилно. Няма право да рита топката след като вратарят я е уловил. Макриев поне пет пъти се качи примерно върху гърба на защитника ни, един жълт картон му даде само. Грешките на главния съдия бяха десетина поне и не трябва да получава наряд за първите кръгове от плейофите. Но решаващите за изхода на мача бяха в полза на ЦСКА и в ущърб на Левски, не мога да си затварям очите като вас. Ще е грехота да им отнемем и това гадно усещане. :) Друг е въпросът, че те бяха много слаби и не им пука за съдийските грешки. Като човек гледал доста дербита смятам, че през годините Левски винаги е бил по-подкрепяния от съдиите отбор и сега им се връща тъпкано- четири мача и нито един гол в армейската врата звучи повече от прекрасно! Всичко се връща с лихвите в този живот и ей го на- върна им се на най-светлия им празник. Никой от тях докато е жив няма да го забрави!
Ама като се има предвид какви мачове следват, редовните оправдания ще са със съдиите и тези плейофи може да са истински цирк и ще дават много поводи на слаби треньори да измиват ръцете си с арбитрите. Голяма е вероятността да се случи точно това, макар че доста от тях си го заслужават-не може да си затваряш очите за откровената засада на Ботев в предишния кръг например. Не вярвам да е нещо по-различно и в плейофите, вече сме го гледали този филм години наред.

Като заговорихме за мачове от плейофи и дербита, смятам, че другата седмица ще ни бъде много тежко-без Апостол Попов, Валентин Илиев, Райс Мболи, Боби Галчев, Омар Косоко дерби няма да има. Изгонените от Левски ще изтърпят наказанията си за купата и повечето ще са на линия. :cry: И смисълът от снощната победа също може да изчезне, ако не вземем отново трите точки. :) Време е вече да видим и Иван Маркович какво може. От началото на пролетния полусезон Стойчо прави грешки със стартовия ни състав и от началото продължава да ни се разминава с добрите смени, които правим след почивката и най-вече Тони Силва. Сега обаче титулярите ни няма да ги има и ще видим какво могат и резервите. Е, те вече ако успеят да бият Левски, най-добре да доиграят плейофите с юношите! Де ги тия юноши обаче... :lol:

Удоджи, не си прав, дузпа е това. Туре играе с топката, тогава е и контакта, викам да спрем със спора, аз теб те ценя и би ми станало доста гадно да споря точно с теб. Виж с разните му там бастуни бих спорил цял ден.
Искате да кажете, че за осем години активна спортна дейност и каква ли не още, не знам какво е дузпа и симулация ли? Освен това редовно съм гонен от тренировки и мачове за груба игра срещу противников играч. Спорът е доста несериозен. 27/ 7 продължавам и да гледам пустия уреден на всичко отгоре футбол, а спорът става все по-несериозен и излишен. Не съм на 12 години или на 20 вече, затова ще отстъпя и прекратяваме. Няма смисъл да разваляме хубавите впечатления от успеха!

П.П. След малко почва Ювентус-Фиорентина, аз отивам да хапна, че почваме пак маратона. Приятен ден на всички! :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 09 мар 2014 13:21

Дребен, знарш ДС какви са, така че не бъди на 100% сигурен, че ще издържат наказанията си за мача с Ботев :mrgreen:
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 мар 2014 13:24

bobonikolov написа:
Tommi написа:
bastuna2003 написа:

Сега видях, че в допълнителните разпоредби е обяснено точно това. В този случай МБоли ще бъде наказан за 1 мач а Туре трябва да отнесе 3 мача и 300 лева глоба.

Правилното решение за Туре беше жълт картон за неспортсменско поведение и последващо наказание 1 мач за два жълти картона.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 09 мар 2014 13:30

Дребен,
въобще няма да ни се отрази на схемата и поведението отсъствието на Мболи, Галчев и Косоко.
Отваря се врата за Ди Вани, който ако игреше вчера вместо Косоко ударът с глава нямаше да мине покрай вратата - аржентинеца е майстор в играта с глава :idea:
Освен това вместо Галчев имаме един скрит жокер - Съни и Тошко Янчев.
Стоян Колев не е слаб вратар. Черни може и да размисли за бъдещето си и поведението си.
Централния бранител Апостол Попов ще е заменен на десния бек от...десен бек - Илиев или Венци Василев.
Най-много ще липсва Валентин Илиев, който с Менди прави страхотни неща.
Може пък да видим в игра Крачунов, който познава обстановката и не е никак лош.

За дузпата, която казваш, че Мболи е направил - категорично няма дузпа, за да се стигне до съприкосновението с ръцете на вратаря Туре се хвърли предварително.
Тони Силва се бори за позиция, а не събаря защитника. Ангелов сам се оплете и изпадна в комична ситуация.

Потребителски аватар
Червени Воини
Контакти:

Мнениеот Червени Воини » 09 мар 2014 13:35

Кашчей написа:
bastuna2003 написа:

Мисля, че игрова е когато топката е в игра, а в случая тя не беше.

Мислиш??? Съдията да е свирил преди това някакво нарушение? :roll:
В случая си беше игрова ситуацията. ;)
"От огъня на чуждата омраза остана само пепелта. Нашата любов е вечна, винаги ще има ЦСКА!”

Какво е общото между левскарите и бежанците?
- Никой не ги иска на Запад!

Върни се в “ЦСКА”